Дискусије : 30+

 Коментар
Неделикатност
dulebg
(posmatrach)
01. мај 2013. у 19.38
Друштва у којима се крећем углавном врцају од доброг хумора, често зачињеног иронијом, а свакако и самокритиком.

Међутим - у свему се у негативном смислу издваја дух пар професија: ради се о некадашњим ученицима машинских и, у мањој мери, електротехничких школа. Сви смо ми после прошли, или не прошли, исте факултете, али тај белег се направи једном и засвагда.

У њиховом зафркавању прејака је доза грубости, суровости, неделикатности, предвидљивости. Питали смо се шта ли их то издваја, и једино, до чега се може доћи, јесте: строго мушка оделења!!? Можда је траг погрешан, али изгледа да је у једном пресудном животном добу зафалило женског утицаја, те их је то изградило другачијима, него што смо ми остали.

-

Не значи да су они лоши, а ми добри - далеко било. Можда смо управо МИ мекани, женскасти, умишљени, пре-интелектуални? Ево питајте Светлост: Руси поново навијају за одвојену наставу за дечаке и девојчице, кажу да „примају градиво на различит начин и потребне су различите тактике”. ОК вероватно ће тиме добити дечаке свесније свог мушког задатка и девојке свесније своје женске одређености. А да ли ће и они можда бити прегруби, неотесани, напажљиви .. као једни тамо?
Pandora69
(mi´´)
02. мај 2013. у 14.57
Dule, decaci u vrticima/decijim obdanistima su vaspitavani od strane žena(vrlo retko vidjam muskarce vaspitace), tako da verujem da će im u skolama dobro doći da budu malo odvojeni i razvijaju svoju muskost.
dulebg
(posmatrach)
02. мај 2013. у 15.54
Често није важно да ли жена васпитава дечаке - жене имају иста или слична очекивања од дечака/девојчица, као и мушкарци.

Него да не изгубимо нит: мене изненади простота неких људи - интересантно је да ни у струци не лете високо, тј. да су склонији приземним решењима?
aom
((ime_u_kucici))
02. мај 2013. у 16.28
nismo svi od istog materjala napravljeni
ne možeš od camove daske da napravis nešto da lici na beli bor ili kauri drvo...

može da zadrzi cvrstinu, pa možda čak i oblik,
ali tekstura se ne može isfolirati!
djavo666
04. мај 2013. у 14.45
Postoji puno ljudi koji su zavrsuli neki fakultet, pa bi ih vecina zato mogla smatrati obrazovanim...međutim oni nisu nikad zalutali do biblioteke i procitali neku knjigu koju nisu morali, neku koja nema veze sa njihovom profesijom. Oni su za mene potpuno knjizevno nepismeni...skoro pa duhovni invalidi.
dulebg
(posmatrach)
04. мај 2013. у 20.09
Ђаволе, слажем се,
Свакако да многим људима речник и фонд мисли вапи за свим оним што су прескочили. Али постоје зачудо и људи, који су све живо прескочили, а да су и даље живе фонтане духа, знања и неког свемирског образовања, којем не можеш да уђеш у систем ? )))
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.