Дискусије : Тенис

 Коментар
Roland Dži - vreme je za prvi ove godine
DSQ1964
27. мај 2024. у 13.24
Noletu se otvorilo samo tako, Rafa ispao u prvom kolu turnira na kojem je bio Car kraljeva. Prosto mi je neverovatno da pročitam ovo što sam napisao ali….svemu jednom dodje kraj. Da li će se Rafa ikada vratiti, pa mislim da više čak ni on sam ne veruje u to.
antologia
(svakog dana...)
27. мај 2024. у 17.34
Da, zaista cudna vijest. Naravno da sve ima kraj, ali ovo ispadanje je bas prevelik udarac.
Pravda je da mu udarac zadaje Zverev, covjek koga je bas Rafa umalo oterao u invalidsku penziju.
Stari sistem se raspada i ne mogu reći da ne zalim za onim blistavim, zvezdanim trenucima tenisa sa Rodjom, Rafom, pa i Marej , koji juče izgubi od sjajnog Vave..itd
Nažalost, nije nam ni Nole u nekoj formi danas i bez trenera je. Ipak, ja znam nda će on imati još jedan uzlet i da će kraj ove godine biti mnogo. mnogo bolji, a onda i zavrsnica sledeće.
antologia
(svakog dana...)
27. мај 2024. у 17.45
Kecmanovic je pobjedom nad brazilskim igracem Thiago, oko 60.ATP, prošao u drugo kolo.
Lajovic trenutno igra peti set protiv odlicnog Rusa, Safulina. 2-2 je trenutno
antologia
(svakog dana...)
28. мај 2024. у 17.30
Braavao, Noleee. Prvi korak ka kruni sa 3-0 protiv veoma dobrog Francuza, Huber, 142. ATP
Namucio se Nole u ovom mecu, ali je odolio i sto je najvaznije u tri seta.
DSQ1964
28. мај 2024. у 19.14
Nisam gledao, rezultatski 3:0 deluje kao po protokolu, nadajmo se da će ovih prvih par mečeva biti dobar trening za sledeću nedelju.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
29. мај 2024. у 23.40
Nastavlja se medijsko favorizovanje Rafe i Rodzera. Sad reklamiraju kofere i ranceve Luja Vitona. Digli ih na neku planinu, posadili na Luj Viton sanduk, odrzali besedu od 8min i kusur dok pada sneg, pune im glave pahulja. Fed je pomenuo taj njihov vecni rivalitet, i kako je bio izazov igrati sa takvim igracem koga je izdvajao od ostalih stil igre i stav, tim redom. Rekao je da su se onda pojavili Djokovic i Mari od mladjih ali, Nadalov stil i stav...ahhhhh... kmee kmeee...nja nja... Nalaskali su jedan drugog, odradili slikanje (cuvena Ani Libovic ih je slikala). Jedan Au novinar je rekako kako nije u redu da tamo nije bio i Novak jer bi kampanja mogla da ide pod sloganom Power of Trinity... Nekako, ne mogu da zamislim Noleta kako sedi na Luj Viton sanduku sa ovom dvojicom. Da mogu da ga nekako spuste na Mt Everest i tamo uslikaju, to bi bilo to.

https://www.sportskeeda.com/tennis/news-falls-short-power-trinity-federer-nadal-s-louis-vuitton-campaign-missed-target -due-djokovic-s-exclusion-says-paul-mcnamee
frangipani
(>Catch the rainboW<)
29. мај 2024. у 23.42
Tuga... tolike godine prošle a SC i dalje lomi linkove...

https://tinyurl.com/3b9fr556
„Djokovic is variously described as divisive and insincere. Of course, that’s from people who don’t know him,” Paul McNamee wrote on X. „If you want the reality, ask the locker room. That’s where he is the MAN… highly respected and popular. So perhaps check with his peers?”
dr-mors
30. мај 2024. у 12.21
Obozavam kada Nole razbija spanske cige.
Doduse, ovaj danasnji bio je beli..ali ja ga *vidim kao dimljenog...
ExoduSs
30. мај 2024. у 12.25
Bogme biće zracenja ovde. Sreća niko nije u nekoj ubitacnoj formi tako da Nole ima neke sanse ovde. Valjda će da digne formu konacno ove godine!?
dr-mors
30. мај 2024. у 12.34
-malo li je od jednog takoreci 40-o godisnjaka...
antologia
(svakog dana...)
30. мај 2024. у 20.30
Ma super je on u ovim okolnostima. Bravo, Nole Možda se negdje i cuva, pa je ovaj rezultat. od 3-0 Suuuuper!
Vidjeh i ja negdje tu reklamu, ali sam odbila da gledam. Nisam od šunda nikada bila.
Nas junak izgleda fantasticno: zgodan, mladolik, dobro igra, drzanje, stav. I on je igrac od stila, svi ovi mladi su to preuzeli, ali „kurve” ćute i neće da analiziraju. Nole je nasao modus da parira i Rafi i Rođeru i tim visokim ubitačnim serverima, Endiju, Del Potru ili Vavi- Nad tenis i univerzalna spremnost, ritern, bekend…. A o brzini, rjesenjima, dugim loptama, pa vinerima itd, da ne govorim. Bio je, a i sada, neko ko uvijek pruza kompletan i dinamican mec i odlično se nosi i sa najmladjim igračima koje odlikuje refleks, brzina i fleksibilnost. Siner, Alkatraz…
Neka njih u njihovom Mapetu, zna Nole svoj posao.
Ima i on divnu reklamu koju Lakost sad izbacuje. Veliki krokodil otvorene čeljusti i Nole usred svega
DSQ1964
31. мај 2024. у 09.23
https://www.novosti.rs/sport/tenis/1373557/rafael-nadal-najnovije-vesti-rolan-garos-rezultati-karlos-moja

Boga mi Moja kaže da je Rafa na 80-85% svojih mogućnosti samo nije imao sreće sa žrebom. Znači da je Rafa pretendent i za Olimpijsko zlato i Wimbli a za US Open je već izvesno i da ga uzme?😅
Moja samo davi gugutke zbog sponzora ili je stvarno tako. I Macan Wilander je nešto kenjo u tom fazonu, da je Nadal odličan ali jbg dobio je baš najgoreg mogućeg protivnika što je mogo, čak bi mu i Nole više odgovarao u prvom kolu.
Mexico1
(Trust_Nobody)
31. мај 2024. у 18.51
Kakav bre Rafa covjek se raspada i sve ga zivo stiglo sto je konzumiro , ovo se zove batrganje u zadnje vreme….. Darago mi je zbog Olge Danilovic i svaka cast , samo da nastavi ovako 💪🏻💪🏻💪🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸
-Borislav
01. јун 2024. у 06.30
БРАВО ЗА ОЛГУ!

Какав меч за кидање живаца, скоро па у рангу неких Нолетових епских мечева, нервирао сам се, галамио на ТВ, попушио кутију цигара за време меча...апсолутно лудило.

Тим пре што је у претходном колу „скинуа” Данијелу Колинс, којој је ово завршна сезона и игра у животној форми и због великих напора у том мечу, нисам очекивао да ће добити Векићеву.

Бар једно 5 гејмова кроз меч је трајало по 10 минута, било је напето, могао си да осетиш електрицитет у ваздуху и када је било 5-2 за Векићеву у ТБ, већ сам отписао Олгу.
Али онда је некако стигла на 7-8 и та задња три поена су за уџбенике тениса, како их је само одиграла, бре!

Штета што је овај форум Нолетов, када неко други од наших игра, готово се занемари а ја се још увек сећам Ане Ивановић и њене титуле из 2008 године, година која је била сјајна за српски тенис.
Ноле освојио први ГС, као и Ана, на врху су се дуго мењале Aна и Јелена,
Јелена играла финале УСО против тада ипак моћније Серене, такође је завршила годину као број један, успеси који ће се заувек памтити, (2007 је освојила Вимблдон у мешаним паровима са Ендијевим братом, Џејмијенм).

Ана није имала среће те године на АО, у финалу је чекала Шарапова, која је тих година била стандардно на високом нивоу али јој је Ана узела РГ, којег је Марија освојила 2 пута, 2012 и 2014.

Не игра само Ноле тенис, али ето, ако он није у дворани, нема ни навијача, па да не знам ко игра у ком такмичењу. :(
antologia
(svakog dana...)
01. јун 2024. у 06.47
Jeste, Olga je najprijatnije iznenadjenje. Samo napred!
DSQ1964
01. јун 2024. у 09.54
Ma navijamo bre za sve koji igraju za Srbiju. Zašto bih inicijalno više voleo Noleta od bilo kog drugog koji je naš ali logično je zašto je ovo „Noletov forum” i zašto najviše govorimo o njemu.
Naravno izuzetan uspeh Olge pogotovo zbog rasporeda, lično nisam za sada u mogućnosto da uopšte gledam ovaj RG pa mogu da komentarišem samo onako generalno.
Mexico1
(Trust_Nobody)
01. јун 2024. у 13.51
NOLE je broj 1 uvek i zauvek , da živi 1000 godina i da igra u hiljaditoj godini ja ne odustajem od njega. Od mene mogu svi odustati ali od Nokse nikad . Jedan je NOVAK DJOKOVIC , i kada se njegovo ime izgovara treba svaki put ustati , prekrstiti se i zahvaliti Bogu sto nam je podario takvu legendu koja ne umire nego živi vecno za veke vekova 💪🏻💪🏻💪🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸❤️❤️❤️🎾🎾🎾
antologia
(svakog dana...)
01. јун 2024. у 17.12
Bas tako. Dok cekam Noletov mec veceras, upravo počeo , odlična, ostra igra. Brza. Museti prvi brejk i Nole odmah vraca.
Rano putujem, pa ne zna da li ću gledati, ali vrijedi.
Prethodno su naše odbojkasice pobijedile Canadu 3-1- fenomenalno.
Opet stara prica, Nole nema pravi tretman i respekt. Sad će ponoc, a on tek u prvom setu.
Kisa, mečevi od juče, rastegli dublove kao zvaku- sramota.
Ukrali mu i poen, ocit i odjednom nema Hawk-Eye, poslije pola sata saznamo da je lopta bila dobra. Naravno, to je pomelo malo Novaka.
Odličan mec, Nole 4-3.
Novakova forma sve bolja, možda podigne i pehar. Nadajmo se! Daj, Boze!!!!

geronimo
01. јун 2024. у 17.35
Tako je bre. Prvi set u dzepu.
antologia
(svakog dana...)
01. јун 2024. у 17.55
Hvala, Borislave za opis meca. Ja nisam mogla da gledam, inače gledam, ne samo naše na GS i uopste velikim turnirima.
Ona je imala bas dug zalet, Olga i nisam vjerovala da će i ući na jedan GS. Uvijek problemi sa klasifikacijama.
Jecu sam mnogo voljela, ne i Anu, ali sam navijala za naše- uvijek- Tih godina je i Janko bio u prvih 10 i Viki i Zimonjić /Nestor prvaci sveta. Čudi i DC.. pa i Dokicka..
Ja vjerujem da će biti novih talenata.
Kecmanovic, Lajovic i Djere su isto vrlo solidni
ExoduSs
01. јун 2024. у 18.10
Ajmo Nole, napucaj ovog Talijana pa da se svi opustimo!
ExoduSs
01. јун 2024. у 19.14
Starost je to. Gde je nekada ubijao protivnika u pojam, danas im daju nadu i hrabrost.
ExoduSs
01. јун 2024. у 19.18
A gde je zracenje!? Svi ste se vi ispraznili vidim ja. Kao i Novakov tim, pa ih sve otpustio. :)
frangipani
(>Catch the rainboW<)
01. јун 2024. у 19.35
Ovde je jutro, videh rezultat iz nekoliko puta ali imam posla pa ne mogu da gledam. Izgleda stresno, drugi set izgubio a treci loše ide? Igra sa 30i sa rang liste. Mnogo napeto. Nadam se najboljem.
ExoduSs
01. јун 2024. у 19.41
Jbg. Jedina nada koja ostaje je da se ovaj mali sam udavi. Lik samo vraca a Novak masi i masi. Promasio je ceo drugi set.
ExoduSs
01. јун 2024. у 19.52
Raspad sistema. Moglo lako biti 2-0 u setovima a Talijan ni kriv ni duzan nadomak pobede. E moj Nole. Hvala za sve!
DSQ1964
01. јун 2024. у 20.00
Ja pratim rezultat i šokirao sam se kad sam vido 1:2 u setovima. Nole je trebao da uzme drugi set i mislio sam da je bio trenutni pad inda će razvaliti talijana ostala dva, kad ono međutim.
Nadam se ipak da će Nole ovo okrenuti i da samo namerno igra duže mečeve (u pola noći) da bi se uigrao za ono što sledi😅
geronimo
01. јун 2024. у 20.17
Nole pravi Srbin.
Tvrdoglav do bola. Uporno igra pimplatorski. Čim je agresivniji i diktira tempo on dobija poene.
geronimo
01. јун 2024. у 20.28
Ovi promaseni smecevi će ga kostati.
Mexico1
(Trust_Nobody)
01. јун 2024. у 20.32
Nole ako uzme ovaj mec , uzece turnir 💪🏻💪🏻💪🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸
geronimo
01. јун 2024. у 20.32
Idemo u peti pa kom obojci kom opanci.
DSQ1964
01. јун 2024. у 20.33
2:2, ajde Nole završavaj to pa na spavanje.
geronimo
01. јун 2024. у 21.10
Tako je bre. Čim je malo agresivniji, laganica.
ExoduSs
01. јун 2024. у 21.10
Zavrsi ga Nole jedva. Lele bate, u Parizu 3 ujutru!?
DSQ1964
01. јун 2024. у 21.11
Krompir u trećem, Nole pogledao na sat i reko dosta he bilo treninga, daj da završavam😄
intrigue
01. јун 2024. у 21.14
никад не потцењујте шампиона . све је то ок , није дошао овде у задовољавајућој форми , није играо ове године као предходних , чича је ...ал дођте чичи на руду , да видите како чича кара .

:))
frangipani
(>Catch the rainboW<)
01. јун 2024. у 22.28
Sad mi krivo sto nisam gledala. Mogu misliti kako je sve islo. Svaka cast Noletu.

„Djokovic is now 369-49 in his career at majors, an 88.3% winning percentage, while Federer was 369-60, an 86.0% winning percentage.”

-Borislav
02. јун 2024. у 05.56
Нажалост, антологијо, не делим твој оптимизам.

„Kecmanovic, Lajovic i Djere su isto vrlo solidni!!

Да, слажем се да су велики таленти алу су ту стали.
Кецмановић већ има 24 године, Душан 33, Ђере 29 године.
Стари су, за било који спорт и мада наравно има такмичара који осећају да још много тога могу да придонесу спорт (Ноле, Вава, Штруф, Димитров, Винус, Штосур, да набројим само пар најпознатијих) је заваравање самог себе.
Ако играју из шале ради, да се некад мало и опусте на неком од Слемова, то силно подржавам и заслужили су.
Али ако играју са помало сулудом надом да ће узети који пехар, онда не мислим да је то баш у реду, краду места млађим играчима којима је рецимо ето баш РГ могао бити први Слем у животу.

Ми ћемо наравно увек навијати за Нолета и, у његовом случају, ипак ЗАИСТА мислим да има шансу за титулу, сигуран сам да би могао добити највеће ривале - Алакраза, Синера, Циципаса, Зверева - јер они у ствари још увек нису бољи.

Њему треба да се пробуди мотивација, инат и можда се то десило баш синоћ, када се мучио и мучио против Мусетија и онда се у једном тренутку сетио ”Еј бре, ја сам Новак Ђоковић, дај да ударим малом коју васпитну (а ни Мусети није баш млад за тенис, већ 30 година) па да бежим спавати.„

Надајмо се да ће од сада само подизати ниво игре, јер он то може.

Поздрав. :)

geronimo
02. јун 2024. у 16.46
Borislave, Museti ima 22 godine a ne 30.
antologia
(svakog dana...)
02. јун 2024. у 18.02
Da, Musetti je mlad i visoko rangiran.
Meni je pokušaj ponižavanja Noleta, stavljanjem u grupu „ s konca i konopca” Nije ni Dimitrovu tamo mesto, ali on je toliko obećavao i sjajno igra sve dok ne prestane da to čini u kljucnim momentima i u završnici.
Dule itd, nasi momci su dobri i priznati teniseri. Titula na bilo kom nivou turnira je velika karijerna premija, pa zato se i broje, al postoje i rangovi.
U Noletovom rangu nisu više ni Rodzer ili Rafa- prevazišao ih je.
Stotine velikih i poznatih igrača koji su igrali 1/2 finala, finala, pa čak i 1/4 f .. su visa kategorija, jer Gs je osvojio samo mali broj u „ open eri” od tolikih.
I mislim da se Nole juče nije trgao iz sna i pobijedio iz inata, nego je uspio da prevlada problem sa disanjem, hladnocom i ostalim neuslovima., pa i činjenica da je meč počeo u ponoc. Njega održava savršen ritam i program, nije više tako mlad, a uslovi su bili liši za igru. Njegova igra je bila, u većem dijelu fantastična
-Borislav
03. јун 2024. у 01.33
Да, у праву сте.

Мусети је 30-и на табели, не по годинама, па ме је то омело.

Извињавам се.
geriatrikus
(zvakac karamela)
03. јун 2024. у 10.47
„Стари су, за било који спорт и мада наравно има такмичара који осећају да још много тога могу да придонесу спорт (Ноле, Вава, Штруф, Димитров, Винус, Штосур, да набројим само пар најпознатијих) је заваравање самог себе.
Ако играју из шале ради, да се некад мало и опусте на неком од Слемова, то силно подржавам и заслужили су.
Али ако играју са помало сулудом надом да ће узети који пехар, онда не мислим да је то баш у реду, краду места млађим играчима којима је рецимо ето баш РГ могао бити први Слем у животу.”
≈=========≈
Нема спорта, када је ово горе речено у питању, који је „поштенији” од тениса. Нико ништа не добива на лијепе очи и свако сам својим радом и резултатима поставља себе у позицију да буде или не буде присутан на турниру. Свако добива поене на основу којих се рангира на основу побједа против својих колега који се боре за те исте поене. Ако 100годишњак успије да својим резултатима стави себе на позицију 50. најуспешнији играча на свијету онда је више него фер да он буде учесник сваког ГСа. Никоме он не узима мјесто и шансу да освоји ГС. Ако млад играч својим победама није у стању да заради довољно поена да буде међу првих 100, како може очекивати да освоји било шта?
И коме би то старији уступили мјесто. Не иде то као у неким спортовима гдје младом играчу даш шансу да покаже шта зна стављајући га у тим. Овдје „балавац” има шансу да игра и да резултатима диже свој збир и рејтинг и уколико скупи довољно поена који га аутоматски стављају у ждријебе за ГС, ни један старац му без обзира на све пријашње заслуге не може одузети мјесто.
Ако је Новак Ђоковић сакупио највише поена то је урадио зато што је имао навише побједа на најјачим и највећим турнирима, а не зато што има 37 година и што су га млађи због поштовања старијег ту поставили.
ExoduSs
03. јун 2024. у 12.03
Danas sve super pocelo i onda povreda kolena. Ne može bez drame kod našeg Noleta nikako ali nikako. :)
geronimo
03. јун 2024. у 12.06
Pokloni mu Nole 2. set.
ExoduSs
03. јун 2024. у 12.09
Ovaj ni kriv ni duzan uzeo drugi set. Nole ga nije ni naterao na neku posebnu igru. A u pm.
geronimo
03. јун 2024. у 12.09
„Нема спорта, када је ово горе речено у питању, који је ”поштенији„ од тениса. Нико ништа не добива на лијепе очи и свако сам својим радом и резултатима поставља себе у позицију да буде или не буде присутан на турниру. Свако добива поене на основу којих се рангира на основу побједа против својих колега који се боре за те исте поене. Ако 100годишњак успије да својим резултатима стави себе на позицију 50. најуспешнији играча на свијету онда је више него фер да он буде учесник сваког ГСа. Никоме он не узима мјесто и шансу да освоји ГС. Ако млад играч својим победама није у стању да заради довољно поена да буде међу првих 100, како може очекивати да освоји било шта?
И коме би то старији уступили мјесто. Не иде то као у неким спортовима гдје младом играчу даш шансу да покаже шта зна стављајући га у тим. Овдје ”балавац„ има шансу да игра и да резултатима диже свој збир и рејтинг и уколико скупи довољно поена који га аутоматски стављају у ждријебе за ГС, ни један старац му без обзира на све пријашње заслуге не може одузети мјесто.
Ако је Новак Ђоковић сакупио највише поена то је урадио зато што је имао навише побједа на најјачим и највећим турнирима, а не зато што има 37 година и што су га млађи због поштовања старијег ту поставили.”

_____________________________________

Tačno, tenis je kao sah. Imaš rejting zasnovan na rezultatima protiv drugih igrača.
ExoduSs
03. јун 2024. у 12.33
Maleri zesci ga teraju ove godine. Povreda pred Australiju, boca metalna u glavu, danas koleno otislo u pm.

Ovo pisi propalo. Previse je ovo igre zza jednog coveka od 37/38 godina. I da izvuce ovo nekako, previse je to kilometraže da se osvoji RG.
ExoduSs
03. јун 2024. у 14.08
Bori se Nole kao lav protiv baksuza i argentinca. A ovde niko da zraci, samo ovaj rafal - smarachina. :)
DSQ1964
03. јун 2024. у 14.56
Bravo Nole , idemo dalje!!
intrigue
03. јун 2024. у 14.56
Кара чича не вади .
:)))

geronimo
03. јун 2024. у 14.58
Ni 7 krmaca mu ne mogu ništa.
antologia
(svakog dana...)
03. јун 2024. у 16.58
Zracila ja, ali u tunelima i sumama nemas signal i nisam se čula tu kod vad u kafanu.
Čudo od Novaka. Svaka mu cast. Sprema se za maratonsko finale.
Mora sad izgurati Rusa!!!!
Bravo za pobedu!!!
antologia
(svakog dana...)
03. јун 2024. у 16.59
Ode Medo, prvo vece iznenadjenje
DSQ1964
03. јун 2024. у 17.11
antologia
(svakog dana...)
03. jun 2024. u 16.58

Mora sad izgurati Rusa!!!!„”

Misliš RuDa?😅
ExoduSs
03. јун 2024. у 18.27
Mnogo je 9 sati tenisa za coveka od 37 godina. Mnogo. Nadao sam se danas lakom mechu i kako je mech poceo rekao ovo je super... Kad ono maraton. Protiv Ruda nije dovoljna samo pobeda već neki laksi mec koji će trajati najviše 2:30 sata. Ruud je sasvim solidan i može da se desi svasta ako Nole nije 100%.
intrigue
03. јун 2024. у 18.57
Видеће се колико сутра у каквом је стању колено ...тек онда ће се знати да ли ће играти или ће предати .
Ако буде играо биће интересантно како ће на њега утицати повреда и тих девет сати тениса из прошлог и овог кола .
Јебига , године су , а у тенису је веома важан опоравак .
Није му први пут , дешавало му се и пре ...али 37 је 37 .

Иначе , он са Рудом „може” да игра , да је здрав и да није толико играо у пар дана не би он са њим имао проблем .
antologia
(svakog dana...)
03. јун 2024. у 20.50
Naravno, Rud. Dobar na sljaci, ali i on se juče «ljuljao» protiv Frica i izvukao se samo zato što nije tvrda pidloga.
Nadam se da Nole zaokruzi 4. RG. Ne bi bilo betrakninger😂🏆
antologia
(svakog dana...)
03. јун 2024. у 21.32
Glupa tastatura, nisam promijenila na srpski.
Ne znam koji izraz„ duhovit” sam htjela da upotrebim🤦‍♀️
Ma Nole ovo može, jedino Alkatraz da malio izadje iz Rafinog klona. Za sada najbolje igra i bas se ufurao u španske priče
antologia
(svakog dana...)
03. јун 2024. у 21.40
I da se zna: juče je napravio 370. pobedu na Gs- ovima, još jedan rekord.
Roger ima 369, Rafa 314 itd….
Dakle!!!!!!
Jedan je car!
geronimo
04. јун 2024. у 11.38
Ipak je povreda ozbiljna, No1e se povukao sa RG. Ebi ga.
DSQ1964
04. јун 2024. у 11.50
Kad se ne da, ne da se, jbga🙁
Šteta, šteta, ko zna šta će biti sa celom godinom a i duže?
ExoduSs
04. јун 2024. у 12.59
Ne želim da mracim ali možda je ovo sad stvarno kraj. Povreda je ozbiljna i oporovak zna da traje dugo. Ovo je ipak jako zafrkana povredna. Velika, velika steta al kad se pogleda kroz kakve povrede drugi teniseri su prolazili, Novak je bio dosta zdrav kroz karijeru. Jbg.
geronimo
04. јун 2024. у 13.16
No1e je vise puta tražio da se teren pokvasi jer je klizav ali su svaki put odbili. Da je Rafa tražio, sam Makron bi dosao da pomogne.
Mamu im zabarsku.
antologia
(svakog dana...)
04. јун 2024. у 13.40
Tako je. Užas,! Gadovi! Rafa i ne voli vlažnu sljaku, ali Mareju su zato prskali sve vrijeme. Čim oko baci. Ma svakom, sem Noletu, pa ni danas.
Sebe radi, neću da psujem i unosim ruzne misli, rijeci i kletve- Ipak se nadam da će se i njima sve vratiti. njihovim ljubimcima.
Ne znam. Noletu je najteze zbog Olimpijade. Ovo je poslednja šansa. GS još i može ubosti… Mnogo me rastuzilo.
intrigue
04. јун 2024. у 14.00
Стварно би била катастрофа да се на овај начин заврши каријера највећих свих времена у овом спорту .

Ако буде морао под нож ова сезона је за њега завршена . Он иначе не воли да иде под нож , тако да није искључено његово одбијање да оде на операцију ...а то би значило још дужу паузу .

Да се врати после свега у 38 -ој ? Немогућа мисија .

Нажалост .

Искрено се надам да повреда ипак није толико тешка и да једина опција није операција ...већ да је то повреда менискуса која може да се санира за месец дана .

ExoduSs
04. јун 2024. у 14.21
Skoro svi teniseri tako zavrse karijeru nazalost. Feki, Nadalina, Marej, Sampras... Svi su fasovali hronicnu povredu i telo je staro da se oporavi.

Kažu da povreda nije možda toliko ozbiljna i da oporak neće biti predug. Pitanje je da li će oporavak biti kompletan.
DSQ1964
04. јун 2024. у 14.25
Prema njegovoj poslednjoj objavi na Instagramu gde je objasnio povlačenje stoji na kraju „See you soon”. Šta to ustvari znači?
Pa mislim da povreda nije takvog karaktera da bi u ovom slučaju i ovim njegovim godinama značila i kraj karijere.
Delovalo je od početka ovog RG nekako da Noletu ovo nije prioritet kao što su mu grand slamovi bili nekada. I pre povrede sam imao osećaj da je Nole izgleda sve karte bacio na Olimpijadu i Wimbldon ove godine i da ga ništa drugo ne zanima.
RG, Olimpijada i Wimbldon u kratkom roku nije bilo realno očekivati da može da uzme čak i on ali 2 od ta 3 ili eventualno kombinacija sa US openom ako Wimbldon opet izvisi mislim da je njegov cilj ove godine i da celu ovogodišnju formu tempira ka tome.
Videćemo naravno ali sam prilično siguran da ovo nije kraj nego samo taktiziranje pred ono što mislim da je zacrtao za ovu godinu.
intrigue
04. јун 2024. у 14.36
„See you soon” би могло мнго значи ...исто као и Нолетова изјава да се ради о „напрснућу” .

Такао да , треба сачекати ...врло је могуће да Ноле једноставно није хтео да ризикује ОИ .

ExoduSs
04. јун 2024. у 16.20
Koliko male stvari znaju da zakomplikuju stvari u zivotu.

Nole je imao onog u Musavog u saci u drugom setu i ispustio priliku. Verovatno bi mech bio zaavrsen u 3 seta.

Oni Denver Naggetz-i imaju San Antonio u saci - 20 razlike u trecoj, i izgube. Inače da su uzeli, ne bi isli na Minesotu gde su isto ispustili 20 razlike u trecoj.

Alkatrazu isto dao drugi set na Wimbledon-u i izgubio Wimbledon.

Nekad moras da budes klinikalan.
frangipani
(>Catch the rainboW<)
04. јун 2024. у 18.14
6 sati ujutru, otvaram na telefonu rg sajt. Gledam i ne ulazi mi odmah u glavu.

Nemam reci.
antologia
(svakog dana...)
04. јун 2024. у 19.18
Siner, zahvaljujući dogadjanjima sa Novakom, preuzima prvo mjesto na ATP. Nekom smrkne, a nekom svane- nije samo poslovica.
On jako dobro igra, ali bih rekla, mada nije moj favorit, da će Alkatraz lagano da podigne pehar.
Dimitrov ode, kao sto sam rekla i prije toga, a igrao savrseno. Nema mentalitet pobjednika, nije ga ni imao.
Zverev je krenuo na misice, ali i počeo da varira u igri. Ako sutra pobijedi, ide na Ruda koji je
sada već drugi put „pobijedio” Noleta. OK, predaja, ali mu se put bas otvorio.
Cicipas 0-3 sa Alkatrazom. On je uvijek razocaranje, a ja navijala iz petnih zila:)))) ne mogu sebi da vjerujem.
Tipujem finale Rud vs Alkatraz
antologia
(svakog dana...)
05. јун 2024. у 06.55
Naravno da se i o tome radi, možda najviše. To smo i mi govorili.
Međutim, napravise anketu juče -Mats i company sa Eurosporta- pitali Koko, pored ostalog, svi o godinama i kasnom mecu i 5 setova. Bezobrazno kao i uvijek.
Dimitrov je govorio o ruznom rasporedu i o tome kako su na dnevnim rasporedima sve vrijeme dublovi.
Vidjecemo. Povreda je tu, ali možda se Nole povukao i da bi mogao igrati Olimpijadu i onda
USO. Tako bih bar ja voljela i da još nije gotovo- i opet u Inat svima da mazne bar još jedan GS
Tubby
05. јун 2024. у 17.16
Ljudi koji nemaju svoje zivote prave drame od tudjih.
antologia
(svakog dana...)
05. јун 2024. у 17.28
Operisan Novak, valjda ste čuli i slijedi 3 nedelje mirovanja. propusta Vimbldon.
Na to nismo racunali. Neka se oporavi do Olimpijade i za kraj sezone. Tako mu je palo. Može na kraju sve da se dobro završi, ako se naoruza i psihicki i fizicki za ono sto predstoji.
Zverev uskoro spreman za 1/2 finale sa 2-0 u setovima i vodi u trecem.
Iznenadjenje je fenomenalna mlada Ruskinja, Andrejeva, 17 godina, pobijedila Zabaljenku iz BLRus. Zao mi je sto bas nju, ali je bila bolja , mnogo bolja.
Sasa umjesto da završi mec, dozvoljava brejk protiv sebe i dalje-ko zna. Pokazuje i znakove bola u ramenu. Hm, znaci, dugi i teski mečevi su mu slabost .
Mali iz Australije se tek zaigrao.
antologia
(svakog dana...)
05. јун 2024. у 18.32
Zverev ide u 1/2 finale protiv Ruda. Kaže da je nocno igranje teze i teren tvrd i opasan. O tome prica i Koreca i drugi, a Noletovu izjavu i problem su komentarisali kao: godine su tu, 5 setova..bla, bla, bla
mxm
07. јун 2024. у 13.47
Zverev je dijabeticar i zato ima problema sa dugim mecevima - teško je drzati stabilan nivo secera u krvi pri tako dugotrajnim naporima.
DSQ1964
07. јун 2024. у 14.17
Alkatraz nadigrao Sinera u lavovskoj borbi u 5 setova i čeka drugog finalistu koji će se rešiti između Ruda i Zvereva.
antologia
(svakog dana...)
07. јун 2024. у 16.04
Gledala. Odličan mec. Ja navaijala za Sinera. I on je dobio grčeve u jednom momentu i probleme sa laktom.
Svileni momci, ali imao je Spanca, psiholoski ga nadigrao i nije uspio da to održi. Da je bilo 2-0 u setovima, u startu, ne bi igrao pet, jer to Alki ne bi stigao.
Svaka cast za stabilnost Alkatrazu. On raste.
Svi odahnu kada nema Novaka
DSQ1964
07. јун 2024. у 16.30
Zverev prilično pregazio Ruda kao plitak potok sa 3:1 i sada barem imamo nekog za koga da navijamo u finalu.
Alkatraz je dobar ali Zverev zna kako da ga otrese. Biće verovatno dobar meč.
antologia
(svakog dana...)
07. јун 2024. у 18.27
To vidjeh pred kraj, odličan Zverev. E, ondav rekose da je Rud imao neke stomacne probleme kao Zabaljenka i primao ljekove.
Zao mi je, ali i drago da se Sasa može suprotstaviti Alkatrazu.
Još samo da buckasta Talijanka pobijedi onu mrzovoljnu Poljakinju

na Youtube ima cio Noletov komentar za novinare, posle meca, gdje objašnjava probleme tokom meca: oko šljake i sveg što se dešava pod neodgovarajucim okolnostima, kao i odbijanje supervizora da poboljsaju uslove na njegov zahtjev. Nema objašnjenja za takvo ponasanje niti opravdanja. možda bi trebao i da ih tuzi. Ne bi me iznenadilo.
-Borislav
09. јун 2024. у 04.05
Идемо Саша!

Није ми Карлос баш омиљен али у сваком случају навијам за Швабу.

И знам, сада ћете рећи да није Швабо али је њему чак и име на крштеници написано тачно по њемачкој граматици, Alexander.

Неважно, заслужио је већ једном да узме неки Слем, било који а мислим да зна како да игра против Карлоса, води са 5-4 у међусобним сусретима.

Али, то је на папиру.
Данас ће све то изгледати готово неважно, обојици би ово био први Слем на шљаци а, као што рекох, Саши први Слем уопште, тако да се надам да га неће нервоза баш целог појести. Ипак има 27 година, ако није искусан сада, када ће онда бити? (његове речи јуче, за неки таблоид)

Нисам баш одушевљен са обојицом на овом такмичењу, чак мислим да би титулу узео Руд, да га није заболео стомак против Зверева, али шта је - ту је.

Идемо Саша!
antologia
(svakog dana...)
09. јун 2024. у 09.15
Slažem se. Navijala bih za Sasu svakako, možda za Ruda da je u finalu, nikako za Alkaraza. Nije on kriv, tako su ga napravili i postaje sve vise kao Rafa. Ubiše se od priče o veselom i simpa licu- lično ne vidim ništa od toga.

Evo ga užas- start sa 2 duple. Nije strasno, ali jeste pogresna poruka protivniku i razlog da se on opusti
antologia
(svakog dana...)
09. јун 2024. у 09.21
O, evo duplih i na drugoj str. Čudan početak.
antologia
(svakog dana...)
09. јун 2024. у 11.08
1-1 u setovima. Konacno se malo pribrao Zverev i nasao svoju mjeru, a Alkatraz je zbunjen u svemu ovome. Ima i vjetra malo i sunca, pa onda puno gresaka bez ikakvog povoda. Čudan mec.
Alkaraz je masina, pa kada protivnik ne igra kako on ocekuje- on ima problem.
Možda on ne zasluzuje toliko moje negativnosti, mlad je covjek i iskren u svojom nastojanju da bude najbolji, da nije okolo majmuna koji su ga napucali tim nerealnim pretpostavkama i komplimentima. Puno talenta i kvaliteta, ali, zar drugi to isto nemaju manje ili vise.
Mats kaže da je već sad malte ne veći od „Trojke” jer oni nisu bili toliko dobri u njegovim godinama. Mislim, ma… pu.. ne činiš mu ništa dobro kada toliko lažeš.

Kako je rečeno- Za ZVEREVA!
DSQ1964
09. јун 2024. у 12.07
Da, da, navijamo za Zvereva naravno, evo 2:1 u setovima.
Nego o čemu Mats priča, po kojim parmetrima je Alkatraz najbolji mladi igrač ikada, pa još bolji od Rođe, Rafe i Noleta. Pa i sam Wilander je bio mladji od Alkatraza kada je imao već osvojena 2 geand slama, po čemu je on sada toliko specijalan, stvarno ne vidim?
Mislim i mene nervira to toliko pumpanje njega kao nekog wunderkinda kada vrlo jasno vidimo da on to nije. Odličan teniser, to mu se ne može osporiti ali ništa specijalno što već nije vidjeno. Mislim barem nama koji pratimo tenis malo duže, to što mediji pišu je za one koji su 10 godina starosti i misle da je svet počeo onda kada su se oni rodili, to he taj nivo informisanja.
intrigue
09. јун 2024. у 13.52
Знаш у чему је квака ? Па у томе што Виландер није могао сам себе да гледа ...
:))

Мислим , можда и није бољи (млади играч) него што је то био Виландер...ал зато јесте бољи и од Федерера и од Ђоковића нпр.

Е па можда је баш зато „нешто специјално” .

И , ако је овакав играч већ виђен , ко је тај са ким га се лако може упоредити ?

Наравно да је овај мали нешто специјално и до сад ретко виђено и наравно да се разликује од свих играча који су играли ову игру и који је још увек играју .

пс.
а да , дрогира се мали , као и Надал .

псс.
љубомора је зајебана ствар .

:)
DSQ1964
09. јун 2024. у 15.19
Ljubomora?!!🤣👏👏
Misliš ja kao Noletov fan sam ljubomoran što je Alkatraz bolji od njega?😅
Gene, ti možda pratiš tenis od kad je Nole počeo da pobedjuje ali ja ga pratim mnogo duže od toga. Zato se i sećam tamo starih dobrih 80-ih kada su stalno iskakali takvi mladi wunderkindi i osvajali GS-ove, baš kao recimo Wilander, pa Chang, kolko je on imao godina kada je osvojio RG, 16-17? Kada kažem već vidjeno, pa naravno da jeste, Boris Becker je bio isto takav igrač na snagu kao i Alkatraz i isto je već za pojasom imao nekoliko GS-ova u njegovim godinama.
Eto, ako misliš da nemam dobro mišljenje o Alkatrazu varaš se jer naravno da mislim da je izuzetan igrač, on i Siner su trenutno top 2 najbolja igrača na svetu sa perspektivom da podele dosta GS-ova međusobom ali mene nervira napumpavanje Alkatraza kao nekog ko se eto pojavio i sada će da počisti sve Noletove rekorde, pih, šta je to pi.čkin dim.
Mislim da on treba da guli debelo da stigne i Samprasa na primer a kamo li Rodju i Rafu a tek Noleta. Eto zadesili smo se da živimo u vremenu kada su igrali tri najveća igrača u istoriji tenisa pa kao to izgleda normala što su oni uradili, pa evo ga došo Alka i sad će on to još jače i bolje. Ko to misli taj je smešan a čak i da se to desi u šta ja lično ne verujem ni 5%, ne zato što je Alka loš(iji) nego su mu prvenstveno statistički šanse manje da to postigne, ali i da se desi suludo je to prognozirati iz ove perspektive. Ko god ozbiljno prati tenis ne može naravno a da se ne složi sa mnom.😁
DSQ1964
09. јун 2024. у 15.26
Ispustio sam da napomenem ono što sam zapravo hteo a to je da je to pumpanje Alkatraza ustvari nipodaštavanje Noleta od strane mnogih zapadnih medija, kao što su mu to radili uostalom tokom čitave njegove karijere. Kao ono, ma koji bre Novak Djoković, evo ga došo Alkatraz, sad će on to sve da uradi ne samo isto nego i mnogo bolje, sačekajte samo, evo sad će on to, brzo.
Hoće, hoće…🥴
intrigue
09. јун 2024. у 16.24
какве бре 80-ете , неупоредиво . пре неки дан сам чуо податак , од оних који су коментарисали меч Синер -Алкараз ...
сад се не би могао заклети , један од њих је рекао нешто као 100 удараца форхендом преко 100 на сат .

кретња , трчање , јачина којом удара , оба удараца игра одлично , скраћује , игра на мрежи -смеч и волеји ...осећај за лоптицу , темпо .
шта ош , замисли ...

само главу да среди 100% .

и то је то .

нит је виђен овакав нит постоји .

да , по свему судеђи Синер и он су неко ко ће се рокати наредну деценију ...наравно , уз још по неког ко ће ускакати .

само повреде да их заобиђу ...а то је врло зајебана и тешко остварива прича .
antologia
(svakog dana...)
09. јун 2024. у 17.11
Ja mislim da bi Iga Svijantek mogla stici Nadalove rezultate. Njime je inspirisana i ka tome tezi.
evo, već 4. RG.
Kao i inače, DsQ je u pravu. Alkatrazu sve najbolje želim i nije u mojim rukama da ga sprijecim, čak i da hoću, ali igrači drugi će naći nacina, kao sto je i Nole nasao mjeru i Rafi i Rodzeru zajedno. Takva konkurencija se nije nikad desila i teško će. Nole je igra meceve sa max 5 neiznudjenih itd. Da ga nisu pokusali osakatiti, danas bi on igrao finale. Dakle, neka ga i neka ih- na mladjima svijet ostaje, ali ne treba biti bez respekta prema zasluznima i legendama. To radi ljubomora i Matsa i Mekinro i ostali. Mali su u svojoj zavisti
Danas Carlitos nije bio toliko bolji, nego je Sasa potpuno ispustio mec i imao napad panike. Ni otac nije htio da ga savjetuje, ljut što se nije drzao dogovorenog, šta god to bilo i sto je dozvolio da ga strah savlada. Mec nezanimljiv i velika klackalica. Ali, tako se desi.
ExoduSs
09. јун 2024. у 18.36
Zverev i Medvedev mi se prosto gade, ali prosto gade. Obojica su sje*ali Noletu najvece snove a protiv Rafe/Alkatraza se raspanu. Gade mi se obodvojica. Fujjjj.

-Borislav
10. јун 2024. у 06.32
Потпуно се слажем са DSQ1964, немам да додам ниједну реч.

Ексодус, зашто ти се ова двојица гаде?

Изашли људи на терен, изашли да буду део историје, да зараде камару пара - шта ту има лоше?
Није Зверев крив што је на прошлим ОИ Ноле водио 1-0 и чак 4-1 у другом сету и опет успео да победи најбољег свих времена. Да, знам, празне трибине, страшна врућина али су били исти услови за обојицу.

А Медведев је играо финале ГА-а, није ми јасно шта си очекивао? Да скине гаће и танкује меч?

„Крив” је Ноле. Као што је крив за Вимблдон прошле године.
Ноле је чак 4 пута освајао по три Слема у сезони и није успео га узме календарски Слем.
Намерно сам ставио наводнике. Људи су изашли да играју, један је морао да изгуби.
Није крив нико, обојица на терену су дали све од себе.

Није био Нолетов дан. То је све.
geriatrikus
(zvakac karamela)
10. јун 2024. у 11.09
Федерер се поодавно опростио.
Надал се лијечи 1000 година, нешто се закрпи и испадне у првом колу.
Новак Ђоковић на операционом столу.
Очигледно да млади потискују старије квалитетом до сада невиђеним у ери играња тениса.
Гледам оно финале и нешто се мислим;
замисли Новака и Рафу у финалу неког ГСа и онолико варијација на тему квалитета игре! Па тамо је било довољно да неко трепне у погрешном тренутку и готово му је. Други мајстор не пропушта такву шансу. Овдје...и да не украдоше Звереву онај поен, ко зна како би се то завртало до краја.
А сваки турнир ће неко освојити...мора, то вам гарантујем.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Lava Rock Bracelets?
.