Дискусије : Београд

 Коментар
Slanje posiljaka u inostranstvo?
dimitra
21. јануар 2012. у 18.46
Da li neko zna kako se salju male posiljke u inostranstvo iz Beograda? Čula sam da se mora ići na postu kod Zeleznicke stanice i tamo otvarati posiljka da bi oni proverili sadrzaj i naplatili carinu pa tek onda posalje iz iste poste? Da li je to istina? Treba da mi posalju neku kremu pa mi se čini da je to suvise problematično ako se radi na taj način. Hvala!
Sneksi
(spanac)
21. јануар 2012. у 23.56
Carina u Beogradu je stacionirana u posti kod Zeleznicke stanice. Znaci sve posiljke iz ostalih posta koje idu u inostranstvo se tu otvaraju. Sad da ne bi kupusali paket, lepo se ode u tu postu, i pokaze na salteru šta je unutra, napisu deklaraciju, i nalepe nalepnicu da je carinski pregled izvrsen i onda lepo zatvoris paket pred njima i oni ga više ne otvaraju.
Što ne znači da ga neće otvarati carina u inostranstvu.
Nakamura
(znanje je moć)
22. јануар 2012. у 04.48
ne mora, ja sam skoro slao neke sitnice iz obične lokalne pošte i bez ikakvih problema. Jedino što nisu imali kutije za pakovanje. Neka napišu da se radi o kozmetici, inače ako su lekovi u pitanju onda je to iskomplikovano raznim zakonima u svim zemljama ponaosob. Takođe su problematični čajevi, tj. biljke, za svaku biljnu vrstu mora analiza i ausvajs od po 50 evra.
Sneksi
(spanac)
22. јануар 2012. у 07.48
Inače carina se ne naplacuje za slanje paketa, oni to samo pregledaju da vide šta je, carinu ćeš ti verovatno platiti u inostranstvu kad primis paket.
dimitra
22. јануар 2012. у 12.07
Svasta! Ja godinama saljem iz Kanade preko okeana pakete velicine kutije za cipele iz običnih malih posta, samo popunim formular šta ima unutra i koliko kosta i nikakvih problema... Šta oni rade na carini, da li otvaraju, da li skeniraju, nemam pojma, svaki paket je stizao na vreme...
Kod nas uvek sve drugacije nego u celo svetu...
Htela sam da mi posalju neku kremu iz Hemel kozmetike, a i oni ne salju za inostranstvo! Da tražim od nekog da ide na zeleznicku stanicu, neću nikog da maltretiram, ispada da je nemoguće neku običnu stvar naruciti iz Srbije!
Nakamura
(znanje je moć)
22. јануар 2012. у 17.49
dimitra,
ja sam ti napisao, sve je isto kao što je i kod tebe, ne treba nikakva specijalna pošta, ne mora da ide u poštu-6. Ja imam dosta rodbine u inostranstvu i slao sam i nikada nikakvih problema. Ako mi ne veruješ, tvoja stvar.
Najveći trošak sam imao kad sam slao kreme za opekotine (prijavio kozmetiku) preko DHL-a u Aziju, zato što sam slao na adresu firme, pa su ih tamo otkinuli sa još 250 evra carine i ležarine za vreme vikenda (jer firma ne radi vikendom), a ja već platio oko 80 eura. Znači treba izbeći adrese firmi, a preko pošte sam pre par meseci platio manje od 10 evra, slao neki paketic ali za Italiju. I postoji neki limit do koga se carina ne plaća, pretpostavljam da je to do 200 evra.
Sneksi
(spanac)
22. јануар 2012. у 20.32
Dimitra, dobila si sve informacije. Nikoga ne moras da saljes na Zeleznicku stanicu, znaci može da se posalje iz bilo koje poste isto.

A isto kanadska carina otvara pakete. Samo sto lepo zatvore pa ne primetis.

Bez drame, jer nema potrebe.
Samo smo ti odgovorili onako kako jeste. Sve carine na svetu imaju pravo da otvaraju pakete.
dimitra
22. јануар 2012. у 21.58
Pa ja nisam rekla da carina ne treba da pregleda pakete, ali to rade oni sami, a ja se ne maltretiram zbog toga. Što se tiče da li vam verujem, ja verujem, ali eto, devojka koja je htela da mi posalje paket, kaže da su joj rekli u običnoj posti, da treba da ide na Zeleznicku stanicu... Sad, možda i ona laže, a možda su poste razlicite... Ova posta gde je ona bila je u Zemunu...
baxuz
(φεμμινα™)
23. јануар 2012. у 04.00
ili te laže, ili su je u posti pitali šta salje a ona rekla krema, na šta su je ovi odma uputili na drugo mesto neznajuci kako to da definisu pa se misle da je lakse poslati je u drugu postu...

i ja sam slala neke sitnice za italiju, iz obične poste... tražili su da vide, pokazala im, i poslali paket...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.