Дискусије : Родитељи

 Коментар
Porodicni problem/savet
CikaBrkica003
(Student)
27. мај 2010. у 23.13
Ja živim sa svojom devojkom zajedno 3 godine i koja ima dvoje dece cerku koja je starija i sina koji je mlad imaju 13 i 11 godina.Naravno nisu moja deca i svaki put kada deca se vracaju od oca jednu nedelju kod nas drugu nedelju kod oca, uvek se svadjamo ja i moja devojka kada se deca vracaju od oca ja ne znam šta da radim u vezi toga jer mi je dosta do svadjanja sa mojom devojkom jer je nikad zadovoljna u vezi svega. Retko se svadjamo kada deca nisu tu a kada deca su tu svadjamo se jer kada deca se ponasaju loše ili nezadovoljni sa mojom/njezinom odlukom ona se svadja sa decom pa onda sa mnom jer nije sretna što se svadjala sa decom. Moja devojka misli da je rešenje tog problema je brak čak i da pravimo nasu bebu a ja sam njoj rekao da ja nebi imao protiv za brak i za bebu a da ja mislim da nije to najbolje rešenje tog problema jer i to isto dodje.Ja sam njoj rekao da ja nebi mogao da živim sa njima ako deca ne postuju kucna pravila i ponasanja i da ja razumem da deca žive u dve kuce i da puno radis kada dodes iz posla budes umorna kuci i da ti nije do svadjanja ali nesmes da dopustis da tvoja deca da ponasaju sa previse slobode i nepostovanja kucnog pravila.Ponekad mislim da ću biti kukavica ako napustim nju jer nju mnogo volim i tražim dobro rešenje ili dobar savet u vezi tog problema.

Hvala
KrasoticaПорука негативно оцењена. Покажи

Krasotica
(magistra)
01. јун 2010. у 17.57
Ti nisi nadležan da namećeš pravila toj deci. Ukoliko želiš da im namećeš „kućna” tj tvoja pravila, onda nemoj biti tu, u njihovoj kući.
Ti si tu radi svoje devojke,a decu pusti da im pravila određuju njihovi roditelji.
six_feet_under
02. јун 2010. у 13.24
A jel si ti popricao sa devojkom u vezi svega ovoga? Na primer tih dana kad deca nisu kod vas pa mozete na miru da pricate? Šta je ona rekla? Ako nisi, uradi to, i lepo sve sto si pokusao ovde nama da kažeš kaži njoj. To morate vas dvoje da uredite, da se dogovorite i onda to i postujete naravno. Mislim da Krasotice nisi u pravu, ne vidim nigde da piše da je on u NJIHOVOM stanu, to je stan njegov i njegove devojke, njihove majke, deca koliko vidim dolaze kod nje u da tako kažem posetu, zaista je red da postuju pravila te kuce, i da postuju njega kao nekog ko tu živi i ko im pruza dobrodoslicu! Red mora da se zna, nisu to mala deca pa da im se ne može objasniti. Svasta. 'Ajde samo hrabro, kad ima volje,postovanja i ljubavi nema toga oko čega se ne mozete dogovoriti i lepo živeti!
Krasotica
(magistra)
10. јун 2010. у 16.49
Ja sam shvatila da deca žive 1 sedmicu kod oca a jednu kod majke.Tako da oni nisu gosti u toj kući.Pretpostavljam da je majka tu živela s decom i pre nego je u nju dovela dečka, i nikako ne mogu da razumem da su maloletna deca kod majke gosti, a dečko - domaći.
Mislim da mamin dečko nije nadležan da vaspitava tudju decu, i to je moj stav.
Slažem se s tim da je to problem za njega ako su deca nevaspitana, ali i dalje nije njegovo da ih vaspitava. Ukoliko majka dopusti to , onda je ona loša majka. Radi se o maloj deci koja nisu u prilici da se odbrane od „vaspitnih mera” maminog dečka, ukoliko nekom nesrećom , ona to dopusti.
Ne osuđujem ni njega što ga nerviraju tudja deca, koja naravno nikad neće biti kao da su njegova, i upravo zato nervirat će ga i dalje. Bilo bi najbolje kad bi mogao ostvariti da živi pored njih,dok ne odrastu, ali da se ne uključuje previše u njihov život i odnose s majkom(ukoliko je to moguće). Previše je teško sve to, i baš je malo nespretan izbor momka da se veže uz ženu s 2 male dece, ali šta je tu je. I oni će da porastu i odu svojim putem.
JohanaTheGreat
11. јун 2010. у 16.47
možda bi pomogao „zbor stanara” na kome bi se utvrdio „kucni red”.

kada se pravila jasno odrede nije teško ni pridržavati se istih, zar ne?
Ankh
14. јун 2010. у 18.11
Šta vi uopste trazite zajedno? Niti postujete jedan drugoga, niti razumete jedan drugoga? Šta će vam ta farsa od veze u kojoj deca najviše stradaju?
CikaBrkica003
(Student)
28. јун 2010. у 01.26
Izvinjavam se zbog kasnjenja odgovora i mnogo hvala na dobre savete jer majka i deca nisu navikli na kucna pravila i na vaspitavanja jer sam ja imao veliki i dug razgovor sa majkom i slaze se sa mnom da nije bila dobra majka i da vaspita dobro njezinu decu oko kucnog pravila i ponasanja zbog njezinog razvoda ali ipak mislim da je malo glupo da ne vaspita decu zbog razvoda iako nisam nisam imao decu pa verujem nju da je njoj bilo jako teško oko razvoda i vaspitanja njezine dece.

Pozdravim svim dobronarmenim ljudima.
minaparis
20. јул 2010. у 07.09
Ko je ovde lud a ko blesav,

Ja ništa nisam skapirala?!

Koja još majka kaže da je losa majka?!

Kakve veze ima da l on živi kod nje,il ona kod njega?!

Deca moraju da znaju za red,rad i disciplinu,a to nisu „mala” deca već pubertetlije sto znači da su sasvim svesna svega!

Cvrsta ruka mora da postoji!

Mislim da samo kucni red,tj pravila koja SVI moraju da postuju,vrede u takvoj situaciji!

Znaci zna se kad se ustane spremanje kreveta,djubre,prasina,sudovi,postavljanje stola i raspremanje istog,usisavanje,namestanje i slaganje sobe,stvari,knjiga,igracaka,kad se spava,kad se gleda tv,kad i koliko za pc i tako još neke stavke treba uvesti i sve će biti ok!

I postovanje između clanova porodice(je l ipak oni su nekakva porodica)na prvom mestu
AnnaB
24. август 2010. у 20.16
Verujem da je CikaBrkica003 hteo da kaže da je njegova partnerka popustljiva prema deci sto nije redak slučaj kod razvedenih roditelja, posle razvoda dozvole sve deci sa idejom da voli vise mene nego drugog roditelja sve u svemu deca postaju ne vaspitana ali to je druga tema.
Naravno da covek ima pravo da (se mesa) ucestvuje u odgoju dece jer je on deo porodice, neki ljudi sa ovih stranica bi trebalo da se vrate u pecinu, stvarno me iritiraju svojim plitkim razmišljanjima i malogradjanskim stavovima.

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.