Дискусије : Београд

 Коментар
Bus plus
Povratak_otpisanih
(KK)
03. фебруар 2012. у 19.08
jel' može neko da mi objasni šta je bre to - BUS PLUS?!

čitam i čitam, ma uopste ne mogu da ukapiram... kaže, ima neke personalizovane kartice, pa nepersonalizovane karte, pa doplatne, pa neki validatori... ?????

alooo, jel' to novi GSB? Na koju foru sad sljaka?
svrsishodan
03. фебруар 2012. у 22.02
K'o kreditna kartica. Priblizis je na vratima automatu i on ti ocita;)))
Povratak_otpisanih
(KK)
03. фебруар 2012. у 22.10
šta mi ocita? Koliko sam razumela, ovde se radi o mesecnoj karti, šta ima ko da mi ocitava mesecnu kartu?!

i šta bude ako je ne ocitam, kako sofer zna da je nisam ocitala ako recimo udjem na srednja vrata?
Povratak_otpisanih
(KK)
03. фебруар 2012. у 22.14
ma spavaju sad beogradjani, ali neko od njih možda vidi logiku koju ja ne vidim i javice se sutra ovde.
svrsishodan
03. фебруар 2012. у 22.24
gled'o sam neki prilog kao 'de žena ulazi na srednja vrata otkucava kartu tako što je elektronski prisloni...
steks
03. фебруар 2012. у 22.35
tako što je elektronski prisloni...

:)))
dezurnikrivac
04. фебруар 2012. у 05.58
... bus plus, bitno je da si dobra riba, možda se upeca neko ko voli da mazi mace ko ja. a ova haljina plava neka talibanka
http://www.fitz-claridge.com/images/020705SpeechIntro.jpg
nameless
(menadzer stada)
04. фебруар 2012. у 13.49
ne znam sto je nekima toliko teško da shvate koncept elektronske kartice?

koliko ja znam, to nije nas izum i postoji i u mnogim zapadnim zemljama...

svrsishodan
04. фебруар 2012. у 13.53
koliko ja znam, to nije nas izum i postoji i u mnogim zapadnim zemljama...

sve su to Beogradzan brate...
Povratak_otpisanih
(KK)
04. фебруар 2012. у 13.56
nemate pojma obojica šta sam pitala.

steks
04. фебруар 2012. у 15.04
„Organizacija prodaje karata i kontrola putnika biće u nadležnosti konzorcijuma firmi koji je dobio posao na tenderu za ugradnju ovog sistema. Konzorcijum čine firme ”Apex Solution Technology„ d.o.o i ”...Lanus„ iz Beograda, i ”Kent Kart„ iz Istanbula. Sa druge strane, praćenje i upravljanje vozilima javnog prevoza obavljaće radnici Direkcije za javni prevoz. ”

„Veljko Vlahović, menadžer sistema ”Bus plus„, rekao je da će se nove karte očitavati na ”validatorima„ koji se trenutno ugrađuju u sva vozila i služe za kontrolu i naplatu beskontaktnih kartica. Putnici će se prilikom ulaska u autobus ”čekirati„, tako što će približiti karticu na dva ili tri centimetra od uređaja, a ceo proces će, kao i do sada, kontrolisati kontrolori i komunalni policajci.”

„Apex Solution Technology” д.о.о. Београд

Директор Вељко Влаховић (рођен 1981.) Шта је овог врло младог човека квалификовало да буде вођа тако великог пројекта и у чије руке град Београд и Ђилас стављају десетине милиона евра прихода и судбину стотине хињада путника можда би остала мистерија да није тврдње да је он син бившег министра за приватизацију Влаховића (из које оно странке он беше?). Иначе бивши министар је човек са више кривичних пријава. Такође познат је по изјави у Скупштини да приватизација неће повећати незапосленост као и по томе да је мимо закона омогућио странцима да дођу у посед нашег пољопривредног земљишта.
-----------------

Treba još nešto?
Povratak_otpisanih
(KK)
04. фебруар 2012. у 15.17
hvala steks, ne treba vise ništa.
V6
(NoviBeograd)
05. фебруар 2012. у 02.55
Još jedna od pljacki u nizu odlazece vlasti. Cisto da si osiguraju prihod za naredna vremena
--w--
(zanimator)
05. фебруар 2012. у 09.26
To je divna vest. Nekoliko pojedinaca i bar jedna stranka trajno su resili problem finansiranja. Lepa vest, u ovim teskim vremenima dobro je cuti da bar neko ne mora da razmišlja od danas do sutra, da ima na duže staze rešene egzistencijalne probleme. Iskusan direktor iz dobre porodice je ekstra garant da će stvar da uspe a gradski prevoz po pravilu nije bas rentabilan ali je od vitalnog značaja za funkcionisanje grada. Zato će grad i država uvek biti tu, tj gradjani grada i države, Srbije da pripomognu kad zapne.
Koliko je sve dirljivo, teško je naći prave reci,tu je čak i strani partner i sve sto treba. KAd jednom i ovi budu proslost nekoj novoj vlasti ostace samo da osnuje preduzece Vazduh Plus gde će gradjanima biti u stanovima unstalirani validatori za ocitavanje kartica svakog jutra. Kontrolu će naravno vrsiti komunalna policija i ovlasceni kontrolori. Sve ostalo do tad će već biti nečije.
Nakamura
(znanje je moć)
05. фебруар 2012. у 11.08
bilo na tv, Novi Sad prodaje i vodovod. Ostala još samo da se proda koncesija na vazduh.
V6
(NoviBeograd)
06. фебруар 2012. у 06.17
Mostro ziv li si? Kako ide po ovom snegu?
nameless
(menadzer stada)
06. фебруар 2012. у 13.33
e pa ako smo konacno razjasnili koncept elektronskih kartica za prevoz, da nastavimo dalje?

Povratak_otpisanih
(KK)
06. фебруар 2012. у 14.48
gde na zapadu ima elektronske kartice za prevoz????

Gde, kod koga? Ajde neka se jave ljudi i kažu. U Vankuveru nema.
nameless
(menadzer stada)
06. фебруар 2012. у 15.09
pa ja znam recimo da u San Francisku to postoji već duže vreme. zove se clipper card. ako mi ne verujes, a ti izguglaj.

ocitava se tako što se elektronska karica prisloni o malu masinu u BUS-u, tzv. „car reader” i on ti skine onoliko koliko kosta voznja. isto se tako i dopunjavaju, ali na stanicama gde imaš malo vece „add fare” masine, na koje isto prislonis karticu i na ekranu vidis koliko ti je ostalo na njoj, tj. balance, i onda dodas još koristeci cash ili kreditne/atm kartice.

i znaš šta još imaju? čak i na običnim autobuskim stanicama imaju mali displejevi na kojima piše za koliko minuta dolazi sledeći BUS. vrlo zgodan fichr, cenim da će i to uvesti u BGD-u uskoro.
Povratak_otpisanih
(KK)
06. фебруар 2012. у 15.18
Ja pricam o mesecnim kartama, njih je dovoljno da vidi sofer, šta ima tu da se ocitava??
nameless
(menadzer stada)
06. фебруар 2012. у 15.23
pa i ovo su mesecne. mogu i nedeljne. mogu i dnevne. kako tebi odgovara.

a buduci da sve izgledaju isto, otkud vozac može da zna da li ti imaš stvarno neku kintu na svojoj kartici ili nemas? to može samo card-reader. kapiraš?

veruj mi, nebi to uveli da je glupo. to je izuzetno razradjen sistem. stedi na vremenu a i eliminise potrebu za sitnim novcem i papirnatim kartama. i ovi citaci postoje na svim vratima, i na srednjim i zadnjim. a ne samo prednjim kod sofera... znaci omogućuju i brzi ulazak putnika u vozilo... ne moraju da se guze svi kod sofera...
Povratak_otpisanih
(KK)
06. фебруар 2012. у 15.37
pa ja mogu da udjem u autobus i da ne ocitam, ko će to da zna?
nameless
(menadzer stada)
06. фебруар 2012. у 15.40
znace sofer. jer masina svaki put bipne vrlo jako kad prislonis karticu. znaci ako je neko usao, a nije bipnulo, sofer (koji gleda u retrovizoru) zna da nisi platio i neće da ide dalje dok ne dodjes do njega i platis. :)
dezurnikrivac
06. фебруар 2012. у 17.42
ko ne zuri preporucuje se shakape, kažu mnogo zdravije je
nameless
(menadzer stada)
06. фебруар 2012. у 17.46
dezurni,

apsolutno se slazem. ja uvek idem peske gde god mogu.
Povratak_otpisanih
(KK)
06. фебруар 2012. у 19.11
hahhaha, znace sofer... vidi se da ides peske.
nameless
(menadzer stada)
06. фебруар 2012. у 19.15
o boze, šta ti sad opet nije jasno? ajde stvarno, pa nije bas TOLIKO teško da se razume...
baresh
(zanatlija)
06. фебруар 2012. у 22.20
„Ima li nekoga ko je zainteresovan da logicno razgovara o gradskom prevozu?”

Mogao bih ja, ali da ostavimo logiku po strani. Utoliko sto svako ima svoju ;)
--w--
(zanimator)
07. фебруар 2012. у 12.23
Dobar sistem za zapad gde na stanici dvojica udju jedna izadje pa na drugoj udje troje izadje dvoje itd. A kako će to da izgleda na Zelenjaku na početnoj stanici ?
Jednom ja video na Stetn Ajlendu u NYC piše da bus polazi za 10 minuta i putnici stoje u redu dva po dva kao djacici i svi imaju spremljeno po 1,50 $ jer toliko je kostala karta tada a ulazi se samo na prednja vrata i niko nikog nije gurao. NAdrealna scena ako dolazite iz BG-a.TAko tamo funkcionisu busevi a mislim i kod mene u provinciji. A metro ima kartice koje mogu da se dopunjuju i postoje dnevne nedeljne mesecne samo nisu ti citaci na daljinu nego da izvinete mora da se gurne ono u ono da se prođe do metroa.
A kod Svaba se ide na svest gradjana,jednom ja kad sam bio klinac u Becu treba nas trojica da idemo sa Meksiko Placa na neko drugo mesto i ima isto rasnih vrsta karataa dnevna valdj abila 50 silinga i sad mi razmišljamo naglas 3 X 50 = 150 a to je 20 maraka sto d aplatimo kartu ako ne moramo a kazna je opet 1000 tadasnjih silinga... KAd tip pored nas, ,nema kaže problema zemljaci nema kontrole u ovo doba dana ja sam tu godinama i još nisam platio kartu. I tako mi ustedimo neke pare po starom beogradskom obicaju a ond asmo smislili fazon posto je imalo čitav dan da se ide po Becu, da kupimo po jednu kartu i da ne ponistavamo nego ako se pojavi ridza da se pravimo da ne znamo nemacki kao sto i nismo znali.JA sam znao da kažem hajlhitler i još par sitnica a ova dvojica ni toliko.
A u Italiji izgleda da je metro socijalna ustanova neki moji ortaci u Milanu kad nemaju love samo udju u metro i eto ih posle sat-dva vracaju se sa lovom, to mi nikad nije bilo jasno šta su radili, vozio se i ja al mi niko nije dao lovu niti sam video taj automat sto daje lovu u tamosnjem metrou...
Hteo sam da kažem da svaka zemlja ima svoje specificnosti i da će valjda taj bus gnjus da uzme u obzir specificnosti Srbije...
--w--
(zanimator)
07. фебруар 2012. у 12.34
E da, kad se već prica o specificnostima secam se bukurestanskog metroa , tamo je prolaz do voza kao otvoren al moras da ubacis neke pare i ako pokusas da prođes a da nisi ubacio pare sa svake strane prolaza izlete gvozdene sipke i slome ti nogu .Rumunsko iskustvo bi dobro doslo projektu bus plus jer još ima gradjana kod nas koji razmišljaju kao postovana KK „ šta ako ne ponistim kartu ? ”.
Inače na ulicama rumunskih gradova tih godina moglo je da se vidi puno invalida na stakama koji prose, pa se jednostavno nametao zakljucak da Rumuni nisu bas voleli da placaju partu za prevoz.
dezurnikrivac
07. фебруар 2012. у 13.59
i ja bih prislonio
svrsishodan
07. фебруар 2012. у 16.01
austrija, italija, rumunija. manje vina:))
--w--
(zanimator)
07. фебруар 2012. у 20.27
Jok, Fojnica Hrasnica i Vinipeg. I tih devet meseci sto ste cekali izbeglicke papire iz Bloka 45 nisi smeo da se udaljavas od solitera vise od 100 metara a i to sa zvonom oko vrata.
Šta da ti radim, video sam ja još 7-8 zemalja pre nego sto sam dosao ovde ( osim nabrojanih ). Jasna mi je tvoja zavist, tebe kad su mama i tata pustili u Cikago na mesec dana zvali pet puta dnevno Kenija da vide da li si uzeo lekove,da li je sa tobom sve u redu, dal se pridržavas uputstva lekara itd...
I stalno izbegavas odgovor na pitanje o Tajlandu,sam si i nicim izazvan ( ili necim izazvan , nekom hemijom ) napisao da si bio u Sapcu i na Tajlandu. Dakle , kad je to bilo kojim povodom i koliko si ostao tamo ?
svrsishodan
08. фебруар 2012. у 14.18
o pavel... neman je pred vratima...

ja sam recimo bio u bangkoku osam i po meseci, pre nego sto sam upoznao coravu nakazu... prohibicija, hasis, kurave... strava država.

a bio sam i na andima, bas na mestu gde ljudi veruju da živi i dan danas dzim morison i da je njegova smrt izorkestrirana, kako bi holivud zaradio sto vise para. mnogo lepo je uradjeno to selo, koje je svetski mit.

--w--
(zanimator)
08. фебруар 2012. у 16.23
Sad još kaži da si bio i u Sapcu i kacim poster sa tvojim likom u jednu prostoriju...
Salim se, daj malo detalja , kakav je Bangkok, jel ima seljane tamo jesi ih lozio, jesi li sretao neke naše ekipe, bilo nekih akcija ?
Osam i po meseci je fin period, a kakvi su utisci sa Anda ? Jesi svirao onu frulu sto imaju njihovi indijanci ?
svrsishodan
08. фебруар 2012. у 17.35
njihovi indijanci su za kanadske indijance gospoda. čak i americki indijanci su super. ande, planina, ali sela okolo uradjena u fazonu mecavnika. muzika „doorsa”, veliki muzej, ides nekim vozom kroz tunel, a tamo sve ploce ikada izbacene... strasna turisticka atrakcija.

o tajlandu ne bi'. bolja je rumunija:)
--w--
(zanimator)
08. фебруар 2012. у 17.51
Znaci Dzim Morison živi u Andima, tamo ga je poslao Holivud. Ima i tunel i sve , undijanci otkidaju na muziku Doors-a,jedino poglavica kradom slusa Halida Beslica kad turisti odu...
Pusti Rumuniju, u kojojh si misiji bio na Tajlandu ?
Nešto se secam kao kroz maglu pricao si mi preko telefona, jel to bilo ono kad ste ti i Spajdermen jurili one odbegle vanzemaljce ?
--w--
(zanimator)
08. фебруар 2012. у 17.54
--w--
(zanimator)
08. фебруар 2012. у 18.00
„Kume Poki Bog ti pomogao,
nad tobom se ne naslo junaka,
ime ti se svugde spominjalo,
dok je pesme i dok je veselja...”
svrsishodan
09. фебруар 2012. у 00.31
to zorane srpski sine... buldozer:))
busybeee
22. фебруар 2012. у 13.36
Sve je to lepo i krasno i u principu pozdravljam pokusaj da se uvede red i da se ljudi nateraju da placaju prevoz, kao sto ga placaju u celom svetu. Ali to ocitavanje svaki put kad udjes u autobus je stavrno nedvidjeno smaranje. Ponekad izmenjas po 3 i vise autobusa samo u jednom pravcu, pa i da ništa ne nosis smara svaki put da kopas po dzepovima i tasni i trazis karticu, a tek kad nosis kao sto nosim ja kad se vracam iz nabavke...još samo sto u zubima ne nosim kese, svaka ruka puna, još trebaš i da se uhvatis za drsku, po mogućstvu odmah, jer vozaci kod kad ulaze u stanicu ni ne skidaju nogu sa papucice za gas, drzi vrata otvorena sekund-dva, ko je usao-usao, kreće se odmah petom brzinom.Mislim, prvo trebaš da uvuces ekstremitete koji su ostali da vire sa druge strane vrata, pa da održiš ravnotezu dok vozak-manijak već ludacki koci na sledećoj stanici, pa ako ti uspe da pohvatas gde ti je šta: ruke, noge, kese, glava, onda i da ocitas tu karticu...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.