Дискусије : Авијација

 Коментар
EU pravilnik za avio kompanije
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
13. март 2013. у 19.02
Interesantno da u USA zastoj zbog vulkana spada u „bozije djelo” i kompanije nisu duzne da nadoknade kasnjenje.
A u EU za prirodne katastrofe jesu

http://tinyurl.com/ckha462
Starac_Foco
(--)
29. март 2013. у 23.38
Ja ne znam šta je tačno u tom EU pravilniku ali izgleda nije ni loše biti njihova „žrtva”:

Prošle godine na letu od Rima do Toronta, Alitalia, moja familija nije dobila mjesto u avionu, iako su dosli na check-in jedno 3 sata ranije. Objasnjenje bilo avion prebukiran, a svi su se ostali chekirali ranije preko interneta i sl. Ali posalju oni njih ipak isti dan do Bostona i onda sa AC do Tornota. Ukupno kasnjenje bilo 6 sati do konacne destinacije.

Ja zaganjam pravdu ne znajuci ni koju kompenzaciju ocekujem. Pisao na neku Alitalia email adresu u USA koju sam dobio od njih telefonom 2 puta, ništa. Pisao i na neku adresu u Italiji, ništa. Slao i faxom dokaze nekud i Toronto, ništa. Agent koji je prodao karte takođe poslao moju poruku nekoj svojoj vezi u Alitalia, ništa.

Elem, poslije jedno 6 nedelja od prvog pisma kao odgovor na neko od tih 5-6 pisama (nisam nikad ustanovio na koje) stize od Alitalia email u kojem piše da se izvinjavaju i da im posaljemo podatke i da pri tome izaberemo ili 600 eura po glavi kao Alitalia credit ili cash. Poslali web link na kojem treba da popunim neki formular i zakacim skenirane dokaze. Ali i web stranica i formular na italijanskom... Poslije sat muke i guglanja nađemisti formular na engleskom na njihovoj kanadskoj stranici.

I tako popunim ja to i posaljem, i zatražim cash, iako je ocigledno da bi mnogo radije dali credit. I onda poslije nađemna nekom forumu na webu da se italijani nekome isto tako obecali dati cash, ali kad je sve poslao nikad mu ništa nije stiglo...

Međutim, poslije 4 nedelje stize email da su nasi cekovi na nekih $750 po glavi (ekvivalent 600 eura) u pripremi. Ja i dalje ne vjerujem. No za još jedno 3 nedelje stvarno dodjose 3 ceka. I tako ispade da je svaki clan familije zaradjivao po 100 eura po satu dok je cekao 3 sata u Rimu i 3 sata u Bostonu :). Doduse mene je to ganjanje pravde kostalo minimalno jedno 8 sati rada.
Pjer
(svratio samo na 5 minuta)
30. март 2013. у 09.10
Sad znamo sto Alitalija slabo stoji financijski: Foco ih ruinirao. ;)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.