Дискусије : 30+

 Коментар
Греота летовати
dulebg
(posmatrach)
07. јул 2013. у 18.40
Шо ја бе волим врућину, и празан град, топлу Аду - притом да не радим а да има пара. Све се то састави у комбинацији летовања у Бгд. Кажем - жива греота ломити се преко свих тих брда и граница, да би негде стао у ред за шишање, одн. бријање на суво (зависно од поднебља)..

А оно у Бг - малопре сам од Кошутњака до Дорћола извезао за 12 мин, ведра ноћ 20°, Мајко Јанковић кења на 202, попио пиво у Ванизелосовој (Ђуре Ђаковића за необавештене) - све то ти измакне у некаквој приморској фабрици преплануле боје, лудо-смо-се-провода и нешто трошка. После кад се вратиш не мож да се сетиш: које си године био у Хургади, а које у Бодруму?

Мислим да треба купити сплав и лета доследно трошити по Сави, а зими би се можда могло (то кад сакупимо паре) мало за Рио, Тајланд, а и Сиднеј нешто хвале??

Посебно је практично за наше ауслендере - да летују на Ади: ем си код куће, ем на југу, а притом на Ади - ди'ш боље?
Hobbit
08. јул 2013. у 08.08
Pozdravlja te auslender koji se upravo vratio iz fabrike preplanulog tena - Grcke u ledeno „srce” Evrope - Nemacku.
Pošto smo mi auslenderi uvek u nedostatku vremena, da napravis projekt simpa kucica uredno poredjanih po obali Save, malo uredis okolinu da bude cisto i sa cvecem, ciscenje splavova svaki dan, instalacije besprekorne i eto nas!!! Da ne zaboravis lep i pregledan website. Obavezni izleti pecanje iz camca, riblji rostilj i riblja corba koja se kuva u kotlicu na obali. Ujutru obavezna dostava vruceg bureka i jogurta. Hostese iskljucivo narodnu nosnju da nose i nemoj da se neko spomenuo splavove za ljakse.
Savet ti ovaj put neću naplatim :-))
P.S. Tough businesswoman
aom
((ime_u_kucici))
08. јул 2013. у 09.24
nije dule rekao da se ide u hotelski komplex sa pet zvezdica već na Adu, a to je nešto sasvim drugo!

Ada - neukrotiva i nepripitomljiva, lukava i hirovita, tajanstvena i mazna, podatna, nežna, a istovremeno divlja, blaga i opasna, lukava rečna zavodnica i opsenarka… napisao je Momo Kapoor

Hobbit, toplo ti preporucujem da zaboravis na Adu, nije to mesto za tebe, ne bi ti se dopalo, ne nosi narodnu nosnju...sva nosnja joj je od cistog beogradskog blata prasine i savske vode! Suvise je to autenticno za ljude koji su navikli na all inclusive aranzmane u Grckoj ili Turskoj!
na Adi možeš da pokupis krpelja kao nigde na svetu, možeš da ugazis u flasu od piva koju je prošle noćineko razbio, možeš da ostanes bez soferke na parkingu samo zato što ti je ispala futrola za cviker na sediste iz tasne, možeš da dobijes slom zivaca zbog klinca koji milion puta zaurla „mamaaaaaaaaaaaaaaaa vidi meeeeeeeeeeee kako plivaaaaam” dok mama brsti porukice na telefonu, možeš da popijes toplo pivo i da pojedes hladnu corbu...

ali na Adi kao nigde na svetu možeš da se osecas kao kralj, za kojeg se i jedino tog dana sva Ada probudila, ulepsala, nacifrala i namirisala - da ga sakrije od celog sveta ako mu se hoće!
Hobbit
08. јул 2013. у 10.04
Khm, izgleda da je u mom pisanju promakla ironija, nacisto tanana kategorija. Tako da kompleks sa 5 zvezdica nije neophodan, jer na pecanje idemo i bez batlera a Turske i Grcke all inclusive nismo nikada videli zato što imamo svoj stancic i svoje pajtose na moru. Ali ako ću samo u polomljene flase da ugazim, da mi auto bude ulupan zbog nedaj boze zaboravljenih naocara, onda velikodusno ostavljam Adu Robinzonu i ostalima. Nije kriva Ada, jelte nego sve sto oko nje i na njoj raste.
Toki
08. јул 2013. у 12.24
čak ni ja ne bih bolje rekao hahaha...
leto na adi, zima negde juznije, kuba možda...
jesen i proleće tu gde već i jesam...
mada mi se nekako i sveb svidja (nadam se da se još uvek tako zove)
dule, ti mi bre ulepsa dan tim tvojim pisanijama
dulebg
(posmatrach)
08. јул 2013. у 18.47
Што рече Хобит - уредити хотел са 5* - 99% светског туризма је такво: упакују те у целофанско паковање, показују ти сељаке од пластике и неке извикане рушевине, увале ти мало сувенира за пуно пара и згурају назад у авион, којим је дошла следећа смена.

За варијанту да упознаш живе људе, да те одведу кући на кус-кус (ваљда не буде прво ђи-ђи?), да осетиш душу народа и како је бити један од њих - то ваљда успева бициклистима, пешацима? Мислим - који се уопште врате ..
Toki
09. јул 2013. у 10.47
dule, na kubi postoji kombinacija da iznajmis deo kuce u privatnom vlasnistvu na samoj obali.
koliko se secam, to zovu nešto kasa... kosta oko 15-ak dolara dnevno i uglavnom se iznajmljuje na duže. pricao sam sa ljudima koji to rade. odu negde sredinom decembra, i vracaju se krajem marta - početkom aprila. za oko 500 dolara mesecno ti i žena da uzivate. ukoliko želiš i klopu još par dolara dnevno. jevtinije nego ciganska ... znaš i sam. to ja planiram da uradim, isao sam par puta na njihov sajt, divota.
dulebg
(posmatrach)
10. јул 2013. у 18.53
Не могу да се осетим београдскије, него кад у врелу летњу ноћ прођем Врачаром, Крстом, Чубуром - то све бруји, дише, не спава. Не кажем - не фали ништа ни приморским ноћима, али не можеш све.
dulebg
(posmatrach)
14. јул 2013. у 12.47
Таква је била и ноћ код Хајдучке чесме, не мари ако је неко одавде био превише мали, па га нису пустили ))
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
15. јул 2013. у 16.14
ja bio pre dve zime tri metra u tajlandiji kraljevini licemerja. fino vreme, džabe zelena pijaca, narod izgleda nasmejano, al' daleko je od nasmejanog.
naravno, kad ideš preko turističke agencije - onda je land of smiles - mislim, i ja bih realno bio nakežen ceo dan da nekog bukvalno pljačkam, a za svoje prosečno loše usluge, a na prosečne cene lokalne :)
imati splav na savi je cool, mada, mora da se bude tu (vodostaj-natezanje/otpuštanje sajli/sidara i t.d.). IZUZETNO je dojajno s jeseni/zimi. drva su naravno džabe (donosi ih reka) i t.d.
ja do nedavno imao čamac na savi dok sam živeo u bgd. baš mi je bilo simpatično oduševljenje „običnih civila” kad ih provozam malo po reci.
dulebg
(posmatrach)
16. јул 2013. у 16.54
Да, већ си помињао да су лицемерни. Шта мислиш јесу ли према свима такви, или према странцима?
Sasha-Mudrijash
(kreativni lik)
17. јул 2013. у 17.16
ja miz' da su takvi generalno. dodatno ide na nerve što kad vide bledolikog čoveka, to prestaje za većinu da bude ljudsko biće, i postaje onaj $ hodajući znak. plus što ide na ganglije što su i neopevani rasisti.
a bila super jedna riba, cenjkam se ja nešto za neke šarene vojne čakšire, i kao ma ne dam ti toliko para, daj za onoliko i t.d. - i kao dobro ajde, evo ti toliko i toliko. - i kao - aj snajka 'leba ti reci der ti meni pošto su te 'lone za thai-drugara - i ona mi naravno kaže.-na tajlanijskom jeziku, i umre od smeha. evo ove čakširice: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/25448_354050948554_270183_n.jpg
-smanjile se posle pranja. sad su mi prilično kratke, a ne mogu reći da sam poras'o u visinu u poslednjih 2 godine.
dulebg
(posmatrach)
18. јул 2013. у 17.04
Ево опет вечерас једна мирна ноћ, ведро је - Месец последња четврт, град се дави у зеленилу. Само нема оне јаре што уме да бије из асфалта, кућа, аутомобила, других људи .. не нари, истрпећемо и без тих недостајућих 10-12°.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.