Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Alrgija i ekcem kod pasa??
madonna_bella
14. септембар 2011. у 13.49
Moj pas pudlan već godinu dana se ceska po vilici ..znam da ima ili ekcem ili alergiju ...danas sam ga vodila na sisanje i kaže mi frizerka da ima ona misli ekcem da ga vodim kod veterinara a on mi je već tražio 400 za alrgijski test plus pregled35 plus lekovi izace me 500 evra i vise(pre par meseci)..
I sada eto sam u dilemi zna li neko kako da razlikujem ekcem od alergije..da li da probam da od veterinara da tražim samo nešto protiv ekcema pa ako ne pomogne onda ću znati da je alergija..
Pa tako ustedim 400 evra za test alergijski..A opet pitam se ako ima alergiju hoće li onda dobijati neke tablete protiv alergije ako sto je to slučaj sa ljudima..pa da ne reaguje na alargiju..Pojma nemam ..skupo je preskupo je i gledam kako najjeftinije da prođem..a da mu pomognem da prestane da se ceska..moram da napomenem nigde nema ranice niti mu je opala dlaka samo crvenilo se nazire eto između prstiju na sapama (pokazala mi je frizerka danas)i donja vilica tu se cese svaki dan..
Postoji li tu neki domaći lek ? ili metoda kako odrediti šta mu je?bila bih zahvalna ako neko zna!
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
14. септембар 2011. у 16.49


Prvo da te pitam da li ga je veterinar već pregledao i misli da je alergija ili ti na slepo predlaze da radis test? Malo mi je cudno da se crvenilo pojavljuje na tako maloj povrsini a traje već godinu dana,bilo da je alergija ili ekscem.Ja ne verujem da je ekscem jer bi onda na kozi bile kraste,ranice i perutala bi se koza,mada je i ekscem jedna vrsta alergije.Pokusaj sama da utvrdis šta mu smeta i koji su mogući alergeni.Moj pas je sklon alergijama i ono sto je utvrdjeno je da ima alergiju na hranu i zbog toga je imala problema sa unutrasnjim organima, sada je na jednoj vrsti hrane koju jedino dobro podnosi.Imala je i sličan problem kao sto ima tvoja kuca,ona je imala crvenilo po stomaku i jako se ceskala.Vodila sam je kod veterinarke i posumnjala je da joj smetaju tecnosti kojima perem pod.Predlozila mi je da upotrebljavam jednu koja je antialergijska i organskog je porekla.Problem je nestao i ja od tada koristim sve sto imaju u programu...prasak za ves,tecnost za pranje prozora,omeksivac...Mogu da budu i neki spoljni uticaji,trava,korov i svasta još.Koliko je star tvoj pas,izlazi li napolje,da li se druzi sa ostalim psima? Da li su simptomi ponekad nestajali ili konstantno ima problem?Sve je važno,dobro razmisli šta se desavalo u poslednjih godinu dana,možda i sama shvatis o cemu se radi. Mislim da nije nužno odmah raditi test,jedan dobar i posten veterinar bi ga pregledao i sigurno bi znao šta je u pitanju.
madonna_bella
14. септембар 2011. у 22.32
Veterinar ga je pogledao ali u to vreme nigde nije bilo ništa crveno..ili oj to nije video od dlaka jer pudlica je bas puna dlaka..pa je rekao da radimo alrgija test..a kada je rekao cenu bilo mi je preskupo..(a frizerka juče je videla crvenilo samo na tim mestima ..a ko zna možda ima još negde ali se od dlake ne vidi ali on se nigde ni ne cese sem ispod donje vilice)i ja probam sama od sebe da perem patos sa vodom prosto cist mop ..ali pojma nemam..izgleda da mi ne gine taj test...
a što se hrane tiče moj pas je jako izbirljiv..jede samo odredjenu hranu..pojma nemam ..šta ću
ako postoji još neki savet bila bih zahvalna..
avlijanerka
14. септембар 2011. у 23.34
Probaj druge vrste hrane, ne znam gde si, ali ima da se kupi i specijalna hrana za pse koji pate od alergija. Nemoj da zaboravis da su kupljene granule djubre, u njima ima jako puno hemije, ma koliko da je ta hrana poznata kao „kvalitetna” i neke zivotinje jednostavno ne mogu to da podnesu.

Možeš i da probaš da ga prebacis na domaću hranu koju ćeš ti da mu spremas, nakuvas za 2-3 dana i to mu dajes. To ti je još i najbolji način, jer sam sigurna da se radi o alergiji, a najcesce su alergije na hranu, ponekad (ali veoma retko) se javljaju i na travu i ostale alergente u vazduhu.
avlijanerka
14. септембар 2011. у 23.39
Na ovoj temi imaš jako puno o ishrani pasa:
http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/46/015596655/želim-da-kvalitetno-hranim-stene-koja-hrana-je-ok.ht ml?95 i problemima koje su ljudi imali.
marijamhlc
16. септембар 2011. у 18.21
Mi smo sad radili alergo test.na veterinarkom fakultetu, 10000din smo platili.Ako si ga vodila kod Novaka, nama su toliko isto tražili tamo!
Imaš dve varijante utvrdjivanja na alergo test, može iz krvi a može i klasicno sa iglicama, ko kod ljudi.
Nas pas je alergican na grinje, a smetaju mu i sva hemijska sredstva.
Sa terapijom krecemo od sutra,napravljene su nam doze, valjda prvih 2msc na svakih nedelju dana prima seruma,a posle na svakih mesec dana. Cena seruma je 500 din po ampuli.

Ako si u Beogradu odvedi je na vet fakultet kod Natalije,na kozno odeljenje, rade sredom i četvrrkom od 17-20h,stvarno je sjajna lekarka.

Nas pas napr skroz izjede sape,do krvi zbog alergije, pa izgleda ko ocerupana kokoska!
Ali ne vredi,siroma,svrbi ga iako nam je savetovano i da to mazemo,pa uvece moramo carapice da mu stavljamo da ne bi doslo do infekcije!
Lignjeslav
22. септембар 2011. у 11.48
Ako si negde na severnoj hemisferi, sad ti pocinje vreme za alergijske testove.

U Beogradu je najsigurnije na Veterinarskom fakultetu. „Kozni test” je oko 6.000 dinara ali obriju pola grudi psu pa mu lepe trakice alergena da vide na koji će da reaguje. Taj test može da se radi od sad do novembra-decembra i potrebno je da pas nije pod nekim odredjenim terapijama. Test iz krvi može da se radi cele godine ako pas ne prima neke lekove, kosta 10.000 dinara. Rezultate dobijes za 2-3-4 dana.

Oba test pokrivaju 20-tak alergena: razne grinje, polene, antibiotike, i sl. Krvni test određuje i stepen alergicnosti.

moguće je i napraviti antialergene: u pitanju je najcesce 10 doza jednom nedeljno a onda po jedna mesecno za održavanje stanja. Prvih 10 kosta 4.500 a svaka zatim je 500.

Ovo sam napisao iako mislim da nisi iz Beograda ili okoline. Veterinar bi ipak trebalo da pogleda psa ali i veterinari poneku oblast znaju bolje a poneku losije. Veterinari-dermatolozi su možda i najredji dobri ali to ti je kao i kod lekara dermatologa: pola dijagnoza je psihosomatsko :). Probaj da dobijes još neko mišljenje - odvedi psa kod još nekog veterinara.

Verovatno kosta ali je glupo da ti se zivotinja muci. Možda je nešto jednostavnosto se brzo leci.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.