Дискусије : Београд

 Коментар
Zapecacen stan
Otpisani
(KK)
27. јун 2012. у 22.15
Sud izda nalog da se stan zapecati jer nije rascisceno nasledstvo, to jest jedni naslednici osporavaju pravo drugom nasledniku i sad dok se to ne rascisti nema pristupa stanu. Ovo znaci može da potraje, a mene interesuje ima li slučajeva po Beogradu da neko provali u takav stan i nastani se u njemu, pa da posle ne može ni milicija da ga izbaci, naročito ako ima i sitne dece.

Koliko su ovakvi prazni stanovi zaista zasticeni od suda?

To jest, kakva je situacija danas u Beogradu što se tiče privatne svojine gradjana, je li to svetinja kao i ovde na zapadu, ili ima burgijanja i provale, a posle još i taj problem da se godinama resava.
Otpisani
(KK)
27. јун 2012. у 22.43
u stvari, čak i ovde na zapadu ima slučajeva da gazda ne može tek tako da izbaci stanare ako mesecima ne placaju rentu, nego se to resava prvo na sudu i za to vreme vlasnik stana trpi stetu koja mu se na kraju ni ne nadoknadi. Meni je neshvatljivo da je ovako nešto uopste moguće, ali eto ima slučajeva i to je rizik s kojim se svaki stanodavac hvata u kolo i možeš samo da molis Boga da ti zapadnu dobri stanari. Ali ovo sto sam gore pitala je nasilno okupiranje stana i tako nešto je ovde nemoguće. Drugo je kad stanari potpisu ugovor o rentanju i žive godinama tu, a posle iz nekog razloga prestanu da placaju rentu, e to je onda visemesecna gnjavaza jer neće policija tek tako da ih izbaci po kratkom postupku - a možda je tako i u Beogradu?
Nakamura
(Junior member)
28. јун 2012. у 04.28
na to ni ministar pravde ne može precizno da ti odgovori. Kod nas je sve relativno.
steks
28. јун 2012. у 06.23
Ima takvih slučajeva i isto je višemesečna gnjavaža da bi se isterao uzurpator. Tako je po pravnim merilima, ali postoje i drugi načini da se postupak izbacivanja ubrza. Sve zavisi dokle je ko spreman da ide.

Jednom drugaru su se svojevremeno uselili u još nezavršen stan, promenili bravu i nisu hteli ni da otvore vrata. Došao je sa nekoliko rmpalija koji su provalili, izbacili stvari kroz prozor ( koje su mogle da prođu) sa petog sprata, dali rok do sutradan da isprazne ostatak ili će i uzurpatori leteti kroz isti prozor. Odabrali su subotu, kako uzurpator ne bi imao vremena da dobije hitnu sudsku odluku u svoju korist jer vikendom sudovi ne rade.
Nakamura
(Junior member)
28. јун 2012. у 06.37
ali postoje i drugi načini da se postupak izbacivanja ubrza.
-----
da, suzavcem.
baresh
(zanatlija)
28. јун 2012. у 06.45
Naravno da ne može da odgovori jer isti živi necijoj(otetoj) vili;)
Drugim rečima najpre bi trebao da se iz iste iseli,pa tek da prica o pravdi.

Osim toga nije mi jasno,zašto se tema odnosi iskljucivo na Beograd,
osim ako je u pitanju razlicitost zakona u državi od mesta do mesta?
Nakamura
(Junior member)
28. јун 2012. у 07.19
Naravno da ne može da odgovori jer isti živi necijoj(otetoj) vili;)
--------
ma svi u Srbiji žive po otetim Bareshicevim vilama.
baresh
(zanatlija)
28. јун 2012. у 07.37
'ma svi u Srbiji žive po otetim Bareshicevim vilama.'

Naravno, svi ministri i ostali politicari.E sad ako ima po neki sto je stekao 'posteno',nemo` da krijes, već obznani;).
baxuz
(φεμμινα™)
28. јун 2012. у 15.21
Ovo znaci može da potraje, a mene interesuje ima li slučajeva po Beogradu da neko provali u takav stan i nastani se u njemu, pa da posle ne može ni milicija da ga izbaci, naročito ako ima i sitne dece.
===========

ima...

zato svi koji imaju prazne stanove gledaju da ih i bez naplate kirije daju nekom, samo da ne bude prazan...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.