Дискусије : Романтични кутак

 Коментар
Srednje godine kod muskarca
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
04. септембар 2013. у 04.54
Da li svaki muskarac prolazi kroz krizu srednjih godina?
ili kod nekih kriza ne meri godine.

Fin decko bese na vidiku,ali me otkaci,kaže„ja sam covek u godinama”
pa se pitam sto bre krizira i ne dade mi sansu??
Leon01
(ekonomista)
04. септембар 2013. у 05.16
pa sad zavisi al sigurno da svi manje vise kroz to prolaze...

pa u pravu je covek ne juri svako piletinu ;)
Expander
(fire & water)
04. септембар 2013. у 05.44
Impotencija? :)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
04. септембар 2013. у 05.52
ma šta fali meni:)) i impotentan pored mene postaje vrlooo potentan grrrrr

stvarno,dal svi kriziraju s godinama??ili je kriza samo u novcaniku??
tajka
(trener)
04. септембар 2013. у 06.04
Ja bih voleo da stalno kriziram. To je tako lepo. A tek piletina mmmmmmmmmmmmmm
A u novčaniku? e u njemu je stalno dežuran jedan smotuljak))

...

O čemu je reč svati će se kada se pročita deo romana „ Ne pročitana knjiga”
...
Još jednu lekciju iz seksualnog obrazovanja sam naučio ali sasvim slučajno. Dopao mi se mali smotuljak iz bakalnice postavljen tik uz kasu od žućkaste zlatne folije po izgledu sličan velikom dukatu. Mislio sam da je mala čokoladica ili specijalna guma za žvakanje iz uvoza. Takve specijalne žvake samo je Rade mogao da ima u to vreme jer mu je otac vozio veliku hladnjaču svuda po zemlji a ponekad čak i do Italije ili Grčke.

-„Oću ovo!”

Skupim hrabrost pa pokažem prstom debelom brkatom Sreti bakalinu.

-„Je si li siguran da hoćeš baš to?”
Začudi me prodavac.

-„Da, jesam.”
-„A jel” znaš ti šta je to?„
-”Znam, naravno.„

Slagah ja samo da se dokopam već jedanput tog okruglog sjajnog smotuljka.

”Je su li ti mama i tata rekli da kupiš to za njih ili ti je samom palo na pamet?„,
postavi odlučujuće pitanje oprezni bakalin, koje mi je u suštini pomoglo. Izvagao sam da ako uključim roditelje imam veće šanse da dođem napokon do tajanstvenog, pomalo zabranjenog ”dukata„ koji me sad još više mami.

”Oni su mi rekli.„

Lako rekoh neistinu jer lažem od početka. Pruži mi on svojim debelim kratkim prstima traženu robu gledajući me u oči koje sam ja sklanjao u stranu. Pristigoše ostali kupci koji se odmah dadoše u prisluškivanje čudnog razgovora buljeći nemo u mene i taj ”tajanstveni kružić„. Da nisam skrenuo pogled možda bi video skriveni podsmeh ispod gustih i sedih bakalinovih brkova. Izleteo sam iz *bakalnice, gurnuvši duboko u džep kupljeni zamotuljak koji sam jedva iskamčio od nepoverljivog prodavca i krenuo u ulicu. Nešto mi je ipak govorilo da to što sam kupio možda nije baš za decu. Oprezno sam napravio anketu sa drugarima pitanjem da li su videli najnoviju ponudu u radnji. Interesantan kružić odmah kod kase.

Kepa:”Video sam, baš sam se mislio šta je?„
Miša: ”Kupiću, je si ti kupio?„
Rade: ”Mora da je neka čokoladica iz Italije.„
Belićko: ”Meni nije hteo da proda, pitaću mamu.„
Nadica: ”Ma to je balon, kupile su Mica i Slavica ali nije nikakav…dugačak i ne može da se naduva dobro!„

Kad su čule raspravu Rada i Nada, Kepine sestre dovikuju sa svog tek opranog stepeništa nama na ulicu:

-”Mi smo napumpale sa našom pumpom za biciklu ali je puko.„

Lokijeva Ljilja se nešto domunđava sa Zoranom glasno se smejući, a onda Zoki ”Ćurka„ naglas reče i preseče:

- ”E ovčice moje. To je KURTON bre!„
Bacio sam moj ”dukat„ na đubre da niko ne vidi kad sam saznao njegovu namenu.

Mikijev ćale, čika Grada je bio vešt stolar i radeći neku majstoriju jedno veče, onako usput obećao je da će da napravi kauče za nas kad se budemo ženili. Mi smo obećanje vrlo ozbiljno shvatili obradovavši se poklonu dok su se naše mame glasno kikotale. To je bila sva najava našeg budućeg seksualnog života od strane roditelja uz spomenuta prisluškivanja njihovih šaljivih pričica. Ostalo smo morali da istražujemo sami.
tajka
(trener)
04. септембар 2013. у 06.06
a sad je lakše shvatiti ovo..

LJILJA (drugarica iz škole)

Apotekarka, udovica. I sa njom sam sedeo u klupi neko vreme. Dobro sam osmotrio zaposlene u apoteci pogađajući koja bi od tri zaposlene žene mogla ona biti. Da nisam znao da tu radi i da sam je sreo na ulici, prošao bih bez dileme ladno pored nje. Posle dugog zurenja kroz staklo državne apoteke naslonjenu devojčicu na ogradi prepoznao sam u sredovečnoj punačkoj ženi. Ušao sam i stao sa strane.

„Izvolite gospodine”,

javlja se slobodna koleginica ne bi li me uslužila. Rukom i mimikom nedvosmisleno pokazujem da ću kod Ljilje u red i odustajem od mogućeg odgovora okretanjem glave od ljubazne žene.

-„Mene čekate?”,

iznenađeno ona podiže pogled sa hrpe recepata, dok je usluživala mušteriju a ja tajanstveno i bezizražajno klimnuh glavom.

„Izvolite”,

obrati mi se posle dva minuta čekanja sa znatiželjnim izrazom lica, očigledno ne sanjajući sa kim razgovara. Četrdeset godina nije malo, zar ne?

-„Imate li prezervative?”,

upitah glasnije no što je potrebno sa jasnom namerom da svi prisutni čuju rečenicu koja se obično izgovara tiho i diskretno u četiri oka.

„Da, sad ću vam pokazati”,

pokuša ona da šmugne i pretvori svu konverzaciju u rutinsku uslugu dok su se svi prisutni pretvorili u uvo. Neki usluženi kupci još ne izlaze iz apoteke preturajući po dobijenim kutijicama i tobože prebrojavajući dobijen kusur a drugi me pomno prate sa pogledom u stranu.

-„Dajte mi one u boji. Najbolje, znate i sami, ma šta vam ja pričam.”

Bezobrazno lupetam ja jer osećam da se bliži rasplet mini humorističke drame ili bar skeča. U apoteci nelagodna atmosfera iščekivanja jer je sumnjiva kupovina kondoma u toku! Bi mi je malo žao u trenutku dok je čeprkala po fioci do kase. Verovatno je prebirala po memoriji ko sam i šta u stvari nameravam, birajući živopisne boje malih intimnih smotuljaka. Rešim da prekinem mučnu scenu:

-„Ljiljo! Pusti to, dođi ovamo, pa zar me ne prepoznaješ?”

Potražujem, hoću pa neću, „kurtone” još od moje devete godine. Posmatrala me je nekoliko trenutaka pa kada se moj smešak ustalio i odao me, razvukao se i njen po okruglastom licu. „Pao joj je kamen sa srca” i ispao kondom iz ruke ispod tezge jer je istovremeno jednom šakom pokrivala ne dovršene zubarske radove.

„Dal” je moguće da si to ti Nešo?„
...
------------------------------------------------

sad je jasno i ino prvo što napisah))
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
04. септембар 2013. у 06.15
Tajkaaaa pozzz :) sve je jasno ko na dlanu :)
tajka
(trener)
04. септембар 2013. у 06.22
jel' sam prozvan 'katuke' da napišem još nešto iz dela koji se zove 'seksualno vaspitanje ' ili je to samo pozdrav? ))

p.s
upozoravam da je mlogo bRezobrazno
i možda samo malo romantično!
tajka
(trener)
04. септембар 2013. у 06.23
* ups, kutaka...sory.
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
04. септембар 2013. у 06.49
nije samo pozdrav:)
pisi,pisi :)
tajka
(trener)
04. септембар 2013. у 07.22
Računam da će objavljivanje samo ovog dela da mi poveća prodaju za bar 50 ak primeraka))

tajka
(trener)
04. септембар 2013. у 07.25
Pričamo tako mi muški šta je ko sanjao na tu temu te se ja požalim pred „iskusnim ljubavnikom” Zoranom i postavim pitanje:

-„ Kako bre to kad sanjam neku golu devojčicu ona nikad nema dlačice dole?”

A baš bi bilo dobro.

- „E pa zato što nikad nisi ni video pravu pičku,” smejao se nadmoćno Zoran „Ćuran”ili „Adam” za tu priliku, praveći se kao da je on ne samo video već i da je ...’o?„

- ”Dobro, rešićemo to„,

mislim se ja pa smislim. Vešernica je bila u sastavu zgrade gde su bile šupe, a sa druge strane klozeti. Svaki dan bi se neko najavljivao za kupanje i ložila bi se vatra da se zagreje veliki kazan sa vodom. Za taj dan sam čuo da će se kupati zgodna Mira. Ona je bila starija dve godine i već lepo razvijena devojka sa velikim grudima. Saznalo se takođe da će joj pomagati i polivati je vodom Kepina sestra Nada. U našoj maloj ulici sve se inače vrlo brzo sazna. Predložim drugarima da se sakrijemo unutar prostorije i virimo kad se skine ”rasna„ Mira pa da je vidimo golu. Nekolicina dečaka odmah prihvati i zauzesmo dobre zaklone iza nekih nabacanih kartona u ćošku vešernice. Pred sam trenutak ulaska devojčica na kupanje par dečaka nervozno izađe iz skrovišta ipobegnu. Kad su Mira i Nada ušle Kepin brat Dragan nije izdržao nego iskoči i on imitirajući 'Peru detlića' iz crtanih filmova:

- ”Pogodi ko sam, ha haha , haaaaaaaaaaaaaa!„

Tako sam ostao sam u improvizovanom skrovištu.
Zaklonjen praznim kartonskim kutijama ipak rešen da istrajem u nameri. Kroz veliku paru koja se digla prvi put sam video ”crni trougao„ između nogu sasvim mutno i nejasno držeći pogled što duže na njemu ne bi li memorisao željenu sliku za kasnije snove. Spolja se čulo dovikivanje i smeh drugova dok je Nada pljuskala golu drugaricu zagrejanom vodom po glavi a voda se slivala sa okruglih sisa do bedara. To je bilo zabavno ali u trenutku kada je u vešernicu ušla Tijanina i Tatijanima baba da pita da li je ostalo još tople vode jer bi se ona takođe okupala? Obli me hladan znoj u sred one guste vodene pare. U trenu se istopi i nestade u magli sve moje dobro raspoloženje i uživanje.

-”Jao bruke, babu da gledam. Šta ću sad?„

To da budem tu dok se baba kupa nije se moglo izdržati. Dok sam razmišljao da šmugnem i izletim na slobodu, da me nema tu gde sam ili da ostanem žmureći desilo se da me je srećom baka Ruža iznenada otkrila. Preturajući po drangulijama tražeći nešto u uglu otkrila je mene i moje improvizovano skrovište i lišila me muka. Bar za trenutak.

-”Juuuuu! Kuku…Deco, tucite ga.„

Zavapi preneražena baba.

- ”Šta ćeš ti ovde nesrećo jedna?„
”Idiote, kretenu, platićeš za ovo.„

Dočekaše obe devojke u odbranu svoje nevinosti. Ja izleteh na vrata, koja su mi ženske brzo otključale, među svoje drugove kako sam znao i umeo. Dobro raspoloženi oni su već uveliko pravili viceve na račun babe i mene. Slučaj se morao prijaviti Mirinom tati jer je postojao nepouzdan svedok, baba. Ne bi to bilo strašno da Mirin otac nije bio strogi milicioner zvani ”Bora pandur„. Još je mnogima u sećanju ostala scena kada je Sava morao da skoči sa najviše grane kestena odakle do tada niko nije smeo da se usudi. Nije se ni prizemio a sa nižeg drveta je ”otpao„ i Miki kao zrela kruška jer je i on gađao Borinu Miru čičkom baš na ”nezgodno mesto„. Dobio je takođe rezervni nadimak ”bjež Bora„. Znači čim ga vidimo mi se ”ukenjamo„ i begamo ili ”palimo„ kao da je on signal da treba da se izgubimo iz vidokruga jer policajac je inače opasan tip. Poznat je bio zbog oprezne vožnje svojom crvenom Škodom koju je prao i mazio krpom svaki dan. Pojavi se tako na početku ulice a onda mu treba dva cela minuta da pređe stotinka metara. Mi stojimo ispod bagrema pa se premestimo do kestena na pristojnu udaljenost da sa distance brojimo sekunde Borinog prolaznog vremena. Njegov sin Bane se po običaju nije mnogo ljutio zbog takvog zezanja ili nije mogao niti hteo da pokaže jer je bio uzrasta kao Miša. Više je voleo da ostane sa nama u kombinaciji nego da se duri bez šansi da bilo šta promeni. Priveo me je dakle Bora ”pandur„ čvrsto držeći za jednu ruku tu kod druge česme na ”informativni razgovor„ i naredio devojkama da me tuku.

-”Udrite ga obe!„

Iskusno se ogradio policajac da ne ispadne da je to porodični obračun. Mira me je lupala svuda po leđima, ramenu ali po mojoj oceni ne baš preterano jako. Međutim kad me Nada udari na Borin nagovor i to po glavi, meni se otkači fudbalerska noga sama po sebi pa je šutnuh u nebranjenu ”cevanicu„ onako ”iz kolena„.

”Šta je, šta se udaraš breee, tebe nisam ni gledao.„

Branio sam svoju čast. Bilo kako bilo ja sam kroz magličastu paru video ”crni trougao„ a moji vršnjaci sigurno ne pa sam s te strane odmah bio u prednosti. Mogli su samo da mi zavide ili pitaju kako to ”ona„ izgleda. Naravno da su me zapitkivali posle tog slučaja. Njima je preostalo dalje da lepe ogledalce na cipelu ili patiku, priđu kao fol da popričaju sa devojčicama u haljinici pa poture nogu bliže njenim nogama. Na taj način bi videli ispod suknjice koje boje su devojčicine gaćice! Ta ideja nije dugo bila uspešna jer je počelo šamaranje ”snajperista„ sa zabranom prilaska ženskom društvu. Iako sam očekivao više od tog mog iskustva, nadao sam se da će ono pomoći kako bi mi naredni erotski snovi bili upečatljiviji i izazovniji što se ipak nije desilo tako brzo. Morao sam mnogo izlizanih pornografskih sličica da se nagledam pre no što mi se sklopila slika u glavi kako izgleda ženski polni organ. Ćutalo se o tome jer to je bila obostrana bruka. Moji su na sreću opet uživali na svežem vazduhu i placu za vreme tih zbivanja pa nisu saznali za taj nemio slučaj... ”
Leon01
(ekonomista)
04. септембар 2013. у 07.43
stvarno,dal svi kriziraju s godinama??ili je kriza samo u novcaniku??
>>
zavisi i od nastupa ako se mlade devojke danas ponasaju ko sponzoruse...
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
04. септембар 2013. у 08.10
danasnje se ponasaju ko sponzoruse,pitam se kako muskarci opstaju na ovoj planeti??
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
04. септембар 2013. у 08.11
Tajka daj Boze da se sve rasproda :)
oes123
(zubar)
04. септембар 2013. у 09.12
Gore neko spomene prezervetive, valjda se to na Srpski jezik zove Kurtoni?!
Elem, poslali malog Djokicu da kupi kutiju „Prezervativa” u apoteci. Dosavsi u apoteku gde je sluzila mlada prodavacica mali Djokica viknu glasno: Daj te mi kutiju Kurtona!
Mlada preodavacica sva crvena u licu pokaze malom Djokici prst na na nos, da kao govori tise,a Djokica će: Ne, nije to za nos već za pišu!
tajka
(trener)
04. септембар 2013. у 13.43
Daj Bože karateka ups...opet ja...
(tako u žargonu zovu karatiste))


Što se tiče teme novčanik je bitna stavka samo sve pada u vodu kad 'on' poludi.

Verujem da si sexy, to je odlično i tako to samo čuj ...čuj nas 'sredovečne'))

Nema pravila sa 'hemijom.'Sećam se da sam se uplašio koliko me je uzbudila jedna ni malo privlačna žena pa sam se sklonio!
Doduše davno davno... A Ne tako davno kad se pojavila jedna baš šarmantna Meksikanka (ne liči na Meksikanku) zbog neprijatnosti zažalio sam što sam imao bokserice (bila tema o muškim gaćama).
To je skoro neizdrživo)))

E sad bi legla...he h ehe 'legla' priča o Austrilijanki)))) Gilian!!!



tajka
(trener)
04. септембар 2013. у 13.47
GILIAN

Imala je ‘silikone.’
Jako dobre, mislim, dobro urađena ‘petica.’
Ja sam joj davao časove tenisa a ona je vodila je frizerski salon i plesala južno američki ‘dance.’
Jednom prilikom na treningu počne da pada letnja floridska kišica.
Ona zastane, zbunjena i pogleda me a ja bacih skriveni pogled na sat i nastavih da izbacujem lopte želeći da produžim igranje toliko dugo da bih mogao da naplatim čas.
Međutim, kiša se pojačala i ja joj dadoh znak da prekinemo i da je ‘vrag odneo šalu’jer pokisnućemo.
„Jok”.
Ili tako nešto na australsko-engleskom reče ona i nastavi da cupka po mokrom betonu lupajući natopljene loptice. Već je bilo smešno da smo uopšte na terenu ali... Morao sam da poslušam a i to smešno mi se sve više sviđalo. Onda je kiša zalila tako da je bilo ludo stajati sa kišobranom, a ne sa reketom i ona pođe sa terena.
„Jok”.
Rekoh sada ja, na srpsko-tursko-engleskom.
„Nazad, igramo voleje.”
To je bilo jedino i jedva praktično izvodljivo, jer je voda bila već do članaka. Sada nije ni meni bilo toliko do igre, koliko su se njene grudi vrlo jasno ocrtavale ispod mokre majice. Mokri do gole kože a i više, uživali smo u zbunjenim pogledima igrača skrivenih ispod balkona i bili pozdravljani sirenama automobila u prolazu.
Došao je i kraj tog časa ali ne zato što je moj ručni sat to pokazivao jer se jadan udavio u međuvremenu i otkazao, nego kad je ona ipak - odustala.
Sedamdeset loptica postalo je neuptrebljivo i prosledio sam ih u obližnu korpu za otpatke.
Sutra ujutru sam ostao u krevetu zbog nazeba.
Vadim 35 vlaznih dolara iz novčanika na sušenje i smejem se sebi, kako sam loš posao napravio,
misleći na sat, lopte, nazeb i `mislio sam tako dugo,dugo.
Sve do večeras, dok nisam napisao ovu „silikonsku”priču.
Pandora04
04. септембар 2013. у 15.56
Tajka lepo napisano:)...cudi me samo da se sve tvoje price zavrse gledanjem?:)
Expander
(fire & water)
04. септембар 2013. у 15.59
Šta ćeš posten co'jek, domaćin! :-)
Pandora04
04. септембар 2013. у 16.06
Da, mora da je zbog toga:)
vuki5
04. септембар 2013. у 16.09
o cemu se ovdI radi? :)
Pandora04
04. септембар 2013. у 16.11
Kriza srednjih godina Vuki:))

Lepo te je videti ponovo ovde:)
vuki5
04. септембар 2013. у 16.12
samo u prolazu :) nego jel to one godinice od pedesete pa navise? :)
Pandora04
04. септембар 2013. у 16.15
Ne znam, mora Tekica da to bjasni kad se vrati ovamo:)
vuki5
04. септембар 2013. у 16.17
će sacekamo :) bas me zanima da čujem zaplet, rasplet te situacije :)
Pandora04
04. септембар 2013. у 16.21
Možda te srednje godine pocinju od cedrdesete a možda i ranije. Ko bi ga znao,, verovatno da sve zavisi od gena:)
tajka
(trener)
04. септембар 2013. у 21.24
hehehe duhoviti komentari!

Tajka 'ogladni' na ulici a 'ruča' kod kuće))
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
05. септембар 2013. у 11.20
o dragi moji :)
kriza ne pita za godine.
daklem ,kako neko 15 godina stariji da kaže da je „covek u godinama”?šta to znaci??šta je hteo da kaže,kakvu poruku to nosi??
vuki5
05. септембар 2013. у 16.23
pa pitaj tetka, pa će ti reci :) kod svakog je drugacije :) valjda :)
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
05. септембар 2013. у 17.32
To znaci Teko da bezis od takvih...

Posebno zato što je poznato da je covekova „starost” definisana njegovom dusom, a ne telom...

No, iskreno ne znam šta će ti stariji ciko 15 godina stariji?! Nadji si mlado/jedro telo sa starijom/zrelom dusom koje će da te voli do kraja zivota...Ili sebi ravno ili mladje! ;-)
tajka
(trener)
05. септембар 2013. у 20.16
E Srna jel' si čula za izreku u vezi 'starca i udarca'?
Nisi?
e onda smirela sa savetima...))

kutaka - karateka

Nije bilo hemije tu a izgovor je osnovno sredstvo izražavanja kod svih.
Forget it.
Ne istražuj slučaj, nije vredno. Novi 'matorac' vreba iza ćoška)))))))


http://www.youtube.com/watch?v=zCgYhytgi48
tajka
(trener)
05. септембар 2013. у 20.28
tajka
(trener)
05. септембар 2013. у 20.55
http://www.youtube.com/watch?v=tn5aM5RVuSk

Ma ovo sam hteo...omače se .

I kao neki klinja može 'vako)))

eeeeeeeeee
tajka
(trener)
05. септембар 2013. у 21.06
http://www.youtube.com/watch?v=XWmo5IJRtKA

a on? koliko mu žeMska ima g? a
Reći ću ti. MALO.

30 minuta sedeti u kafani sa takvim ljudima jače je od godine i mesec dana natezajuće veze sa nekim klipanom...luftikom od 30 leta.
Ili pojesti burek sa jogurtim ujutro sa Momom Kaporom posle pijanke...
neprocenjivo...
ma.
Duda42
(algebra)
06. септембар 2013. у 02.30
i onda kažu, žene mnogo pricaju. tajka bas si debelo u srednjim godinama. s reci na dela :)))))))
Leon01
(ekonomista)
06. септембар 2013. у 03.50
covek je reko kulturno, proso sigurno sve pa mu nije vise do mladje kojoj je provod u prvom planu a ne kuca i deca? ;)
mia_mia
06. септембар 2013. у 06.29
He, he, jabih samo rekla da s godinama postajemo mudriji, pa shvatimo da i muškarci u godinama imaju i više iskustva i više mogućnosti!
Tako da ako vas devojke neko upozori da je čovek u godinama, pitanje je umete li da ispravno shvatite poruku.
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
06. септембар 2013. у 07.21
Tajka,

slazem se. Postoji Vijagra...haha

Nego, da se vratimo temi. Lepota i starost ne idu zajedno. Lep covek može stariti lepo ali kada je u paru sa sebi ravnim...

I pobogu kako može opuzlo telo nekog starca biti lepse od tela jednog npr. 32-godisnjeg mladica?!

Uporedi npr. Sasu Kovacevica sa tim tvojim dedom...ahhaha...
tajka
(trener)
06. септембар 2013. у 07.45
Lepota

Lepota je u trenutku života.
Nekada se vidi pa je ona oči i kosa
a može i da se čuje, omiriše, oseti.
Ona je tvoje lice ali i naličje,
ona je uvek zdrava i prava.
Lepota je u stavu, stilu, karakteru.
Lepota je u nežnosti, požrtvovanju.
Lepota je u snazi, hrabrosti u pokretu.
U koraku, glasu, smehu
i majčinom pogledu.

U ljubavi bližnjeg svoga,
u svom detetu.
Lepota je u humanom delu i mislima.
Nekad u ćutanju i saosećanju,
ali uvek u iskrenom srcu, uvek u istini.
Lepota sija poput zvezde u noći
i mesečeve magične moći
razoružava, zarobljjava i osvaja.
Ona je tvoja dobrota,
lepota je plemeniti metal života.

N.S
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
06. септембар 2013. у 07.52
Prelepo Tajka!

No skrenusmo sa teme ;-)
tajka
(trener)
06. септембар 2013. у 08.02
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
06. септембар 2013. у 08.14
Tajka, to si stvarno ti? Pa jesi deda, šta fali! Ništa ne fali dedama i babama. Ja ću još malo postati baba, tj. ako to već nisam ali ne padaju mi na pamet starije dede od mene ahahha

Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
06. септембар 2013. у 08.45
a možda s godinama postajemo i aljkavi.
pozz drustvo:)lepo vas je citati tako vesele :)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
06. септембар 2013. у 08.51
Vuki5-pa pitaj tetka, pa će ti reci :) kod svakog je drugacije :) valjda :)

---------------------------------------------------

Vuki šta da pitam?:)„e izvini covece u godinama a šta si hteo da mi kažeš?”jel to?:)
a onda on kaže„brisi mala kuci dodji kad porastes”
pa ja kad porastem neću njega da tražim:)
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
06. септембар 2013. у 08.57
Vidis Teto, sama si sebi odgovorila na pitanje!!! Helooouuu!
vuki5
06. септембар 2013. у 14.35
ajmo realno :)
ti taman znaš a on ne može :) mislim, ako on ima negde do 45-te, eventualno do pedesete a ti recimo oko tridesete to je možda ok. mislim, nije loše prosetati mladu piletinu :) i odmoriti se ali da se ženi i kuci da se vodi, e to je (bar po meni) neka sasvim druga prica :) zamisli ti u cetrdesetim, najboljim godinama za ženu a on već klonuo, gaze u najvece pedesete :). meni ne ide to nekako. sad, ne znam. ne generalizujem. ne kažem da nije moguće. mislim, da mene neka tako mnoooogo mladja pita, ne mogu da kažem da ne bi razmislio dobro i dooobro porazgovarao. mislim, to je ako je tako neka za neku ozbiljniju pricu. a za to setanje, malKo trosenje i sl, to je već neki drugi film :)
pa na tu temu, jelte:
http://www.youtube.com/watch?v=i39URaKC_H4
Leon01
(ekonomista)
06. септембар 2013. у 15.53
lepo odgorila srna zna ona al se femka malo ;)
___

kolega cek polako nemoj da mi vredas bruta, mislim ne pricaj puno dok e on ne izjani, posto je on skoro u tim godinama ;)
Pandora04
06. септембар 2013. у 16.18
vuki5
06. септембар 2013. у 16.25
ajd da vidimo šta će uvazeni kolega reci :)

Pandora04
06. септембар 2013. у 16.34
Vuki, mnogo ga komplikujes:))...zar ne vazi ono... on se svidja njoj ona njemu...prica zavrsena:)

Leon01
(ekonomista)
06. септембар 2013. у 17.16
nisu vazen, vaznije su nego sto mislimo nisu samo važne dok gori ta vatra, al dok ne gori covek trezveno misli a i kad prođe opet misli ;)

e sad da pricamo nešto a ne znamo šta ćemo sami sa sobom to je već drskost ;))
Pandora04
06. септембар 2013. у 17.43
Pa ako razmsiljas tako Leone, onda nisu samo godine važne.Može biti važno i sledeće: boluje li njegova/na familija od neke nasledne bolesti, koliko imaa ustedjenu, jel vozi Nissana ili Audia, da li upotrebljava levu ili desnu ruku:)))...itd.
Leon01
(ekonomista)
06. септембар 2013. у 18.23
meni ne.
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 04.15
e ovo je tek kriziranje kad skinu burmu sa prsta i svi su odjednom poželjni momci.
tajka
(trener)
07. септембар 2013. у 07.42
Uzavrela

Grizeš usnu,
diraš kosu,
vrtiš glavom,
prevćeš očima,
koga to gledaš
preko ramena
neznana devojko?
Uzdišeš,
prečesto
grudi nadimaš,
zažmuriš
pa snene oči
na pola otvoriš.
Na koga to misliš,
o kome sanjaš
čudna lepojko?
Sijaš kao sijalica,
letiš ko’ ptica
nestrpljivo, ustreptela
i smetena curica.
Šta je to sa tobom
mala ‘ludice’?

Heeeeej
o kome sanjaš
čudna lepojko?

Heeeeej
šta je sa tobom
mala ‘ludice’?

Heeeeeeeeej
osvesti se!

Heeeeeej
probudi se!
tajka
vuki5
07. септембар 2013. у 08.18
koliko čujem u posledenje vreme, muskarci sa burmom su pozeljna „roba” :) moraju da cute. isto vazi i za žene.
mislim da ne komplikujem pandorke :) ako oćeš da se provedes i potrosis neku paru, pustis da te navata mladja :) oce i ona da se provede :) a ako oćeš da nešto sacuvas kraj sebe, mani se corava posla :) u svakom slučaju treba da se misli. razum je cuvar svega :)
ne generalizujem. statistika je statistika :)
tajka
(trener)
07. септембар 2013. у 09.14
Pesmica

Ova naša drugarica
Tekatokizukutakica
što no neki kažu jaranica
čudna prtica, lepog lica
ima srce kao veverica.
Na odgovor matorca
‘ala Žikina šarenica’
tv ‘radovnica’
upali se ko’čobanica,
bolje reći šibica.
Pitanje joj misaona imenica
uvek neka dvosmislica
od ‘konca i konopca’
fina tanka žica.
Pa prhne i odleti kao jarebica
na diskusiju ‘brak i porodica’
uplašena poezije-proze lovca.
Na ramenu bretelica,
a na nozi žabica,
minđušica, ogrlica
nekad bila 'zečica' igračica,
Naša pametnica a zezalica.
Prepelica, tetrebica,
Zove li se Jelica,
Nadica ili Mica glumica?
jer liči mi iz onog vica:
Gavran, sir i lukava lisica.

tajkica

p.s
e nemoj da se neko naljuti slučajno!
šala , komika))
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 10.18
Tajkaaaaaa :) :) ovo je tako ludo :) :)
tajka
(trener)
07. септембар 2013. у 10.19
Ni tajka nije baš mnogo normalan))
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 10.24

Vuki ne me zanima ta „roba”necem da budem druga! :)
nego jedna,jedina:)

ih bre Vuki zar se samo sa mladjanom sladjanom uziva?

znaci ako hoćeš nešto da sacuvas kraj sebe na duže staze mora biti generacija ili tu negde plus-minus koja sitna godina???
zato ćeš ostati sam :P
mani se statistike Vukiiii :)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 10.25
pa ja ne poznavam takvu (normalnu)gospodu dragi Tajka :)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 10.28
MUZIČKA PODELA MUŠKARACA(sa krizom i bez)
- Muškarac do 20 godina je poput FLAUTISTE
Izvadi instrument i odmah svira,
- Onaj od 20 do 30 godina je kao VIOLINISTA:
5 minuta naštimava, pa ceo sat svira.
- Ako ima od 30 do 40 godina muškarac je kao BASISTA:
Sat vremena naštimava pa 15 minuta svira.
- Muškarac starosti od 40 do 50 godina je kao TROMBONISTA:
Par puta zatrubi i gotovo je s muzikom!
- Kada ima od 50 do 60 godina on uglavnom naštimava,
i uživa u minijaturama.
- Onaj od 60 do 70 godina ne naštimava, ne svira, samo savetuje, pametuje i pokazuje.
- Ako ima 70 i više godina, muškarac razmišlja o tome čemu služe instrumenti, a muzika mu se svodi na „zviždanje” u toaletu.
Pandora04
07. септембар 2013. у 10.29
Vuki, poznajem toliko veliki broj ljudi koji su u braku sa mladjim od sebe i ne vidim neku razliku između takvih brakova i brakova gde su istih godina.Naravno svako radi onako kako misli da je najbolje:).

Tajka lepo izgledas, lepo pišes, teniski trener...sigurna sam da te jure i sa burmom na ruci:)

Leone, nisam mislila na tebe, već uopsteno:)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 10.37
možda Vuki vuce traumu??
Pandora04
07. септембар 2013. у 10.44
Mislim da je Vuki obecao sam sebi da će tako biti i tacka:))...uhhh sto volim takve koji planairaju svoju buducnost a preskoce sadasnjost:)))...vremenom postanu pametniji...
tajka
(trener)
07. септембар 2013. у 12.13
Ovo je samo u pesmi Pandora samo u pesmi...svaka sličnost je (ne)namerna))proistekla iz mašte!

Kafenisanje

Tajka pije kafe
po kućama sa
lepim ženama.
Voli da ih gleda
nude mu meda,
malo ladne vode
očima ih bode.
Na stolu crvena ruža,
„žale se na muža”
a raspuštenice
i udovice,
slaže kao niske
guste ogrlice.
Sve ide 'ko po loju'
zapale po koju.
Smeju se i tračare,
nekog namagarče.
Pozdrave se malo duže
prijatelji za to služe.
Videće se ponovo
da obnove gradivo.
Javiće se preko veze
da uz vino i dobre meze
menjaju teze
'bzvze'.
tajka
(trener)
07. септембар 2013. у 12.22
Eto kako neki sredovečni (bludni sinovi) muškarci kriziraju i maštaju)))
vuki5
07. септембар 2013. у 12.29
pandora, ti mene volis? :)
ne, nisam ništa isplanir'o :) naprotiv :)
nego gledam da sto realnije sagledam situaciju. naravno da i ja volim nešto mladje, jelte :) al u mojim godinicama 15 god. razlike je je 15 god :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 12.38
Vuki:))...malo sam mislila ironicno...:)Uzivaj u sadasnjosti, ne cekaj na buducnost...godine šta je to? Jedan običan broj:)

http://www.youtube.com/watch?v=_2H1VGAXDBc
Pandora04
07. септембар 2013. у 12.40
Ma verujem ti Tajka, nepotrebno bilo kakvo pravdanje:)))
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 12.55
Jaoooj!realno..realno najrealnije..joooj!najrealniji najrealnije nayebase.da prostite na izrazu.
Tajka majstore samo cepaj sas stihovima :)
vuki5
07. септембар 2013. у 13.02
znam šta si mislila pandora; znam :) nego ako; ipak se misli :) :)
nekako realnost je, po meni, najbolja. nema mnogo razocarenja kad se situacija sagledava :) ali ne bas da se traže sve mane; ima tu i lepih stvari :)
i tako :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 13.11
Vuki, nikada ne možeš biti siguran, bez obzira na to koliko relano sagledavas buducnost...dozvoli da ti se desi...znaš da ne veruje srce pameti:))
vuki5
07. септембар 2013. у 13.17
pandora, sve si naopkao shvatila, istumbala, pretumbala i sl :) jelte :)
znaci, ja nisam iskljuciv covek. ako se desi, desilo se. samo između ostalog kažem, da je ebena stvar toliko mladja žena. realno :) međutim, nigde ne napisah da je nemoguće, da to ne funkcionise u nekim slučajevima i sl. :)
buducnost je u ovom trenutku, ja ne znam šta će biti dalje od toga.
vuki5
07. септембар 2013. у 13.18
Pandora04
07. септембар 2013. у 13.26
Eto ti sad:)..ja ga instumbala i isprevrtala:))...ali stvarano u ranijem pisanju se nije videlo to što sada pišes.
vuki5
07. септембар 2013. у 13.31
pa ti samo kad bacis to okce na zadatu nam problematiku :) treba covek da se udubi malKo u pricu; kompleksne su to situacije i sl :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 13.42
Ne znam stvarno zašto bi bile tako kompleksne situacije...evo sada se dadoh u razmišljanje i nikako da dodjem do zakljucka...koja bi u tvom slučaju mogla biti kompleksna situacija...
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 14.04
Ma pusti draga Pandora vidis da se boji da proba zabranjenu ljubav sa mladjom devojkom :)
kažem „zabranjena”jer se Vuki tako ponasa:)
vuki5
07. септембар 2013. у 14.08
dobro, u pravu ste :) eto, ja veze nemam :)
i plasim se i upao sam u krizu srednjih godina i ako ne navatam nešto mnogo mladje ostacu sam i sl :) :)
qq :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 14.13
Pa, da...naravno da ti Tekica i ja verujemo:)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 14.13
Nećeš ti navatati ni nešto iz svoje generacije :) kako razmišljas rasteraces sve i ostati u krizi :p
vuki5
07. септембар 2013. у 14.16
pa ja i neću nešto iz moje generacije; to već ostarelo :) tu do nekih 10god. je limit :) 15 je bas mnoooogo :) :)
nekako mi lakse da kriziram nego da mi se ovaj mladjani komsiluk raduje na mladjanu ženu :) :) :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 14.18
Ajooooj:))...pa ti si pravi ljubomorko:)
Pandora04
07. септембар 2013. у 14.20
P.S. Koliko sam čula, mladjani sve se hoće i starije:)
Pandora04
07. септембар 2013. у 14.21
* svet
vuki5
07. септембар 2013. у 14.22
što se ljubomore tiče, to je davno prošlo vreme :) nauci covek, opet sa godinicama :) da to nije dobro :) ja samo gledam da realno sagledam situaciju :) opet, to zavisi i do žene... itd :) kao sto već reko, izgubih bitku :) vas je dve a ja sam sam :) ja ne umem ni sa jednom zenom da izadjem na kraj a kamo li sa dve; totalni poraz :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 14.25
Samo oni koji se bore ne gube bitku:)
vuki5
07. септембар 2013. у 14.27
'da prihvatim stavri koje ne mogu da promenim' :)
eto, ja prihvatam da sam u zabludi oko godinica :) možda će da mi bude bolje :) :) :)
tekina_tetka
07. септембар 2013. у 15.00
Ako se i ja pridružim diskusiji biće nnas vise a Vuki neće imati sansu.
Dobro vece,mislim da nema potrebe da se predstavljam,moje ime sve govori :)
mia_mia
(nemirna)
07. септембар 2013. у 15.04
Ma ljudi,
kad se muškarac (sa velikim M početnim)i žena sretnu, i proradi hemija
ili oni leptirići u stomaku, verujte godine bile srednje, mlađe ili zrelije više nemaju značaja.
;)
tajka
(trener)
07. септембар 2013. у 15.04
evo kutake CEPAM za tebe))

Ženski frizer

Cepam dlaku na pola
bez duševnog bola.
Sečem je britko i vešto
ona se njiše na vetru
raspolućeno gola.
Ostaje dalje živa i zdrava
samo upola manja i tanja.

Smanjen poprečni presek
ko’ pojeden mladi mesec
kada nam sija u ranu jesen.
Ni sanjala tako tanka nije
koliko debela nekad bila je.
Plaši se oštrice makaze moje
čuvajte kose dobre vile moje.

Frizira Tajka rečima brije,
bez pribora novi stajling ‘šije.’
Otpada kosa dlaka po dlaka,
zbog straha i visokog ‘tlaka’
čak mi jednom utrnula šaka
za stiskanje nije dovoljno jaka.

Punđu ću da tapiram i lakiram,
dok ona raste joj na uvo sviram
sa brijačem jedva je diram,
jednu po jednu dlaku biram
uredno u redove sortiram
usput Figara pevam i citiram.

Da napravim poslednju loknu
okruglastu kao kakvu šnenoklu.
moram fenom da pritisnem jače.
Nema frke, neće mnogo da peče
oladiću ja već to stručno naveče
u vikendici ‘kod Teče’.
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
07. септембар 2013. у 15.06
Jao tetka budi fina :p nemoj kako ti umes :)
vuki5
07. септембар 2013. у 15.23
ja sam odustao od maratona :) u svakom pogledu :)
a los sam djak bio iz te hemije :) i sl :)
mia_mia
(nemirna)
07. септембар 2013. у 15.38
Ne odustaj, i za loše učenike postoje popravni i to kad se najmanje nadaju ;)
Život ume da bude nepredvidiv!
vuki5
07. септембар 2013. у 15.45
u raspravi sa ženama mora da se odustane, hteo to ili ne :) to što ume da bude uporno, cudo jedno :) pogotovo te mladjane :) :)
ja sam za mirniju varijantu. to ide sa godinicama :)

tajka
(trener)
07. септембар 2013. у 15.46
Odustani.
Mi koji ostanemo će mo preuzeti 'rizik'))
Pandora04
07. септембар 2013. у 15.51
Vuki sacekaj..:).ko zna šta Tetkina tetka ima u rukavu:))
vuki5
07. септембар 2013. у 15.51
dogovoreno :)
vuki5
07. септембар 2013. у 15.52
to čim tetkina familija, to mnooooooogo opasno :)
neću da si cackam tamo gdI mi nije mesto :)
vuki5
07. септембар 2013. у 15.53
mislim ovo „dogovoreno” je na komentar kolege :) :) pa me pandorke pretece :)

Pandora04
07. септембар 2013. у 15.55
Pa da...kad si spor...mada smo shvatili:)
mia_mia
(nemirna)
07. септембар 2013. у 16.05
Pa tetke i familija nisu strašne, tetke su najbolje. Zamisli da se umešaju i strine i ujne i sačuvaj bože.

Nego je l odredismo granicu srednjih godina? ;)
vuki5
07. септембар 2013. у 16.11
ja vise ništa ne znam :) pobedjen sam :) evo kolega tajka sme da se upusti u pricu :)
vuki5
07. септембар 2013. у 16.12
a i volimo mi te tetke srednjih godinica :) :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 16.23
Srednje godine su one godine kad shvatis da si do sada živeo pogresnim zivotom i da želiš da živis drugacijim zivotom ostatak zivota.
mia_mia
(nemirna)
07. септембар 2013. у 16.25
E sad moramo da raspravimo i odredimo granicu srednjih godina i za ženski rod ili da otvorimo zasebnu temu!
i nemoj da se povlačiš...grrr
mia_mia
(nemirna)
07. септембар 2013. у 16.28
Sviđa mi se Pandorina misao, šta više čini mi se da se slažem.
U pravu si Pandora!
Ali imamo mi još vremena do te tačke shvatanja. :)
vuki5
07. септембар 2013. у 16.32
osamdesete? :) lele; pa ako su to srednje onda puta dva jelte :) e onda tamo kad imam 120 a žena mi mladja nekik 15, znaci ima negde oko 105; to je već prihvatljivija opcija :) :) reprocitetno :)
tajka
(trener)
07. септембар 2013. у 16.55
Ovo često pričam kako je sve relativno u vezi godina.

Drugar u 60 im mi priča
(ja san inače duboko u 50 tim)
kako su mu se žalili (bračni drugovi(jedna baka iz kasnih 70 tih
i deka ranih 80 ih
da je kod nje u naselju depresivno jer ima mnogo naroda u svojim 90 im!
e sad ja to prenosim vama koji ste većinom u zlatnim 40 im
a ovim u 30 im ne smem jer se jedan momak
u 20 im bukvalno valjao od smeha po tepihu kada sam pričao istinitu priču njegovoj mami!
tajka
(trener)
07. септембар 2013. у 17.06
Imam običaj da posle te priče ispričam i i ovu.

Priča br 2

Pre par godina...
Sedim u sauni sa dobrodržećim Rusom od neki sedamdeset i par godina.
Povede se reč o godinama i on na mojih 50 i kusur godina kaže:
DIVNE GODINE!

-Ja se kiselo nasmejem, pa klimnem glavom da izvadim stvar jer on čovek ima dvadesetak vise.. a u sebi se mislim:
„Znam ja i za bolje”,
ali

POSLE SE MISLIM. O N Z N A !~
oN JE BIO I U JEDNIM I U DRUGIM (i u trećim) godinama i on
NAJBOLJE ZNA.

toliko
Pandora04
07. септембар 2013. у 17.09
Sada sam pronalsa googlajuci koji su znaci srednjih godina.
Jedan od najpoznatih znakova su kupovina nekog sprotskog automobila ili motora...:)
Šta mislite koji su ostali znaci?
Pandora04
07. септембар 2013. у 17.11
Mia, hvala na slaganju:)
Tajka poucne price:))
vuki5
07. септембар 2013. у 17.18
a ja planiram da za koji mesec kupim nekog dobrog viljuskara :) znaci li to da me drmaju te srednje godine? :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 17.20
Pa naravno, ako kabrio:)
vuki5
07. септембар 2013. у 17.22
ma gledam po oglasima; da ima kabinu, al će vidimo :) u ovim godinicama ne mogu mnogo da biram :) sto mladje to bolje :) sve ima svoju cenu :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 17.25
vuki5
07. септембар 2013. у 17.31
može i nešto starije al da nije mnooooogo pohabano i sl :) :)
i tako :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 17.33
Vuki, ne brini...na kraju svaka vreca nadje zakrpu:))))
vuki5
07. септембар 2013. у 17.38
ma ja pricam za viljuskara i to što sa pare može da se kupi; mislim, zbog te krize :)
a ta hemija i sl :) to ionako ne zavisi od mene tako da nema tu mnogo brige i sl :)
tako da pusti te krpe i zakrpe; ne znam mnogo o kuhinji osim da zapržim corbu :) skuvam supu iz kesice i tako te radnje :)
Pandora04
07. септембар 2013. у 17.43
Hemija ne zavisi od tebe? Od koga onda zavisi?
Dobro nećemo o krpama:)))
Leon01
(ekonomista)
07. септембар 2013. у 18.17
kolega pod hotno na kurs kuvara ;)
vuki5
07. септембар 2013. у 19.16
pa naravno da ne zavisi od mene. to nije razumno stanje i ne može se kontrolisati pokretima, radnjama :) ono sto je do mene, na to imam uticaja. na hemiju nemam :) to su već neka druga ili nečija druga posla :)
sve sto neću kolega da idem na taj, mislim, kurs :) imam vaznija posla :)
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
07. септембар 2013. у 19.22
Teko,

nisam citala ostale gluposti, ali u tvom opisu nema pijaniste...Ah pijanisti...:-))
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
08. септембар 2013. у 04.14
nema ni bubnjara :) osecam da bi taj udarao i lupao dok mu ne utrnu i ruke i noge ;D

ps.nemoj neko tetku da mi dira.inače će da bude zviiiz u celo :)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
08. септембар 2013. у 04.17
jaooooj! Vuki,kako hemija ne zvisi od tebe??jel kod muskarca postoji „menopauza”??
vuki5
08. септембар 2013. у 04.56
posto je evidentno da ili ja vas ne razumem, ili vi mene, vreme je da se ide u cosak :) :)
i tako :)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
08. септембар 2013. у 05.09
Pandora a da pitamo momke koji auto voze :)??možda ima neki i sa zapreznim kolima,e to bi mogao biti onaj pravi i bez krize :)
Expander
(phoenix_mirage)
08. септембар 2013. у 05.18
Moj je vala toliko mali (auto) da je u njemu tesno čak I Japancima da se kresu .)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
08. септембар 2013. у 05.34
Mia je pitala za granicu srednjih godina,možda bolje kriznih?
lepo sam rekla na početku, kriza ne pita za godine.
:)
Exp ...bolje da cutim :)

Expander
(phoenix_mirage)
08. септембар 2013. у 05.45
Aha tisina je zlatna ponekad .)

A da vas pitam jel se I finansijska kriza može racunati kao kriza srednjih godina? Tu uglavnom redovno kriziram u pm :))
slatkoodsljiva
(glumica)
08. септембар 2013. у 06.05
Kriza srednjih godina ne postoji. Postoji dostizanje novog levela svijesti ili ulazak u novi stupanj psihickog razvoja. Kriza nastaje sa okolinom koji žele da te zadrže u status qvo jer su oni na tom levelu. I onda nastane yebada da izvinite
Expander
(phoenix_mirage)
08. септембар 2013. у 06.12
Bog te mazo sa kakvim se znanjem dolazi na internet :D
Bravo glumice, spremna si za novi nivo super Maria .)
Pandora04
08. септембар 2013. у 06.13
Da znaš Teka:))...moja komsinica inače stjurdesa zaljubia se u jednog sto uzgaja bikove:)...mada on nema zaprezna kola...ima traktor i BMW:)
slatkoodsljiva
(glumica)
08. септембар 2013. у 06.14
Pa ja procitala na internetu. Ko je tebi kriv sto ti nisi?!
tajka
(trener)
08. септембар 2013. у 06.59
Kriza srednjih godina ne postoji kod onih koji je nisu doživeli zbog pomanjkanja istih itd...itd.

Dakle ja sam svedok da postoji jer sam kroz njih prošao.
Neću mnogo u detalje ovde ali recimo naumio sam da puštam kosurdaču u 50 i kusur godina... I svi (ne baš svi)) svi živi mi govore ne stoji ti ..ne priliči ti , NEMOJ ošišaj se lepo... ali jok...ja.
Terao sam dok nisam isterao ali srećom sad sam opet u 'normali'...
i vidim stvarno bolje je...„sad vidim” hehehe. Dobra stvar u svemu je da sam bar svestan promena SAD.

Nećemo druge detalje nego

priča br3. u vezi relativnih godina

- Priča nama za stolom komšija Hary kako se njegovo društvo koje je inače duboko u 80 im polako osipa. Malo malo pa neko 'otputuje'
na onaj svet. Hari inače odlično izgleda (svaki dan ide u teretanu ) i zabavlja se sa mojom komšinicom i saradnicom bivšom Wimbldonkom Angelom Buxston.
Elem kaže 'prljavi' Hary:
- Mislim se ja mislim , da mi je nekako da izadjem iz tih opasnih osamdeseih i napunim 90, pa da odahnem malo i udjem u mirnije godine bez straha da ću umreti!

MI POD STO OD SMEHA!

Bravo 'besmrtni' Hary živećeš dugo u ovoj priči(bar kod mene)).
tekina_tetka
08. септембар 2013. у 13.20
kao u onoj sali „deda taman otvorio profil na facebooku kad ga Sv.Petar pozva za prijatelja'
:)”
Pandora04
08. септембар 2013. у 16.23
Izgleda opasna ova Tetkina Tetka...čim se pojavila dobila dva plusa a u kafani tajac:))

A nema ni Vukija...verovatno smo ga preplasile:))
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
08. септембар 2013. у 18.37
moja tetka najbolja tetka na svetu:)a i 3 godine je iza Vukija(ukoliko je Vuki bio precizan sa godinicama) hehehe tako da ako ga ne pojedem ja pojesce ga tetka :D
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
08. септембар 2013. у 18.42
Znaš šta Tajka! Ja bih volela da budem/ostarim kao taj tvoj Hary! ...

I isto tako da izgledam dobro za svoje godine i da još imam „joi d vivre” i imam „novog” decka...
Mislim ne bi bilo loše da stari decko bude/ostane ziv ali da se malo trgne i zavodi me ponovo...Ali ako ne-„love is the powerest supreme” , rece neko u nekom filmu sa Richard-etom Gear-etom ;-) ili čak i sam on, te složih se 20 godina ranije, a bogami i sad...

Živeli vi meni! :-)
Leon01
(ekonomista)
09. септембар 2013. у 05.26
kriza srednjih godina ima 100 posto, eto tajk aje opsia, nekima traje krace nekima duže neki se i vidno prepozna drugi znaju da je potisnu i sakriju ;)
tajka
(trener)
09. септембар 2013. у 06.35
Da Leone,
Dosta je rečeno a još više nije na tu temu što je razumljivo. Recimo da to spada u ljudske slabosti pa se nerado priča o njima. A u stvari je samo jedna faza života kao i 'male boginje', pubertet, adolescencija...pa sve do kriznih 'Harijevih ' 90 ih... ih))
Expander
(phoenix_mirage)
09. септембар 2013. у 06.43
I ja hoću da budem kao Prljavi Harry i da pucam iz magnuma '44' :P
tajka
(trener)
09. септембар 2013. у 06.55
onda trk u teretanu
Expander
(phoenix_mirage)
09. септембар 2013. у 07.01
Ma daj covjece kakva crna teretana ja sam sampion u spustanju tegova :)
Vise volim da se tetoviram s' tribali, to mi je sad opako uslo u krv .)
Leon01
(ekonomista)
09. септембар 2013. у 12.42
eh tetka, tetku ti imaš ;)
tajka
(trener)
09. септембар 2013. у 13.45
Ima jedna slatka opaska u vezi tetke i molerske četke al ' neću da vam kažem))
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
09. септембар 2013. у 14.46
momci ne krizirajte :)
Tajka pricaj :) o tetki i cetki
Leone osh da ti obrijem grivu?:))ne diraj mi tetku :P
tajka
(trener)
09. септембар 2013. у 15.50
kateka ne mogu da ti odolim))

...

Cigani su dosta često krstarili okolnim ulicama sa svojim zapregama i mršavim konjima obaveštavajući narod da popravljaju sve i svašta, a da kupuju samo određene metale. Mi smo konje zagledali pokušavajući da im gurnemo malo trave u usta ako kola za trenutak zastanu. Najhrabriji su uspevali da ne ispuste busen deteline ili čak da dodirnu konja za toplu njušku. Prolazile su i Ciganke sa malom decom koje su se glasno reklamirale da znaju da gataju! Spopadnu mamu da joj proreknu nešto pa je kupe na foru sa:

„ Jedno ti se dete trza u snu!”

A koje se ne trza? Ili sa proverenom „navlakom”:

„ Ti si mnogo dobra žena al' imaš dušmanku (suparnicu) koja ti radi iza leđa.”

E tu se keva primi, zastane a Ciganka iskoristi priliku pa krene da priča k’o navijena sa moljakanjem i hvalospevima:

-„Da mi daš neke stare stvari što ti ne trebaju, živ ti ja! Pogledaj tam' ima sigurno nešto….”

Specifičnim romskim naglaskom usput obeća *„happy end” za majku.

-„Al‘ ne mogu ti ništa jer si jaka kо̂ stena i štite te anđeli…”
„Dosadne su k’o ’zubna bolest’.”

Žali se mama i maše rukama ne znajući kako da ih se reši. Tu i tamo završe pos'o jer se mama ratosilja nekih „rka”, kako kaže u svoju odbranu ali i čuje ono što želi od „vračara” koje ponude svoje zamašćene karte da mama preseče i pomisli želju.

A skrivenih želja hvala Bogu uvek ima koliko hoćeš. Onda mama preko plota porazgovara sa komšinicom sa kojom uporedi šta im je proročica izgatala pa se smeju na glas jer su im sudbine otprilike identične! Nekako u isto vreme pojavljivali su se Cigani sa mečkom! Valjda su proširena familija sa gatarama u svom pohodu po beogradskom predgrađu? Stanu ispred bakalnice pa naprave predstavu. Pravi pravcati zastrašujući medved urlajući igra kako Ciganin peva ali i diktira štapom koji mu je vezan oko grla. Posle se ubaci neki beli dinar ili žuta banka u mali bubanj a mečka „Božana” se čak pokloni na kraju publici. Posebno i najdublje sa poštovanjem bakalinu Sreti koji preti da će zvati miliciju ali ne sme da ostavi radnju bez nadzora. „Cigu” zadržavaju radnici na putu i električar koji se vešto penje uz drvenu banderu sa nekakvim metalnim, zupčastim spravama vezanim oko nogu. Jedan od „putara” ima futrolu za pištolj koju mi ljubopitljivo i sa strahopoštovanjem gledamo, nagađajući da li je oružje unutra ili samo *pucval.

Futrola je vešto popunjena a iz nje čak namerno viri nešto metalno da zavara i da se pomisli da je zaista pravi pištolj u njoj? Mi, zavirujemo pa zapitkujemo čiku i došaptavamo se, a „majstor” nas prati krajičkom oka uživajući u svojoj važnosti i raspitujući se usput za naše ujne.

-„Ih, psujem ti tetku u četku.”

Otera nas ljutito majstor ustajući i lupkajući nogama u mestu kao da je potrčao za nama kad smo ga provalili da ne nosi pištolj već samo prljave krpe i stara metalna klješta.
tajka
(trener)
09. септембар 2013. у 17.35
protestujem
Ja sam napisao yebem tim tetku u četku...i tako dalje...
Expander
(phoenix_mirage)
09. септембар 2013. у 21.25
Bogme, opasan je igrac ovaj Tajka kao Sibirska lajka, sve je moguće krize prebrodio I sad je zreo za mirovinu - sto bi rekli komsije iz EU-e .)
Pandora04
10. септембар 2013. у 16.48
Gde ste? Zar je to sve o muskarcima u srednjim godinama?:)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
11. септембар 2013. у 04.00
axxaaxaxxa Pandora:)) to je sve sto su imali da ponude:))) oni su ti ko baterije,sad ladno možemo da ih zamenimo onim durell:)))kažu da duže traju:))
jedino Tajka vadi prosek:)

muskarac kad krene da krizira ,žena mu je kriva za sve,ukoliko ima ženu.
gledali ste „selo gori...”kad gosn Radasin krene da se farba pod stare dane:))ofarbao brke ko papudzijski macak:))
dok recimo„moj rodjak...”ee Dragce je daleko od kriziranja bio:)
Leon01
(ekonomista)
11. септембар 2013. у 04.12
ih, zanmo mi to, stari su ljudi to spominjali, kad musko poludi po stare dane :)
e sad s ekoriste moderni nazivi i moderna srestva, farbas brkove i tako to...
dugo je glasilo ovde neko pravilo kako znaš da je covek u tim godinama i da ima neku, pa su ogovori bili tipa, pocinje da se kupa cesce i menja gace ;)

kad budem bio u tim godinama pricacu o tome, samo ne uklapam se u tu semu, imam caletove gene, ne sedim ne opada mi kosa, ja i sad se kupam svakog dana i menjam gace, na meni se ta kriza bar u tom pogledu neće videti ;)
Expander
(phoenix_mirage)
11. септембар 2013. у 04.23
Ehh tetko moja slatka, pa trebali si ići ono u fazonu Ljubceta Dragoljupceta, znaš već i sama (I'm with stupid) parolom, jer I on je dosta veseo ili lud (isto je), i bez ikakvih kriza, a pritom i sve probleme 'sol vu je' .)

Ma uostalom...gledajte i sami;

http://www.youtube.com/watch?v=4yQaoVmeqMM
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
11. септембар 2013. у 05.28
Exp :) crtac pun pogodak:)
Pandora04
11. септембар 2013. у 06.16
Da, Dragce je i mmeni ostao u secanju:))
Expander
(phoenix_mirage)
11. септембар 2013. у 06.21
Exx mala moja, star' sam i ja fosil, istina, ni blizu kao Lajka :DD

Pocela mi je skolska godina, prosao je crtani film, sad moram da radim domaću zadacu, imam neke zadatke iz matematike I nešto iz citanke I onda idem na spavanje uz Placeba :ZzZ

http://www.youtube.com/watch?v=jQQmAP9Poo4
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
11. септембар 2013. у 06.26
Exp ali ti si zaljubljen ...
:)
Expander
(phoenix_mirage)
11. септембар 2013. у 07.18
Samo to? :-)
Nisam znao da si sad I Majka Terizija ti vrgca 'ebal .)
tajka
(trener)
11. септембар 2013. у 12.28
hahahaha 'fosil' exspander, super.
To smo mi do JUČE koristili za tamo neke,,,neke druge.
Ali
srećom

'kateka' se razume))

a pandora mora da zna da se uvek 'čuva kec u rukavu'

za SPORTISTE KOJI ZNAJU
( ma neeee Džambolaju)
nego šta je'zaustavno vreme,produžeci,nadoknada vremena...penali...itd))

ma idi


tajka
(trener)
16. септембар 2013. у 20.30
Dobro ako se niko nejavlja ja ću da zatvorim temu!

http://www.b92.rs/zivot/vesti.php?yyyy=2013&mm=09&dd=16&nav_id=754404
Badboy_Romeo
(Bla bla blah....)
17. септембар 2013. у 09.38
Meni se čini da srednje godine kod žena pocinju u 25-toj :)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
17. септембар 2013. у 16.36
O Romeo zašto si Romeo:)
ne diraj mi godine:))
inače iskalicu krizno stanje na tebe :P
Badboy_Romeo
(Bla bla blah....)
17. септембар 2013. у 17.08
Haha!
Čuo sam neke teorije u vezi zenskih godina gde kažu da muskarci biraju ili one jako mlade ili zrele, u dobu kada sve vrste kalkulacija prestanu da imaju svoj razlog postojanja. Yves Montand, Caplin, Claude Francois & CO.
To je ono doba kada žene biraju svoje partnere iskljucivo iz ljubavi, a ne iz materjalnih razloga, zato što im se ciklus radjanja blizi kraju, iz straha da ne ostanu same itd...kao i svih ostalih razloga ovog sveta koji nemaju nikakve veze sa ljubavlju.(sto lici na neku emotivnu prostituciju)
To su ta dva perioda, 15-18 godina i od 45-50 kad je žena oslobodjena strahova i okrenuta potpuno samo svom zadovoljstvu i ljubavi.
U ostalim periodima može se desiti velika ljubav ali uglavnom motivisana tim kriznim razlozima u kojima je ženi centar interesovanja okrenut prema njoj samoj a ne prema partneru u kojeg je zaljubljena.
To tako barem oni kažu...ja ne znam šta da mislim.
Šta ti mislis o tome?
Lupetaju ili ima istine?
Leon01
(ekonomista)
18. септембар 2013. у 03.29
To su ta dva perioda, 15-18 godina i od 45-50 kad je žena oslobodjena strahova i okrenuta potpuno samo svom zadovoljstvu i ljubavi.
>>>

i jedan i drugi period je polracen hormonima il je pubertet il je menopauza, za ozbiljne ljude nije ni jedno ni drugo doba poželjno.
Badboy_Romeo
(Bla bla blah....)
18. септембар 2013. у 05.48
Ozbiljni ljudi su tuzni, depresivni i bez maste.
tajka
(trener)
18. септембар 2013. у 12.18
Ozbiljni ljudi su tuzni, depresivni i bez maste.
--------------------------------------------------

I DOSADNI!
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
18. септембар 2013. у 12.56
ozbiljni ljudi nemaju obozavaoce ,ha! :D
Expander
(phoenix_mirage)
18. септембар 2013. у 18.30
Ozbiljni ljudi slusaju ozbiljnu muziku...najozbiljnije vam kažem .)

http://www.youtube.com/watch?v=Y6cZhLYpK3M&list=PLxP8yHD2lazGDiJJnnsWBdmZilS5g5Ld8
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
24. септембар 2013. у 12.24
Bad Boy Romeo,

evo samo da dam potporu tvom mišljenju sa kojim se uveliko slazem :-)

http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.303.html:455367-Najlepse-volimo-posle-40-godine?fb_action_ids=101518677... 22&fb_action_types=og.recommends&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%2210151867733053622%22%3A539451359442768%7D &action_type_map=%7B%2210151867733053622%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D#.UkBx2F-yfSQ.facebook
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Chakra Necklaces and Bracelets?
.