Дискусије : Београд

 Коментар
Bravo majstore!
svrsishodan
02. децембар 2011. у 16.52
Perica Jovanović, opčinjen likom i delom Svetlane Ražnatović, čitav život podredio je svojoj miljenici, koja mu svojim pesmama pruža neizmernu sreću.

Gotovo da ne postoji osoba koja u najranijoj mladosti nije imala idole. Neki su zbog njih odabrali životne pozive, drugi su se otresali svojih „božanstava” čim bi zamakli u kraj puberteta. Dvadesetčetvorogodišnji mladić iz Lajkovca, Perica Jovanović, koji trenutno boravi u Beču, najveći je obožavalac Svetlane Ražnatović. Po njoj je i dobio nadimak - Cecone.
Od svoje sedme godine skuplja njene albume i postere, ima je istetoviranu na ramenu, a i ceo stan mu je oblepljen Cecinim slikama. Kako kaže, najsrećniji trenutak u životu mu je bio kada je upoznao svoju miljenicu.

Posteri kao tapete

Cecone kaže da najviše voli „izvornu” muziku, „dvojku” kako je u Beču stanovnici poreklom iz bivše Jugoslavije zovu, i da veoma ceni Šabana, Kebu, Ljubu Aličića, Zoricu Brunclik... Ipak, Ceca je nešto posebno.

- Imam sve Cecine albume i stalno ih slušam. U stvari, stalno slušam narodnjake i obožavam svadbe. Seljačko sam dete bez obzira na to što sada već tri godine živim u Beču. Pošto izlazim na mesta gde se skupljaju ljudi iz bivše Jugoslavije i svi znaju da sam najveći Cecin fan, odmah mi puste neki njen hit - priča za Press Cecone, koji iz repertoara svoje ljubimice izdvaja hitove: „Tačno je”, „Beograd”, „Ja još spavam u tvojoj majici”, „Pustite me da ga vidim”...

- Kada sam došao u Beč morao sam da uredim stan baš po mojoj volji i nije me interesovalo šta će drugi da kažu. Jednu čitavu sobu posvetio sam mojoj miljenici. To je prostorija u kojoj su zidovi obloženi Cecinim fotografijama i posterima i tu non-stop slušam muziku koja me opušta. Uživam u sređivanju i dopunjavanju zidova i jedva čekam da se pojavi neka njena nova fotografija ili poster da obogatim kolekciju. Naravno, najdraža mi je ova na kojoj smo zajedno - ushićeno priča Cecone pokazujući nam poster na kojem je sa Cecom u prirodnoj veličini. Na pitanje da li mu je devojka ljubomorna, kaže nam da je bila u početku, ali da se već navikla.
- Malo joj je bilo čudno, ali je sada sve u redu pošto sam stavio i nekoliko njenih fotografija u sobu - pokazuje nam kutak u kojem se nalaze slike njegove drage, koja i sama liči na Cecu.
Kratak fitilj

Cecone se najprijatnije oseća u majici na kojoj je slogan koji je sam smislio - krv svoju za Cecu moju'.
- Time hoću da pokažem stav da bih je uvek štitio. I u društvu me nekad zezaju i provociraju, ali ne dam na nju. Istina, nikada se nisam potukao zbog nje - nisam ja takav tip, ali je bilo svađa, čak i sa dobrim prijateljima. Ne može svako da priča nešto što je negde načuo, kad ja znam njenu čitavu biografiju napamet i upućen sam u sve. Ko god da priča loše o njoj izbaci me iz takta - namrštenih obrva kaže Cecone. Upravo zbog toga, bojažljivo smo ga pitali šta misli o trenutnoj situaciji u kojoj se Ceca nalazi, odnosno šta misli o kućnom pritvoru na koji je osuđena.
- Pratim sve i čuo sam šta joj se dešava. Kažu da je kriva. Iz zabavnog programa preselili su je u crnu hroniku - sležući ramenima kratko odgovara Cecone, očigledno ne želeći da priča o svojoj miljenici u tom kontekstu.

To sto covek voli Cecu. U redu. Ali sto s ponosom istice da je seljacko dete. Bravo! Ni Bec ga nije pokondirio.
nameless
02. децембар 2011. у 16.56
car.

meni kao klincu idol je bio Silvester Stalone, i imao sam sobu oblepljenu njegovim posterima.

:)

p.s. samo me sad vidis brine, sto nisam siguran da li su to bile te „prave vrednosti” o kojima često pricaju u poslednje vreme? ili je idol trebao da mi bude Dostojevski?
svrsishodan
02. децембар 2011. у 17.05
Sve zavisi ko prica o Dostojevskom. Ako jedan Kusta kaže da mu je idol Fjodor onda u redu. Evo ruke! Ali ako ovi provincijalci pricaju usta punih sarmi, o Fjodoru- samo da bi ispali pametni? Ne znam šta bih ti rekao.

Jesi primetio, da jedini ja nikada ni iz zezanja nisam ubacio tudjicu? Neću, pored našeg jezika da ubacujem strane reci. Mene bi pojeo blam, da sutra ne znam maternji jezik.

Upoznao sam brda likova sa sela, odlicni domaćini i pravi ljudi.
nameless
02. децембар 2011. у 17.28
i ja sam se oduvek przio na dostojANstvenskog...
svrsishodan
02. децембар 2011. у 17.57
„Mene nana često pita,
kceri moja cvece rano...
Zašto ti je na jeleku, uvek
dugme otkopcano”?

Volim da maltretiram ove „emancipovane” mrsimude.
svrsishodan
02. децембар 2011. у 18.03
sklopka
03. децембар 2011. у 12.13
nameless

02. децембар 2011. у 16.56
car.
meni kao klincu idol je bio Silvester Stalone, i imao sam sobu oblepljenu njegovim posterima.
:)
p.s. samo me sad vidis brine, sto nisam siguran da li su to bile te „prave vrednosti” o kojima često pricaju u poslednje vreme? ili je idol trebao da mi bude Dostojevski?
=====
nemoj ništa da brigas,
i Silvester Stalone je bio peder, tako, da moz' mirno da spavas i da ga sanjas.
:)
--w--
(zanimator)
06. децембар 2011. у 10.13
jedno 5 % narodnjaka može da se slusa, svi ostali... Divim se ljudima koji uzivaju uz Zoricu B. Jednom davno jedan novinar je napisao da ona ima glas kao kuche kad se zaglavi između taraba pa ne može ni napred ni nazad.I onda arlauche, ne zna kako da se izvuce...
Bora Corba je mnogima bio idol...
http://youtu.be/xT8mb1JPbS0
steks
06. децембар 2011. у 11.40
Kolega, slušao sam ja i kuče i Zoricu. Kučetu nedostaje još neki vid mučenja da bi mogli da se mere.
nameless
06. децембар 2011. у 12.18
meni je ova Zoricina pesma strava:

http://www.youtube.com/watch?v=Kgt1_bYf92I
vanvremenski hit.

inače, gde su ti Lolek i Bolek? :)

--w--
(zanimator)
06. децембар 2011. у 12.44
Nema sumnje, svi njeni hitovi su vanvremenski vanprostorni vantelesni vanrazumni izvan granica koje poznaje ljudska svest i pocinje...
zona sumraka...
Kolega Bole je kako čujem banovan jer je dirao nekog tipa sto visi 36 sati dnevno na netu i ima veze sa moderatorkom.Tip je u paketu iskukao da se banuje i Kenny. Moja malenkost slabo stoji sa slobodnim vremenom, ostajete ti i Poki the Unbelievable da diskutujete o muzickim dostignucima Ibarske Magistrale. Net je vas, ceo svet je vas... dobijete pesmicu i begam i ja u realu.
--w--
(zanimator)
06. децембар 2011. у 12.48
http://youtu.be/7vaLi9W6HRc
A ti kad te prodju Zorica i Mile Kitic poslusaj na nekim snimcima uzivo kako svira Alister Klemison zvani Zal. On je onaj sto je obucen kao klovn. Od Zoricine „muzike” može da se dobije ono o cemu Aleks peva.
nameless
06. децембар 2011. у 13.00
dobili po bananu? pa onda nebi trebali previse da se zale, jer svi majmuni vole banane. jel bar velika?

ipak drago mi je da su konacno nasli sreću za kojom su zudeli.
--w--
(zanimator)
06. децембар 2011. у 13.04
Dobili po pretece pismo i receno im je da će tako da prođe svako ko dirao Namelessa i Pokija. Kraj ove ujdurme će biti kad Poki jednog dana postane moderator.
Poki, konkurisi, lekarski pregled nije obavezan...
Trazi se 4 osnovne i da si punoletan.
Ispunjavas uslove.Duplo u oba kriterijuma
nameless
06. децембар 2011. у 13.57
nisam ni sumnjao da zavera protiv kratkog potice sa najviseg nivoa. protiv tako važne licnosti sumnjam da je umesan samo moderator, nego je u sprezi verovatno i vlasnik sajta, a najverovatnije i Bil Gejts glavom i bradom.

jer kratki Bolek je važna licnost, i sve sto radi, radi iskljucivo na najvisem nivou, iako tada mora da se penje na hoklicu, al dobro...znaci kad se sastaje sa nekim oko posla, to su iskljucivo direktori, pa čak i kad izazove saobracajku i unisti nekom najnovijeg BMW-a to su naravno kola direktora velikog i važnog preduzeca. (a koga drugog?!?)

:)
svrsishodan
06. децембар 2011. у 13.59
http://www.youtube.com/watch?v=346buRwtrOU

Bolek je u Jagodini. Pozdrav Bosancima iz pripizdine zvane St. Luis uz ovu muzicku numeru.
sklopka
06. децембар 2011. у 19.03
grad univerzum...samo za jarana Pokileta..
http://www.youtube.com/watch?v=4LS2bDUTYmw&feature=related
--w--
(zanimator)
07. децембар 2011. у 22.07
Teska pripizdina kao sto iz prilozenog može da se vidi http://youtu.be/nDSNbxTFImY
Vinipeg nije pripizdina, šta je Vinipeg ? Metropola MaHnitobe...
Ovde bi Vinipeg zvali Plains , cistina praznina, prostor na kome nema ničega mnogo livada i tri zgrade,medvedi koji nailaze zimi i oni uvozni iz Baznije se ne racunaju
nameless
08. децембар 2011. у 14.14
voleo bih da vidim i taj St. Louis jednog dana, zašto da ne...mada iskreno, osim tog cuvenog luka po kome je poznat, ne znam bukvalno ništa o tom gradu.

--w--
(zanimator)
08. децембар 2011. у 20.00
Eto zbog starosti je nešto bolji od prosecnog srednjezapadnog grada,još uvek daleko od lepote u evropskom smislu ( arhitektura itd ) al za Vinipeg je Pariz u to sam siguran, nagvirnuo sam u Vinipeg pre otpriulike tri četiri meseca,koja je ono Busovacha...
U svakom slučaju znaš šta možeš da ocekujes živeo si u Americi,ovde nećeš naći Prag ili Sankt Petersburg. Ima doduse na Floridi jedan St Petersburg al nije ni blizu onom pravom...
Svi americki gradovi su manje vise isti, NYC se razlikuje i to je to,sve ostalo ko preslikano,video sam ih stotinu, sve blizanci...
nameless
09. децембар 2011. у 12.19
meni lično najgotivniji americki gradovi su Seattle i San Francisko.

mada, ima još koje bi zeleo da obidjem, recimo taj cuveni Boston, pa Pittsburgh , možda eto St. Louis, Miami i to bi bilo to, sve ostale velike gradove sam video, i stvarno lice jedan na drugi...osim NY, ali on mi se iz nekog razloga ne svidja. jeste on sve to što sam mislio da jeste, ali nekako ga uopste nisam osetio i doziveo na način kao sto svi pricaju...nije čak ni toliko veliki, Manhattan ladno možeš da prepesacis ceo za nekoliko sati! ja sam recimo ocekivao da je to mnogo vece i da bi ti za tako nešto trebali dani...
--w--
(zanimator)
09. децембар 2011. у 23.14
Od tih pet opstina sto cine NYC, Bruklin bi da je zaseban grad opet spadao u vece gradove u Americi.Menhetn je po broju stanovnika tu negde kao Beograd i možeš da ga prepesacis dole juzno al gore severnije je malo teze, ja pres'o pola jednom, negde u visini 57. ulice od Ist rivera pa do Pete avenije valjda.Majami bi te razocarao skroz. St Luis je tek malo bolji od prosecnog americkog grada , uglavnom ništa posebno... ( još uvek merim po nekim evropskim kriterijumima, po Pragu sam se setao kao Alisa u zemlji cuda, nisam mogao da verujem da ima toliko lepih zgrada na jednom mestu,svaka kuca umetnicko delo ) Amerika je nešto drugo.
Ko zna, ako zanemarimo arhitekturu možda su dozivljaji gradova u stvari subjektivan dozivljaj, sve zavisi sa kim si i u kakvoj situaciji...
Sto rece Djavo jednom prilikom,kad imaš 18 godina i Detroit ti izgleda lepo... Bez zezanja, ništa ruznije od Detroita nikad nisam video,eto onaj Vinipeg bar može da se kaže da je sacuvan od civilizacije i urbanizma,al Detroit, ko predsoblje pakla...
Ako je dozvoljeno da se malo duvam, fali mi pet država iskljucujuci Aljasku, nikad nisam bio u Kaliforniji Oregonu VAsingtonu Meinu i NJu Hempsiru. Sve ostalo prosao, ponmesto i uzduz i popreko. Ovo se sad kuca iz Dzeksonvila , Florida...
svrsishodan
10. децембар 2011. у 18.44
oregon je sličan vasingtonu. portland je manja verzija sijetla. sijetl jeste civilizacija, najlepsi grad uz SF u americi. stvarno covek ima šta da vidi.

vinipeg je kao i detroit. ruzan, odvratan. st. luis je crnacki geto. detroit je ipak prvi u svemu tome.

ovde je tek u poslednju deceniju i po, pocelo ozbiljno da se ulaze. sve ostalo je tuga.

odes u sijetl. shvatis da je ostatak amerike tuzan.
nameless
12. децембар 2011. у 12.27
ja mislim da je ceo West Coast najbolji od cele USA. nekako je u sve 3 države mnogo opusteniji narod nego u ostalim stejts...

ne kaže se dzabe: The West Is The Best!

ili kako ja to uvek volim da istaknem, do zapadne obale su stigli samo oni najhrabriji kada je trajalo osvajanje divljeg zapada. ali mnogi koji su i pokusali, nisu uspeli na tom putu...najveci broj ih je naravno ostao na East Coast, tamo gde su ih iskrcali, a mnogo ih je stiglo i do Mid West-a, ali samo oni najludji su isli do kraja...
svrsishodan
13. децембар 2011. у 01.18
Sijetl je opusten grad i moram da priznam, da su ljudi nekako najblizi nama. Ja bih' tu mogao da živim sto godina. Da sam Amerikanac, da nemam drugi dom:) Sto godina, ili kada bi' mogao da dobijem državljanstvo ili samo radnu dozvolu, ne bi me sibala nostalgija nijednog sekunda.

Pazi u ovom mom kraju gde sam privremeno nastanjen... Studentski grad, picici normalni- nisu one klasicne Amerikanke. Sem americkog fudbala i ono malo bejzbola, nemas osecaj da si u Americi. Stanovnistvo je pretezno belo, nemacki imigranti su naseljavali Vasington. Vankuver mi je dve cuke odavde. Za docek nove godine, ima mali milion kombinacija i ja lično ne znam gde da odem? Toronto, Montreal su socijala za Sijetl. Doduse MTL jedini može rame uz rame što se drustvenog zivota tiče sa ovim gradom. Jedina razlika je, sto su tamo Francuzi i sto su na Istoku.

Okean ti tu, Alkai plaza leti je zakon. Ne možeš da se kupaš, ali za setanje je super. Istusiras se, uvece se spustis do grada. Ma lepota.
nameless
14. децембар 2011. у 12.05
od San Diega do Seattla je najlepsa i priroda i gradovi i ljudi...

:)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.