Дискусије : Филм

 Коментар
Zootopia (2016)
vudu5-lenjin5
(Nil desperandum)
04. јул 2016. у 20.02


http://www.imdb.com/title/tt2948356/
https://en.wikipedia.org/wiki/Zootopia

Prijatno iznenađenje! Diznijev crtać „za decu i odrasle” koji je lepo urađen, brz, duhovit, originalan i „nadasve” - inteligentan. Zootopia je zemlja gde životinje žive zajedno na visoko civilizovanom nivou. To znači ne samo da nose odela i voze kola nego i da one „predatorske” vrste više ne proždiru svoje vegetarijanske sugrađane. Takvi varvarski običaji pripadaju mračnoj prošlosti.. Sve dok... sve dok se ne desi nešto što će preko noći srušiti uspostavljeno poverenje.

Alegorije dotiču dobro poznata socijalna pitanja kao odnos homo/hetero, imigrant/domaći, black/white, christian/muslim.. homofobija, ksenofobija, šta se kome sviđa. Odrasle tera na razmišljanje. A deca svejedno uživaju, za njih je to samo film o životinjama. Kao i Madagaskar, od kojeg je Zootopia očigledno pokupila neke od tema.

Režiseri Byron Howard i Rich Moore nisu svakom poznata imena no obojica imaju dugu karijeru u animaciji. Howard je radio na Lilo & Stitch (crtana serija, popularna i u porodici Olenjin) a Moor na Simpsonovima i Futurami. Ova njihova Zootopia je od 150 miliona budžeta stigla do milijarde zarade, a na Rotten Tomatoes drži 98%.
SrboPeuljanac
(Sanjar)
05. јул 2016. у 07.47
Odličan crtać, baš mi je legao. Mnogo dobar.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.