Дискусије : Авијација

 Коментар
Русија успоставља контролу свемира
TROFAZNI-3
(Penzioner)
23. јул 2014. у 23.47

Објављено: 23. јул 2014, 22:34
Актуелно / Вести у фокусу / Планета / Свет |
Овако Русија успоставља контролу свемира

МОСКВА – Руске Снаге ваздушно-космичке одбране формираће у наредне четири године на територији целе земље мрежу ласерско-оптичких и радио-техничких система нове генерације за препознавање свемирских објеката, објавио је њихов командант генерал-поручник Александар Головко.

Овако Русија успоставља контролу свемира

По његовим речима, пуштање у рад нових система омогућиће да се значајно повећају могућности контроле свемира, прошири дијапазон контролисаних орбита и два до три пута смање минималне димензије детектованих свемирских објеката.

У Русији се до 2018. године планира размештање више од 10 система нове генерације за контролу свемирског простора.

Специјализована радио-техничка, ласерско-оптичка и оптичко-електронска копнена средства, која чине руски систем за контролу свемирског простора, тренутно су сконцентрисана у Главном центру за осматрање ситуације у свемиру и омогућавају глобалну контролу ситуације у свемирском простору око Земље.

Она помажу да се осујете опасности које долазе из свемира, доприносе функционисању руских сателита и процени опасности везаних за техногено загађивање свемирског простора.

Један од основних задатака Главног центра за осматрање ситуације у свемиру је вођење Главног каталога свемирских објеката, који је предвиђен за дуготрајно чување орбиталних мерних радарских, оптичких, радио-техничких и специјалних података о вештачким свемирским објектима на висинама од 120 до 40 хиљада километара.

Главни центар за извиђање ситуације у свемиру ради ажурирања тог каталога и сада свакодневно обради више од 60 хиљада мерења.

Извор: Факти

DrSrbivoje
(piroman)
19. август 2014. у 09.30
U yebote bog, i bog te mazo, pa Srbija je uspostavila potpunu kontrolu međuzvezdanopg prostora još pre 60 godina.

Pitajte ludog Milojka, ako meni ne verujete.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.