Дискусије : Београд

 Коментар
Boze pravde
baxuz
(φεμμινα™)
29. мај 2012. у 05.25
U fudbal se ne razumem ni „ich” ali me zaintrigiralo to što se desava u zadnjih par dana. Sinisa Mihajlović izbacio iz raprezentacije Adema Ljajica zato što ovaj nije hteo da peva himnu Srbije iz „ličnih razloga”.

http://tinyurl.com/cjtmvkh

Mišljenje javnosti je podeljeno, jedni brane Mihajlovića a drugi Ljajica.

Ko je po vama u pravu?
Nakamura
(Junior member)
29. мај 2012. у 05.51
Sinisa je u pravu 100%. Ja bih ga i isutirao, a ne samo izbacio. On javno pokazuje kako ovu državu ne smatra svojom. Pa dokle bre vise ? Siptari i pola Madjara uopste i ne znaju srpski a žive tu i ocekuju sutra da im se da posao ili pasos ili ko zna šta i ocekuju. Pa jel bi mogo tako u Nemackoj, Francuskoj, Americi ? Pa ako mu se ne svidja, aufiderzen.
oxford
(jahac na rodeu)
29. мај 2012. у 07.02
Nije svejedno da li se himna peva, kad si već u opremi te svoje države, ili se zevzeči, žvaće žvaka, bulji u travu i slično. Ko ne veruje, nek' se uveri:

http://www.youtube.com/watch?v=hzMKeN6y-1M
baresh
(zanatlija)
29. мај 2012. у 07.56
Mihajilovic je postupio ispravno.

Sira zajednica je nastala i opstaje na simbolima zajednistva vecine,
a to su;jezik,grb i himna. Obzirom da su ovi simboli nedeljivi(nerazdvojni),treba ih ispostovati,bez obzira na licna osecanja.

Ljajic je prihvatio samo dva,sto'neće da može'. Pravila su ista i važe za sve po onoj;svi za jednoga - jedan za sve.

P.S. a može i ovako:'kud svi Turci - tud i mali Mujo';).


steks
29. мај 2012. у 08.36
„Pevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka Sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio”, naveo je FSS.

Ovde nema šta da se doda a svako ljajićevo pravdanje je besmisleno.

Svojevremeno su demokratski slovenci tražili da svaki njihov građanin potpiše izjavu o lojalnosti pa niko u Evropi nije dizao prašinu zbog toga. Čini mi se da i ameri imaju nešto slično kad primaju nove državljane.
Nakamura
(Junior member)
29. мај 2012. у 09.17
pa njemu ne treba dati ni pasoš, neka živi u državi koju smatra svojom i neka onda ignoriše svoju državu. Šta je on tražio uopšte u reprezentaciji i koga on reprezentuje ?
Šta bi rekli amerikanci ili nemci da neko iz njihove reprezentacije tako uradi na nekom međunarodnom skupu ?
baxuz
(φεμμινα™)
29. мај 2012. у 09.33
http://tinyurl.com/74nldlt

idemo dalje...
verovatno shvatajuci ozbiljnost situacije, tata pokusava sina da izvuce iz gowana pravdajuci ga time da nije znao reci himne...

baxuz
(φεμμινα™)
29. мај 2012. у 09.48
a tek juče, sinac je tvrdio da ne bi postovao sebe kad bi pevao himnu...

pa u kojoj državi živi, čiji je državljanin, za koga igra, ciju bi on himnu da peva?

nisu mu tražili da ide da se krsti u hramu svetog save...
Nakamura
(Junior member)
29. мај 2012. у 09.54
pa sad ga tata brani, ali on je rekao šta je imao. Kad on postuje sebe, a državu ne postuje, zašto bi i njega neko ovde postovao. Sad da se ne ispolitizuje, kad se preračunao koliko ga to košta ?
Nek igra za Tursku.
baresh
(zanatlija)
29. мај 2012. у 10.46
baxuz-na,

Ako ćemo ni po babu ni po stricevima velika vecina ovovremenika u Srbiji ne zna reci himne.
Pre skoro jednog veka Srbija je kao država žrtvovala svoju državnost radi ujedinjenja ostale brace,i sunarodnika zarad 'visih' ciljeva.

Žrtve su bile preko svoje snage,pa se skoro doslo do samounistenja.
Kada se sve raspadalo,umesto da prvi izadjemo iz haosa,mi smo po cenu samounistenja i dalje hteli ostati YU, makar u granicama beogradskog pasaluka. Stranci su nas konacno silom naterali da prihvatimo simbole
i znamenja,koje smo nekada kao narod zaslugama stekli. Tu je na prvom mestu himna.

Obzirom da smo sada 'najmladja' država na Balkanu, trebamo početi tamo gde smo stali 01 XII 1918-e. Poceti već u obdanistu uciti himnu zemlje,kao sto je opste pravilo u drugim državama,kao npr. u Kanadi.

p.s. izvinjavam se na skretanju s` teme i 'mudrovanju';)
oes123
(zubar)
29. мај 2012. у 11.29
Zaista je retko da se na jednoj diskusiji svi potpuno slazu u svemu.
Ajd' sad će da se izljubite 3 X do sledeće diskusije...
baxuz
(φεμμινα™)
29. мај 2012. у 11.44
baresh, evo priznajem, ne znam ni ja sve reci himne... ali ja nisam raprezentativac srbije, javna licnost, ne predstavljam srbiju u svetu i od mene se to i ne ocekuje...ipak se posebno radujem kad nasi sportisti osvoje medalju i kad se zacuje nasa himna... to znači da je jedna zemlja na vrhu sveta...osecam se i ja kao ponosni gradjanin srbije i ako moje zasluge nema ni „ich”...

znaš, kad sam polagala zakletvu za italijansko državljanstvo pre mnogo mnogo godina, i dok sam pred gradonacelnikom citala tekst u kome piše da ću biti verna državi italiji, postovati njene zakone i ustave, biti posten gradjanin i da ću svoju zemlju predstavljati u najboljem svetlu, nisam mogla da ne osetim emociju...priznajem ja sam malo veci emotivac pa sam pocela i da cmizdrim...

i tako delim svoju pripadnost na 2 zemlje... veci deo pripada srbiji a manji italiji...

e sad gledano iz mog ugla, ovo „dete” je onda neopredeljeno... igra za srbiju ali ne priznaje osnovne simbole jedne zemlje... nije ni tamo ni ovamo, nigde ne pripada... zašto je onda prihvatio da je predstavlja? ne igra za sebe, igra za tim, igra za jednu zemlju ma kakva ona bila...

nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 12.08
kad već pricamo o ovome, sto da ne budemo do kraja iskreni? nasa himna, svidjalo se to nama ili ne, je malo diskriminisuca u svom tekstu jer peva samo o srpskom rodu. a šta ćemo sa gradjanima Srbije koji nisu Srbi? ima i njih, i to podosta. mislim da je tekst pesme trebao biti prilagodjen kada je pretvarena u himnu, tako da ne vredja ničija nacionalna osecanja.

inače, Ljajic je preterao, mogao je samo da otvara usta bez pevanja, ili da cuti... nego se ocigledno namerno pravi medijska pompa. ja se ne bih uzbudjivao.
JV
(...)
29. мај 2012. у 13.02
kad već pricamo o ovome, sto da ne budemo do kraja iskreni? nasa himna, svidjalo se to nama ili ne, je malo diskriminisuca u svom tekstu jer peva samo o srpskom rodu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

F*ucking hell, are you stupid or what?!

SVAKA HIMNA PEVA O NARODU ZEMLJE CIJA JE!
JV
(...)
29. мај 2012. у 13.05
Moje mišljenje je da je Mihajlović pravilno postupio. Ljajic je znao i pristao na to da treba da peva himnu, ali nije. Već sam napisala na temi na 'mother ship'-u da bi se verovatno saboterski ponasao i na terenu, ne treba mu pruziti sansu za tako nešto.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 13.06
JV,

nema potrebe da se nerviras. za to je zaduzen onaj sto mu je sve kratko pa i fitilj. :)

inače nije tačno, politicki korektne himne pevaju o svim svojim gradjanima i narodimA. skoro ni jedna zemlja danas nije etnicki cista, pa tako ni nasa, već predstavlja zajednicu vise naroda.
JV
(...)
29. мај 2012. у 13.20
Moja reakcija jeste burna, ali se nisam iznervirala. Pre se može reći da sam se šokirala.

Svaka himna je nacionalnog karaktera. Druge nacije koje žive u jednoj zemlji imaju svoje himne. Primera radi, God Save the Queen za mene ne predstavlja ništa i ako živim u Britaniji.
oxford
(jahac na rodeu)
29. мај 2012. у 13.40
Da, ali nećeš moći da pevaš nešto drugo, ako braniš boje UK na nekom takmičenju. Samo 'God Save The Queen'. I tačka.

Sve ostalo su stvari uradive. Srbima se nacionalno oduzimalo i zabranjivalo, više nego drugima u SFRJ. Sad treba zaista krenuti od nivoa vrtića sa himnom, grbom, ponosom za svoju zemlju. I šta što drugi žive u Srbiji? Žive, jer su im Srbi velikodušno dozvolili.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 13.41
ako malo obratis paznju bas na tu britanski himnu, „God Save The Queen”, videces da se u njoj ne pominje ni E od Engleske i Engleza. o tome ja pricam. a Kraljica je kraljica cele Velike Britanije, a ne samo Engleza.

o tome ja pricam...
baresh
(zanatlija)
29. мај 2012. у 13.47
„mislim da je tekst pesme trebao biti prilagodjen kada je pretvarena u himnu, tako da ne vredja ničija nacionalna osecanja.”

Pompezni,ovo sto si rekao je za raspravu,ili diskutabilno kako bi rekli 'edukovani';).
Ko će celom svetu ugoditi?.Kada se stvarala neka država,najvecu žrtvu i zasluge je podnosio narod koji je udario temelje iste.Dokle da uzmicemo i dajemo ustupke manjni-manjinama na racun svoje žrtve?
Niko nikoga ne prisiljava da se voli,ali se uslovljava nekakav poredak i red gde vecina ima prevagu.
Zato nam se desilo i desava ono sto kod drugih naroda u okruzenju nema, a to je ravnodusnost i 'briga' šta će drugi reci.
Dok cekamo,sedimo i nagvazdamo skrstenih ruku da će stvari same po sebi doći na svoje mesto,drugi rade svoj posao.Kad postanemo manjina, onda ćemo biti u ulozi ovih istih koji nam rade o glavi,ali biće malo kasno.

Tako je propala nekada mocna Grcka,od cijeg poraza ova danasnja nije mnogo naucila,pa joj se isto desava. Ne kaže se za badava;'šta se bunis ko Grk u zatvoru';).Dok oni planduju,mudruju i zanose
da su njihovi preci nasli i resili zagonetke za civilizaciju,drugi
prolaze mimo njih i gledaju svoja posla. Ne živi se vise od slave i ponosa,već ko je spretniji i umesniji.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 13.53
Baresh,

naravno da uvek postoji vise uglova iz kojih se može posmatrati svaki problem, i na tome se upravo i bazira diskusija i razmena mišljenja, a ne da neko odma skace i drugima vadi oci ako se ne slaze sa njima. :)

ja ustvari ne kapiram što se oko toga uopste pravi tolika frka ako neko nije hteo da peva himnu? svasta... pa eno na onom snimku Cileanske reprezentacije se lepo vidi da pola igrača ne peva ni njihovu... što se mi onda toliko vredjamo? važno je valjda da daje golove, to mu je posao, a ne da bude pevac.

:)
baxuz
(φεμμινα™)
29. мај 2012. у 13.54
uopste nisi u pravu nemilesi, kakva bre osecanja ili diskriminacija himnom?

šta bre koju državu zabole za tudja osecanja ili strance koji u njoj žive... ili jesi ili nisi srbin, italijan, nemac, englez itd...

stranac uopste nema potrebu da se tangira na himnu zemlje u kojoj živi, on ima svoju i od njega se ni ne ocekuje da peva himnu zemlje u kojoj privremeno boravi...

steks
29. мај 2012. у 13.57
baresh
Kad postanemo manjina, onda ćemo biti u ulozi ovih istih koji nam rade o glavi,ali biće malo kasno.
--------------------------------------------------------------------

Nikad mi ne bi bili u istoj ulozi. Svež primer su ti Srbi iz lijepe im njihove.

Inače, ustupak je već napravljen jer je iz himne izbačen kralj.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 14.10
ne radi se tu manjina-vecina. nego o podjednakim pravima svih.

ja mislim da će uskoro u politickom recniku Srbije neminovno morati da dodje do promena.

realno, možda čak ni reč „Srbin” nije bas najbolji univerzalni naziv za sve stanovnike Srbije. možda je Srbijanac pravilnije? jer u tom slučaju, svi redom bi mogli da se izjasnjavaju kao Srbijanci. ovako kako je sada ne valja, jer kako jedan Madjar ili neko drugi može da tvrdi da je Srbin? kad i on i svi drugi znaju da nije. jednostavno ne ide...
baresh
(zanatlija)
29. мај 2012. у 14.20
Nameless,

Možemo mi ovako u beskraj,pravila su pravila,svidalo se to kome ili ne.

Da je rekao da ne zna,uveren sam da bi se izvuk`o.Ovo pod pretpostavkom da mnogi od ostalih igrača takođe ne znaju,sto bi mogao i dokazati - proverom.

Ali reci;„iz ličnih razloga” nije opravdano. Ima svako od nas nekih ličnih razloga,koji su samo nasi i ničiji,ali ne u timu cije boje predstavljamo ili državu ciju nezavisnost branimao.

p.s.;zna se šta je lično, a šta zajedinicko - i TACKA.
pepeljuga_pepeljuga
(psihijatar po potrebi)
29. мај 2012. у 14.30
realno, možda čak ni reč „Srbin” nije bas najbolji univerzalni naziv za sve stanovnike Srbije. možda je Srbijanac pravilnije? jer u tom slučaju, svi redom bi mogli da se izjasnjavaju kao Srbijanci. ovako kako je sada ne valja, jer kako jedan Madjar ili neko drugi može da tvrdi da je Srbin? kad i on i svi drugi znaju da nije. jednostavno ne ide...
_______________________________
Šta bre ne ide? Ne ide da se izjašnjavam kao Srpkinja? Šta me briga za Mađara? Omogućeno mu je školovanje na maternjem jeziku, štampa, TV, niko ga ne ugrožava, ima potpunu slobodu. Treba da budemo stranci u rođenoj zemlji? Stalno gledamo da nekog ne uvredimo, saginjemo se, biramo reči da se nešto pogrešno ne protumači. Dokle bre? Da živim u Mađarskoj, a Srpkinja sam, šta bih ja onda bila? Mađarica? Da li bi Mađare bolelo uvo kako se ja osećam? Stvarno pričaš bez veze.

Inače, u Rečniku srpskoga jezika piše da je Srbijanac Srbin iz Srbije.

Kud svratih ovde danas? Sad mi fali smajli koji koluta očima.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 14.33
Baresh,

možda si ti u pravu. ali ja samo pricam šta je realno. a to je da neko ko je nacionalna manjina u Srbiji, ne može se osecati prijatno dok peva Boze Pravde. kao ni neko ko je recimo ateista i ne veruje u Boga, jer se ovom pesmom namece nekakav religiozan i nacionalni koncept i onima koji se možda sa njim ne slazu.

meni je ta pesma lepa, ali mi nije za himnu. po meni himna treba da je vise neutralna. može da velica zemlju kao zemlju a ne određeni narod u toj zemlji.

a naročito me podseca na vremena pomodarskog srbovanja i Slobinog koketiranja sa nacionalizmom.

:)
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 14.40
pepeljugo,

opet kažem, nema potrebe za podizanjem tenzije i nerviranjem. samo pricamo. pa ne treba valjda i to da bude zabranjeno? :)

„Šta me briga za Mađara? Omogućeno mu je školovanje na maternjem jeziku, štampa, TV, niko ga ne ugrožava, ima potpunu slobodu.”

ako mu je sve to omogućeno, sto ga onda teramo da se izjasnjava kao Srbin? onda mu nije treba dati ni da uci skolu na Madjarskom.

inače, nisam razmišljao o konkretnim nazivima, ali evo po meni, recimo pravilan naziv bi mogao biti: „Srpski-Madjar”.
Otpisani
(KK)
29. мај 2012. у 14.46
Gluposti! Globalizacija je zakon, ka tome se ide i apsolutno podržavam. Vrlo važno gde si rođen i od koga si rođen i dokle ti je medja te prcije u kojoj si rođen. Danas je covek u sekundi na bilo kojoj tacki planete, a i fizicki može relativno brzo da se stvori gde god hoće. Nacije, religije i granice su glupost. Jednog dana neki buduci ljudi će se smejati svim ovim umobolnim podelama i ponosnim uzdasima zbog jedne pesme sa kojom niko u stvari nema nikakve veze, kad malo bolje pogledamo.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 14.52
„KK,

Nacije, religije i granice su glupost.”

ne znam da li ovo stvarno mislis, ili je neka provokacija, ali ako se ne zezas, onda evo prvi put da kažem: svaka cast!

ja o istom tom trubim već godinama.

a konkretno o temi, a to je himna, ja bih recimo himnu koncipirao nešto u fazonu:

„Majko Srbijo, volimo te mi,
tra-la-la...sve tvoje cerke i sinovi”

to je diplomatsko rešenje, krajnje politicki korektno, nikoga ne vredja, ne natura mu nacionalno-religijske odrednice...al ko mene pita.

:)
pepeljuga_pepeljuga
(psihijatar po potrebi)
29. мај 2012. у 14.55
Naravno, nećemo dizati tenziju, ali sad se ja osetih ugroženom. :)

Niko nikog ne tera da bude Srbin. Njima je dozvoljeno da se izjašnjavaju kao Mađari i to je sasvim OK, ali samim tim što žive ovde, srpska himna je i njihova himna.

meni je ta pesma lepa, ali mi nije za himnu. po meni himna treba da je vise neutralna. može da velica zemlju kao zemlju a ne određeni narod u toj zemlji.
____________________________

Reč je o himni zemlje Srbije. Koga će da veliča himna Srbije ako ne Srbiju i srpski rod? Mađarsku? Tursku? Španiju? Da li treba da veliča i ono malo Egipćana?

Ovom malom što nije hteo da peva himnu, ne bih dozvolila nikad više da igra jer lažu i on i otac.
Otpisani
(KK)
29. мај 2012. у 14.58
Ja samo želim da podsetim auditorijum, da je moj stav o globalizaciji poznat ovde od ranije, još uvek na ovoj diskusiji stoje moje reci napisane o tome i ako bilo ko ovde ima problem sa globalizacijom neka mi se slobodno obrati, spremna sam za diskusiju. Vi te vase himne, ponosne nacionalne osecaje okacite macku o rep. Kome to danas treba? Šta je bre to uopste, šta to predstavlja??? Zabole me za Boze pravde, fudbaleru dajem punu podrsku ako se iskreno pobunio, mada ja mislim da nije, ima dosta namestaljki zbog traceva i medija, znate kako to ide..
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 14.59
„Reč je o himni zemlje Srbije. Koga će da veliča himna Srbije ako ne Srbiju i srpski rod? Mađarsku? Tursku? Španiju”

može da velica Srbiju kao plodno i gostoprimljivo tle, oranicu, kolevku, mirnu luku, dom itd. SVIH njenih gradjana...i možda čak i onih koji bi to želeli da postanu. šta fali?

jedan od naših najvecih problema kao naroda je sto sve gledamo mnogo kruto i ne znamo da se opustimo...
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 15.00
KK,

tema doduse nije bila globalizacija nego himna. ali slazem se. i ja sam jedan od retkih koji brani globalizaciju, jer ona pored loših stvari ima i mnoge prednosti.
nacht_und_nebel
(ilegalac)
29. мај 2012. у 15.03
Ovde, i ne samo ovde, sve vreme se govori o „himni”.
Kakva bre crna himna????
„Bože pravde” je muzika iz „Komada sa pevanjem i pucanjem ”Markova Sablja„”
Kom kretenu je palo na pamet da jedan potpuno bezvredan tekst sa još gorom muzikom, nije teško zaključiti.
Dakle, dečku samo dobar ukus ne dozvoljava da se blamira :)
_______________________________________________________________
Za više detalja: http://istorijazasve.wordpress.com/2012/03/31/химна-боже-правде/
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 15.07
nacht_und_nebel,

ok, ok, nema razloga ni ti da se nerviras ako ti se ne svidja ova lepa pesma. samo diskutujemo. nije još doslo vreme da se delimo na četnike i partizane. :)

ja ne bih nikako isao tako daleko da kažem ni za jednu pesmu da je bezvredna, samo zbog toga što se meni lično ne svidja.

JV
(...)
29. мај 2012. у 15.09
Nejmles a znaš li ti šta je globalizacija, kad je već tako zdušno zastupaš.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 15.14
JV,

aham. ali mrzi me da ti objašnjavam. probaj da izguglas.

:)
JV
(...)
29. мај 2012. у 15.19
Znaci nemas pojma. Ja znam, ne trebam da guglam, i bas zato što znam me cudi kako neko ko ima i dve daske u glavi , može da podržava jedan tako agresivan koncept ekonomskog porobljavanja koji želi da unisti državu kao instituciju i omogući kontrolu sake ljudi nad celom planetom.
Otpisani
(KK)
29. мај 2012. у 15.22
Mnogo je lakse ekonomski porobljavati ljude koji se prvo bore za naciju, religiju i teritoriju, pa tek onda za sve ostalo.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 15.24
JV,

vidim da si se ipak potrudila i sama nasla odgovor, umesto da prepisujes od mene, sto je zaista za svaku pohvalu!

ja ne volim tudje i zvanicne definicije, pa bih svojim sopstvenim rečima globalizaciju sveo na: pokusaj da se svuda zavede isto sra*nje.

sto po meni uopste nije loše. jel kad bi stvarno svuda bilo isto sra*nje, i ljudi to znali, mnogo bi svi bili srećniji. ne bi vise zamišljali da negde drugde postoji neko bolje mesto, sto je u osnovi oduvek bio glavni pokretac migracija. ako sve isto imaš svuda, onda nemas ni potrebu da ides bilo gde. sto je po meni genijalan koncept.

nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 15.26
takođe kao sto KK rece gore, kad nebi bilo razlicitih religija, nacija, obicaja i gluposti, nebi bilo ni toliko ratova itd...

baresh
(zanatlija)
29. мај 2012. у 16.10
„takođe kao sto KK rece gore, kad nebi bilo razlicitih religija, nacija, obicaja i gluposti, nebi bilo ni toliko ratova itd...”

Xe xe xe bas si uzeo primer „kad nebi bilo”. Jel može ona: 'kad baba nebi imala onu zeMsku stvar,zvali bi je deda';).

Evo i ja ću nešto iz rane mladosti od Ezopa, ako dopustite;).
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 16.36
Baresh,

pa imamo valjda pravo da mastamo? makar je to „free of charge”, a i nikad se ne zna. nekad i najludji snovi postanu stvarnost.

evo recimo da te pitam ovo. ako stvarno dodje do stvaranja jedne super-države, sto je cilj globalizacije i na cemu se već uveliko radi, zato se i unistavaju individualne države kao sto kaže JV, da li bi ti zeleo da mi budemo deo te super države zajedno sa svim ostalima ili da opet ostanemo po strani kao nekakvi autsajderi?

:)
baresh
(zanatlija)
29. мај 2012. у 17.00
Pa imali smo eksperiment u bivšoj Yu,jer malo?
Zar nismo pevali; ne moze nam niko ništa jači smo od sudbine;)

I stavarno nam niko nije trebao.Bili smo sami sebi dovoljni,da nije
krocila niti jedna tudja cizma na naše prostore.

I šta nam je trebala JNA zmaj papirnati? Zar nije humanije da danasnji
vojnici služe po starackim domovima i bolnicama,nego da glume Mirka i Slavka;?
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 17.09
uoravo tako, kad bi postojala jedna dzinovska super država, nebi bilo potrebe ni za vojskom, jer protiv koga bi ratovala? jedino protiv sebe samih. :)

umesto vojske, povecace se broj svetske policije, koja će da kontrolise narod sirom planete, jer će uvek biti onih koji talasaju i kojima je teško uterati demokratiju i koncept globalizma.

JV
(...)
29. мај 2012. у 17.35
sto po meni uopste nije loše. jel kad bi stvarno svuda bilo isto sra*nje, i ljudi to znali, mnogo bi svi bili srećniji.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hahaha pa ti mislis da bi unutar te tvorevine svi bili jednaki?! Odakle ti ta ideja? Odakle ti uopste ideja da bi ta tvorevina bila harmonicna. U kakve bajke ti verujes?

ne, ja definitivno ne razumem način na koji ti razmišljas.
baresh
(zanatlija)
29. мај 2012. у 17.38
Xe,xe neće trebati ni policija,jer nema šta ni da cuva besklasnom drustvu. Što se mene tiče mogu da idu goli i bosi,jer moda je u najmanju ruku kaumflaza tela.
Ljudi vise neće imati čega da se stide.

p.s. to je krajnji cilj globalizacije;))
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 17.45
ni ja ne razumem vas način razmišljanja, pa to nije razlog da se ismevam i rugam.

:)

znaci:

baresh,

ti ne verujes u globalizaciju i da će do nje doći?

JV,

ti živis UK, jednoj od perjanica globalizacije, prema tome, ne znam zbog čega se ti bunis?

:))
JV
(...)
29. мај 2012. у 17.48
JV,

ti živis UK, jednoj od perjanica globalizacije, prema tome, ne znam zbog čega se ti bunis?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Molim te objasni mi kako moj stav o globalizaciji, dovodis u vezu sa time gde živim, bas me zanima tvoj ugao.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 17.52
pa mislim nema razloga da se plasis za svoju goozitzy... to sam hteo da kažem, jelte...

JV
(...)
29. мај 2012. у 18.05
Aha, znaci glavni razlog, potpora nečijeg stava treba da bude sopstvena goozica. To je vrlo kratkotalasno razmišljanje. Uostalom, ne žive svi u blagostanju u ovoj zemlji.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 18.08
pa u tvom slučaju konkretno, da.

jer cisto sumnjam da si toliko humana i da brines o svetskoj sirotinji...

:)
JV
(...)
29. мај 2012. у 18.14
To, da li sam ja humana i koliko, ti nemas na osnovu čega da zakljucis, već možeš samo da pretpostavljas, a posto u svojim pretpostavkama ljudi obično polaze od svojih sopstvenih stavova, namece se zakljucak da si ti taj koji je nehuman u odnosu prema drugima i misli samo na svoju goozicu
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 18.19
naprotiv. ja nisam opterecen materijalnim, pa se zato i ne bojim „ropstva” i „nejednakosti” koji tebe ocigledno bas zabrinjavaju.

:)
JV
(...)
29. мај 2012. у 18.29
Aha, to se dakle zove 'neopterecenost materijalnim'. Imaš vrhunske racionalizacije.
nameless
(menadzer stada)
29. мај 2012. у 18.39
nije racionalizacija, nego cista logika. ako svi na svetu postanu podjednako bedni, osim naravno shachice vladara na vrhu, onda stvarno ne vidim problem? pa uvek je saka na vrhu vladala. ne mislis valjda da će to jednog dana da se promeni zato što bi ti to tako zelela? nije to bas neki novi i nevidjeni koncept, pa da je problem da se razume... protiv čega se ti ustvari bunis?

:)
JV
(...)
29. мај 2012. у 19.37
Ok nejmles, ne bih vise na ovu temu jer nam se polazne tacke i razmišljanja potpuno razlikuju. Njegos je sve takve kao ti, sazeo u dva reda napisavsi 'vuk na ovcu svoje pravo ima k'a tirjanin na slaba covjeka'.

Otpisani
(KK)
29. мај 2012. у 19.58
nastavak je poenta:

„Al' tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska duznost najsvetija!”

Cija duznost nego ljudska? Da neće BOG carobnim stapicem da ukloni tirjanstvo? Samo ljudi to mogu, inteligentni, civilizovani, kultivisani ljudi, ma gde da su na planeti. Da bi postali sve to što nabrojah, prvo mora da se sprovede globalizacija, to je početni stepenik. A znam ja da svetska elita ne sprovodi globalizaciju zbog toga, nego oni jednostavno nemaju drugi izbor. Njima je međunarodna politika(ratovanje) postala preskupa. Dakle, obice im se o glavu, ali opet kažem, drugog izbora oni nemaju.
sklopka
29. мај 2012. у 21.37
recimo u engleskoj živi podosta dimljenog sveta..
Znaci li to, da su englezi a pogotovu nemci i francuzi, koji su bukvalno preplavljeni dimljenim svetom raznih vera, sovinisti (onako do jaja)jer im je himna cisto nacionalna i ne dotice ove druge??

Inače bravo za Mihu, sto je oter'o siftara u tri l.p.m. sa sve kece.
--w--
(zanimator)
29. мај 2012. у 22.20
Ta grobarizacija je bas mocna stvar,ne samo sto će da sahrani nacije i religije nego i porodicu i moral na kraju i svaki individualizam.
I svi ćemo da budemo jedno, veliko...ništa...
Zvacemo se potrosacima, umesto nekada drug i drugarica i još ranije i kasnije gospodin i gospodja itd, biće „Potrosac Petrovic je izjavio to i to... Danas je u SO Savski Venac sklopljen brak između potrosaca Mike Mikica i potrosacice Cice Peric”
Biće super...
Otpisani
(KK)
29. мај 2012. у 22.26
ma kakav brak, neće biti ni brakova :)))
--w--
(zanimator)
29. мај 2012. у 23.06
KAd protivnici grobarizacije pocnu da govore o negativnim stranama grobaristi ih nazivaju poklonicima teorije zavere, paranoicima itd i td. I onda se grobarizacija razvija i vidis da se sve dogadja bas onako kako su rekli ovi paranoici i poklonici teorije zavere, To je jako cudno jer svi znaju da je grobarizacija jedna pozitivna pojava na globalnom nivou
steks
30. мај 2012. у 08.29
G-đo KK, pa vi verujete u vanzemaljce i to one dobronamerne!
nameless
(menadzer stada)
30. мај 2012. у 11.37
da, pa Novi Svetski Poredak i jeste malo futuristicka ideja, koju pojedinci (kao i vi ovde) jednostavno nisu još spremni da prihvate. zateceni su konceptom, jer prelazi granice poznatog.

„”Al' tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska duznost najsvetija!„

Cija duznost nego ljudska? Da neće BOG carobnim stapicem da ukloni tirjanstvo?”

ma ne može to niko da ukloni jer to jednostavno mora da postoji. jin i jang, dan i noć,crno i belo...mora da postoji i jedno i drugo. ne može samo postojati dobro. jer gde je dobro tu je u blizini i zlo. Bog je stvorio ljude po sebi i zato su često tako naopaki, zato što je i Bog takav. Bog za sebe možda misli da je savrsen, bas kao i pojedini ljudi, jer su oni kopija Boga, ali tuzna istina je da ni Bog često ne zna šta radi i zato je stvorio tako nesavrseni svet u kome živimo. :) pitaj ti slobodno...
V6
(NoviBeograd)
31. мај 2012. у 05.17
Miha je ispravno postupio a na redu je država da mu se oduzme državljanstvo!!!!!
JV
(...)
31. мај 2012. у 09.45
Pošto je Kosovo Srbija, kako mislis da to treba da izvedu.
V6
(NoviBeograd)
31. мај 2012. у 16.12
E to neka odluci novi ministar Jovanovic :))
bela
31. мај 2012. у 18.20
Ne razumem kako neko ko „postuje sebe” tako što ne peva srpsku himnu može sebi da dozvoli setanje u dresu sa 4C iznad srca...Mislim budi dosledan - mrska ti himna,...a ocili ti dragi????

Kakvu himnu imamo je totalno irelevantno za ovu pricu,izuzev ako nismo imali razlicitu himnu u momentu kad je decko potpisivao ugovor. Realno, trebao je da kaže:„Hvala al pod ovim uslovima ne mogu da nastupam”.

Ako u ugovoru npr. piše da treba da skine gace posle svakog gola, a on to potpise, u cemu je problem ako to posle od njega i traže???
nina
31. мај 2012. у 21.56
Nešto mi tu nije jasno...zašto mi kao sekularna država imamo molitvu za himnu? I zašto bi neko, ako je ateista, morao da se moli Bogu?
Otpisani
(KK)
31. мај 2012. у 21.59
Ja mislim da Srbija uopste nije sekularna država, možda onako na papiru, proforme radi(a i Evropskog puta:)

Srbija je pravoslavna dzamahirija.
nina
31. мај 2012. у 22.37
Naravno da nije sekularna KK, i da se Crkva mesa u sve i svasta. Ali onog momenta kad to kažeš, automatski nisi Srbin, jer se kod nas Crkva izjednacava sa nacijom.
I onda ima da pevas molitve i da pitas jel' treba još...

Što se tiče ovog mucenika, trebalo je da cita sitna slova i da pazi šta potpisuje...Pa ako nije u stanju da moli Boga da pomogne Srbima, nije trebalo ni da potpisuje.
Otpisani
(KK)
31. мај 2012. у 22.56
Ma taj „mucenik” bi rado pevao neku tamo njegovu muslimansku himnu. Zato mislim da je dobro sto je isteran jer bespotrebno provocira. Cisto sumnjam da odbija da peva himnu iz nekih cisto racionalnih razloga, jer da je tako onda ima na to pravo i šta na kraju krajeva to sve ima veze sa fudbalom? Ali nije tako i u pitanju je najobičnije drndanje i provociranje, možda dogovoreno.
nameless
(menadzer stada)
01. јун 2012. у 00.11
nina,

pesma je diskriminisuca po vise osnova, a ne samo po religijskom. to sam pokusao da objasnim gore, ali kad ruralci ne mogu da shvate. ili neće.

ne znam da li je ovo sto je ovaj momak uradio bespotrebno, jer ocigledno da se ne osecaju svi lagodno sa tom himnom, pa je možda i bio potreban ovako neki incident da bi se pokrenulo to pitanje.

ovaj slučaj je možda zavrsen, mada se nebi iznenadio da se preokrene Mihajiloviceva odluka, pod pritiskom razume se, ali pitanje himne sigurno nije zatvoreno.

nina
01. јун 2012. у 02.11
KK, gde ćeš racionalnijeg razloga, nego kad neko od tebe trazi da se molis Bogu za spas Srba a ti Musliman, koji veruje u Alaha? Ne znam šta je kod ovog klinca u pitanju, govorim u principu.

Lesi, pitanje te himne je zavrseno. Mislis da je momcima koji su je gurali padalo na pamet da u Srbiji ne žive samo Srbi? Ne samo sto im nije padalo na pamet, to može da se i razume, yebi ga, glupi su, pa šta ćeš, nego su onako bahato resili da svi narodi koji tu žive moraju da se mole njihovom Bogu. Pa posto sila Boga ne moli, onda dobijes fudbalskog trenera koji ti bude i politicki komesar i verski vodja. Buy one get one free;)

Ovo nešto da pokrene? Nema sanse. Devedeset % ljudi misli da onaj ko neće da peva, treba da se seli iz Srbije. Da se seli taj sto neće da peva, pa da se seli onaj ko misli drugacije, da se sele Cigani, da se sele oni sto imaju drugaciju seksualnu orijentaciju...sve je po principu, ko neće da bude kao mi, može da se seli. Jer ako nije kao mi, to znači da ne postuje Srbe i Srbiju.

Ovde kod mene se svako jutro u skolama peva himna. I mora da se peva. Ali u toj himni, ni u jednom jedinom trenutku se ne pominju ni Englezi, ni Francuzi, ni Indijanci, ni Eskimi, ni Marsovci, niko...

Himna se peva državi, a naročito se peva državi kad ta država nije etnicki cista. I naročito se peva državi na prostorima na kojima si imao pokolj razlicitih veroispovesti i naroda pre 20 godina.
nina
01. јун 2012. у 02.48
Otpisani
(KK)
01. јун 2012. у 03.02
„KK, gde ćeš racionalnijeg razloga, nego kad neko od tebe trazi da se molis Bogu za spas Srba a ti Musliman, koji veruje u Alaha?”

moram da te podsetim da i hrišćani i muslimani veruju u istog Boga, čak muslimani veruju u Isusa Hrista da je bio bozji poslanik, ali ne veruju u trojstvo, to jest da je Isus bozji sin. E sad, postavlja se pitanje(a moram da priznam da se nisam udubljivala u ovu pricu, ne znam bas detalje) iz kojih zapravo to razloga je on odbio da peva himnu? Ako je vernik, zbog obracanja Bogu u himni sigurno nije odbio, zašto bi? Ako je ateista onda može da se razume donekle, ali da ti pravo kažem nije mi poznato da ateisti prave dramu oko verskih ceremonija, u principu bas ih briga. Ateisti se vise bave sustinom a ne ceremonijama. Šta je dakle ostalo? Izgleda da mu odgovara da se moli Bogu, ali ne za Srbe, eto, šta ćeš... opet kažem, pevao bi on neku njegovu, za spas muslimana, i zato ko ga yebe kad je budala i pravi razliku među narodima, verama itd.

Ja stojim pri stavu da sve himne treba ukinuti(i Kanadsku, dosadni su vise sa tim „native land”, prepadaju gradjevince samo tako :)
a i granice nacije vere, jednom recju sve ono sto su ljudi tokom svoje glupe krvave istorije izfantazirali. Planeta Zemlja pripada svim ljudima i ne bi trebalo da bude vise ovo je tvoje ovo je moje.
steks
01. јун 2012. у 04.03
Sve mi se čini da ste malo zastranili. Himna je takva kakva je i drugu nemamo. Možda će u nekoj drugoj himni biti pobrojane sve narodnosti, vere i pederi pa ćemo i nju pevati iz prostog razloga što će to biti državna himna.
Dečko je potpisao sporazum u kojem je i klauzula o pevanju himne. Tačka.
Ako ne zna reči himne, bar zna da čita šta potpisuje.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
01. јун 2012. у 08.06
Potpuno je u pravu trener Mihajlović.
Ako igras za reprezentaciju neke države, obuces njen dres sa grbom te zemlje, onda moras i himnu da pevas.
Bar digni glavu i mumlaj reci, a ne da pognes glavu i da javno pokazes da ti je sramota sto pripadas jednoj reprezentaciji.

Sa druge strane, meni je malo zao tog fudbalera, ipak je on mlad, maltene dete.
Otkud mi znamo šta se sve u poslednjem casu desavalo. Možda ga je neko ucenio i pretio mu, u slučaju da peva nasu himnu.
Meni je to bilo bas sumnjivo kad se njegov otac oglasio i rekao da se sa sinom čuo pola sata pred utakmicu.
Ko zna kakav je pritisak od strane njegovih vrsen na ovog mladog fudbalera.
baxuz
(φεμμινα™)
01. јун 2012. у 08.22
kod pravoslavaca neće da peva himnu, kod katolika se svadja...

lepo je rekao mostro, idi lepo u turkish pa igraj tamo...

nije on ni mlad ni lud već bezobrazan... a otac znajuci sve to, cupa sina iz gowana da mu ne propadne karijera zbog bahatosti...
JV
(...)
01. јун 2012. у 09.26
„... ako ne znaš reči, pokušaj da se nekako izvučeš iz ove situacije dok ne naučiš. Sagni glavu da se ne vidi da li pevaš, kaže Sahmir Ljajić.”
~~~~~~~~~~~~~~~

Mislimmm ha-ha-ha, kakav matori lazov...:)
JV
(...)
01. јун 2012. у 09.29
E to neka odluci novi ministar Jovanovic :))
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Imam predlog. Sa nekim zemljama, kao sto je Albanija, ne treba dozvoliti dvojno državljanstvo, nego ili -ili!
nameless
(menadzer stada)
01. јун 2012. у 14.15
jedino se slazem sa Ninom ovde.

a vi drugi, šta da vam kažem, zalosno je sto ste tako zatvorenih shvatanja da čak ne želite ni da pokusate da razumete o cemu mi pricamo...čak i da ste kojim slučajem vi u pravu, opet treba cuti i šta misle drugi...meni drago da čujem i mišljenja potpuno suprotna od mog.
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
01. јун 2012. у 18.25
Ja sam procitala sve komentare i mogu da razumem o cemu i Nameless i Nina pricaju.
Šta da se radi, himna je takva kakva je. Ni meni se bas ne dopada, ali eto nju su odabrali za himnu Srbije, pa prema tome treba je ispostovati na manifestacijama gde predstavljas državu Srbiju, kakva god da je.

Tom Ljajicu je ovo drugi put da pogne glavu kad se peva nasa himna, prvi put mu je Mihajlović oprostio, ali ovaj i dalje tera svoje.
Pa ako ima problem lične prirode i ako ne može preko jezika da prevali Bože (mogu da ga razumem, jer ni ja nikada ne bih mogla da pevam „oj Alahu) ali nemoj da potpisuje i prvo pristane, a posle kao popisan pogne glavu.

baxuz
(φεμμινα™)
01. јун 2012. у 19.41
ja ne znam šta ima npr. nemacka, austrijska ili spanska himna u svom tekstu, ali italijanska takođe ima boga... pa?
nina
01. јун 2012. у 22.47
Italijani i jedu zabe, pa?:) Osim toga, nisu odgajili 50 generacija ateista.

U nemackoj himni prve dve strofe su samo instrumental, zbog loših uspomena, jer su valjda ukapirali da je bez veze da nekome guraju prst u oko.
baxuz
(φεμμινα™)
02. јун 2012. у 05.53
nina ako neko ima nacionalisticku himnu, onda je to italija... ako neko ima pun q. muslimana, takođe je to italija...a himna im iz 1850...

a zabe su ukusne da znaš... :)
kriska
(Kakve su ti misli, takav ti je)
02. јун 2012. у 07.00
Ma koliko nam se nečija himna ne dopada mi je ne možemo promeniti i ako na nekom javnom skupu predstavljas državu cija ti se himna ne svidja, to je tvoj problem.
Potpisao si ugovor i pravila i to moras da ispostujes.
Smatram da svaka himna treba da ima obelezja svoje države, pa čak i religiozno.
Bez obzira da li je neko vernik ili ateista, (ja lično nisam religiozna)mi Srbi smo Pravoslavci i nasu vekovnu tradiciju treba da postujemo.

Ne razumem ovo: Italijani jedu zabe!?
Pa neka jedu, ko tebe sili da ih jedes, ali ako si pristao i potpisao da ćeš u timu na nekoj javnoj manifestaciji predstavljati tu državu, tako što ćeš jesti zabe, e onda moras i da ih jedes.
V6
(NoviBeograd)
02. јун 2012. у 16.07
Sveza informacija!!!

Adem kupio stan na NBG kod Novak kafea!
Upravo se komsije dogovaraju i prave raspored ko će i kada da pusta himnu kad se useli. Tu mu je i strikan zgrada pored!
steks
02. јун 2012. у 19.55
V6
Adem kupio stan na NBG kod Novak kafea!
-------------------------------------------------------------------

Zaključujem da bolje plaćaju ovi što ne vole pevanje himne. Da je Lajić hteo da je peva, morao bi to da uradi 10-20 puta za isti taj stan.
nameless
(menadzer stada)
02. јун 2012. у 20.17
istina je da je ovaj momak morao možda pazljivije da cita šta podpisuje, ali ko zna možda mu je neko i platio da ne peva, a možda su mu i pripretili? mi to ne znamo. samo on zna koji je „licni” razlog imao...ali i dalje ostajem pri svojoj tvrdnji da ta pesma nije najprikladnija za himnu.

baxuz
(φεμμινα™)
03. јун 2012. у 07.04
koji deo ti nije prigodan?

Боже правде, ти што спасе
од пропасти досад нас,
чуј и одсад наше гласе
и одсад нам буди спас.

Моћном руком води, брани
будућности српске брод.
Боже, спаси, Боже, храни,
српске земље, српски род!

Сложи српску браћу драгу
на свак дичан славан рад,
слога биће пораз врагу,
а најјачи српству град.

Нек на српској блиста грани
братске слоге златан плод.
Боже, спаси, Боже, храни
српске земље, српски род!

Нек на српско ведро чело
твог не падне гнева гром,
благослови Србу село,
поље, њиву, град и дом!

Кад наступе борбе дани,
к победи му води ход.
Боже, спаси, Боже, храни
српске земље, српски род!

Из мрачнога сину гроба
српске славе нови сјај
настало је ново доба,
нову срећу, Боже, дај!

Отаџбину српску брани,
петвековне борбе плод.
Боже, спаси, Боже, брани,
моли ти се српски род!
KENNyKENNyKENNy
(a gde si ti?)
03. јун 2012. у 09.46
Hej sloveni,
još ste živi,
duh vasih dedova...

Sto već tada nisu otislu u tursku kad im je sve smetalo a eto nije da nije bilo uvredljivo???

Aaaaa to su ovi sto su djindjici, gej parada i izinuce se boris tadic za jasenovac i sve ostale pomemore srba ;)

Ej chao Bradice, nije da te nisam primetio nego... sto bi tvoj donator rekao... lepo vreme napolju :)))

oes123
(zubar)
03. јун 2012. у 13.44
„Boze Pravde” himna nije potpuna tj. nešto je izmenjena ovog novijeg datuma jer originalno spominje našeg srpskog kralja!

Neko gore spomene himnu Engleske „God Save the Queen”.
Ona je prema predanju nastala pre par totina godina. Jednom prilikom sastali su se na engleskom dvoru engleski kralj,nemacki kralj i francuski kralj. Posle velike gozbe i ica i pica zapoceli su pricu ko od njih ima veću kitu. Nemacki kralj ga izvadi i izmerise da je imao samo 8 inchi. Francuski kralj samo 12. Kada ga je izvadio engleski kralj izmerili su 20 inchi. Dvorjani koji su bili prisutni uzviknuse glasno: „God Save The Queen”!
Tako je nastala engleska himna.
baxuz
(φεμμινα™)
03. јун 2012. у 18.04
:)))))
steks
03. јун 2012. у 18.58
Eh , što ti je žensko...

baxuze kad bi znala da je tadašnji inch (inč) bio kao današnja 1/8, ne bi se smejala tako široko :)
Otpisani
(KK)
03. јун 2012. у 23.42
Ipak meni cela ova prica nije bas najasnija...

Koliko puta sam gledala intoniranje himne na početku utakmice i onda kamera prati lica fudbalera(bilo da je svetsko prvenstvo, evropsko, neko lokalno za kvalifikacije), ide znaci od jednog do drugog. I secam se lepo, neko peva, neko cuti, neko malko mice usnama, neko stavi ruku na srce, neko ništa, svako za sebe čini šta god hoće dok se svira himna.

Dakle, sad pitam potpuno nevezano za ovu temu - otkad je pevanje himne ucesnicima bilo kog sportskog dogadjaja obaveza?
baxuz
(φεμμινα™)
04. јун 2012. у 06.20
eh šta ti je musko, odma da ga meri, a ja se nasmejah na dobar fazon, bio istinit ili ne... :)
oes123
(zubar)
04. јун 2012. у 15.08
Sve je bre istinito i to u inchama,merili ljudi.
Tako mi tebe!
bela
04. јун 2012. у 16.09
God keep our land
glorious and free,
o Canada we stand in guard for thee.

Kanadjani će kad tad da „pomere” Boga iz himne. U firmama se više ne želi Srećan Bozic, nego se žele sretni praznici...jedno po jedno:)

A i Indijanci bi mogli ladno da ih tuze za dvolicnost u rečima himne :„ O canada,our home and native land”...
nameless
(menadzer stada)
05. јун 2012. у 18.31
100
asdfghjkl
09. јун 2012. у 02.08
Turcin Ozil peva svapsku himnu.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.