Дискусије : Нови Сад

 Коментар
Tacku na pljacku
tocilo
15. фебруар 2010. у 22.43
Ko sad krade narodne pare?

Lezilebovići
Poslanici vojvođanskog parlamenta od jula 2008. održali svega 19 sednica, plata u AP Vojvodine od 80.629 do 118.256 dinara!

BEOGRAD - Od jula 2008, kada je konstituisana Skupština Vojvodine do danas, 120 poslanika vojvođanskog parlamenta održalo je svega 19 sednica! U isto vreme, njihove plate su sve samo ne male!
Poslanici na stalnom radu u AP Vojvodine, koji su i predsednici skupštinskih odbora, imaju pravo na 118.256 dinara, dok „obični” parlamentarci koji su prijavljeni za stalno mogu mesečno da inkasiraju 80.629 dinara. Predsednik vojvođanskog parlamenta Šandor Egereši mesečno prima 161.259, a potpredsednici 145.133 dinara.

Prema podacima sa sajta Skupštine AP Vojvodine, vidi se da su se poslanici tokom 2008. sastali svega sedam puta, a da su tokom cele prošle godine imali svega pet zasedanja više - dvanaest. Vojvođanski parlamentarci tek danas održavaju prvu sednicu u 2010. godini.
Vojvođanski parlament ima ukupno 120 poslanika, od kojih je, prema zvaničnom informatoru Skupštine, 53 u stalnom radnom odnosu - 30 poslanika sa liste ZEV, 13 radikala, pet poslanika mađarske koalicije, tri poslanika LSV Nenada Čanka i po jedan poslaničke grupe SPS-PUPS-PVREV, odnosno DSS-NS.

Predsednik vojvođanskog parlamenta Šandor Egereši tvrdi da se rad te institucije ne meri samo brojem sednica.
- Ako se ograničite samo to, dobijate neispravnu sliku. Imamo mnogo aktivnosti koje nisu vezane za sednice. Recimo, svakog meseca imamo dan otvorenih vrata za građane, kada razgovaramo s njima, obilazimo lokalnu samoupravu i razgovaramo s predstavnicima lokalne samouprave. Da ne govorim o međuregionalnoj saradnji. Radimo, nije da ne radimo - tvrdi naš sagovornik.

Međutim, gradonačelnik Apatina i poslanik SPS u Skupštini Vojvodine Živorad Smiljanić postavlja pitanje opravdanosti ove funkcije.
- Šta će mi funkcija poslanika u pokrajinskom parlamentu kad se tamo ionako ništa ne radi? Kakav je to posao na koji se dolazi šest puta godišnje - pita Smiljanić.
Potpredsednik pokrajinskog parlamenta Igor Mirović (SNS) kaže da je broj sednica pokazatelj želje vladajuće koalicije da menja stvari.

Broj sednica Skupštine Vojvodine
Vojvođanski parlament u poslednje dve godine sastao se 19 puta. Tokom 2008. održano je sedam sednica (tri u julu, jedna u septembru, dve u oktobru i jedna u decembru), u 2009. bilo je 12 sednica, dok će prva u ovoj godini biti održana - danas!
central
(officer all around)
18. фебруар 2010. у 00.55
Dragi moj prijatelju, zato nam i jeste tako kako je. Nenad Bajatovic ima 8 000 evra mesecno zato što je clan Upravnog odbora ne znam koje firme,predstavnici UNICEF-a u Parizu placaju stan 7000 evra, a koliko ih je takvih. Na tone. Mi Srbi nismo normalni. Nedavno sam procitao knjigu od A.Rajsa „Srbi, cuvajte se sami sebe...”Samo uzimaju kredite, isplacuju plate sebi, a narod nema ni za leba. i sto je najinteresantnije; niko njih ne kritikuje zato što su nemoralni, već zato što nisu na njihovom mestu. Ma, dodje mi da promenim veru.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.