Дискусије : Београд

 Коментар
Da li je zasluzio ZUTI nagradu?
panonija
12. јул 2012. у 13.11
CH

11. jul 2012. u 16.07


Nagrada Djilasu za „najbolji grad”…

Samo me interesuje ko je taj ko je proglasio Beograd kao najbolji grad?
Kakve zasluge ima g. Djilas – šta je to on uradio da bi Beograd bio bar grad a ne najbolji?
Grad kao i svaki drugi na Balkanu, urusen, prljav pun smoga.
Beograd je najneuredjeniji grad u Evropi: isaran, nema zgrade u gradu a da nije isarana sprejom po zidovima. Grad cije su fasade najopasnije u Evropi…
Grad pun rupa na česti, otvorenih sahti.. Grad u kome vozaci preticu i sa desne i sa leve strane i voze 80-100 na sat kroz centar grada. Grad u kome u saobracajnim trakama Djilasovi vozaci stanu na sred ulice kojom vozila jure, izadje do prodavnice i tako ostavi svoje vozilo. Grad kog ne možeš proćiza sat vremena. Grad u kome funkcionisu semafori stari preko 30 godina a vidljivi su samo na par metara ispred vas. Grad u kome se ne vide sigurnosne linije na kolovozu. Grad u kome se među ljudske carke resavaju oruzjem i nozevima.
Grad u kome svaki dan se dogadjaju saobracajne nesrece. Grad u kome se svaki dan dogodi po nekoliko pljacki. Grad u kome žene ne smeju da nose ogrlicu oko vrata niti rucni sat na ruci niti zensku torbicu. Grad u kome se na svim državnim salterima ceka preko pet sati… Grad u kome smecari u pola noćiprazne kontajnere.
Grad u cijim zdravstvenim ustanovama ceka se satima da dodjete na red. Grad u kome na operaciju cekate do sto godina… Grad u kome za izgradnju jednog mosta ulozi se toliko koliko bi moglo u Svajcarskoj da se izgrade tri mosta.
Grad u kome ima vise menjacnica i banaka nego u Zenevi.. Grad u kome su sve strane banke a ni jedna srpska..

Ko je dakle dao nagradu g. Djilasu – zbog ceka, verovatno zato što je clan DS – a – a DS preko noćiizgubio sve pa i ličnu dugogodisnju podrsku onom ko je Djilasa nagradio..
Nakamura
(Junior member)
12. јул 2012. у 13.26
on je jedna crnogorska lopurda, ali to nije razlog da izneses tolike nebuloze o Beogradu. Da ne idem tacku po tacku, polovina toga nije uopste tačno, a druga polovina iznetih cinjenica ostaje da se uporedi sa ostalim gradovima i stranim i domaćim. Problema imaju svi gradovi na Svetu, pa ni Beograd nije imun. Negde se problemi resavaju a negde opstaju. Uglavnom, da Djilas ne valja ni kao covek ni kao kadar, to jeste tačno, ali i takvi se eto dograbljuju vlasti.
elektra4-
12. јул 2012. у 14.17
opet kažem druga je stvar da li se grad posmatra sa 1000 evrica u dzep ili dekintoiran hehe kad si opremljen grad je bozanstven ali skup nema nikakve akcije ni snizenja
vjecnaja_pamjat
12. јул 2012. у 15.26
elektra4-,

u al ti je rezon! pa koji to grad nije lep sa parama? :)))
elektra4-
12. јул 2012. у 15.37
svaki a kaže se da zakeralo nadje svasta
dulebg
(posmatrach)
12. јул 2012. у 18.54
Биће да је Ђилас основао ту награду?
Па онда је у реду да је први добије.
Сад може и да је угаси, нек оснива неку нову.
vjecnaja_pamjat
13. јул 2012. у 12.37
djilas je tako odvratan lik, ne mogu da razumem ljude kojima je simpatican.
baxuz
(φεμμινα™)
13. јул 2012. у 18.02
meni je djilas još najsimpaticniji od svih njih...
vltava
13. јул 2012. у 18.35
simpatije prema nekome i konkretne rezultate rada ne povezujem.

beograd već godinama vuce probleme i oni se samo nagomilavaju, a i dobio je veliki priliv stanovnika u kracem periodu, te je to teško ispratiti i mnogo razvijenijim gradovima u svetu bez bombsrdovanja, embarga i raznih ucena u svojoj novijoj istoriji.

veliki gradovi imaju iste ili slične probleme-velike. beograd ne može biti izuzetak. svajcarski gradovi se ne mogu porediti sa mnogim evropskim ili svetskim. na neki način su izuzetak.

djilas, ili neko treci, ne može rešiti, a i nije nadlezan, za neke od pomenutih problema. ne vidim šta nije cinjenica od navedenog? sve sto je pomenuto se i desava.

bez ozivljavanja privrede, olaksica za manja i srednja preduzeca, nema poreza, nema ni para za grad. budzet je limitiran. čak i rigorozna seca kadrova u državnim institucijama neće dati rezultate na duže staze jer stednja ne stimulise proizvodnju, već potrosnja. narod nema šta da trosi, a nema ni grad. ostaju samo krediti i donacije, a krediti i dospeca rata nas kolju. zacaran krug bez ozivljavanja privrede i to pod hitno!

a nagrade? totalno nevažne u kontekstu grada koji, izgleda, njegovi stanovnici uopste ne vole imajuci u vidu kako ga tretiraju pojednicano.
vjecnaja_pamjat
13. јул 2012. у 22.54
baxuz,

hvala sto si potvrdila moju teoriju da samo budale mogu da vole ovog smrada.

vltava,

on bi trebao da visi na Terazijama, sa mnogim drugima da ima pravde. nakrao se taj ko nenormalan love iz raznih fondova za razvoj, nije uradio ni 5% šta je mogao sa tom kintom koju su pokrali. samo jedan primer, most na Adi umesto da kosta 10 miliona, kostao je 500 milijardi. treba li još? još je pored toga i potpuno nefunkcionalan i na pogresnom mestu napravljen, jer je cilj bio samo da se pokradu pare a ne da se uradi nešto dobro za grad.
JV
(...)
17. јул 2012. у 17.22
baxuz,

hvala sto si potvrdila moju teoriju da samo budale mogu da vole ovog smrada.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ko zna koliko si nikova bio primoran da promenis i nikad se nećeš nauciti normalnom ponasanju. Šta vredi kad nije imao ko da te nauci kad je trebalo.
vjecnaja_pamjat
18. јул 2012. у 20.47
JV, a šta bi ti htela? Da ti se obracam kulurno i biranim rečima?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.