Дискусије : Авијација

 Коментар
F-22 i F-35 - pogresna doktrina
vudu2-lenjin2
01. мај 2013. у 02.22
Ova moja Australija ceka da joj dodju naruceni F-35, a ne dolaze jer nisu spremni, a ne zna se ni da li će ikad biti.

Australija bi radije da kupi F-22, ali kažu Ameri da nije na prodaju.

Kad se pogledaju porodjajne i operativne muke oba aviona, dolazi se do zakljucka da se radi o pogresnoj doktrini. Ide sa ka razvoju sto slozenijih, svestranijih i skupljih aviona, dok svako iskustvo u ratu pokazuje da piloti i mehanicari žele avion:

- jednostavan
- lak za letenje i održavanje
- otporan na razne klimatske uslove

Da biste opravili jedan F-22 treba vam laboratorija. Ne razumem kako su njegovi tvorci zamislili koriscenje tog aviona u realnim ratnim uslovima.

Onda, cena. Umesto jednog F-22 mogu se sagraditi tri aviona 'normalne' tehnologije a skoro istih performansi. Tri aviona će uvek biti jači od jednog. U stvarnim ratnim uslovima jedan avion sam po sebi ne može ništa. Od I sv. rata naovamo, lovacki avioni su uvek leteli u parovima ili većim grupama i sledili razne taktike napada i odbrane. BROJ a ne KVALITET tih aviona je igrao presudnu ulogu.

Npr. Nemci su pred kraj WW2 imali mlazne lovce koji su sa lakocom izlazili na kraj sa Mustanzima i Spitfajerima, ali ih je bilo malo, nije bilo goriva, delova, iskusnih pilota (izginuli), itd. Dakle Me 262 nije okrenuo tok rata, i ne bi ni F-22.
Registrovan
(Я люблю запад)
01. мај 2013. у 13.19
BEspilotne će ih s...ati k'o PC sto je s...o mainframes
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.