Дискусије : Авијација

 Коментар
Чувај се „Шквала”
TROFAZNI-3
(Penzioner)
25. септембар 2012. у 01.05

Чувај се „Шквала”

18. септембар 2012.

Јуриј Гаврилов, Росијска газета

Већ током ове године руски војни пилоти ће добити нова моћна средства за борбу против непријатељских бродова: нову авионску верзију ракете Х-31АД, модернизовану противрадарску ракету Х-31ПД и обновљену верзију подводне противбродске ракете „Шквал”.
Чувај се „Шквала”
Извор: PressPhoto.



Нова авионска верзија ракете Х-31АД према бојевим особинама знатно је ефикаснија од претходних модела, саопштио је Борис Обносов, генерални директор корпорације „Тактичко ратно наоружање”. „Она има двоструко већи домет и већом брзином се приближава циљу. Ракета је тестирана и спремна за серијску производњу.”



Ако планове произвођача не поремети нека виша сила, ракета са појачаним бојевим делом, која погађа објекте на води удаљене 150 km од места лансирања, ускоро ће постати саставни део муниције војних авиона Су-30МК, Су-35, МиГ-29К, МиГ-35 и многих других.



Русија ће до 2018. направити нову интерконтиненталну ракету
Нова интерконтинентална ракета ће заменити тешку балистичку ракету Р-36М2 „Војвода”, на Западу познату под називом „Сатана”.

И други новитет се у војним круговима очекује са нестрпљењем. То је модернизована противрадарска ракета Х-31ПД. По речима Бориса Обносова, она има двоструко већи домет од ракете Х-31П, у којој постоје три селективне главе за навођење на одређене станице. Оне су на новијем моделу замењене једном главом широког опсега која може да омета емитовање сигнала са било које радиолокационе станице.



Има и новости везаних једну од наших најмоћнијих подводних противбродских ракета, „Шквал”. „Шквал” не плови, он буквално јури према бродовима и подморницама брзином од 500 km/h. Та задивљујућа карактеристика ове ракете одавно је на цени, не само у руским, него и у страним војним круговима. Обносов сматра да ће потражња за „Шквалом” у земљи и иностранству временом бити све већа. То се пре свега објашњава чињеницом да конструкција овог јединственог пројектила омогућава повећање његове брзине и домета. Према неким информацијама, планира се да модернизована варијанта торпеда буде опремљена системом за самонавођење и бојевом главом тешком око 350 kg.

http://ruskarec.ru/articles/2012/09/18/cuvaj_se_skvala_16907.html
sokookolovo
(Bolje je biti glup ko svako ne)
26. септембар 2012. у 00.06
U slučaju da Rusi moraju da upotrebe svo to SUPER oruzje pitam se na cijoj bi teritoriju pucale sve te rakete, atomi...!?
NATO je na svakoj granici Rusije na manje od 500 km pa je tu jako teško da i jedna ruska rakete izgori prvi stepen punjenja a ne drugi ili treci odnosno da se odlepi od zemlje za vise od 5-10 km.
Pored toga Rusija je toliko trula iznutra da bi joj se i SSSR smejao iz 90-tih godina.
Uci će USA i NATO u Rusiju kao sto je Vermaht usao u Sloveniju ili Hrvatsku, siroko raširenih ruku i sa puno cveca po putevima...
mrsolj1971
(veterinar)
26. септембар 2012. у 09.30
Ovo sa Rusima me mnogo podseca na srpsko ratnu propagandu koriscenu u nekadasnjim popularnim emisijama „Dozvolite da povratimo”, kad se kaže kao „Imamo najsavremeniji tenk, oklopono borbena sredstva koje sami pravimo, najsavremenije rakete koje su nasi strucnjaci preradili... itd itd” Fora i cinjenica koja se precuje: SKLOPLJEN JE PO JEDAN ILI DVA MODELA za prezentaciju, ostalo stoji u dokumentaciji vojnotehnoloskog instituta. Uravo je tako sa Rusima, ko sto rece, njihova infrastruktura, komandovanje, moral, znanje i iskustvo njihovih debeloguzih generala je toliko trulo da bi oni verovatno i sad pokusali da ratuju jurisajuci „grudacki” i uz „Uraaaaaa!”, pokusavajuci da ubiju neprijatelja tako što će da ga zatrpaju lesevima svojih sopstvenih ljudi, kao sto su to radili sa nemcima u drugom svetskom ratu.
celincanin
(Metalac)
27. септембар 2012. у 21.28
Mnogi su probali, pa su prošli kako su prošli.
Ocit dokaz, da niko ne može osvojiti ni jednu zemlju ako se njen narod bori ,Afganistan, Vijetnam,možeš ti imati svu tehniku svijeta , ali narod je nešto na šta se treba racunati.
Ne racunam tu nas, mi bismo prodali rođenu mater za Americku ili Kanadsku vizu.
I druga stvar kad dodje do toga da se stisne ono famozno dugme, ode sve u tri lijepe pm.
Ovaj svijet kakav je ništa bolje i ne zasluzuje.
sokookolovo
(Bolje je biti glup ko svako ne)
28. септембар 2012. у 11.39
E pa to ste VI koji pobegoste sa kucnog praga, olajaste Srbiju da bi se dovukli u USA i Kanadu sad olajavate i jedne i druge a zalite za onima koji su vas izsutirali sa ocinskog ognjista...
northweald
03. октобар 2012. у 06.37
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.