Дискусије : Родитељи

 Коментар
Krvarenje iz nosa kod djece
obicno
(čudno)
22. јануар 2010. у 06.54
Procitah ovaj tekst pa se nisam mogla „suzdrzati” a da ga ne prokomentarisem: koje povrsno novinarsko obrazlozenje i još se i neki otorinolaringolog nadje da prica kao kakva baba vracara.

http://www3.serbiancafe.com/lat/vesti/20/70009/kako-zaustaviti-krvarenje-iz-nosa.html

Problem krvarenja iz nosa kod djeteta sam imala godinama kod sina. Krvarenje dolazi često i iznenada: u skoli, kuci i nocu u krevetu (ovo još najcesce), uzalud „vlazenje” vazduha i druge mjere na koje su nas savjetovali. Kapi krvi na odjeci, krvava postaljina u krevetu, krvave maramice u dzepu nisu nimalo „bezezlene” stvari jer stvaraju strah kod druge djece u okolini (kod samog djeteta ne-jer se navikne na to a i ne boli ga), kod ucitelja u skoli kod okoline, a i kod nas roditelja i strah i neprijatnosti. Spezialista za uho-grlo-nos nam je odmah rekao da se radi o jako osjetljivim kapilarima u nosu djeteta i da ih treba „spaliti”. Sam postupak je vrlo kratak i možda malo neugodan ali nije bolan za dijete. Postupak se ponavlja otprilike svakih 6 mjeseci, onda kada se krvarenja ponovo pojave. Sa odredjenom starosti djeteta problem nestaje, ne znam kad je problem nestao jer je on isao redovno na spaljivanje čim se krvarenje pocne javljati i tek smo samo primijetili da on nije već dugo isao kod doktora, već par godina (sada mu je 20) nema tog problema vise.

Krvarenje može biti i simptom neke bolesti, ali kad se već pokaze da se radi o slabim kapilarima ne treba stvarati famu od toga, ali treba nešto poduzeti jer može donijeti mnoge neprijatnosti djetetu.
LeaDiKaprio
(shumska)
02. фебруар 2010. у 08.38
jeste, vrlo je neprijatno, moj sin je često kasnio i u skolu jer mu nos prokrvari bas pre nego sto će da krene. a krvario je i u skoli, dok spava, bilo kad u toku dana. to je bilo u periodu kad je imao 6-9 godina.

pratila sam u kojim prilikama mu curi krv pa sam primetila da je onda kada mu je jako vruce. kako smo obratili paznju da se ne „pregreva” (trcanjem uz stepenice pre polaska u skolu na pr) smanjili smo krvarenje iz nosa najmanje 50%.

nismo spaljivali kapilare, nestalo je samo od sebe.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Earrings?
.