Дискусије : Навијачи

 Коментар
Reprezentacija
TC-64
01. јун 2024. у 09.22
https://www.maxbetsport.rs/konferencija-dragan-stojkovic-piksi-srbija-engleska-evropsko-prvenstvo-520377/

SELEKTOR STOJKOVIĆ: Englezi su jaki, ali nisu vanzemaljci! Napravićemo problem svakom protivniku

Reprezentacija Srbije je posle 24 godine uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo. Tako će „Orlovi” da spoje dva velika takmičenja, posle Katara, sada idu u Nemačku gde će da pokušaju da ostave što bolji utisak.

Pripreme su već počele, a selektor Dragan Stojković Piksi je danas izašao pred medije i tom prilikom je govorio o mnogim temama, o spisku, taktici, zahtevima, novim ugovoru…

Već u ponedejlak „orlovi” kreću u Beč gde će da odigraju utakmicu protiv selekcije Austrije, a nekoliko dana kasnije će da odmere snage sa Švedskom.

– Izuzetno me raduje činjenica da smo nešto ranije ušli u pripreme nego što je to uobičajeni program. Objasnio sam igračima važnost turnira koji nas očekuje. Svi koji su mogli su došli, to je u totalu 16 igrača. Prvog juna će da se priključe Vlahović, Kostić, Ilić, Tadić i Samadržić. Drugog juna Mitrović, Sergej i Živković. Trećeg juna Jović i Milenković. Milenković je imao zaostalu utakmicu, radimo na tome da ga oslobode tih obaveza, ali to ne zavisi od nas. Jović je u Australiji sa klubom, trećeg juna se vraća u Evropu, sad videćemo da li u Beograd ili u Beč, videćemo.

„AUSTRIJA I ŠVEDSKA KLJUČNE ZA SAMOPOUZDANJE”
Selektor ističe da su predstojeće dve pripremne utakmice veoma bitne za njega i ekipu, pogotovo iz razloga što dolaze neposredno pred veliko takmičenje.

– Ove dve utakmice shvatamo najozbiljnije, to je nešto što nas čeka na prvenstvu, Austrija je kvalitetna, Švedska takođe. Situacija je drugačija nego u martu. Ovo je nešto što smo želeli i tražili, upravo smo takve ekipe hteli, da budemo na nivou u svim segmentima, da ostavimo dobar utisak i dobijemo to samopouzdanje koje je jako važno. Treba da budemo pametni i da ne pravimo gluposti po pitanju sastava, jer kao što vidite i Mitrović i Sergej dolaze drugog juna oko ponoći. Jović i Milenković tek trećeg, ako neko misli da oni treba da igraju četvrtog juna onda stvarno nemam komentar. Ne bih ulazio u tu vrstu rizika, pogotovo Jović koji se vraća iz Australije i Milenković koji igra drugog juna. Ti igrači će da budu na klupi, ne na tribinama, pa ćemo da vidimo u kakvom su stanju – istakao je selektor, pa dodao:

– Probe sa Austrijom i Švedskom, su vrlo specifične jer dolaze pred veliko takmičenje. Ono kako smo kilavi bili u kvalifikacijama sada je šansa da popravimo taj utisak. Da budemo mnogo bolji i vratimo ono samopouzdanje koje smo imali. To možemo dobrim igrama i rezultatima. Iz tog razloga kažem, specifične utakmice jer su pred takmičenje. Jeste prijateljska, ali je mnogo ozbiljno shvatamo. Kada nosite dres svoje zemlje onda nosite veliku odgovornost, kao što je nosim i ja kao selektor. Imamo i odgovornost prema ljudima koji dolaze na stadion.

„ENGLEZI JESU JAKI, ALI NAPRAVIĆEMO IM PROBLEM”
Uprkos tome što prvenstvo još nije počelo, već se uveliko razmatra o dometu Srbije u Nemačkoj. Neke reprezentacije se ističu kao favoriti, a među njima je i Engleska, sa kojom „orlovi” igraju prvi meč u grupi.

– Sve ekipe koje su se kvalifikovale, a znate da smo se kvalifikovali posle više od dve decenije, startuju od nule i svi imaju iste šanse. Idemo korak po korak, učinićemo sve da prvi korak napravimo uspešno, a to je da se kvalifikujemo za drugi krug. Kasnije naravno fokus ide u tom pravcu ko je sledeći protivnik. Tražiću maksimalnu koncentraciju, zato u ovom periodu ćemo raditi pored taktičkih stvari, defanzivnih pre svega, obratićemo pažnju na fizičku spremu. Takmičenje je zahtevno, fizička angažovanost mora da bude na maksimumu čak i više od toga. Ono što me posebno raduje je da ambulantu koju sam imao pre dve godine sada nemam, sve je dobro i to je izuzetno važno za mene kao selektora – rekao je Stojković, pa nastavio:

– I pre dve godine smo imali teškog protivnika na startu, iako smo prema mom mišljenju u prvom deu utakmice bili u egalu. Problem je bio što napadački nismo bili na nivou zbog povreda i tu nismo mogli da odgovorimo. Imamo Engleze koji su izuzetno jaka ekipa, mi to naravno poštujemo, ali verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat. Jesu oni jaki, ali nisu vanzemaljci. Jedan od zahteva da biste bili dobri je fizička sprema, to mora da bude na maksimumu. Jer utakmica u kvalifikacijama ima popravni, ovde morate da budete iznad maksimuma i to u svim segmentima. Da li sam zadovoljan sada? Sada nije bitno, oni su završili takmičenja, imali su par dana slobodno. Mi svaki dan radimo na tom planu i ovi koji budu došli imaće jedan dril, svi će na tom nivou da budu na maksimumu da ja ne bih razmišljao ko koliko može da igra. Svi moraju da budu na istom nivou. Vrlo ozbiljno shvatamo ovo takmičenje i želimo da odigramo najbolji fudbal koji možemo. Ako je neko bolji od nas pružićemo ruku, a napravićemo problem svakoj ekipi protiv koje budemo igrali.

=================================================================

Meni samo nije jasno na osnovu čega on gradi bilo kakav optimizam?
Osim u Ligi Nacija mi ništa nismo pokazali od utakmice a Portugalijom! Ništa! Umesto da vidi kako raci da sacuvaju vodjstvo kao protiv Svajcarske ili Kameruna, pa i protiv Bugraskeu u Leskovcu, on prica kako Englezi nisu vanzemaljci koji imaju po meni najbolju repreznetaciju josod vremena Linekera. Da ne zaboravimo da su odralii Makedoniju i Crnu Goru po 7-0! Nas mogu jedno 4-0, 5-0! Cime da se suprostavimo? Kojom odbranom? Kojom taktikom? Ja ljudi verujem da oni na treninzima ne rade ništa! Imamo priliku da samo i pobedom protiv Slovenije odemod aje kao treci u grupi, ali ko da garantuje tu pobedu? Čak smo i protiv te Slovenije vodili 2-0 u Ligi Nacija i dozvolili pad u drugom poluvremenu i 2-2!
intrigue
01. јун 2024. у 11.14
Негде на трчах на неки поткаст , причали људи о фодбалу , репрезентаицји , Пиксију итд.

Од тих људи чух информацију да Пикси уствари никад није у својој тренерској каријери успео да посложи одбрану . Напад ок , али одбрану нема шансе .
Он то једноставно неуме .

Тако да су га Кинези , из те екипе коју је водио тамо , отерали баш због тога ...
Тај тим је играо утакмице у којима је губио резултатима 3:4 , 5:3 итд .
И зато штилике у дупе .

Нисам убеђен да се код њега било шта променило , он још увек не уме да посложи одбрану .
Мада , и нема баш неки избор бекова што се тиче .
Зато чисто сумњам да ћемо ми Енглезима бити било какав проблем .

Ми смо једноставно прочитана књига и сви знају како играмо и шта да очекују против нас . Никаквих ту промена нема .

Све исто .
Ево и ја би сад могао навести првих 11 .
Вања на голу , Павловић , Вељковић , Миленковић , Костић лево , десно Живковић ...горе Митровић , иза њега Тадић ...е сад везни ред ...Гудељ , Илић и Сергеј .
То је то .
Не верујем да ће кренути са Митровићем и Влаховићем .

Нек нам је Бог у помоћ .
TC-64
01. јун 2024. у 16.01
Bitno je da su oni poceli sa reklamam za pivo sa sve selektorom.
Sad sam video reklamu za Nektar pivo. Tadic sutira preko zivog zida napravljenog od gajbi piva, a pre toga im Piksi komanduje da iznesu gajbe na teren! Pa su posle zaobilazili flase loptama kao cunjeve.
MiSlim šta reci. Verovatno je to ta taktika za Englesku!
AngryMishko
(Cupavac)
03. јун 2024. у 09.26
Jedino šta je možda pozitivno je sto retko ko gaji bilo kakva ocekivanja pa je teško da će iko biti nešto razocaran.
Znaci jedino mogu pozitivno da nas iznenade..a tip je poznat...2 plus golova po utakmici ko hoće siguricu..3 plus hrabrija varijanta.
:)
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.