Дискусије : Авијација

 Коментар
Нови космички брод за међупланетарне летове
TROFAZNI-3
(Penzioner)
15. април 2013. у 00.23

Русија конструише нови космички брод за међупланетарне летове
14:35 14. април 2013. ИТАР-ТАСС

Русија конструише нови космички брод за међупланетарне летове, саопштио је шеф Федералне космичке агенције „Роскосмос”, Владимир Поповкин.

Према његовим речима, технички пројекат космичког брода је већ готов, тако да ће ускоро почети његово конструисање и експериментално постављање опреме. Прво лансирање беспилотне варијанте новог космичког брода планирано је за 2018. годину.

http://ruskarec.ru/news/2013/04/14/rusija_konstruise_novi_kosmicki_brod_za_međuplanetarne_letove_21345.h tml
mrsolj1971
(veterinar)
15. април 2013. у 09.00
Jel ima pogon na vodku... u suprotnom, kao i ostali ruski megalo-projekti, osuđen na propast (ruski „konkord”, ruska auto-industrija, ruski tenkovi sa elektro-magnetnim stitom, ruske „svemoguće” raketle... dobro sad ovaj svemirski program još uvek radi, valjda zbog još uvek niske cene radne snage... dok ne pocnu da se rentiraju kineska „prevozna” sredstva) :-):-)
CTEBA
(penzioner)
15. април 2013. у 13.54
Претпостављам да и Руси, као и сви други раде на томе.
Сад не видим шта може да сезакључи на основу овог чланка.
Неки Рус је рекао да руси раде на свемирском броду за међупланетарне летове, и то је доказ супериорности, руске свемирске технологије.
TROFAZNI-3
(Penzioner)
15. април 2013. у 22.09
Nekome nije nimalo laHko hheheheheeeee.hihihihiihiiiii,hohohohooooooo

Jedan mladi Bacuska radio u fabrici pusaka,pistolja,baruta...i bio zaljubljenik u puske...
I tako u slobodno vreme s malo starog,otpisanog skart alata i skart cevi...malo gucne Votke i kod kuce se taj bacuska pomalo zaheBavao,experimentisao,i malo vise Votke srkao...i taj polupjan Bacuska od skarta napravi model puske koja je ubrzo bila NAJ u svetu i dakako osvojila svet s kvalitetom i svim ostalim parametrima...bacaj je u vodu,blato,sneg,led,votku ..ništa joj ne smeta ...i preko 100 meleona je napravljeno tih pusaka ...i JOS je neprevazidjena ta puska...dzaba kompjuteri,dzaba ovo dzaba ono...svaki ratnik trazi tu pusku od polupjanog Bacuske.

Šta's takvi su Bacuske nasa braca po krvi,veri,oruzju,ljudskosti...i svemu.

A braca Srbi s zastarelom i otpisanom Bacuskinom raketom polupjani od Sljive ...skenjaju „nevidljivi” kaubojski avion „cudo” od tehnologije...hahhahahahhahhaaaa

mrsolj1971
(veterinar)
16. април 2013. у 07.43
Ha ha ha, Trofo mnogo si smesan. Kalasnjkov je projekat nove puske ukrao od Huga Smajsera, nemackog inzenjera koji je zaroboljen i odveden u SSSR na prinudnom radu (valjda ti njegovo prezime govori nešto, „smajser”, mada sam smajser nikada nije konstruisao Hugo, već neko drugi, ali su iz nekog razloga partizani taj automat zvali „smajser”)...I sam Kalasnjikov je ovo priznao. Procitaj malo pre nego sto krenes da lupaš ko „Maksim po diviziji”
Vindi
(mlaznicar)
16. април 2013. у 08.39
Mrsolj--prvo mrsi mi po m*dima pa se onda javi da diskutujes.
Jel su i kacusu izmislile svabe?
Sigurno je nisu moglu izmisliti pijani rusi.

mrsolj1971
(veterinar)
16. април 2013. у 10.15
he he he, Vindi, prosviram te qurcem brzinom vetra, evo za pismene i ucene ovde lepo napisano... ah da, ne znam da li se pismen, možda i nisi, ali svejedno, možda i možeš da ubodes poneko slovce, ma koliko da si tupan i glupan:

http://www.henrymakow.com/compiled_by_gary_gwhen_did.html

Čitaj redom, babune!
dituartu
(eng)
16. април 2013. у 15.13
Kada magarac kupi diplomu lekara dobijete samozvanog veterinara i još pokusa da se bavi tehnikom,o ho ho koji trip burazeru.
CCCC
16. април 2013. у 17.02
tako ti je to kad se veterinar uhvati tehnike.
uopste ne bi ulazio u raspravu o superiornim rusima ili amerikancima, na kraju krajeva nije se CCCP odupirala amerikancima nego i britancima, francuzima, japancima, italijanima, njemcima i mnogim koji drže monetarno ovaj Svijet...ali mrsolj, postirati sa nekog GUZICA.sajta post nekog skorojevica koji tvrdi da je Smajser napravio kalasnjikov je malo receno debilno.
Još samo da kažu da je i T32.koji je svabe potukao do nogu napravljen u Njemackoj
Tačno se zna ko je šta napravio a ko prekopirao
dituartu
(eng)
16. април 2013. у 20.42
Pazi budalu kaže ruski „konkord” a TU 144 prvi supersonicni putnicki avion ,znaci rusi ukrali planove od engleza pa napravili pre njih to može samo zuti otporasko magareci mozak da smisli
benin
(student)
17. април 2013. у 05.45
mrsolj1971
(veterinar)
16. april 2013. u 10.15

Ti ochigledno ne znash engleski jezik, kada onaj link navodish kao dokaz da je Kalshnjikov ukrao od Shmajsera ideju. Ochigledno je da ne znash da je mehanizam kod ova dva oruzja razlichit. Da ne spominjem tvoj izvor informacija - Wikipedia !!!!!!!!?????????

Supruga mi je profesor , na jednom zapadnom Univerzitetu, u oblasti inteligentnih materijala , te avio-space tehnologija. Rusi su trenutno 20-30 godina u raktenim sistemimam ispred ostatka sveta. No, na ovom mestu ne mogu pisati o detaljima.

Zapadni mediji su te zaludeli i slichne tebi. Oni ne pishu o ruskim nauchnicima i dostignucima. To se namerno radi. Taman da neko pomisli kako su Rusi pametni. Pre neki dan sam slushao predavanje ruskih nauchnika koji su konstruisali SUhoj. Bili su gosti Univerziteta na kome moja supruga radi. Chak im i ovi ovde, u privatnim obracanjima , prizanju da su to mashine iznad ostalih. No, to necete videti u novinama.

Mrsolj, drzi se ti veterine, kao shto ti pishe ispod imena.
Vindi
(mlaznicar)
17. април 2013. у 07.48
Kao veterinar možda znaš šta znaci stoko bezrepa. E to si izgleda ti.

Pa budaletino ne moram da citem tvoje nebuloze.
Cela poenta je u tome --- pa šta i ako su uzeli neciju ideju.
Uzeli su je i od toga napravili bolje.
Ti si moron pa to ne znaš.
Znaci nisu videli nešto i to prosto preuzeli bez ikakvih unapredjenja.

Nacija koja redovno i stalno i sigurno leti u kosmos --- pa dozvoli mogla je da napravi i jedno savrseno delo pesadijskog naoruzanja.

Da bi poleteli u svemir ameri su se potpuno koristili nemackim naucnicima i njihovim radovima. Znaci bez njih ne bi ni mrdnuli dalje od visina redovnih avionskih linija.

Mnogo si ti ogranicen i zato mi se napasi m*da ko zeka kelerabe.

Kao veterinar bi bar to mogao da znaš.
mrsolj1971
(veterinar)
17. април 2013. у 10.57
student, pa kad je profesor na zapadnom univerzitetu, sto je onda toliko rusofil. Cuj „supruga inzenjera, profesor na zapadnom fakultetu”... nećeš si od njene inzenjerije leba najesti :-)
CTEBA
(penzioner)
17. април 2013. у 12.07
Небих рекао да је унутрашњи систем АК47 различит од оног у МП44.
Обадве пушке употебљавају гасни оперативни систем који је идентичан, изгледају скоро идентично, имају крив магацин, имају дршку као пиштољ, обадве пуцају са затвореним затварачем мада су они различити, постоји разлика у обарачу али не комплетно, прекидач за појединачну или рафалну паљбу је идентичан.
Мада АК47 није директна копија МП44, очигледно је да је базирана на МП44.
Оно што нико не каже је да је Хуго Шмајсер радио у истој фабрици (од 1946 до 1949) у којој је Калашников радио на моделу АК47.
Случајност?
TROFAZNI-3
(Penzioner)
17. април 2013. у 23.48
benin
(student)
17. april 2013. u 05.45

Naravno da su Bacuske 20-30g ispred ostalog sveta ...a TEK će bidnu daaaaleko ispred ne samo raketnoj tehnologiji .

Nekidan je onaj SrboRus Rogozin Dimitrije glavni Putinov covo za vojnu industiju Rusije a koji je najavio nova oruzja zasnovana na novim fizickim principima...hmmm garantujem biće to garant sok za svet ...

Uz malo vise para koje je Putin nedavno izdvojio(pre par godina) za razvoj nanotehnologije...ocekujmo uskoro za par godina cudesa od tog
oruzja zasnovanoga na nanoteh...nešto sam već čuo...nije za javnost.

Zato me ni mrvu ne cudi ova najava:Нови космички брод за међупланетарне летове.

Bacuske su se opametili ...nema vise onih komuno-katastro-fobicara generala koji su suludom fobijom stancali enormne kolicine viska-nepotrebnih orudja poput tenkova ...ili onih nukl.bojevih glava kojih su ludjaci nastancali preko 45.000 a svaka glava kostala barem pola mlrde US$...pa vi izracunajte kolje su to hiljade mrdi uludo bacenih.A moglo se zapadnim bitangama parirati s puno manje stancanja

Danas svaki 3-ci KWC struje u USA prozivedu A.Centrale bas iz Ruskih rashodovanih nukl.bojevih glava(urana) sto su ih ludi generali nastancali ..

Danas Putinova Rusija ne hebe kvantitet već kvalitet oruzja i samo onoliko minimuma napraviti koliko je dovoljno da se parira zapadnim bitangama.,,, a ostatak love u standard gradjana,razvoj Rusije i razvoj novih tehnologija.S obzirom s kakvim enormno-basnoslovnim bogatstvima Rusija raspolaze...s obzirom kakvi su Bacsuke prirodni talenti...njihove naučno-istarzivacki kapaciteti...nema sumnje da će
Rusija akoBOGda ne za tako dug period biti u ekonomiji a oruzju da ne govorimo No1 u svetu i koplje ispred sveta.

Samo 1 primer u ekonomiji...proizvodnja hrane.zitarica...Za vreme komunosatanizma Rusija tj.SSSR su bili vecni ogromni uvoznici zitarica
pa su ponekada bili primorani CAK i od svojih nepriajtelja moljakati i zlatom placati zito od USA.
Danas Putinova Rusija je 3-ca u svetu po proiz.zitarica a najavljuju za sledećih 5 max 10g da će biti neprikosnoveni No1 u svetu.
Imaju za sve to preduvete...i sacekamo za 5g potvrdu ovoga.

Lep pozdrav .

Uostalom smatram da je i svevisnji tako udesio da postoje Rusi/ja
...koji evo vekovima svakom zlu stane u kraj.slomije kicmu...pa će i onim divljim kravarima/enlezima i sličnim udruzenim avetinjama.
CTEBA
(penzioner)
18. април 2013. у 10.51
„Danas svaki 3-ci KWC struje u USA prozivedu A.Centrale bas iz Ruskih rashodovanih nukl.bojevih glava(urana) sto su ih ludi generali nastancali ..”

Трофо, роде немој да се бламираш.
Ако нешто не знаш, прескочи.
Не постоји реактор који може да употребљава као гориво плутонијум из нуклеарних бојевих глава, руских, америчких, или било чијих.
Све што може је да се дода, јадна мања количина у гориво, да би се уништио и то не у сваки реактор.
Разлог да одпад из руских бојних глава уништавају у САД је јер руски реактори не могу да га мешају са горивом.
DC10boy
20. април 2013. у 19.43
Tupolev Tu-4: Three American B-29 bombers on missions over Japan were forced to land in the USSR. The Soviets, who did not have a similar strategic bomber, decided to copy the B-29. Within a few years, they had developed the Tu-4, a near-perfect copy.
V-2 rocket: Technical documents for the V2 and related technologies were captured by the Western Allies at the end of the war. Soviet and captured German engineers had to reproduce technical documents and plans, working from captured hardware, in order to make their clone of the rocket, the R-1, which began the postwar Soviet rocket program that led to the R-7 and the beginning of the space race.
K-13/R-3S missile (NATO reporting name AA-2 Atoll), a Soviet reverse-engineered copy of the AIM-9 Sidewinder, was made possible after a Taiwanese AIM-9B hit a Chinese MiG-17 without exploding. The missile became lodged within the airframe, and the pilot returned to base with what Russian scientists would describe as a university course in missile development.
TROFAZNI-3
(Penzioner)
20. април 2013. у 20.05
CTEBA
(penzioner)
18. april 2013. u 10.51
„Danas svaki 3-ci KWC struje u USA prozivedu A.Centrale bas iz Ruskih rashodovanih nukl.bojevih glava(urana) sto su ih ludi generali nastancali ..”
---------

Pre par godina naisao sam na taj podatak.Istina nisam proveravao..jer mi se cinilo veoma logicno.

Hmmm bas ću da istražim jbmeliga
CTEBA
(penzioner)
21. април 2013. у 10.15
Нема проблема Трофо, ипак схвати да нити су Руси тако велики и паметни, нити су Американци тако глупи.
Једноставно ради се о исплативости, једно је експериментисати са нечим, а сасвим друго ући у производњу тога.
Програм „мегатони за мегавате” је започет 1993 и завршава се ове године.
Укупно Руси су продали Американцима око 500 тона високо обогаћеног уранијума и добили за то око 8 милијарди долара.
Високо обогаћени уранијум (HEU) има 90% + уранијума U235, док се у реакторима уотребљава ниско обогаћену уранијум (LEU) 5% U235.
По америчким податцима тренутно свака 10 кућа, фабрика или шта већ добија струју од тог уранијума, мада нигде тачно не кажу колико је проценат руског а колики америчког високо обогаћеног уранијума , јер уништавају и старе америчке бомбе. Питање је исто тако колико је струје од бомби а колико од обичног уранијума?
Процес за претварање у ниско обогаћени уранијум се састоји у мешању HEU U235, са уранијумом који има само 1.5% U235 (цена мешања је око 1,5 милиона по тони).
Самим тим и проценат тог HEU је далеко мањи, тако да је тешко рећи колико се струје тачно прави баш од тог HEU за бомбе.
До сада је око 140 тона измешано за употребу у реакторима а 360 је и даље у складиштима. Ако се настави овом брзином нема шансе да се сав уранијум уништи до краја ове године, већ се говори до тамо негде 2025 или још дуже.
Проблем је да ако би се повећало претварање, појавио би се вишак уранијума за реакторе, што би смањило цену а Руси не желе да изгубе новац утрошен на обогаћивање.
Са друге стране то би довело у питање и рентабилност америчког погона за ниско обогаћивање (постоји само један).
Значи да се игра веома тесна игра а тешко је задовољити све.
Претпоставља се да Русија има око 1000 тона тог старог уранијума са којима не зна шта да ради.
Тих старих 500 тона је довољно за око 20,000 (25 КГ по глави) нуклеарних глава, а Руси хоће да смање арсенал на 2000 нуклеарних глава. Ако би задржали још 100 тона, онако чисто за резерву, злу не требало, још увек имају вишак од 350 тона.

TROFAZNI-3
(Penzioner)
22. април 2013. у 23.12
CTEBA
(penzioner)
21. april 2013. u 10.15

Opaaa Stevice,sunce ti zarko ti ko da si doktorirao na ovim stvarcicama
hehheee
Imaš li ti vremena moj Stevice babu nasu da pogledas i malo je pregledaš da ne zvokce tamo u cosku..???

AJd moj Stevice i zdrav mi budi ko tarzan.

ps
I ne zaboravi:dok god Rusi/ja bude onako velika/jaka svet a i mi Srbi imamo sanse da budemo kako-tako slobodni ljudi.
CTEBA
(penzioner)
23. април 2013. у 09.52
Па са свим поштовањем Трофо, зашто мислите да само глупи и необразовани учествују у овим дискусијама?
Што се тиче нуклеарне индустрије у њој радим преко 40 година, па ето десило се да и неко овако глуп и неупознат, нешто научи.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.