Дискусије : Београд

 Коментар
Trazi se rodbina
medjed-Sweden
(Unix hacker)
14. јануар 2012. у 13.39
upoznao sam jednog decka u Svedskoj, roden 1984 godine. Roditelji su mu iz Beograda, ali kao malen je zavrsio u sirotistu. Jedan par iz Svedske ga je usvojio kao malenog, i sad trazi svoju sestru u Beogradu.

Decko ne prica srpski. Kaže da mu je majka umrla pre 4 godine. On misli da ima jednu sestru prezimenom Lečić i ona bi sada trebala biti oko 20 godina.

Još mi je rekao da mu mama verovatno ima brata koji se zove Dragan i po zanimanju je nekad bio automehanicar ili je imao autopraonicu.

Dali može neko da mi pomogne pronaći rodbinu ovog decka? Dali postoji neka kancelarija u Beogradu koja bi mogla da pomogne pronaći rodbinu ovog decka?

veliki pozdrav

Nakamura
(znanje je moć)
14. јануар 2012. у 14.43
ali kao malen je zavrsio u sirotistu. Jedan par iz Svedske ga je usvojio...
--------
ti koji su ga usvojili, sigurno znaju od koga su uzeli dete i moraju da imaju i neka dokumenta. Drugo, sigurno postoje i pisani dokumenti o tome i u Srbiji, znaci treba pitati u Zvecanskoj ulici u domu, a možda i u 'Crvenom Krstu'. Ali najbolje je da ti Svedjani daju podatke, znaci ime i prezime, ukoliko se menjalo i adresu od koga su ga preuzeli. Sa tim podacima se mogu dobiti detaljnije informacije u domu za tu decu. Ako se oni plase ili iz nekih razloga ne žele da daju te podatke, mogli biste se opet obratiti na e-mal za informaciju sa podacima koje znate (koliko je staro dete i kada je usvojeno, da je usvojeno od svedskih državljana, ime i prezime ako je ostalo isto i sl. podatke). Nema razloga da vam ne pomognu za povezivanje sa rodbinom. Ako dete nije bilo kod njih, oni znaju gde je moglo da bude na teritoriji Beograda i kako to naći.
http://www.zvecanska.org.rs/
To su malo teske situacije i lične tragedije.Ne verujem da će i to dete biti srećnije kada sazna zašto je dospelo tamo, jer su to najcesce deca problematičnih i neodgovornih roditelja, ne retko i sa psihickim problemima. Ali sve jedno, ako ima sestru, vredi se potruditi da se nadju.
Simba
15. јануар 2012. у 17.23
Pa taj decko može da se obrati Sverige TV4 i da pita za emisiju „Spårlöst” kojom su se oni bavili i slali svoje ekipe po čitavome svijetu da se traže porodice ili roditelje i sve ostalo sto ide uz to.
Nisam primjetila da se to emituje na TV4 u zadnje vrijeme ali i godina je tek pocela a ni negledam taj kanal puno ali oni mu mogu reći da li i dalje rade na tome ili ne jer su pronalazili ljude u zabitima da covjek ne može ni zamisliti.

p.s.znam samo da je emisija aktuelna svake godine i on to zna sigurno za taj program,nekosta ga ništa da nazove i pita,pozdrav!
baxuz
(φεμμινα™)
15. јануар 2012. у 18.40
osim sto bih uradila ono sto mostro (nakamura) kaže, jer sigurno postoje negde tragovi usvajanja, ja bih uzela privatnog detektiva, platila koliko traže i prepustila njima da pronadju rodbinu...
ima nekoliko detektivskih agencija na dobrom glasu u beogradu koje bi to mogle da odrade...
medjed-Sweden
(Unix hacker)
16. јануар 2012. у 16.12
hvala svima za pomoć!

Danas sam razgovarao sa deckom. Kaže da ima neke papire na kojemu pišu neki podatci kao npr mesto i datum rođenja. Na papiru piše da mu je otac nepoznat.

Roden je u bolnici u Pozarevcu 1982 godine, i živio 2 godine u sirotistu u Kragujevcu. Kaže da mu je od mame brat imao neki malo veci rang u vojsci, ali ne znam dali se radi o staroj Jugoslovenskoj vojsci ili vojsci Srbije.

Nazalost ovo je mislim sva informacija koju mi je ovaj decko dao.

Zove se Robert i ima svedsko prezime. Pravi tipicni svedjanin, nebi covek rekao da je roden u Srbiji.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.