Дискусије : Родитељи

 Коментар
Klinac 2, 5 godine loše spava
exboem
(lik)
22. септембар 2009. у 14.48
Pozdrav svima,
imam sina 2,5 godine i jako često se budi nocu. Kada treba da se spava dugo mu traje dok zaspi i obično moramo ili ja ili žena da sedimo pored krevetca dok ne zaspe. To nam i ne predstavlja problem iako bismo bili srećniji da zaspe sam posto mu procitamo knjigicu :)
Problem pocinje nocu posto se budi 5-6 puta i uvek neuspeva da ponovo zaspi. Jednostavno nas zove dok ne dodjemo i onda čim nas vidi okrene se i zaspe. Ponekada mu traje par minuta dok se smiri ali uglavnom je to jako brzo. Žena je ponovo u drugom stanju i to ustajanje nocu i „razbijanje sna” slabo podnosi a ja puno vremena provodim sluzbeno u autu i ponekad imam osecaj da ću se negde polupati na putu jer sam hronicno neispavan. Probali smo skoro sve...kasnije leganje, krace spavanje poslepodne, vise jurcanja preko dana, miran period pre spavanja, divlji period pre spavanja :) premestali smo krevetac ovamo-onamo...ostavljali upaljenu lampicu, gasili lampicu, probali smo čak i da ga pustimo da place neko vreme kad se probudi u nadi da će mu dosaditi...i ništa. Jedina sigurna varijanta je da ga prenesemo kod nas u krevet. Možda još da napisem da spava u svojoj sobici odvojeno od nas. Ako ste imali slična iskustva i uspeli ste da smislite neku foru ili znate gde gresimo...biću Vam veoma zahvalan...nisam ništa sanjao ne pamtim kako dugo...:)
Hvala...
ljubljenica
(student)
25. септембар 2009. у 04.50
Prebacite ga u vas krevet pa se naspavajte sve troje..nema druge.
Sama sam tako uradila.Kada je napunila 4 godine onda sam je navikla da spava u svojoj sobi uz citanje i po 2 do 3 knjige.Nekad zaspi odmah nekad ostane sama i uspava se.I dan danas najviše voli da je mama spakuje u krevet jer tata samo podvikne vreme za spavanje i nema vise price.To mnogo pomaze ali kada su djeca veca i zrelija.

Sa srećom
_svrca_
(#*#)
25. септембар 2009. у 09.25
Gornji savet da prebacite dete kod vas u krevet mi se nikako nesvidja. Neka dete spava u istoj prostoriji gde i vi ali u svom krevetu. U tom dobu se i moj klinac često budio sa tom razlikom sto nije mogao odmah da zaspi. Ta nocna budjenja su moguća iz vise razloga, najcesce zbog nocnih mora i previse uzbudjenja tog dana.
exboem
(lik)
25. септембар 2009. у 14.38
Hvala na savetima...na zalost ne možemo da ga pustimo da spava sa nama jer je žena trudna a mali nocu sutira ko Mihajlović pa je već nekoliko puta opalio nogom u stomak. Mesta u nasoj sobi nema još i za njegov krevetac pa ćemo morati da izdržimo i mi i on...nadam se da će uskoro shvatiti da tako mora biti. Vikanje i dranje ne pomazu, tvrdoglav je na majku :)
_svrca_
(#*#)
25. септембар 2009. у 15.21
Neće još to dugo da potraje, i sami znate da deca prolaze kroz razne faze a ovo je samo jedna od njih. I da znate da ste jako srećni jer vase dete zaspi odmah čim vas vidi tj oseti vase prisustvo. Moj sin se budio zbog nocnih mora i ako pokusamo da ga zagrlimo, pomazimo još vise je plakao. Jedino sto smo mogli uraditi je da mu glasovno stavimo do znanja da smo tu i da smo uvek spremni da ga 'branimo'. Ubrzo je sve to prestalo. Desava se i sada da se probudi u toku noćiali je već veliki decko i zna da su to samo snovi te se samo malo promeskolji i nastavi da spava. Znaci samo strpljenja kao i dok su imali grceve, dok su nicali zubici... iskazujte mu ljubav svakog dana - da ste uvek tu za njega, postarajte se da se ne uzbudjuje previse preko dana, balansirana ishrana i najvaznije - sto vise opustene komunikacije sa njim.
Puno pozdrava
jedna_ana
26. септембар 2009. у 12.31
Ne znam da li će kod ovog svrce upaliti ali pokusajte jednu stvar: dajte mu rdovno, sto vise, da pije caj od jamina. Jasmin smiuje i uspavljuje. Čini se d ste pogresili u amom početku, reagujuci svaki put kada e probudi. Čak i onda kada ste ga ostavili da place, niste bili dovoljno dosledni, pa ste samim tim samo pogorsali stvar.

Moja devojcica je imala nepune dve godine kada je pocela da spava sama u svojoj sobi. U početku sam i ja sedela pored nje i citala pricice u beskraj. uspavljivanje je trajalo i po dva sata. Avaj...Da nije bilo drugih poslova koje sam trebala obaviti, možda bi i imalo smisla potrositi vecernje sate na sedenje uz dete koje neće da zaspi bez mame. Onda me je jedno vece muž naterao bukvalno da se ne pomerim od daske za peglanje kad je pocela da place i doziva. Plakala je nekih pola sata. Srce mi se cepalo. ne znam ni sama koliko sam puta krenula prema njenoj sobi a muž bi me zaustavio. Imao je pravo, moram da priznam. zaspala je u suzama i vise nikada nismo imali problema. Citanje pricica sam nastavila ali dogovarajuci se sa njom koju ćemo pricu citati i koliko dugo, ako je bio duzi tekst u pitanju. Poljubac, 'volim te, i lampica u obliku Svrce su joj bili dovoljno da se okrene na drugu stranu kada izadjem iz sobe i zaspe bez problema.

To što se često budi nocu, može biti povezano sa nocnim morama i frustracijama sa kojima e suocava tokom dana. porazgovarajte sa njime o tome; bez obzira koliko je mali, ako usmerite razgovor pravilno i spustite se na njegov nivo, reci će vam šta ga tisti. Razmislite o tome a li ste prestrogi prema njemu ili ste ga, naprotiv, previse ramazili, pa svaka prepreka uzrokuje frustracije kod njega.

Postoji jedno staro dobro pravilo kod male dece, kaga je dobro pridržavati se. Deca se u tom uzrastu boje naglih promena situacija, mesta, dogadjaja. osecaju se nesigurno svaki put kada im se rutina naglo izmeni. vole spokoj, disciplinu dnevne rutine jer ih to uspokojava. Organizujte svoj i njegov zivot tako i vremenom će i nocne more prestati. To podrazumeva da se zna kada se doruckuje, ruca, vecera, spava, igra, gleda TV, pa i kada on sam sa sobom treba da se zabavlja jer mama i tata rade nešto u cemu on ne može da ucestvuje jer je mali. To isto podrazumeva da uvazavate njegove zelje kada je to moguće i da se sa njime dogovarate kao sa ravnopravnim clanom porodice.
Ne zaboravite da mu posvetite paznju naročito sada kada se ocekuje prinova u kuci. moguće je da ga ta situacija isto uznemirava. Objasnite mu da se njegov status dolaskom prinove neće promeniti, niti biti ugrozen.
exboem
(lik)
27. септембар 2009. у 13.34
Hvala za savete i za to što sa nama delite iskustva. Što se plakanja tiče ne pomaze...Oatvljamo ga da se isplace i on onda zaspi ali sutra sve ponovo. Kada treba da se spava to još i nije frka...buni se ali zaspi ali nocu je to gore. Rutinu održavamo i nismo nešto strogi roditelji, trudimo se sve da mu objasnimo u granicama mogućnosti...Zivahan je i veseo, pun je energije i možda stvarno sve to što preko dana prozivi nocu prozivljava još jednom, ko će ga znati. Probali smo i cajeve i svasta nešto, još samo nisam probao da popijemo zajedno jedno pivce pre spavanja :)
Hvala za savete
nada
02. октобар 2009. у 07.52
Eh, jaaaaaaaaaaaaakooooooooooo poznato :o)

Ne ostavljajte dijete da place, nije to pravi način...

Ovako, ja sam imala isti problem sa oboje, non stop su se budili, a ja konstantno neispavana. Da ne govorim o „mazi me” u po noći:o)

Rijesila sam to veoma jednostavno, spavali smo svo troje zajedno i poslije nekog vremena sami su se odlucili da je red i vrijeme da odemo da im kupimo krevete na sprat za rođendan i to je to. Niko od njih nije bio srećniji, a ja sad mogu slobodno reći da konacno spavam od trenutka kada legnem pa dok se ne probudim.
Sada nema niko srećniji od mene:o)

Djeca trebaju ljubav, paznja i blizina i treba im je dati u neogranicenim kolicinama dok su mali, sto će ih napraviti sigurnijim i jačim kada odrastu. Djeca isto tako osjete da nas jednostavno gaze dnevne obaveze i sve sto ide uz njih, djeca osjete da im se ne možemo posvetiti onako kako bi oni zeljeli, jer imaju „alarm” kada nešto radimo rutinski, a isto tako jako dobro osjete kada nešto radimo sa ljubavlju i uneseni u to što cinimo.

Djeca su cudo :o)
bt
02. октобар 2009. у 19.00
To sto ostavis djete da place ne znači da ga ne volis i da mu ne pruzas dovoljno ljubavi,nego mu pomazes da nauci da spava,sto je za njegovo zdravlje JAKO važno.Ja sam protiv control crying tehnike i smatram da se može izbjeci sa pravilnim postupanjem od rođenja djeteta,ali ako djete od 2.5 god ne spava onda je ova metoda jako dobra.Moras znati da jedan dan nije dovoljan...Minimalno 3 dana se mora postupati na isti način,da bi uspjelo.Samo ne zaboravite koliko je san važan za djete,ispravan san od 10-12 sati.Ljubav se daje na mnoge nacine,ali najveci poklon koji mozete dati djeci su dobre i uredne navike o jelu i spavanju.To se zove zdravlje...Puno sreće
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.