Дискусије : Брак и породица

 Коментар
Video Igrice i Mamice
blueflower
(Accounting)
14. април 2013. у 15.42
Nemam puno prijatelja i familije na FB, jer ne može svako da mi bude prijatelj, ali ne shvatam kako mame, pretezno mame sa malom i velikom decom, imaju vremena da igraju Farmu, ili kako se već zove ta igrica. Mene bi bilo sramota da mi iskace pred rodbinom i prijateljima svako malo koliko sam bodova nakupila na ovoj igrici. Jel ovo moda ili dokonost, a možda je i ovisnost o video igricama, jesu ovakve osobe nedorasle, prazne, dokone, ne znam da definishem, možda vi imate slična iskustva da podelite!? MOzda i vi igrate ovu igricu, sto je zabavno...

Poz
JV
(...)
14. април 2013. у 15.48
ali ne shvatam kako mame,...Mene bi bilo sramota da mi iskace pred...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nemoj da osuđuješ ono što ne shvatas...:)
obicno
(.)
14. април 2013. у 16.04
Postati „mama” ne znaci postati druga osoba, niti znači da si izgubila sva prava na zivot koji si imala dok nisi bila „mama” ili koja imaju one koje nisu „mame”. Zato ne vidim sada tu problem mama eventualno problem ovisnosti o igrama, ali to nije tema.
blueflower
(Accounting)
14. април 2013. у 16.14
Ja imam dosta solo i porodicnih prijatelja, i zapalo mi za oko, kako pretezno mame igraju ove igrice, možda imaju vise vremena, nije u pitanju nikakvo isticanje mama ili ponizavanje, daleko bilo, to bi bilo kao da svoju majku omalovazavam, to mi nije bio cilj sa ovom diskusijom...

Poz
JV
(...)
14. април 2013. у 17.10
Možda su to mame koje žive u zajednici pa im svekrve ili majke provode vreme sa decom. Možda se jednostavno tako opustaju.

Zapamti da covek uvek ima vremena za sve sto hoće a da nema za ono sto neće da radi.
Vamp
(:Þ)
15. април 2013. у 10.48
Imam dosta prijateljica (novih mamica:) ) koje stalno igraju te „FB” igrice... Bas sam pitala jednu i razresila „misteriju”... „Beba se budi par puta tokom noći žena se skroz rasani, pa joj je ovo jedini način opustanja... takođe dok nocu doje decu i šta ja znam - ovo je način da ostanu budne. A preko dana - po kuci si ceo dan, ili si sa detetom ili nešto radis/spremas i kad ugrabis par slobodnih trenutaka, koristis ih za relaksaciju - FB igrice... Kao, ne možeš da se udubis u knjigu/film jer kuci imaš hiljadu stvari koje ti skrecu paznju (dete, rucak, telefon), a ovo je brzo i ne traje dugo, može da se prekine bilo kada...”

Ok... to je sasvim u redu... Ali mi jedino pije vodu kod „novih” mamica koje su na materinjskom bolovanju, pa su kuci po ceo dan... Ne znam da li stizu da igraju igrice i one ostale koje rade, pa dodju kuci posle posla i imaju hiljadu stvari da obave... ali - to nije moja stvar :) (na kraju krajeva, niko ne pita kako muskarci uvek imaju vremena za kojekakve utakmice, itd... imali oni decu ili ne, muskarcima je uvek dozvoljeno da održavaju svoje „hobije”!)
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
15. април 2013. у 12.32
Ne znam i ja nikad nisam mogla da shvatim ,ne samo mamice, tu ljubav prema video igrama i FB.
Imam i ja FB, ali provedem dnevno 5 min.Pogledam neku sliku ili se dohvatim nekih kuvarskih kerefeka...

Elem,hoću da se pridružim izcudjavanju i proširim temu:))
Napisala sam na onom topiku o snovima, da su mi javili u subotu da je nas drug umro.U nedelju je bio izlozen ( valjda se tako kaže) u kapelu.
Ja na FB, kad imam šta da vidim .Žena tog drugara postirala neke linkove .Ponedeljak mu sahrana, op ona opet nešto kacila na FB.Jeste da su neki crkveni, pobozni ali brate mili...ja sam bila u soku nisam mogla da verujem svojim ocima.Dosla žena da poseli tugu na FB, muž još nije ni sahranjen, a nasla vreme i posle sahrane da svrati da proveri ...ima dva sina( 6gog i 14god)...nemam reci
Šta im radi taj FB,ne mogu da se nacudim..
dolazivrijeme
(Sve moze ali i ne mora.)
17. април 2013. у 08.39
Ne znam zašto se toliko cudite proširivanju upotrebnih funkcija drustvenih sajtova.

Iskreno, mene bi cudilo da se sve ne razvija u tom pravcu.

Još za naših zivota, nagledacete se vi još cudnijih stvari.
Tashka
17. април 2013. у 16.28
Evo samo da se javim da i mi mamice koje radimo imamo vremena za igrice. I ne samo za igrice, i za spremanje kuce, kuhanje, igranje s djecom, vjezbe i rekreaciju, citanje knjiga, kvalitetno vrijeme s muzem, izlaske s drugaricama ama bas sve. Šta da ti kažem, super žena.
blueflower
(Accounting)
17. април 2013. у 16.34
Tashka, super žena, samo tako nastavi, žena za sve, svako dobro;)))
MAKPO
(косингас)
17. април 2013. у 19.21
Šta im radi taj FB,ne mogu da se nacudim..
__________________________________________________

Pravo bi pitanje bilo 'Šta oni rade tom FB?' ;o)

Od kako sam kupio tel 'pametnjakovic', poceo sam ponekad da igram malo igrice, al' su vise one mozgalice, gde covek mora da upregne vijuge, a to decurlijama nije interesantno, tako da te uopste ne gnjave da das njima da se igraju ;o)

Inače volim one staaaaaaare igrice, al' vise sada uzivam da ih pravim, nego da igram. Ustvari nemam vremena da ih igram il' mi bude mrsko da ustekam u struju.

Pozdrav
Revelations
(Freethinker)
25. април 2013. у 14.50
Bas ste zatucani.

U cemu je problem sa FB? Pustajte decu da imaju komunikacije sa ljudima sa drugacijom verom, nacijom, rasom. Imace vise razumevanja za svet i biće pametnije osobe.

A igrice su samo pozitivna stvar ako ne pocnu da negativno uticu na zivot. Razvijaju mozak, reflekse, moc zapazanja, itd.

Ili vi možda ne dajete deci da se razvijaju? Nego im samo gurnete TV da im ispira mozak kojekakvim reklamama i ostalim glupostima?

Nego, daj detetu YouTube, Wikipedia i Google (a ukljuci parental control) i dete će da se razvije tri puta brze nego sto će skola da ga nauci.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.