Дискусије : Психологија

 Коментар
Snalazenje u praznini
MC_
(Bihilist)
07. јануар 2014. у 02.37
Snalazenje u praznini

Savremeno poimanje sveta sastoji se u bezumnom i racionalnom obozavanje suma. Na televiziji ionako nema ništa bolje.U uslovima trzisnog totalitarizma sadrzaj ionako gubi na vaznosti. U uslovima multiplikovane prodajnosti, materija biva primorana da postuje zakone totalnog marketinga.

Tok se ubrzava, i da bi manipulacija bila brza i laksa stvari moraju postati lakse. Laganije. Bezsadrzajnije. Zivoti imaju biti prazni reproducibilni. Ono što se dozivljava kao sopstveno ja u stvari je grubi polufabrikat.

Knjige, filmovi, takozvani kulturni sadrzaj postaje bezvredan. Postmoderna, slikarke koje beskonacno rade autoportrete, pisci koji opisuju lepote sopstvenog ega, video klipovi sa sa Savrsenim sisama.

Sum. Sa svih strana sum. Dodirivanje crveno belih limeniki jeste vise od magijskog rituala jer ono što se prodaje jeste lifestyle. Lifestyle je prazan, nema ničega do simbola. Otvarate limenku, puna je zasecerene vode koja garantuje mladancki optimizam.

Sum zaglusuje zivot. Knjizevnici „preplicu svoja postmoderna tkanja”. Citaoci i citateljke mastaju o svojim prvim, drugim i sedmim ljubavima, sve u skladu sa slatkim uputstvima Doktrine.

Totalitarizam je pojeo zivot. „Nadahnute”, neformalne supruge kasnijih srednjih godina odlaze na „nekonvencijalna mesta” konzumirajuci Visi oblik stvarnosti.

Sum natapa prazne ego skoljke. Iznutra neko slabasno cvili. Nešto smrdljivo curi. Kao zubna gangrena. Tamna senka prelazi preko posetilaca rasprodaja, To nije to. Ruke su prazne.

Ausvic u malim dozama je svakodnevno iskustvo miliona. U sobi za deprivaciju jedini nadrazaj jesu pokreti Trzista. Jedina muzika je pesma reklama. Prosta reprodukcija stvar je statusa. Deca se radjaju da bi bila žrtvovana i dresirana u manjezima za mlade potrosace.

I sve je pozitivno. Sve je ...eno pozitivno. Pozitivni su zigoloi, pozitivni su eksperti koji nam iz druge ruke govore sve sto znaju o zivotu Slavnih.

Lepo vaspitane devojcice i decaci sviraju klavir.

Nalazite se na mracnom stepenistu. Na trenutak vam se čini da ćete brzo i lako naći put do prizemlja. Ali najednom, svetlo se gasi. Trazite prekidac, ali prekidaca nema. Nema ni stepenista, nema ni rukohvata. Nicega nema osim Vas i Vase ideje o sopstvenoj vaznosti. Decibeli suma razaruju vam slusni aparat. Da nije tako glasno, čuli biste da neko biće cvili u mraku.

MC
AleksaJ
(.)
07. јануар 2014. у 06.19
AleksaJ
(.)
07. јануар 2014. у 06.42
важност јединке ?
... корисност једнога
... егзистенција јединога

дивиш се капљици вишка шећера изцуреле из абдомена биљне вашке

а цела шума је угрожена

самога Саурумана си превазишао
са својим половним рециклираним теоријама
точкића и метала

http://www.youtube.com/watch?v=DoRSrM4SuU8
AleksaJ
(.)
07. јануар 2014. у 08.13
Breathes There The Man
By Sir Walter Scott

Breathes there the man with soul so dead
Who never to himself hath said,
This is my own, my native land!
Whose heart hath ne'er within him burned,
As home his footsteps he hath turned

From wandering on a foreign strand?
If such there breathe, go, mark him well;
For him no minstrel raptures swell;
High though his titles, proud his name,
Boundless his wealth as wish can claim,
Despite those titles, power, and pelf,
The wretch, concentred all in self,
Living, shall forfeit fair renown,
And, doubly dying, shall go down
To the vile dust from whence he sprung,
Unwept, unhonored, and unsung.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.