Дискусије : Филм

 Коментар
Ne tako dobro i ne tako loše
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
18. август 2016. у 22.00
The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D (2005)
http://www.imdb.com/title/tt0424774/
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Adventures_of_Sharkboy_and_Lavagirl_in_3-D

Zateknem dečurliju kako gube vreme pred nečim što mi je u prvi mah delovalo kao jedna od onih jeftinih australijskih TV emisija za decu, kao neki dečiji Sci-Fi... jeftini kostimi, jeftini spec-efekti, patos od dijaloga i sl. Kažem im, i ja bih na mobilnom ili ajpedu napravio bolje efekte. Onda shvatim da deca-glumci ne govore australijskim nego američkim akcentom i da je u pitanju celovečernji film.

Brz pogled na netu doneo mi je šok: dečija papazjanija je koštala 50 miliona dolara. Ne razumem kako su uspeli na to da potroše 50 miliona, verovatno je film koštao pola miliona a ostalo je otišlo na kurve i belo. Onda, još veći šok. Papazjaniju je potpisao niko drugi nego Robert Rodriguez. On je i režiser i scenarista i producent. Čovek koji je PRE OVOGA svetu dao El Mariachi, From Dusk till Dawn, Four Rooms, Once Upon a Time in Mexico... TAJ Robert Rodriguez. Nekako sam se povratio, trljajući slepoočnice, i onda na brzinu proverio šta se po netu piše o dotičnom tzv. filmu.. naravno sve najgore, jer i jeste reč o totalnoj bljuzgavici.. A za divno čudo, moja deca su odgledala ceo film i ne misle da je tako loš. Mora da imam debilnu decu.

The Grand Budapest Hotel (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2278388/
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Grand_Budapest_Hotel

Sa zakašnjenjem odgledao ovu dosta hvaljenu komediju sa Ralfom Fajnsom i mnogo drugih glumačkih zvezda koje tu igraju ili se samo na tren pojavljuju... Šta reći? Hm! Prosto mi žao. Žao mi je, jer je ovo neobičan i u mnogo čemu (relativno) originalan film, koji je mogao zaista visoko da se vine.. a nije dostigao te najviše visine. Mogao je da bude kult film a ostao je na tome da je samo zanimljiv i zabavan za jedno gledanje. Humor je dobar ali je mogao biti bolji. Vizuelni stil je 100% uspešan no kad se površinski slojevi uklone ustanovi se da je plod unutra malo zakržljao. Jedan nadrealni, kafkijanski, Mitteleuropa film, među ne baš mnogo sličnih. Opet kažem, žao mi je, iskreno žao, jer projekat je imao ogroman potencijal ali to je samo delimično iskorišćeno. A neće biti druge šanse.
MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. август 2016. у 03.18
Tvoja pametna Ozi deca imaju oca debila sa Balkana.

Šta nisu nasli madonu mit big bubis? Filmovi sa Ralfom se snimaju njega radi.
Babette
(office mite)
19. август 2016. у 05.30
Slazem se za Hotel.

MarkizDeNoviSad
(Sinter)
19. август 2016. у 05.57
Umrla je Mira Stupica nadam se da necete i za njom ronzati. Ja ću je pamtiti po ulozi u filmu Roj i Dorucak sa djavolom to je suva vrhcina. Ebala vas Kika Bibic.
dadayaya
(mind over matter)
19. август 2016. у 07.34
i meni je jako jako žao za Budapest Hotel. ali bas vrlo jako žalim, sav sam u dubokoj žalosti od iskrenog žaljenja. toliko dobrih glumaca protraceno, uh kakva nesreca i žalost užasna...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.