Дискусије : Романтични кутак

 Коментар
Imali smo nismo znali.
No-1
14. јул 2013. у 10.36
MobiWalker
(Mrzim okruglo kamenje! Sizif!)
14. јул 2013. у 11.26
Znali, ne znali...isto mu ga dođe. Oni koji su je stvorili, ugradili su u nju i mehanizam za samouništenje, kad dođe vreme...
Radica
14. јул 2013. у 12.42
Kao dete sam se pitala, zašto se kaže „stara dobra vremena” i zašto su „dobra vremena” uglavnom „prošla” i čudila sam se tim nostalgičnim, plačno – melanholičnim žalopojkama starijih za nekim njihovim „vremenima” koja su naravno uvek bila bolja od sadašnjih. Pitala sam se kakva li su ta vremena bila i da li su stariji baš uvek u pravu.

Odgovor nisam našla pa vas sad pozivam da ga zajedno potražimo, da razmenimo sećanja, fotografije, video snimke i sve ono što će nam pomoći da otkrijemo tajnu „starih dobrih vremena”!

Sećam se da je baka govorila kako su njena vremena bila neuporedivo bolja, kako su deca bila bolje vaspitana, život mirniji, komšije bliskije, narod pošteniji…Mama je samo ćutala i klimala glavom i tako ja nikad nisam saznala da li se slagala ili možda samo nije želela da protivreči sjojoj majci.

Posle sam slušala mamu koja je sad meni govoila „Eeee, u moje vreme sve je bilo mnogo bolje: prijateljstva su bila prava, devojačka nevinost je bila na ceni, svi smo bili siromašni ali daleko od materijalizma…”

Ja sam samo klimala glavom i ćutala da se ne zameram majci, a moram priznati da sam joj pomalo verovala i nekako i sama već „zaražena” klicom „dobrog starog” iako još takoreći dete.

Nekako u to vreme pojavila se i Arsenova pesma „Takvim sjajem može sjati…” i ja sam već unapred preživljavala ta sadašnja vremena kao prošla i tako sa setom živela u nekoj vrsti buduće prošlosti…
PljucPljuc
(Fertig.)
14. јул 2013. у 13.12
Odgovor nisam našla pa vas sad pozivam da ga zajedno potražimo, da razmenimo sećanja, fotografije, video snimke i sve ono što će nam pomoći da otkrijemo tajnu „starih dobrih vremena”!

---------------------------

ja sam ga pronashla taj odgovor

a on glasi da sam bila mlada

a chojek kad je mlad onda mu je radijus vidjenja taman toliki da ne vidi dalje od svojih godina sve ti je nekako potaman i fino i tad sam chesto pomislila „bozhe da sad mogu zaustaviti vrijeme”

misim realno prichala sam mojoj djeci kako sam pored moje strine chuchala dok je ona varila u kotlu iznad vatre, mlijeko i da sam jedva chekala kad tje da uskuva i kad tje ona to da razlije u drvene shkipove da bih zaglavila sa kashikom na dnu kotla da vadim „grebe” to je bila moja sretja moje zadovoljstvo

da sam uvece prije nego sto sunce zadje vodila tjuka toru i tamo ga vezala za kolac i da sam chekala kad tje moja rodica da dotjera ovce ali najradije mi je bilo kad se posle ovaca dotjeraju i janjce pa kad to krene da bleji sve ti ushi zvone :)

pa onda poslije ljubav pa shetanje po shumi pa kad od dva hrasta savijesh grane pa ih zasvrdlash pa se ljuljash...

a ovu sam pjevala u to vrijeme

http://www.youtube.com/watch?v=U9BTJvUAA-w
PljucPljuc
(Fertig.)
14. јул 2013. у 13.13
Ja malena za zemlju pripela
visokoga momka srela
momka srela
pa ga zavolela

Ref. 2x
Kupuj majko cipelice
sto imaju podpetice
dragi visok ko jelika
hoću ja da budem velika

Kad me ljubi mora se sagnuti
vrat ga može zaboleti
pa se plasim
da se ne naljuti

Ref. 2x

Cipelica s petom bi me spasila
ne bih vise bila mala
mislio bi kako
sam porasla

Ref.

Kupuj majko cipelice
sto imaju podpetice
(5x)

MobiWalker
(Mrzim okruglo kamenje! Sizif!)
14. јул 2013. у 13.31
Mislim da je Pluc rekla suštinu: Bili smo mladi...i nisu vremena bila bolja, nego smo ih mi tako doživljavali, jer smo imali takve „filtere” u očima, koje ti samo mladost daje. Tada su mirisi intenzivniji, boje oštrije, a osećaji čistiji...kasnije se u nama natrpa svega i svačega. Putna torba nam se pretovari pa je jedva vučemo...a najlepše je putovati bez prtljaga...
vuki5
14. јул 2013. у 13.46
možda mobilni u vreme tvoje i munjine mladosti. na vrhuncu moje je bio rat, sankcije pa opet rat... ono sto je vestacki stvoreno tako je i zavrsilo. zalim sto mi kao narod nismo bili pametniji... nismo ni sada.

vuki5
14. јул 2013. у 14.03
No-1
14. јул 2013. у 14.10
Mnogi se sa nostalgijom sećaju nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ). Ovaj video opisuje kako su mladi živeli u SFRJ, šta su jeli, koju muziku slušali, šta su oblačili...

See more at: http://www.nadlanu.com/početna/zabava/video-albumi/Kako-se-živelo-u-bivšoj-Jugoslaviji-VIDEO.g-1706913.276.html#sthas h.059IDTOm.dpuf
PljucPljuc
(Fertig.)
14. јул 2013. у 14.31
možda mobilni u vreme tvoje i munjine mladosti. na vrhuncu moje je bio rat, sankcije pa opet rat... ono sto je vestacki stvoreno tako je i zavrsilo. zalim sto mi kao narod nismo bili pametniji... nismo ni sada.

-----------------------------------------

poenta je

da je svima nama „taj rat” presjeko koce, puteve, nadanja, ochekivanja, ljubav, vjeru

pochelo e neko novo vrijeme

yebiga

MobiWalker
(Mrzim okruglo kamenje! Sizif!)
14. јул 2013. у 14.55
I taj yebeni rat je bio deo „mehanizma” kojim smo se probudili iz sna, pa sad...u kojem delu sna je koga zakačio-tu ga je i probudio. A da nas je syeb'o, jeste...sve redom.
No-1
14. јул 2013. у 17.49
DAN MLADOSTI: Titov rođendan slave širom bivše SFRJ!„ Nje to nostalgija za Jugom... Nego instikt za prezivljavanje.”
vuki5
15. јул 2013. у 05.00
ti jedinice mislis da nije ove krize u hrvatskoj i kod nas, da bi se hrvati okrenuli za nama? kad otvorim neki jutub klip i prelistam malo komentare, obavezno se zakace neki srbin i hrvat i u vecini slučajeva hrvat je taj koji poziva na mir, slogu i sl. bio sam fb prijatelj sa nekim hrvatima; svi oni pozivaju na ujedno postovanje u javnim raspravama ali kada procitam zid vecine od njih, velicaju nasilje nad srbima, oluju dozivljavaju kao nešto najbolje sto im se desilo u novijoj istoriji i prilično sam siguran da vecina od njih tamo negde u nekom kutku duse ostre neko naoruzanje i cekaju pravi trenutak. ne, taj meni ne može biti prijatelj. može biti mrski saradnik jer je posao koji spaja ljude. to je pritajeno zlo koje duboko cuci i ceka svoj trenutak. mnogo je licemerja. zato i kažem da nismo bili pametniji, nismo ni sada. mi smo uglavnom bitke dobijali na bojnom polju a gubili diplomatske, za nekim stolovima... mislim, da se ne shvati pogresno; ne mrzim hrvate nego me istorija uci da budem izuzetno oprezan kada su oni u pitanju. istorija je istorija, geni su geni a mi srbi smo jako povodljiv narod. nama je sve tudje lepse... i da ne dužim; izuzetno je to opsirno a mnogo toga ne znam...
No-1
15. јул 2013. у 15.08
Vuki,pratim vesti,da ne kažem celog sveta,i hrvatske sajtove,forume.Običan narod iz Hrvatskde nije bio za ocepljenje,bio je referendum..samo 35% je glaslo ZA,ali,ko pita nrod.

Evo,i ovo za EU...ista stvar..Čitam,Hrvatska nema vise more,more je EU...možda dobije koju mrvicu...zna evropa šta radi.Nemacka će da stavi pod svoju sapu Balkan i Evropu.

zurim
Leon01
(ekonomista)
16. јул 2013. у 06.54
naravno, pustali nas i dvorili taman da mislimo da je raj na svetu...

a bili smo mladi, ništa dalje od nosa nismo videli, filteri sto kaže Mobi, mladost je sama po sebi lepa..
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
16. јул 2013. у 10.30
blabla truc!ajd ne kaki vise matere ti No1 sa tvojim nostalgicnim temama.zaglavljena si ostala negde u 80-im pa ni napred ni nazad.ti koja živis u proslosti verujem da postoji valjan razlog zašto te nema u sadasnjosti.tvoja proslost je tezak teret za tebe.
No-1
16. јул 2013. у 11.35

Zašto pametujes?

Kad ću da prestanem da se nerviram zbog gluposti i zašto nikad? Glupa zeno ne prestanes mrzeti,zašto pametujes?
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
16. јул 2013. у 14.12
pametna sam i može mi se da pametujem.a mrznja??ucili su me da ne mrzim,da to ne valja i nije lepo.ili volim ili ne volim,nema mesta mrznji u mom zivotu.sorry zeno ali još uvek sam devojka.
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
16. јул 2013. у 15.53
btw moj frendly savet tebi No1:prilagodi se promenama i bićeš zadovoljnija i srećnija žena.
No-1
16. јул 2013. у 21.16
Sorry,boli me ona stvar,sto si još uvek „devojka”..rekoh ti već zaobidji me u sirokom luku...keve ti:(
Dona-Kaja
(Golden one day, Golden everyda)
16. јул 2013. у 22.58
U covekovoj prirodi je da bude vecito nezadovoljan!
To je postalo kao neki zivotni stye. Što se vise zalis sve vise izgledas in jel'.
I se sto je prošlo bilo je DIVNO a ovo sada ufffff koje njesra.

Kad gledamo slike od pre pet godina , uzdisemo i velimo : ahhhh kakvo je to vreme bilo!!! i tako stalno...
U sustini uvek su postojala ta „dobra stara vremena” i pre deset i pedeset i dvesta i vise godina.
Covek je jednostavno „nesrecno” biće jer je to izabrao sam i ne želi da živi za jedino starno i postojece a to je SADA!

dzaba dalje filozofije to je to i nije ništa drugo , sva palamudjenja su suvisna zar ne ?

:)
No-1
17. јул 2013. у 00.44
..yes,povratk nam nema.
A Zalosno je što se stalno secamo bolje proslosti,a budućnost mracna kao zimska noć.O sadasnjosti je suvisno govoriti.
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
17. јул 2013. у 03.30
Jao kako lažeš :))))) da te boli ono :))))))))))) a vidis na kraju koliko mracna No1?niti si bila srećna u proslosti niti si srećna sad a buducnost ne vidis.tragicno.odoh da te zalim :p
vuki5
17. јул 2013. у 04.55
Covek je jednostavno „nesrecno” biće jer je to izabrao sam i ne želi da živi za jedino starno i postojece a to je SADA!

cist mazohizam !
Dona-Kaja
(Golden one day, Golden everyda)
17. јул 2013. у 11.00
Ma on to ne želi „starno” vi rugalice, da želi on bi odavno napustio sve vas jednake i dosadne kaki ste bili , jeste i bicete hahahahahahahahaha...

CARPE DIEM dubleri i klovnovi. Sami sebi postajete dosadni koliko ste nesrecni :)
to kao vi se ovde zove: luzeri!!!
Mora da svaki dan placete za sc od pre! Pa tu ste možda i u pravu, jer je glupost oterala vrlinu sa ovih prostora! Virus, zvani GLUPOST! :P
Ali ne brinite i dalje verjte u juče. sad će ono :))))))
vuki5
17. јул 2013. у 11.48
No-1
17. јул 2013. у 11.53
Kaja ...neki sa Balkana.Balkan iz njih nikada...

Budala živi gde se rodio,a pametn gde mu bolje...ja sam poreklom iz moje LEPE Ercegovine:)
A živim vanka od svoje 13-te.

Dona-Kaja
(Golden one day, Golden everyda)
17. јул 2013. у 23.01
Broju 1 a gde si tačno na Fl ;)
Leon01
(ekonomista)
18. јул 2013. у 08.23
ne znam dal je bas tako lako, kad tad ima neka prekretnica u zivotu, gde pocinje mozak drugacije da razmilja da ima strahove od buducnosti, starosti i tako tih stvari, to samo po sebi dilazi, nekom možda već sa 30 nekom sa 40 a nekom mnogo kasnije. pre te prekrsnice da nemas kinte u djepu i da nemas da jedes i za duvan i nije ti frka, e posle te prekretnice te hvata već strah i panika ako nije pun frizider i nemas stoju u djepu, a ako nemas ni za cigare e tad si mrtav nesrecan.

to je ta mladost zato nam tad sve lepse i lakse bilo ;)
No-1
18. јул 2013. у 12.40
Kaja,zimim u državi Missouri,a marsuta mi od Chicaga do Floride,Mijmija...:)

Ti,ako nije tajna?

pozzz
Dona-Kaja
(Golden one day, Golden everyda)
18. јул 2013. у 15.42
Uh brojko, al ti je interesantna marsuta! Super!

Ja živim u najlepsem delu države Floride, zvanim Raj na Zemlji! Samo molim dragog Boga da nam ne salje hurricane i ne kvari dojam, i ovako smo jako zadovoljni :))))

Nego sto te ova dublerka tretira kao da si devojcica Meni se cinilo da si ti decko ;)
No-1
18. јул 2013. у 21.23
xxa,decko sa Moravu bre:)))
Pa znaš zašto...jednoj sm slagao,nije mi se svidela,i ja hop pa da sm zeMsko:))))
A ona je na razglasnu pustila buvu:)
Nebitno bre,bitno je da smo ljudi,zar ne?
E znam odprilike gde ste...volim Floridu,al je ekonomski slaba...moja fmilija u klear woderuuuuuuuuuu:)

pozz
Dona-Kaja
(Golden one day, Golden everyda)
19. јул 2013. у 12.11
hahaha ti si brojko, znaci devojcica iz „tvoje lepe Ercegovine” a decko s'Moravu:)))))

Nedaj se Ines, nedaj se godinama moja Ines... ;)
No-1
19. јул 2013. у 14.11
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
20. јул 2013. у 04.16
Dvopolac :D :D
No-1
20. јул 2013. у 10.57
tetka..aha,ti trazis DVOPOLCA..LEPO.

Otisli su oni sto su znali ko sam..takvih radi!!!
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
21. јул 2013. у 18.18
Bas si perverzna No1..šta je??neyebica,a? Pih :p
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.