Дискусије : Историја

 Коментар
Oto fon Bizmark -Rusija
TROFAZNI-3
(Penzioner)
01. април 2014. у 20.29
„Snaga Rusije može biti potkopana samo ako se od nje odvoji Ukrajina. Oni koji žele to da urade, ne samo da ih moraju odvojiti, već Ukrajinu moraju suprotstaviti Rusiji, zakrviti dva dela jednog naroda i gledati kako brat ubija brata.
Da bi to ostvarili potrebno je pronaći i odgojiti izdajnike među nacionalom elitom i uz pomoć njih izmeniti samosvestjednog dela velikog naroda do takvog nivoa da mrze sve rusko, da mrze svoj rod, a da to ni ne znaju. Ostalo će učiniti vreme.”

Oto fon Bizmark (1815-1898)
Ganci_Like
06. април 2014. у 16.27
jel možeš postaviti izvor za ovu izjavu da je mogu procitati u originalu na njemackom?

Hvala
Bazorilo
19. април 2014. у 10.52
Ja lično ne verujem da je Bizmark imao vremena a ni ideje da se bavi
mišlju,kako bi trebalo zavadjavati dva Ruska naroda.To ne zbog toga sto on to nebi zeleo i hteo,već iz razloga sto je on bio i previse opsednut brigom kako da zaustavi Ruse u napredovanju prema Bosforu.
Bio je uplasen mogućnoscu,da Rusi dodju u poziciju sa koje mogu diktirati Turskoj napustanje porobljenih Balkanskih naroda,Bugarske,Grcke,Srbije i Rumunije.Takodjer se plasio da rimokatolicki Srbi(kako je on nazivao Hrvate i Slovence)ne potraže Rusku pomoć radi svoje samostalnosti.To je bila njegova nocna mora.

www.zeno.org/Geschichte/M/Bismarck.../Neunzehntes+Kapitel
Wenn Rußland mit der Construktion seines Gewehres, der Art seines Pulvers und der Stärke seiner Schwarzen-Meer-Flotte seiner Meinung nach »fertig« ist, ...

 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.