Дискусије : Бизнис

 Коментар
srpsko-hrvatska juha
Nakamura
(Junior member)
23. април 2012. у 09.11
„Podravka” zainteresovana da investira u Srbiji

Tanjug | 22. 04. 2012. - 12:01h

Kompanija „Podravka” zainteresovana je da investira u Srbiju i to u izgradnju novih fabrika ili preuzimanje već postojećih, izjavio je predsednik Upravnog odbora te kompanije iz Hrvatske Zvonimir Mršić.

Mršić je istakao da tržište Srbije „ima veliki potencijal” i da je „Podravka”, pored prodaje vlastitih proizvoda, zainteresovana za ulaganja i to za grinfild investicije i kupovinu nekih srpskih kompanija.

Po Mršiću, investicije na srpsko tržištu pospešile bi poslovanje kompanije i dostupnost potrošačima kao što bi bila stvorena i mogućnost da proizvodi iz Srbije budu izvoženi na tržište Evropske unije (EU), ali i Rusije i Turske.

- Od 1. jula 2013. kada Hrvatska bude pristupila EU, ona može da bude prolaz srpskoj privredi za tržište 27-člane Unije - rekao je Mršić.

S druge strane, za „Podravku” su veoma važni Sporazumi o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa Rusijom i Turskom jer bi na ta velika tržišta mogla pod povoljnim uslovima da izvozi robu proizvedenu u Srbiji, dodao je Mršić.

Kompanija „Podravka” postoji skoro osam decenija i svoje proizvode trenutno izvozi u više od 40 zemalja sveta na svim kontinentima. Prepoznatljiva je po proizvodnji raznih vrsta vegeta, supa iz kesice, dečje hrane, suvomesnatih proizvoda, ribljih konzervi…

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/318494/Podravka-zainteresovana-da-investira-u-Srbiji
------------------------

kad Srbi ne znaju da iskoriste svoju sansu, ima ko zna i ko zna.
„Podravka” ima racunicu jer ima i kvalitetne proizvode, dok se srpske firme takmice sa cenama i nametanjem nekvalitetnih proizvoda svom domaćem trzistu. Sada će imati dobru konkurenciju i u izvozu na strana trzista. Sramota, ali tako je. Srbin Srbinu podvaljuje, a u tome vide sansu Slovenci i Hrvati - da oberu srpski kajmak.
pravda_i_istina
23. април 2012. у 11.21
kljucna reč je PROVIZIJA, dok se rastura nacionalno bogatstvo
si video šta bi sa azotarom? http://www1.serbiancafe.com/lat/vesti/14/99942/hapsenje-zbog-malverzacija-u-azotari.html cuj, „malverzacija”? NE, NEGO PLJACKA ZA KOJU SLEDI ROBIJA!
Nakamura
(Junior member)
23. април 2012. у 11.54
treba otvarati fabrike po zatvorima, da imaju gde da zarade da otplate stetu koju su drugima napravili.
Business_USA
(Business)
25. април 2012. у 21.54
*ebala te smrdljiva, pokvarena, nezdrava, podravkina pasteta. Ja mi jake firme i *urca. A ti pravda, nauci glagole *icka ti materina nepismena, zašto mi moj lepi Srpski jezik prljas? Naso podravku hahahahahahaha
Nakamura
(Junior member)
26. април 2012. у 20.03
Business_USA
(Business)
25. april 2012. u 21.54
*ebala te smrdljiva, pokvarena, nezdrava, podravkina pasteta.
--------
pa nije smrdljivija od tebe.
pravda_i_istina
30. април 2012. у 00.25
smrdljivi gedzovan, al' nije mi nivo da ga ispsujem srpski na forumu
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.