Дискусије : Родитељи

 Коментар
Molim za pomoć
Vladonja
(zenskaros)
27. фебруар 2010. у 19.29
Molio bih za jedan savet...

Naime radi se o jednom decaku razdvojenih roditelja koji živi sa majkom.Ima 15 godina i za tih 15 god on nikada nije video oca niti pricao s njim.Igrom slučaja ja upoznajem njegovog oca koji me moli da saznam nešto o tom decaku br telefona ili slično ne sluteci da ja i on živimo u neposrednoj blizini.A taj decko takođe isto ima zelju da upozna svoga oca i da je to pokusavao ali mu majka zabranjuje.Plasim se ako bih to uradio i njegova majka saznala da sam ja organizator toga ispao bih haos.Šta bih ste vi uradili da ste na mom mestu?

Srecko69
(nema)
28. фебруар 2010. у 02.38
Pa ti izaberi...

Želiš li udovoljiti „majci” ili ocu i sinu koji žele međusobni kontakt.
Za mene je kratko i jasno, reci ocu i reci sinu (ali sam ja malo extreman jer i sam imam sina kod njegove majke)
Ali, ako hoćeš da bude „mir u komsiluku” reci ocu potrebne informacije a on neka vidi kako i šta dalje.
Cuj majka brani 15godisnjem sinu da se vidja sa ocem,,, brrrr

Puno pozdrava i reci ocu
Srećko
kriska
28. фебруар 2010. у 04.10
Možda da posaljes i ocu i sinu anonimni email i njihov broj telefona.
Tako ostajes po strani i niko neće znati da si ih ti spojio.
Ne mogu da verujem da se deci zabranjuje kontakt sa roditeljem.
Strasno!
Da sam na tvom mestu povezala bih oca sa sinom i bas me briga ako se zbog toga neko naljuti.
blondinka
(avanturista)
28. фебруар 2010. у 06.04
Ja bih ocu rekla gde mu je dete,dala priblizne informacije tipa živi u tom mestu ili u toj državi ili neko blize odrediste a za ostalo treba da se pobrine sam. Ne možeš ti na sebe preuzeti odgovornost da dovedes nezvanog gosta pravo na nečija vrata.
Iako je detetu stalo da vidja oca, nije na tebi da ti to spajas u smislu da dovedes dete na određeno mesto i predas ga ocu. Pitanje je, naravno, i koji su razlozi sto majka ne da ocu da vidja dete - možda je bio nasilnik, alkoholicar, narkoman, možda ih je zlostavljao, možda je jedva pobegla od njega, možda se godinama krije u strahu za svoj i detetov zivot. Naravno, ovo je najgora moguća verzija ali bih prvo pokusala da saznam da li je ovo u pitanju. Ako nije to u pitanju, nego neki inat razvedene ili ostavljene žene, onda bih samo ocu prosledila priblizne informacije i gotovo. Naravno, moras uzeti u obzir da je možda otac osvetoljubiv i da može i uzeti dete i odvesti ga sa sobom. Kako bi to sebi oprostio i objasnio?

Sa druge strane, postoji Centar za socijalni rad pa neka ga spoji sa detetom - ocu su dovoljni podaci o mestu stanovanja i da ode u lokalni centar za soc.rad. Postoji opcija da se otac i sin vide u Centru za socijalni rad u prisustvu socijalnog radnika koji će svakako bolje od tebe znati šta radi.
Nikako ne bih bila samozvani medijator u tako delikatnoj situaciji jer to ti se i te kako može obiti o glavu.
NYC40
28. фебруар 2010. у 08.47
Ovaj zadnji komentar je najbolji od Blondinke. Ne mesaj se gde ti mesto nije. Petnaest godina i on nije video dete i sad se tek interesuje da ga nadje i vidi i to na ovakav sumnjiv način. Postoji sud i zakon pa nek se njima obrati i nek trazi svoja prava. Da je detetu 18 godina ti bi mogao da radis šta hoćeš sa informacijom koju imaš ali on ima 15 pa se cuvaj. Dete je bilo bez oca 15, izdrzace još malo. A ja iz licnog iskustva znam da kada najzad bude uzpoznao tog oca iz svoje maste razocarace se.
obicno
(čudno)
28. фебруар 2010. у 13.41
15 godina nije mogao da nadje dijete, cudno. Kad roditelj trazi dijete prosao bi i kroz vatru i pakao,ništa i niko ga ne bi sprijecio da ga nadje, bar je tako mislim. Za dijete to ne vazi jer takva djeca su okruzeni „velom tajni” ili laži pa ne mogu razluciti šta je istina i stvarnost a šta izmišljotina.
Kako taj isti otac nije tražio dijete kad je bilo malo, kad je imao vodene ospice, proliv, kad je dobio negativnu u skoli ili dobru ocjenu, kad je imao rođendane, loše i dobre trenutke... Kad je trebao oca u svakom pogledu i kad je majka trebala novaca za dijete. Sada kad je dijete već odraslo sada ću ja njemu pricati pricu o tome kakav sam ja to covjek i kakva je njegova majka žena... Dijete upoznaje roditelja kroz razne zivotne situacije a ne kroz „pricu o samom sebi”.
Može biti da je majka dijete iz nekog inata otudjila od oca, ne branim njen postupak, ali otac bi se borio za svoje pravo da vidja dijete bar povremeno, da je to htio. Ali i da ispunjava neke od obaveza koje roditelj ima prema djetetu.

Najbolji i jedini način je da razgovaras sa majkom toga djeteta ili i sa djetetom u prisustvu majke. Ovo je malo „podlo” ali onda ni ona ne bi imala izgovor, morala bi sinu da objasni neke stvari koje nije do sada bar kad ostanu sami.
Zakon je u svakom pogledu na njenoj strani pa ti razmisli da li vrijedi ići glavom kroz zid.
kriska
28. фебруар 2010. у 15.24
Jeste cudno i neshvatljivo, ali znam coveka koji godinama nije mogao da stupi u kontakt sa svojim detetom.
Koliko god vam ova Srbija izgledala pravna država, to u praksi uopste nije tako.
Covek se obracao socijalnoj sluzbi sa namerom da mu omoguće kontakt sa detetom. Sasvim je normalan, nije ni narkoman, ni pijanica, ni kockar, jedina mana mu je sto nema stalno zaposlenje, pa trci od grada do grada radeci na određeno vreme.
Njegova bivša supruga se stalno seljakala sa detetom i menjala adrese.
neko vreme su bili i u inostranstvu.
Socijalne sluzbe se nisu pretrgle, tako da je kontakt sa ocem i sinom godinama bio neostvaren.
Desilo se jednom da je decak, kada je imao oko 10-11 godina izasao napolje i pobegao kod babe - majke njegovog oca. Baba je odmah pozvala sina i covek je za pola sata stigao.
Slučajno sam se tada nasla kod te bake i videla ceo prizor.
Ne mogu vam opisati taj dirljiv susret oca i sina, posle nekoliko godina.
Nije prošlo malo, u kucu uletese detetova majka i jedan covek, strpase dete u kola i odvedose ga.
Sreća da su otac i sin u međuvremenu razmenili brojeve telefona, pa su se krisom povremeno čuli.
Dete mu je reklo da mu majka ne dozvoljava bilo kakav kontakt sa ocem, a otac nije hteo da ništa vise preduzima niti da pokrece tuzbe, za koje nije imao ni novca. Bilo mu je dovoljno da bar ponekad i krisom može da se cuje sa svojim sinom.

Strasnih sudbina ima i najgore je sto deca ispastaju, zbog nekakvih glupavih nerasciscenih racuna svojih roditelja.
Vladonja
(zenskaros)
03. март 2010. у 02.05
Znate šta mi nije jasno kako je centar za socijalni rad mogao dete da dodeli majci ako ona nije zaposlena u njihovoj porodicnoj kuci žive njih 12(3 generacije) a primanja ima samo njen otac.Nemoj majke da se nadju uvredjene zbog ovog ali mislim da je njemu trebalo da pripadne dete jer on ipak ima stan stalno zaposlenje i mnogo bolje uslove.
NinaiMarko
04. март 2010. у 12.36
Upoznaj dete sa ocem, kada su takve stvari u pitanju, tu nema dvoumljenja. Ja sam majka i ne razumem majku koja zbog neke sujete ili pitaj Boga čega, ne dozvoljava detetu koje ima zelju da upozna oca, pa ma kakav taj otac bio.
NYC40
06. март 2010. у 15.35
Vladonja to što opisujes još vise pokazuje da otac ne valja zato je dete dato majci pa makar uslovi u kojima živi nisu idealni. Možda to dete ima vise ljubavi u toj kuci gde žive 3 genracije nego sto bi imalo sa tim ocem koji bi radio po ceo dan, dok bi dete cuvala neka treca osoba. Placa li on izdržavanje detetu, to je pitanje.?
Ja pretpostalvjam da ne, da mu je sud odredio da placa a on pobegao ko zna gde i krio se da nebi placao a sad bi hteo da se vidja sa detetom krsom. Doslo mu iz dupeta u glavu da ima velikog sina. Ako je to slučaj najbolje bi mu bilo da skupi novac onoliko koliko duguje i da se jednog dana uputi i da ode pravo na vrata kod bivše žene . Nek zatrazi da vidi svog sina, nek da poklon i možda se cela situacija promeni. Ne ovako da se sunja okolo sa podvijenim repom. Sramota. A ti treba da se stidis sto želiš da radis iza ledja nešto podlo ženi koju znaš. Ja bih smatrala to vrlo podlim postupkom da neki moj poznanik pravi bilo kakve planove što se tiče mog MALOLETNOG sina, meni iza ledja. Možda si i ti isti ko taj covek ista vrsta- zenomrzci.
Andromeda705
07. март 2010. у 17.55
Zašto ljudi imaju potrebu da se mesaju u tudje zivote?!
Mislim da ne bi trebao ništa da preduzmes da se to ne bi i obilo tebi o glavu i da nekome ne bi upropastio zivot.

nadjka
(t)
14. март 2010. у 10.29
Nije bitno kada ga je nasao, važno da ga je uopste i nasao. Ne mesaj se, reci ocu lepe stvari o detetu i obrnuto, ali ga zamoli da tebe ne mesa, valjda je dete u kontaktu sa nekim iz njegove familije pa neka pokusa preko rodjaka, tako će biti za sve bezbolnije, a majka neka se ljuti na njegovu familiju, to nije tvoja stvar.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.