Дискусије : Родитељи

 Коментар
Do kada dečaci rastu?
enia33
(Tenis)
07. април 2010. у 08.19
Dečak ima 14 i po godina i visok je 161 cm. Do kada dečaci rastu? Izvinjavam se ako sam već postavljala ovo pitanje. ali zanimaju me pojedinačna iskustva, lekari to previše uopšteno predstave. Uzima riblje ulje u perlicama i Beviplex.
blondinka
(avanturista)
07. април 2010. у 13.38
Retko ko uspe da smisli ovakvo pitanje, izvini ali moram da ti kažem ovako. Svaki covek je individua i niko ne može predvideti do kada će neko rasti, bio on musko ili zensko, zato ti i lekari daju tako uopstene informacije.
Ljudi rastu otprilike do 25-te godine zivota, to je jedna ovako uopstena informacija i prilično utesna. U vecini slučajeva /ako si na to mislila/ devojke će svoj rast zavrsiti do kraja puberteta a muskarci često vidno narastu i posle toga.
Iz licnog iskustva /gledajuci muskarce u svojoj okolini/ primetila sam da decaci većinom najviše narastu u srednjoj skoli, nekako samo odjednom izklijaju, da se tako izrazim. Sa mnom je u odelenje isao decak koji je u 8. razredu bio najnizi u razredu, verujem da nije bio visi od 160 cm. Kada sam ga opet videla na kraju srednje skole, nećeš mi verovati, bio je preko 190 cm visok.
Što se tiče visine tvog decaka, ona svakako zavisi o genetici. Ako ste vi kao roditelji visoki, vrlo je verovatno da će dete biti isto visoko ili bar srednje visine. Male su sanse da dete bude izrazito visoko ako su roditelji izrazito niski, mada ima vrlo retkih izuzetaka.
Zaista si postavila jedno vrlo vrlo neodgovorljivo pitanje:)

Npr.moj sin ima 11 godina i visok je 160cm. Otac mu je bio visok 194 cm a ja sam 176cm te je vrlo verovatno da će on doseci 190 cm. U njegovom odelenju ima jedan decak visi od njega ali i 2-3 decaka izrazito nizih od njega, čini mi se da nemaju ni 150cm.

Najbolje je ipak konsultovati se sa lekarom. Postoje odredjene skale koje prate razvoj i rast deteta i ako dete zaostaje u rastu, preporucice se određeni lekovi. Dok god se visina kreće u granicama normale, nema potrebe paniciti niti kljukati dete lekovima.

Nadam se da sam ti bar malo pomogla ali zaista na tvoje pitanje nema pravog odgovora.
spela
(Programer)
07. април 2010. у 17.27
decaci rastu najviše u periodu od 14 do 18
najverovatnije će i vas sin izrasti u narednih godinu ili dve „kao iz vode”
kajman
(svasta nesto)
15. април 2010. у 16.22
Neki decaci nikada ne porastu ostanu zauvek velika deca;-)to nema puno sa visinom:-)
selidba2008
(tehnicar)
20. април 2010. у 20.21
Sve zavisi od deteta. Sin od kucnih prijatelja mojih roditelja (ako sam lepo objasnila) je uvek bio onako dosta nizi od mog brata( razlika između njih je mesec dana). Uz to njegov otac je bio dosta vislji covek, a majka visine moje majke (niza). Njegova majka ne znam koje lekare nije obisla zbog toga. Na kraju žena digla ruke i pocela da prica kako je povukao na njenu granu, kad ti ode on u vojsku, decko se vraca vislji od mog brata za glavu, možda i vise.
enia33
(Tenis)
21. април 2010. у 07.34
Pitanje je bilo „neodgovorljivo” ali su odgovori utešni i iskustveni. Hvala.
Inače, njegov tata je visok blizu 190, a ja sam 165. Moji roditelji su oboje ioznad 170, a mama mog bivšeg supruga je 155, a otac 192 (mnogo su bili smešni zajedno : )
I još jedno pitanjce vezano za rast. Reče mi jedna žena da je stavila onu šipku na ragastov vrata i da je sin svakog jutra i večeri tu malo radio vežbice tegljenja, visio, zgibnjevi... i da ta vežba ne samo što je zdrava za kičmu, već i pospešuje rast. Tačno?
enia33
(Tenis)
21. април 2010. у 07.36
Pitanje je bilo „neodgovorljivo” ali su odgovori utešni i iskustveni. Hvala.
Inače, njegov tata je visok blizu 190, a ja sam 165. Moji roditelji su oboje iznad 170, a mama mog bivšeg supruga je 155, a otac 192 (mnogo su bili smešni zajedno : )
I još jedno pitanjce vezano za rast. Reče mi jedna žena da je stavila onu šipku na ragastov vrata i da je sin svakog jutra i večeri tu malo radio vežbice tegljenja, visio, zgibnjevi... i da ta vežba ne samo što je zdrava za kičmu, već i pospešuje rast. Tačno?
lasta
(mama)
03. мај 2010. у 18.53
Do sada je naučno dokazano da pritisak na kosti pospesuje rast kao i srastavanja kostiju; znaci bilo koji sport je dobar za pospesivanje rasta ako se trenira redovno. Eto npr. kosarka.
Amatercic
(Penzioner)
25. август 2010. у 23.11
Rastu do 25te godine.Moj najmladi sin kada je posao u 9ti razred nije bio toliko visok sada 196cm, drugi je 2m a najstariji je 190cm. Zajednicko imaju da nijedan nije bio 170cm sa 15 godina.Najmladi je patio zbog visineu jednoj godini je narastao skoro 30 cm,od 17-18 god i nastavio da raste pomalo do 25te.Doktori su rekli da će ostati niskog rasta i sada vidjamo tog doktora i on se uvek nasmeje kada se sretnemo.
Ni ja ni žena nemamo njihovu visinu.(možda je postar bio malo visi?)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.