Дискусије : Родитељи

 Коментар
Operacija usiju - posle mnogobrojnih infekcija
Viki81
(assistant general manager)
16. децембар 2009. у 13.17
Moj mladji sin (koji sada ima 20 meseci) često ima prehlade i gripove, pa tako svaki put zaradi i upalu usiju. Od kada je posao u obdaniste prošlog aprila je imao 6 upala usiju, i svaki put je na antibioticima po 7 do 10 dana. Onda nas je nas pedijatar poslao kod specijaliste za uho, grlo, nos koji nam je prepisao neki novi antibiotik koji smo mu davali 2 nedelje, i juče smo isli na ponovnu kontrolu kod tog specijaliste. Moj sin još uvek ima puno tecnosti u usima, i malo ostecen sluh. Lekar podhitno preporucuje operaciju koja se zove Bilateral Myringotomy and Tubes. Već su nam je zakazali za sredinu februara. Mi inače živimo u Kanadi.
Operacija se radi u bolnici pod totalnom anestezijom i u usi mu stave cepice koji će da mu zastite usi od mogućih infeckija i da mu prociste tecnost koju trenutno ima u usima. Da li je neko vodio dete na ovu operaciju? Kakvi su vam utisci? Kako dete podnosi anesteziju? Da li ima posledica posle operacije? Da li da ga uopste operisem? Reci te mi šta da radim i svaki savet će mi pomoći. Hvala unapred.
jzpl
17. децембар 2009. у 06.48
Draga Viki mnogo mi je zao zbog situacije u kojoj se nalazite. Nema za majku tezeg krsta od bolesnog deteta. Ja vam ne mogu dati nikakav strucni savet ali ono sto znam da bi pomoglo ( a nikako odmoglo)jeste da pre operacije pozovete svestenika da vam procita molitve za zdravlje vaseg deteta, da sve prođe u redu! Ne znam da li mozete da dodjete do ulja Svetog Jovana Maximovica iz San Franciska - ako ga pomazete tim uljem videcete razliku. On je mnoge izlecio bas od takvih problema!
Uz Boziju pomoć (i vi se molite Gospodu) nadam se i verujem da će sve biti u redu!
kako_ko
(a)
17. децембар 2009. у 08.52
Moje dete je imalo tu operaciju. Isto živimo u Kanadi. Operisao ga je doktor El-Masri, Toronto East General Hospital.

Imao je 6-7 infekcija u sest meseci kad smo dobili uput za operaciju. Tada je imao 16 meseci. Posle toga nije imao ni jednu infekciju usiju. Preporucujem.

Problem sa tim upalama je sto ostecuju bubnu opnu i može da dodje do problema sa sluhom. U pitanju je mehanicki problem, u srednjem uhu se gomila tecnost, ne može da otice kroz eustahijeve trube u usta i to postaje idealna sredina za infekcije. To stvara i pritisak i bol. Mi smo u vreme dok smo cekali na operaciju „otkrili” Zepter lampu sa infracrvenim zracima jer ništa vise nije pomagalo protiv bolova. Od te vrste toplote se zagreju i prošire eustahijeve trube i tecnost otekne pa prodju bolovi.

E sad cela „operacija” je trajala 15 minuta, sa sve anestezijom (pod znacima navoda jer mi je dete imalo komplikovanije operacije, ma ova im nije ni blizu). Od anestetika su mu dali gas, ništa intravenozno jer je kratko trajalo. To se daje samo da bi dete bilo mirno, nema tu nekih bolova. Nije bilo nikakvih komplikacija.

Posle operacije se desavalo da mu se kao „prospe” tecnost„ is uveta, to je znak da tubice rade.”
Tresnja-cvjecka
(riba)
17. децембар 2009. у 16.13
Moj sin je imao operaciju kad mu je bilo dvije i po godine... Preporucujem.
Ista prica - brojne upale, brojni antibiotici na koje ne odgovara adkevatno i tako dalje... Lično sam se opirala, cisto zbog iskustva - bio mi nekako mali da prolazi kroz totalnu anesteziju bez neke prevelike potrebe... Ali onda sam razmislila o posljedicima - onim najgorim, od ostecenja sluha, preko upale kostiju, mozdane ovojnice i ostalih potencijalnih uzasa. U međuvremenu sam se konsultovala sa jednim našim pedijatrom koji živi ovdje u Kanadi, covjek je bio godinama nacelnik pedijatrijske intenzivne njege... Lijepo mi covjek odgovorio kad sam ga kao jako uplasena mama upitala zašto kod nas to nije bila rutinska operacija... Kaže on meni:'Ah zašto, zato što nema tubica...' Kratko i jasno.
Operacija je uradjena u Toronto East General, radio je doktor Goldberg. Bez nekih velikih priprema i raspremanja, mali je samo bio malo zbunjen i uplasen kad se probudio, mene su odmah pustili da idem kod njega, bio je sat vremena u bolnici prije i sat poslije zahvata, posljedica nikakvih nije bilo. Od tada je prošlo skoro deset godina, mislim da u međuvremenu nije nikada dobio upalu uha... Plivanje i sve ostale aktivnosti su bile u međuvremenu normalne, mada su mu tubice relativno kasno ispale. Sluh je ostao neostecen. Definitifno preporucujem.
wap-madam
18. децембар 2009. у 05.39
nasa borba je trajala duže sa istim simptomima i nacinom lijecenja. U stvari ,sto je uzrok stvaranju sekreta iza bubnjica? jedan od razloga ali mislim i najveci problem je uvecana adenoidna vegetacija(polipi)ili kako se kod nas zavalo „treci krajnik”.nama niko i nije predlagao ugradjivanje cjevcica za drenazu(ako govorite o tome) nego smo cekali do 5 godine da bi mu to operisali(jer se navodno od 5.godine može doticna a.vegetacija početi „susiti”,sto kod nas nije bio slučaj). poslije operacije(odstranjivanje samo polipa,ne i krajnika) nije se dogodila niti jedna upala usiju.

p.s.kod našeg sina je takodjer bio smanjen sluh,sto je donosilo još vise poteskoca jer je dijete dvojezicno.samo da kažem da su kod nas upale pocele relativno kasnije sa polaskom u vrtic(kao beba ih nije imao).
jedna_ana
18. децембар 2009. у 13.11
Nisam pristalica tako radikalnih hiruskih zahvata ukoliko postoji alternativno rešenje.
Sincic moje sestre imao je isti problem, u istom uzrastu, kao vasa decica. Na sreću, otorinolangolog koji ga je pregledao, predlozio je moj sestri, za početak, alternativni lek (krajnja solucija je bila operacija, ako ovo ne uspe): par kapi cuvarkuce u svako uho, barem tri puta dnevno i grejanje morskom solju. Morska so, za razliku od svih vestackih izvora toplote, emituje tzv. vlaznu toplotu. Nakon što set ukapali cuvakrkucu u uho, zagrejte u maloj posudi morsku so (ne previse da ne pece, treba da bude samo topla na dodir gornjeg dela vaseg dlana) i saspite je u platnenu vrecicu promera koji će pokriti kompletno dao glave vaseg deteta. Vrecicu stavite u platnenu pelenu i na jastuk na kome dete spava.
Ukoliko ovu terapiju praktikujete 2-3 nedelje intenzivno, problemi bi trebali da nestanu. Cuvarkuca je prirodni lek za regeneraciju bubne opne koja se tokom operacije o kojoj pricate probija da bi se oslobodila tecnost nakupljena u srednjem uhu. Moj sestric je tako bio spasen operacije.
Moja kecerka je, kao 2,5 mesecna beba dobila prvu upalu uha i 10 penicilina. Nakon samo nekoliko sedmica dobila je sledeću upalu uha pa joj je pedijatar prepisala penicilinski sirup od koga je imala proliv mesec i po dana. Kada je dobila treću upalu uha, primenila sam isti metod kao moja sestra. Od onda, nikada vise u zivotu ( a sada je 22 godine) nije dobila upalu uha.

Dobro razmislite pre no sto preduzimate najradikalnije mere u lecenji svoje dece (a kanadski lekari ih prosto obozavaju).
PustaZelja
(veciti student :))
22. децембар 2009. у 15.56
Da, pokusajte sa cuvarkucom prvo.

Takodjer, poznam ženu cija je cerka imala velike probleme sa usima i isto su joj preporucivali kao i vama. Ona je to sprijecila tako što je cerci (a usput i sinu) pojacala imunitet time sto su svako jutro prvo pili po casu SVJEZEG cijedjenog soka od svekle, mrkve i jabuke. Problemi sa usima nestali.

Pa ja bih, u svakom slučaju, prvo probala te dvije metode prije bilo kakvih hirurskih zahvata.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Mantra Bracelets?
.