Дискусије : Родитељи

 Коментар
Onanija-dijete
rogacanka
30. март 2010. у 18.42
Da li je neko od vas imao ovakvo dijete i šta ste poduzeli:
Moja djevojcica već od prve godine legne na stomak i pravi pokrete kao da ima snosaj i sva se oznoji i ne obraca paznju sto nas je puna kuca.To je radila skoro svaki dan ,sve do treće godine.Onda je pocela rijedje,a sad sa 6 godina ,možda jednom u dva mjeseca.Niko od ukucana na to ne reaguje,sve mislimo proćiće to.
Imate li neki savjet?
chichi
(domacica)
31. март 2010. у 06.33
Reci detetu da kad se igra samo sa sobom treba to da radi u svojoj sobi a ne pred ljudima.
Ili se ti brines sto ona uopste masturbira?!?
rogacanka
31. март 2010. у 17.29
Ma brine me sto masturbira.Da li je to uvod u nimfomaniju ili neku drugu nastranost.Pitala sam prijateljice,ali ni jedna nije imala takvo iskustvo.
Julishka
(birokrata)
01. април 2010. у 04.58
Moje dete-identicna situacija.
Psiholog je savetovao da je to uobicajena pojava, normalna za decu tog uzrasta koja će vremenom proći Receno mi je da ignorisem.
http://www.psihologija.autentik.net/seksualnost_detinjstvo_i_razvoj_seksualnosti.php
Pozdrav
LeaDiKaprio
(shumska)
01. април 2010. у 12.31
Jako interesantna tema.

Deca do puberteta ne shvataju seks u smislu u kojem ga odrasli shvataju, tako da trljanje piše predstavlja samo prijatnu aktivnost, ništa vise. Ona se seksualno razvijaju, ali ova prijatna aktivnost njima predstavlja nešto sasvim drugo nego sto bi predstavljala njihovim roditeljima, na primer.

Pogotovu je tipicno za devojcice da se samoistrazuju u ranom detinjstvu, jer pre decaka sazrevaju.

U tome međutim lezi i problem: kako reagovati kada se cerka pred gostima pocne „nepristojno dirati”. Nije lako odgovoriti na ovo pitanje.

Stavljanjem do znanja da je to zabranjeno možda dete shvati nešto sto će uticati na njeno kasnije seksualno sazrevanje. A opet, kako izdrzati podrugljive poglede prijatelja dok nam dete onanise na njihove oci?

Može se cela stvar ignorisati, može se o tome porazgovarati (prilagodjeno nivou deteta), može se traljanje zabraniti, može se dete kazniti.

Može svasta.

Pitanje je šta roditelj želi da postigne i šta da uradi da bi to postigao.

Prema tome, postavljacicu tipika bih pitala šta ona želi da postigne u vezi detetovog trljanja piše?
LeaDiKaprio
(shumska)
01. април 2010. у 12.40
Inače, ja sam se bavila sličnim aktivnostima kao i tvoja cerka.

Kad su saznali, roditelji su mi branili da to radim, sto je rezultiralo mojim tajnim onanisanjem. Videla sam da su zbog nečega uzbudjeni, rekli su mi da mi brane ali samo zabrana ni pod pretnjom nije mi znacila ništa, orgazmi su mi vise znacili. Šta mi je preostajalo - onanisala sam u ilegali. Klitoris je bio i ostao jedno od mojih najlepsih otkrica o sebi i na sebi.

Posle nekog vremena su me ostavili na miru. Tehnika naucena u najranijem detinjstvu me sluzi do dana danasnjeg.

Nisam isla sa qca na qc ili ko zna šta majci može da padne na pamet. Kao i mnoge druge stvari na nasem telu moras da vezbas da bi ih maksimalno iskoristio.
rogacanka
01. април 2010. у 13.03
Malo ste me utjesile.
Onanisala sam i ja ,ali ne tako rano.Ona nije čestito ni prohodala ,a već je to pocelo.
Već sam rekla da se ja bojim da ne postane nimfomanka,ali ,valjda nije to .
bt
01. април 2010. у 20.09
Ja bih se svakako obratila psihologu.Puno sreće
Blondinka
(avanturista)
02. април 2010. у 12.14
Vodi dete kod psihologa. Rana onanija je kao i grickanje noktiju - to je oslobadjanje od teskobe. Možda je još tako mala osecala napetost u porodici, možda je imala neki strah /npr. prohodavanje pa pad/...sad je dovoljno velika da može da kaže šta je muci. Naravno, ne treba braniti i kaznjavati ali možda bi u razgovoru sa nekim ko je strucan rekla ako je nešto muci. Ne znam kako vam ranije nije to palo na pamet, da je odvete psihologu. On joj neće postavljati nikakve dijagnoze niti je leciti, može joj samo pomoći da spozna st

ps.
„Nisam isla sa qca na qc”

Najbolje je kad te neko ovako nezno i recito utesi.
blondinka
(avanturista)
02. април 2010. у 12.15
- da spozna strah ili sebe -
NYC40
03. април 2010. у 08.13
Samo lepo kaži detetu kad pocne da radi to da ne pipa njenu privatnu stvar pred ljudima jer ne izgeda lepo, nego kad je sama i u svojoj sobi. Kažeš ima 6 godina i sad retko to radi , sigurno je shvatila i sama da nije lepo to da radi pred ljudima, pa je više ne vidjate.
Možeš da je vodis kod doktora ali ja mislim da joj nije ništa.Sama si kazala da si i ti radila ali ne tako često. Možda se ne secas da si radila kad si bila mala jer nisi znala šta radis, nisi pridavala paznju tome.
Spela
(Programer)
07. април 2010. у 17.36
Ja ne vidim ništa loše u tome da se detetu kaže da je to nepristojno raditi pred ljudima.
Ne vidim da bi to moglo dovesti do bilo kakvog „kurslusa” u njenoj glavi.
Negde sam citala u nekim psiholoskim knjigama Freud ili tako nešto da sva deca do 3-4 god imaju taj početni sexsulani nagon koji se izgubi ili oslabi i ponovo dode u pubertetu.
Možda nebi bilo loše da dete vodite na neki sport, da preusmeri tu energiju i aktivira sretne hormone sa necim drugim.
kokokokokokoda
(kuvarica)
24. април 2010. у 10.02
ni ja ne vidim šta je loše u tome da se kaže detetu da je nepristojno da radi to kad su druge osobe u blizini

da dete cacka nos ili govori ruzne reci svakako bi isto rekli da je to nepristojno

dete treba samo da shvati da je normalno to što radi ali da radi u privatnosti i gotova stvar
Ankh
20. јун 2010. у 11.22
Ovakvo udareno dete može da potekne samo od udarenih roditelja, sacuvaj me Boze... I to pred gostima... Ko zna čega se sve dete nagledalo u roditeljskoj kuci... Uzas jedan...
misalu
(driver)
30. децембар 2010. у 13.02
Nije sramota pitati psihologa za savet,ali jedno je sigurno/već je neko komentarisao to/-mi najviše ucimo u detinjstvu,i to nam ostaje za ceo zivot,to je neka vrsta usmeravanja u polnom zivotu.POlni nagon je od svih drugih jači,i ne vredi ga braniti,ali ga valja usmeriti.Dete od dve godine nema razvijenu svest o tome,ali Vi kao roditelji imate.Poslednji komentar /malo neprikladan/može biti i delom istinit-da je dete videlo oca i majku u seksualnom cinu/sto nije dobro/,ali mislim da ovo nije oponasanje,jer je reč o zadovoljavanju/znoji se/,i ne obraca paznju na okolinu/da oponasa gledala bi u vas i tražila reakciju zabrane ili podrske/.Svako dobro,i strpljenje Vam želim.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.