Дискусије : Романтични кутак

 Коментар
Kronos
djavo666
08. мај 2013. у 16.36
Interesantno…svaki put kad duže ne vidim neku osobu, prva stvar na koju obratim paznju je lice…ogledalo duse. Svaki put posmatram promene do kojih je doslo, po malo razocaran sto su tu, sto osoba nije ostala ista kao kad smo se poslednji put rastali…
Nadam se cudu, nadam se da je osoba mirakulozno prošla pored uspavanog Kronosa, i da je on umoran i snen samo nezainteresovano okrenuo glavu na drugu stranu, razmišljajuci o svojoj mladosti, o Geji, Titanima i svojim sinovima po malo umoran od samoce.
Ali nazalost Kronos nije takav…nepravedan bih bio da kažem da je okrutan…i da su njegovi razlozi zli…ne…on se raduje svakoj mladosti kao što se dete raduje prvim jagodama…On se hrani vasom mladoscu, to mu daje besmrtnost, to je njegov bozanski nektar ambroz, jedina hrana od nastanka pa do vecnosti.
Čim dete ugleda svetlost dana, čim pusti prvi krik, mozete biti sigurni da je to od bola, to je od Kronosovog ujeda, od njegovih trulih zuba, koji su vekovima trulili i koje je zabadao u lica svih novorođenih…
Taj otrov trulezi polako deluje…neprimetno, kao lopov na prstima,tiho pretvara osmeh u grimasu bola i brise sjaj iz ociju ,sve dok lice ne postane smezurana jabuka, bleda kopija svoje mladosti…
Pa ipak…gledam i nadam se…možda će ovog puta biti drugacije…
Pandora69
(mi´´)
08. мај 2013. у 17.29
Dobio si plus od mene...ne zato što mi se svidja prica o Kronosu,već zato što znaš da lepo pišes:).

Pre bih rekla da se radi o genima...mada i da su geni perfektni, starost ne možemo izbeci kao i promene na licu.
Međutim, ono na šta trebamo obratiti paznju je, kakve bore želimo da imamo u starosti.
Da...na to možemo uticati!
Ako smo se čitavog zivota smesili i bore će biti u tom smeru i samim tim nam dati nasmejano ostarelo lice...ako smo čitavog zivota bili namrgodjeni imacemo bore namrgodjenog lica.
djavo666
08. мај 2013. у 17.40
O tome još nisam razmišljao...kakve želim da mi budu bore...da, biće verovatno iste kao i moj zivot...možda ih jednog dana budem proucavao kao mapu izgubljenog blaga, pokusavajuci da se setim na kom mestu je zakopana ljubav...jugozapadno od vodopada suza, deset koraka severno od posledneg poljupca.
Pandora69
(mi´´)
09. мај 2013. у 04.34
Ma da,bore će se uvek stvoriti iz nekog razloga...treba ih samo prihvatiti sa osmehom:)
MobiWalker
(Mrzim okruglo kamenje! Sizif!)
09. мај 2013. у 05.33
Neko od naših pisaca (ne znam koji) napisao je da u starosti svako ima lice kakvo zaslužuje. I zaista mislim da je tako. U mladosti je telo još dovoljno snažno da „sakrije” prave obrise duše, ali stareći - ono slabi i duša se sve jasnije ocrtava na njemu. Kronos ima naviku da ispisuje istinu...
Expander
(sky_hook)
09. мај 2013. у 05.50
Djavo zaista fino piše, & ima slifa za sintaksu, piše pregledno i konzizno.
ALI, ali, ali...zašto, zašto, zašto...glorifikovati princa tame aka Lucifera, tvoritelja zla, laži i svega onog najgoreg ????????
U mojim ocima sve to gubi svaki svoj smisao i poentu, ali i kredibilitet.
Jednostavno, takve ljude ne mogu da svatim za ozbiljno!Utripovani adolescent ili prestarjeli adoloscent?

MobiWalker
(Mrzim okruglo kamenje! Sizif!)
09. мај 2013. у 06.09
http://www12.speedyshare.com/Saamg/download/ljudsko-telo-i-pentagram5.JPG
...
Te „tri šestice” imaju i te kako svoje značenje...ima na crtežu još brojeva koji što-šta kazuju...pa sad...
Expander
(sky_hook)
09. мај 2013. у 06.16
Jedino priznajem sesticu ili sedmicu na lotu, ostale radnje okaci macku o rep! .)
Nisam pristalica razvrata i ljudi sklonih tome.
djavo666
09. мај 2013. у 06.17
Tvoje razocarenje bi trebalo da ustupi mesto sreći sto ti pustajuci te da uzivajuci u lepoti mojih misli,ostavljam slobodu duha,zadrzi tu distancu nepoverena, negde na pola njenog puta se krije postovanje...meni ne treba tvoje divljenje...veruj mi da mi je to bila zelja ne samo da bi moj nick bio drugaciji, već i način pisanja.
...a o Djavolu znaš vrlo malo...gotovo ništa...sem onih „istina” koje pravi Holivud i zvacu crkvenjaci...gomila gluposti i laži.
djavo666
09. мај 2013. у 06.26
Drugim rečima, tvoje razocarenje vise govori o tvojoj netoleranciji i nespremnosti da prihvatis da Djavo možda nije onakav kakav si ti mislio, i kako su te drugi ucili da jeste.
Znanje o njemu su ti preneli oni koji ga nikad nisu ni videli ni čuli i njima verujes...a ne verujes meni koji ti se direktno obracam slovima crno na belo haha!
Pa dobro...za utehu, postoji ona narodna, da ni bog nije sasvim beo, kao sto ni Djavo nije skroz crn...eto, ako ne verujes meni, veruj narodu.
Expander
(sky_hook)
09. мај 2013. у 07.16
Yeah whatever man, imaš potpuno pravo i slobodu da i dalje mislis ono sto ti tvoj ego sugerise! Apsolutno me ne zanima ni ko si ti ni šta si ti, za mene si inkognitio, mrtvo slovo na papiru, broj, budi šta god hoćeš i veruj u šta god hoćeš.
Internet trpi sve, pa i „djavole” poput tebe! .)
Otkud znaš da ja nisam npr Patrijarh Irinej?
Samo ti skrecem paznju, oximoronu, ono čega se pametan stidi, idiot se se ponosi, s' tim.

Bez dokaza, tvoje reci su prazne...imaginarne, ti si qurac na biciklu, bas kao i ja, samo sto ja ne pretendujem da sam ono sto nisam, smrtnice jadni!
djavo666
09. мај 2013. у 07.30
Haha!
Cenim tvoju iskrenost...mada si i ti u istoj meri moron u kojoj sve verujes Patrijarhu Irineju.
Expander
(sky_hook)
09. мај 2013. у 07.45
„Ne znam šta će coveku, ovolika creva...ko' u ovna” .)
Ko je ovo izgovorio...na izdisaju (filmskom)?
Dam ti 500 gm kokaina - gratis, ako pogodis?

Ja priznajem da sam moron, čak šta vise...KRETEN/DEBIL/IDIOT! Ali to je moj gubitak, tvoj nikako.
Ispostasvilo se da me je pedofil i peder čak i krstio, tako da.. i SPC kao bozanska institucija je izgubila svaki značaj u mojim ocima i u mojoj dusi.
Ne verujem vise, čak ni samom sebi!
djavo666
09. мај 2013. у 07.58
Sve te „bozanske institucije” su kako i samo ime kaže bozije...drugim rečima nisu ništa zgresile, mana je u tvojoj iluziji o bogu i njegovoj prirodi...trebalo je biti nepoverljiv na samom početku kad su ti rekli da klecis u crkvi i da ga molis za milost.
Posle jedne takve konfesije neću da dodajem ulje na vatru...možda si izgubio boga, ali si pronasao samog sebe.
Želim ti sve najbolje u zivotu.
Expander
(sky_hook)
09. мај 2013. у 08.19
Duhovit si, a to je ipak odraz tvoje inteligencije.
Ja tebi ne želim ništa, ni dobro ni zlo, ali ti želim da budes ono sto jesi, a ne ono sto nikada nećeš moći biti.
Znam ja vrlo dobro da postoje i jedna i druga strana, ona,
(mracna & svetla), znaci ipak postoji neki balans...jednakost, na ovoj planeti koju zemljom zovemo, našim trenutnim utocistem.

Naisao si na tvrd orah brale, nijesam ti ja Okucani, pa da me „Bljeskom” pokoris, demagoskom filozofijom i ideologijom bez pokrica! .)

djavo666
09. мај 2013. у 08.45
Samo ti ostani svoj i dostojanstven...meni ništa ne treba.
Expander
(sky_hook)
09. мај 2013. у 09.04
Dostojanstvo prepustam gospodi i boemima.
Amin!

nestasna
09. мај 2013. у 09.46
Zanimljivo vas je citati...samo nastavite...:)
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
09. мај 2013. у 19.25
„Momci”, da nije andjela, ne bi bilo ni djavola . Ko jing i jang type of thing ! Tako da prestanite sa glupostima, pomolite se gospodu i uzivajte u pameti koju vam je dao...

Djavole, lepo spisanije... Taj Kronos je okrutan! Živeli retinoidi i vit C !
E sad gde je bio prvi poljubac na toj mapi, to nema veze sa Kronosom... Ali to djavoli ne umeju razumeti. Zato ovako i pišu, stilski, ali bez duse...
djavo666
11. мај 2013. у 04.45
Shvatam da je ovaj tekst bez duse tebi, kao i mnogim drugima koji bi ga procitali, ali to je samo zato što nemamo isti senzibilitet i pogled na svet...moja osecanja koja drugi dozivljavaju kao nedostatak istih me zaista dovode u ozbiljnu sumnju da samom sebi postavljam pitanje vredi li uopste pisati bilo kome, bilo šta...ili sve svoje misli posvetiti samo sebi, kao sto je to mudro učinio Marko Aurelije.
_Srna
(ponovo na SC-u ?!)
11. мај 2013. у 05.11
Hajde ne budi na kraj srca. Ne znam kako je zavrsio taj Marko Aurelije, no sigurno nije bio srećan covek. A to nema veze sa senzibilitetom. Nemati duse, a i djavoli je imaju i to sigurno, posebno ako su samoprozvani, ne donosi ispunjenje i sreću.
Dusu samo treba otvoriti...bez da mislis šta će ko reci ;-) Neko će se čak i nasmejati,( nije valjda da se toga bojis?!), a možda ćeš čak i poljubac dobiti! Nikad ne znaš :-)
Tekatokizukutaka
(Iダニエル)
11. мај 2013. у 05.51


Desi se da lice ne prepoznam odmah,ali OCI...ne znam kako ali po ocima mogu da prepoznam osobu koja je iz nekog razloga otisla iz mog zivota.I sto kaže Djavolak bude mi krivo sto sto ta osoba nije ostala ista kao kad smo se poslednji put rastali.Ali ni ja nisam ista,mada je slatko kad kažu„pa ti si ista kao pre”:)

Djavolak +
djavo666
14. мај 2013. у 16.54
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.