Дискусије : Родитељи

 Коментар
Prileike i povodi kada deci treba davati poklone!
enia33
(Tenis)
16. фебруар 2010. у 06.23
Naravno, deci treba davati poklon za Božić, Novu godinu, rođendan, slavu, detinjce... i kada zasuži. Kada je poklon u stvari nagrada za neko izuzetno zalaganje deteta. ali, mislim da poklon povremeno treba da se dogodi i tek onako. Iznenada. Bez povoda. Neka povod bude - eto - što se volite.
Povodi mogu biti neka dobra ocena iz teškog predmeta. Samoinicijativno spremanje stana. Ja sam juče poklonila sinu nove rukavice jer mi je samoinicijativno očistio auto od snega.
Takođe, i pokloni treba da budu edukativni. Iskreno,kada dete prestane da budem detence, protiv sam igračaka. hajde da razmenimo ideje.
Dragan_Bijeljina
(propalica)
19. фебруар 2010. у 09.47
Svaka cast! Potpuno se slazem s'tobom. Ja sam još u ,,ulozi deteta„ i moji su prilično staromodni po tom pitanju. Poklon za rođendan i to je to. Mama kupi i za bozic nešto i to je to. Stari je previse tvrd covjek i uvijek kad smo nacinjali tu temu ide ovako snjegove strane: nije ni meni moj ništa dao...

I auto kad su mi kupovali su tražili neki dio para od mene, sto za mene uopste nije bilo fer i to je česta tema u kuci, i dan - danas, posle tri godine! Mislim .ebote ako već imaš pare onda daj djeci nešto. I posle ide ono klasicno od staroga: Pa šta mislis kome sam napravio kucu, ovo ono, zemlja, sve će to tebi i bratu ostati. Ja njemu kažem: koji će mi djavo posle kad ti nekad umres i ja ću imati ako bog da 50 godina, šta će mi tad... treba mi sad dok sam mlad... Ali to su zaostali ljudi, oni to ne svataju.

Ja znam samo da će moja djeca imati sve u zivotu, makar ja živio na kreditu... A posle ako se sami upropaste, bas me briga, ja znam da mogu mirno da spavam...

Uvijek kad čujem takvu temu, najezim se pri pomisli kako neko može biti toliko tvrd... .ebote gradi jednu kucu, drugu kucu, pravi neke vinograde, bascu - sljivice, po selu u okolini Bijeljine a cijeli zivot živi i radi u Svajcarskoj... :-s”
beli_ljiljani
19. фебруар 2010. у 20.38
lično sam protivnik toga da se deci daju pokloni za Bozic.
gubi se pravi smisao Bozica i razloga zašto se slavi i kako se slavi.

pre sam za opciju da se da poklon za novu godinu naprimer, kao znak 'za srećan početak' te godine.
A za Bozic nikako zna se šta je Bozic i njegovo obelezavanje; al danas ljudi sve 'okrecu' kako njima odgovara (pogotovo nasi ovde u Canadi koje ja znam).

lepo je defitinivno dati pokloncic bez ikakvog povoda kao sto rekoste gore 'eto zato što te volim' i tako to:) to je divno
enia33
(Tenis)
21. фебруар 2010. у 10.14
Nije baš da ima veze s poklonom, ali i ima. Kaže mi prijateljica da je uvela „harač na psovke”. Ko god opsuje od odraslih (mama ili tata ili neko od njihovih prijatelja, rođaka...gostiju...) mora da plati 10,- dinara u kasicu sa nalepnicom „harač na psovke”. Ako deca opsuju, iz kasice se vadi 10 dinara. Sad se premišljaju šta će sa oduzetih 10 po 10 dinara : ) Ali, odlična ideja. Kaže, fino se skupilo, a od početnog zezanja, ietako počelo da se pazi na psovanje PRED DECOM.
beli_ljiljani
21. фебруар 2010. у 11.29
hahah to je veoma cool ideja:)
i veoma inspirativna za klince jel moguće da će sve da 'kalkulisu' u cokoladama,zvakama,bonbonama itd.:)
sto je veoma slatko.
treba biti kreativan i postedeti ih i nauciti onim najvrednijim - a za početak postovanjem i zahvalnoscu (ako se može odrediti redosled onoga sto je važno).
enia33
(Tenis)
23. фебруар 2010. у 04.51
Tačno, tu si u pravu. umesto novca, još je bolje, za psovku plaćati bombonama, čokoladama... ne sumnjam da će se stvoriti fina „slatka zimnica” za klince zahvaljujući vokabularu nas odraslih : )))
beli_ljiljani
23. фебруар 2010. у 07.57
ko kaže da 'recnik' ne može da kontrolise secer u krvi:O)))))
ipak zdravlje je najbitnije:)

Dragan_Bijeljina
(propalica)
24. фебруар 2010. у 03.30
Nedaj boze da ja moram stavljat pare u kasu svaki put kad opsujem. Radio bi samo za to... hahaha
syrius44
(Motorji)
24. фебруар 2010. у 05.06
E jes dobra ideja : )) Pa eto nam onda namjenske štednje za osiguranje ukoliko obolimo od šećera, mis'im ako deci marnemo njihovu „ušteđevinu” u robi.
A ako ostane, imat ćemo i za more. Al odemo bez djece, psujemo kolko oćemo i ne plaćamo, znači uštedimo : ))))
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.