Дискусије : Кућни љубимци

 Коментар
Shih Tzu hitno
universal
(tehnicar)
24. мај 2011. у 15.02
Star je osam godina .Pre oko 6 meseci pocela je da mu opada dlaka ali ne na pecate nego po celom telu.Krvna lika je pokazala malo povecane enzime na jetri samo za jedan broj vise od dozvoljene granice tako da doktor misli da je to sezonska alopecija.Ja sam sumnjala da nije kushing ili tumor na nadbubreznoj zlezdi pa se proizvodi visoki level hormona koji se zove kortizon.On nema drugih simptoma za kushing kao sto je nenormalnaa zedj , često mokrenje , obesen stomak .Primecujem da često cese usi i one su mu malo crvene i suve , malo se ljuste kao ljudima koza posle opekotina na suncu, isto ispod usta i ociju ima male suve naslage.
Ima li neko iskustvo sa ovakvim slučajem ili sličnim.Pocela sam mu davati pre nedelju dana riblje ulje sa omega 3 i 6 to mi je dala veterinarka.Hvala Vam unapred na pomoći.

Zabrinuta vlasnica jednog malog Lakija!
baxuz
(φεμμινα™)
24. мај 2011. у 16.12
šta tvoj pas jede? šta mu dajes?

takvi manifesti znaju da dodju i od jetre, ako pas jede previse hrane koja nije za njega...
avlijanerka
24. мај 2011. у 18.55
Alergija? Da li ste probali da eksperimentisete sa raznim vrstama hrane, sampona, prekrivaca kojima se prekriva ili na kojima spava?
PERISTERI
25. мај 2011. у 01.52


Ocigledno pas ima dermatoloski problem. Da li je izazvan nekim unutrasnjim problemom ili je spoljni faktor u pitanju,to bi morao veterinar da ti kaže,ali moras potraziti drugo mišljenje. Da li ste u poslednje vreme uneli neke promene,kao sto je hrana ili sampon? U svakom slučaju moras mu uraditi analize,uzima se uzorak,struganjem,sa povrsinskog dela koze. Možda su i gljivice. Znam da i covek može da ima sličan problem. Manifestuje se crvenilom koze,perutanjem i opadanjem kose. To ovde zovu dermatitida,suva koza zbog koje dolazi do upale. Daju se specijalni samponi i kreme. Može biti svasta,i alergija i neko oboljenje...kao sto su ti već rekli,ali može biti i stres zbog koga dolazi do pada imuniteta. Razmisli dobro šta se desavalo u poslednje vreme pa idi kod drugog veterinara koji će kucu ozbiljnije da tretira. Nemoj ga kupati a naročito ne samponom dok se ne ustanovi kakav problem ima.

Baxsuz...mislila sam da si malo mladja :)))
universal
(tehnicar)
25. мај 2011. у 20.44
On jede iskljucivo psecu hranu .Jeo je prvih sest godina Eukanuba by Iams.Onda tamo neke price kako hrana nije dobra pa smo se prebacili na Prerformation ili tako nešto.Preko leta je jeo regularnu a preko zime bi mu mesala pola i pola sa dijetalnom jer je manje setnje zimi pa malo dobije na kilazi.Sada sam i sama pomislila da je možda od hrane pa još prelazimo postepeno na Taste of the Wild koja kao ima bolji sastav.Ujedno uzima Omega ulje.
Od naše hrane od kada je bio stene dobije po mrvicu paprike, kupusa ili jabuke , To nije ništa promenjeno.Za sampon nisam sigurna ima li promene jer ideu isti salon stalno.Što se tiče na cemu spava to je postepeno menjano kako se pohabalo tako ima nešto drugo za lezanje.
Odvescu ga u subotu ponovo kod veterinara da vidimo možda da mu uzme uzorke i posalje na analizu pa da vidimo i to.Imao je neku malu hirursku intervenciju na ocnom kapku ciscenje i vadjenje dva zuba.Prethodno vakcina i nalazi krvi tako da troskovi nisu bas mali , naprotiv.Bili smo pre operacije i kod drugog veterinara i on nesmatra da je cushings .Rekao je samo za uzimanje omega ali neocekivati neke brze rezultate.Jedino sto sada koza izgleda mnogo suvljha nego tada i te naslage kao ljuscice

Ima li neko ko je imao slično iskustvo , može li tu biti nekog poboljsanja , oporavka koze , ponovnog rasta dlake ili...Hvala Vam unapred.Izvinjavam se na opsirnosti ali bas sam zabrinuta.
avlijanerka
25. мај 2011. у 23.46
Universal, alergije nije lako otkriti i teško da će veterinar moći da sam odredi da li je to u pitanju. Morate vi da se bacite u analizu i probanje raznih kombinacija. Možda su promenili sampon u salonu? Možda koriste neki sprej koji ranije nisu. Hrana ako je bolja ne mora da znači da prija njegovom organizmu, ko zna kakve tu hemije ima. Ako mozete da mu sami spremate kuvanu hranu, to bi bilo najbolje. Možda mu smeta prasak kojim perete njegovo cebe (mada se zbog toga ne bi javljale tako jake alergije)? mogućnosti ima puno i morate da sami istrazujete.
universal
(tehnicar)
26. мај 2011. у 07.24
I ja sam pomislila na prasak a ovo u salonu ću da proverim za sampon.Ustvari oni su mi prvi ukazali na to da gubi dlaku jer ista osoga ga sisa od kada je bio mali.Ako već proces oporavka traje dugo onda će biti vrlo teško otkriti koja mu hrana odgovara jer treba znaci svakoj dati vremena pa videti.Ipak ću ga odvesti ponovo kod veterinara bar da umirim savest.Možda je ipak nešto dermatoloski.Svima hvala puno na odgovorima.
aom
((ime_u_kucici))
31. мај 2011. у 07.30
osam godina!

preporucujem ozbiljnije pretrage!
mimozaaa
(posmatrac)
04. јун 2011. у 07.47
možda pas ima demomikozu (grinje). ova bolest se ovako pokazuje sa crvenilom a kasnije prođe crvenilo, opad dlaka i bude koza zadebljana i peruta se. Veterinar bolest može otkriti ako uzme malo uzorka sa koze i dlake a može i da se vidi sa mikroskopom. Obično kreće bolest prvo u usima gdje se larve razmnozavaju i onda kreće po glavi, nogama, stomaku i cjelom tjelu. kasnije se znaju praviti krastice. U svakom slučaju treba psu podici imunitet jer kod pada imuniteta dolazi do ove bolesti. Kupi ulje od crnog kima hladno presano i mazi mu ta mjesta uljem a ukapavaj mu u hranu po par kapi ili kupi tablete ovog ulja i stavljaj u hranu. Moj pas je dobio ovu bolest od stresa i loših uslova jer sam ga uzela iz azila. Dobio je 7 dana po dolasku mojoj kuci. Bolest dosadna i dugotrajna a bome i skupa. Ukapavala sam ampulice svakih 7 dana u kozu protiv grinja te davala tablete za podizanje imuniteta i na raju krenula sa uljem od crnog kima mazala psa dva puta na dan, davalöa u hranu ulje i izborili smo se. Kuca sva masna, svi smo se klizali po plocicama zbog masnoce ali smo uspjeli da se rijesimo ovih bestija. Obavezno hraniti psa dobrom i kvalitetnom hranom. Malo procitaj o ovoj bolesti a imaju i slike pa ćeš moći zakljuciti da li je to u pitanju.
universal
(tehnicar)
05. јун 2011. у 09.25
Hvala svima na odgovorima.Mimozaaa presli smo na drugu hranu Taste of the Wild pomalo a sada i potpuno .Poceli smo pre dve nedelje.Primecujem da se prestao cesati i zvakati sape.To perutanje ima u usima i iznad i ispod ociju.Pomišljala sam n ulje za bebe ali ga nisam imala u kuci pa sam bas sinoć namazala vazelinom da mu malo omeksa pa da pokusam da mu to skinem.Dajem mu i kapsule omega ulja.Nisam znala za grinje to ću obavezno da pronadjem na internetu.Gde si kupovala ulje od crnog kima? On se inače ponasa sasvim normalno, živi u odličnim uslovima .Kod nas je od kada je bio bebe , nema razloga za stres ili za opadanje imunog sistema ali šta znam?Možda je greška bila u promeni hrane pre dve godine ili je alergija na nešto.Još jednom hvala svima na javljanju.
mimozaaa
(posmatrac)
06. јун 2011. у 04.02
Ja ulje od crnog kima kupujem u biljnoj apoteci i to orginal iz Egipta a kosta 100 ml 17€. Ne znam gdje se nalazis ali ovdje u Njemackoj ulje i tablete od crnog kima se kupuju u biljnoj apoteci. Možeš naruciti i preko interneta. Tablete izgledaju kao kapsule ribljeg ulja a psi ih rado jedu. Možeš procitati koliko je djelotvorno ulje od crnog kima za alergiju i kozu preko interneta.
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
06. јун 2011. у 05.52


mimoza,možeš li mi reći da li ti je veterinar preporucio da dajes psu ulje? Ja imam problema sa mojom kucom,ona ima alergiju na hranu i zbog toga se patimo godinama,možda bi joj malo pomoglo. I da li to dajes psu kao terapiju,znaci jedno određeno vreme,ili mu dajes stalno?
universal
(tehnicar)
06. јун 2011. у 20.03
Živim u Torontu i potrazicu to u prodavnici zdrave hrane.Pogledala sam na internetu za demomikozu i neizgleda tako kod mog psa.Njemu su samo usi suve i malo iznad i ispod ociju ali posle omeksavanja vazelinom uspela sam da mu to skinem.To je vise izgledalo kao kada male bebe imaju temenjacu na glavi.Prestao je potpuno da se cese a cesao je usi, pod pazuhom i zvakao sapice.Nadam se da je ipak samo alergija na hranu.Pratim svaki dan kako se ponasa da bi primetila cesanje ili nešto drugo.
Mimozaa i ja sam pomislila da te pitam da li ti je veterinar to preporucio? Ako nisu grinje mislis da bi to delovalo bolje od ribljeg ulja za suvu kozu i alergiju? Hvala.
mimozaaa
(posmatrac)
07. јун 2011. у 03.58
Nije mi veterinar rekao nego sam sama odlucila kad sam procitala koliko je djelotvorno to ulje. Na kontroli kod veterinara sam rekla da psa mazem uljem i da mu stavljam ulje u hranu a veterinar je rekao da je to dobro jer i tablete koje joj je dao imaju u sebi sastojaka istog ulja. Kasnije sam kupila kapsule uralja crnog kima koje sam stavljala u hranu i danas ih stavljam a uljem sam mazala sva mjesta gdje se pojavila demomikoza. Imam dva zlatna retrivera jedan sad će napuniti 13 godina a ova kujica koja je oboljela ima 11 godina. Oboma dajem kapsule ovog ulja svaki dan a i ja pijem iste kapsule. Ulje ili kapsule ne mogu naskoditi psu jer su stvarno djelotvorne i podizu imunitet. Pošto su stari a ja im želim da pozive sto vise dajem im redovno ijako mi je kujica ozdravila i rjesili smo se demomikoze.
Inače lako je utvrditi da li pas ima demomikozu (grinje). Samo se pincetom uzme par dlacica ili malo sastruze koza i pogleda pod mikroskopom. Grinje su normalni stanovnici psece dlake ali kad padne imunitet onda se nenormalno pocnu razmnozavati i napadaju folekulu dlake i masovno se sire. Ova bolest zna biti i opasna ako se pas ne lijeci. Obično oboljevaju mladunci jer im je nerazvijen imunitet a kod starijih pasa dolazi zbog stresa ili nekog skrivenog obolenja (rak i sl.) Mi smo nasem psu uradili sve moguće pretrage kako bi izkljucili neko obolenje i na kraju se zakljucilo da je ona jako osjetljiva i na sve zivo reaguje stresno. Uzeli smo je prošle godine iz azila a u 7 mjeseci je promjenila 3 vlasnika i to je za nju bio sok. U azilu nije neka higijena a ni ishrana a uz to i promjene vlasnika a ona i tako jako emotivna i desilo se da oboli. Sad je dobro ali ju mi toliko pazimo i cuvamo od svih stresnih situacija da se bolest nebi vratila. Ima svu ljubav ovog svijeta a nas pas ju je odmah prihvatio i toliko se vole kao da su čitav zivot zajedno. Oboje su zlatni retriveri a toliko su slatki kad se uguraju oboje na jedan krevet da spavaju. Imaju svako svoj krevet ali vole da se uguraju na jedan pa skoro leze jedno preko drugog. Ona obozava loptice a on voli druge igracke ali kad idemo vani ja njemu prvo zakacim uzicu pa onda njoj i dok se ja spremam on uzme njenu uzicu u usta i vodi je po kuci. Ma preslatki su.
PERISTERI
(NEMAM MOTO)
07. јун 2011. у 09.49


Hvala mimoza na odgovoru,moracu da potražim to ulje.
Drago mi je zbog tvojih kuca,naročito zbog ove koju ste spasili iz azila. Napokon je dobila porodicu kakvu zasluzuje:)I ja imam dve kuce,jednu smo jako malu nasli napustenu na ulici.Ona je divna i sa nama je 6 godina...uostalom,sve su zivotinje divne!
avlijanerka
07. јун 2011. у 21.27
Universal, sjajne vesti. I pod hitno da menjas veterinara, ako ja mogu ovako na slepo da ubodem da se radi o alergiji i da ti predlozim da promenis hranu, a on/ona ne može, dzabe bacas pare.

Pozdrav mimozi i njenim kucama
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.