Дискусије : Родитељи

 Коментар
Da li je u redu?
jovana30
(radim)
19. септембар 2009. у 16.13
Zanima me šta mislite o majci koja kaže svome sinu: Zapamti sine...žena je pun svet ali je majka jedna!

Hmm kako ovo da protumacim???
Sad videh na diskusijama ovu recenicu pa se podsetih nečega što ne bese tako davno...i sto mi se vraca u podsvest jako često.
Nemam problema sa svekrvom hvala Bogu, neke male nesuglasice ali je sve u svemu sasvim OK. Nismo nijednom dolazile u konflikt. Mada mislim da je mnogo posesivno i mnogo egoisticno reci svome sinu tako nešto.
Šta vi mislite?

Hvala dragi vitrualni prijatelji
NYC40
20. септембар 2009. у 10.02
Tako nešto ni jedna normalna majka nebi trebala da kaže.
andjeo84
(student)
20. септембар 2009. у 15.17
Prvo po meni ta majka nije normalna,a i taj sin onda ne bi trebao nikad da se ozeni,neka cuva mamu.
Naples
21. септембар 2009. у 05.56
Draga Jovana,

Žena koja je to rekla sinu je verovatno veoma egoisticna i posesivna, a još je verovatnije da nema prave, dugogodisnje prijatelje već samo povrsna druzenja i poznanstva pa želi svoju decu uz sebe i onda kada oni vise nisu deca. U sustini onaj deo gde kaže da je žena pun svet je dobar savet sinu kad tek treba da izabere ženu sebi ili da udje u ozbiljnu vezu pa da bude pazljiv pri odabiru jer bira i svoju sreću za ceo zivot a ne samo ženu. Ali onaj deo gde kaže da je majka samo jedna je potpuno suvisan i govori o njoj samoj i ni o cemu drugom. Drugo kada je sin već izabrao i već deli svoje dobro i zlo sa svojom draganom onda ovakav savet nikako nije na mestu. Ni deo o ženama ni deo o majci. Onim prvim delom obezvrednjuje udeo supruge u njegovom zivotu kao da je ona neko koga bi mogao a možda po njoj i trebao da zameni kad god nešto nije po njegovoj volji. To naravno sin ne bi smeo da dozvoli jer i kada on cvrsto stoji na zemlji i ima dobro oformljen karakter, njegovi stavovi i mišljenja mogu lako biti poljuljani majcinim komentarom ili „savetom” te vrste ili bar da ga navedu na razmišljanje. Pogotovo ako zaista postoje neke nesuglasice ili nezadovoljstvo među mladim supruznicima. Tako majka samo želi celom svetu da dokaze da je i ona nešto stvorila sto je samo njeno i gde ona igra glavnu ulogu koju niko ali bas niko, pa ni novi najvazniji clan porodice u sinovljevom zivotu, ne može da preuzme. Ona želi da tron pripada samo njoj a da vi cekate u redu za nasledstvo i dok je ona ziva poslusno i pokorno udovoljavate njenim zivotnim navikama i zeljama, jer ona je kraljica a supruga je „samo” princeza.

Jovana, Vi znate kakva je vasa situacija i kada je to receno i verovatno i zašto je takav savet dat. Međutim ne brinite brigu jer to nije Vas problem i nemojte ga pretvoriti u vasu bitku. To je problem majke i sina, ponajvise majke, i prepustite njima da nadju rešenje. Vi samo ne dozvolite da postanete kao ona jer sigurna sam vasem suprugu nisu potrebne dve posesivne žene da mu budu majke i da mu govore šta i kako da radi. Dozvolite mu odredjenu slobodu i uzivajte u bracnom zivotu. Sve dok vi vreme provodite nasmejani i zadovoljni njene reci i neće imati neku vrednost, možda i nikakvu, ali ako oko toga budete raspravljali i vi se budete takmicili sa njom on će nju glasnije cuti i vise se lakse prihvatiti sustinu njenih reci. Znaci osmeh, sreća i zadovoljstvo u domu svome bez obzira na negativan uticaj spolja.

Srećno!!!
ljubljenica
(student)
25. септембар 2009. у 05.00
Kad malo bolje razmislis jedna je majka i jedan je rodni kraj!
E sad uvjek ima svoje zašto,zasto je to ona tako izjavila,je li se osjeca povredjenom..pa i mi smo nečije majke,želimo svojoj djeci najbolje.

Egoisticki jeste ali je realno.

Ne treba pretjerivati ni u cemu pa tako ni u izlivu majcinske ljbavi..ona da bi zastitila i pokazala ljubav prema svom sinu nebi trebala da mu daje griznju savest.To nije dobro.Ali ko sto rece neko iznad nemoj da ti budes ako ona uci se na toj njenoj greški.

pozzz i srećno
OKcura
(sanjarka)
25. септембар 2009. у 16.54
NY-City: To nijedna normalna majka ne bi trebala da kaže.

NY-City: „I još jedno zapamti u toj tvojoj zelenoj nezreloj glavi: imaš samo jednu majku a devojke možeš da imaš koliko hoćeš i žene takođe. ”

...to nijedna normalna majka ne bi trebala ni da misli.
NYC40
26. септембар 2009. у 06.14
OKcura, u postavljenoj temi se radi o majci , sinu i sinovljevoj supruzi ( ženi). Moj komentar koji si kopirala iz starije teme je o majci , sinu i DEVOJCI. DEVOJKA nije sinovljeva žena još i možda i ne bude. Kad bude i ako bude ONDA je na majci da se povuce i da se ucuti i da postuje sinovljevu odluku. Razumes li sad? Ako želi svom sinu dobro i ne želi da se razvodi onda nesme, da se mesa sinu u bark. DOk se ne ozeni ima pravo da mu kaže šta misli o svakoj devojci a na njemu je da slusa ili ne i da ako ako je zreo shvati da li je majka u pravu ili je on u pravu. Ako nezna majci da kaže „ona je za mene prava i jedina, kakva bila da bila” onda on i nije za zenidbu jer i kad se ozeni dozvolice majci da se mesa.
Danas sutra će vam biti deca velika imace momke i devojke pa ako ste saznali nešto loše o momku ili devojci , nemojte mi samo reći da ćete cutati ko nemi necete ni reč prozboriti šta znate. Ma ajde... :|)))
Kako biste detetu sada rekli da ste videli njihovog druga ili durgaricu kako puse i da nebiste voleli da i oni pocnu to isto, tako ćete mu reci sve sto znate o nekome sa kim se to dete zabavlja koje vise nije dete ali vi i dalje želite da ga zastitite.
Okcura
(sanjarka)
29. септембар 2009. у 15.43
NYC: „...koliko hoćeš i žene takođe. ”

Izvini, nisam dobro pročitala tvoj komentar da sin ima samo 1 majku a devojako može imati koliko hoće, isto kao što može imati i žena koliko hoće?

Svaka majka koja misli sinu reći nešto protiv „svake devojke” o tom šta misli, to će nastaviti i u braku, naravno.
Ne briše se ta crta kod posesivnih majki stupanjem na oltar.
Očevi ne govore takve stvari, niti porede sebe uopšte sa kćerinim partnerom/erima. Valjda im takve gadosti ne mogu preći preko usta?
LeaDiKaprio
(shumska)
30. септембар 2009. у 15.02
Hm.
Mislim da je žena rekla istinu. Majka jeste jedna a žena ima pola sveta.

Ono sto je sporno je u kom kontekstu je to receno.

Ja bih lako mogla to dati kao primer svom sinu da me pita šta znaci reč „jedinstveno”.

Ali mu ni pod mukama to ne bih rekla kao izjavu o mojoj vrednosti u njegovom zivotu.

Znaci pitanje je u kom kontekstu je data izjava recena.
Sretjko
(advajzor)
06. октобар 2009. у 00.57
Pa zar nije jedna? Mislim danas tatko mozze da se i ne zna, 'si ti chitala za ove shto po-stroje pet-sest mushkaraca da rade test ochinstva? Ona je uspela da njih 6 izmenja dok je ovulirala.

Ja shavtjam da zzene poblen-tave kad mislim, to, oluliruju, al' da sa njih ses-toricu...pa kako sve to posti-zava od ruchak, vesh, ribanje, fajtanje, glancanje, sminkanje, seckanje nok-titji, gledanje ovu Opru i Tajru...ne shvatam.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.