Дискусије : Брак и породица

 Коментар
Veca sila i sudbina
Zmija
(???)
20. март 2013. у 18.28
Pre neki dan slusam na radiju temu uvezi dali krojimo svoju sudbinu ili dali tu postoji veca sila. Javi se faca i prica kako je kupio novi auto. Znaci auto je nov i ispravan. Stoji on na semaforu i zeleno se svetlo upali. On da krene, a auto stade, jednostavno neće nikako da krene. U tim sekundima velikom brzinom proleti kamion kroz crveno i njemu se onda auto upali kao da ništa nije bilo. Takvi problema vise nije imao s autom.
Dali ste ikada tako nešto doziveli i dali mislite da nam je već sudbina zapisana, ili je mi krojimo?
JV
(...)
20. март 2013. у 18.49
Verujem da je od tog dana poceo da veruje u boga.
mama-2
(ako ne pocnes neces ni zavrsit)
20. март 2013. у 19.46
ja poznajem jednu sto joj Bog udara packe i kad pomisli nešto loše:))

Bas sam nešto razmišljala ovih dana,na sličnu temu.

Odradila sam neki posao jednoj ženi, i ona nikako da me plati.Nisu neke pare u pitanju,nego cist princip.Prođe mesec dana i ja svakodnevno drobim kod mog muza te ovo te ono.
U nedelju, u crkvi sretnem je,da mi koverat sa parama.Ona i njen muž me pozovu na kafu.Zaustavi me policija,bukvalno ispred njihove kuce i padne kazna u vrednosti para koje mi je bila duzna:))

Pricam sve ovo jednoj mojoj drugarici i ona mi rece
,ko ti je kriv kad verujes u Boga:))
escada
(.)
20. март 2013. у 20.11
Ono što ne možemo da kontrolišemo nazivamo sudbinom. Da li su neke stvari sudbinski određene? Ne znam, moguće. Po gnostičkom učenju ljudske duše (koje su prosvetljene duhovnim znanjem) su zarobljene u materijalnom svetu. Ali to je neka druga tema.
poetMB
20. март 2013. у 20.47
interesantna tema

ne znam mnogo o tome kako i zašto, ali i meni je mnogo puta dokazano da postoji nešto...da li to kontrolisemo mi ili potoji nešto iza/iznad.. nemam pojma.. ali je prisutno i radi bez greške..
Zmija
(???)
20. март 2013. у 21.01
A dali mi to uopste kontrolisemo ili nešto nas kontrolise da bi dosli do odluka koje pravimo?
poetMB
20. март 2013. у 21.15
nisam odavno razmišljala o tome..ali desavale su mi se nevjerovatne stvari..vjerujem u to nešto..
ne znam da li kontrolisemo to nešto, ali sam sigurna da se možemo sprijateljiti s tim necim..

escada
(.)
20. март 2013. у 21.19
Kada bismo mogli mi da kontrolišemo onda ne bi postojao pojam sudbine.

Ljudski mozak je najsavršeniji kompjuter sa nedovoljno poznatim funkcijama i mogućnostima.
PustaZelja
(i posle mene - ja)
20. март 2013. у 23.02
Ja vjerujem da nam je cilj zapisan, tj sudbinski određen a puteve kojim ćemo doći do tog cilja, biramo mi sami. E sad neko za zivota dodje, neko ne dodje.
arandjel_
(ил јеси ил ниси)
21. март 2013. у 00.37
Закон великих бројева.
Gala06
(......)
21. март 2013. у 02.27
Ja verujem da je svako krojac svoje sreće i sudbine.
polako_bolan
21. март 2013. у 02.36
Sudnina je sve ono za šta nemamo objašnjenje

Moja je sudbina da pišem o seksu, umjesto da ga praktikujem

Zato ne vjerujem u sudbinu

PljucPljuc
(Pred ulazom misli na izlaz.:)))
21. март 2013. у 06.51
Leonard Mlodinow

Wenn Gott würfelt
oder Wie der Zufall unser Leben bestimmt

fina knjiga...
PljucPljuc
(Pred ulazom misli na izlaz.:)))
21. март 2013. у 06.52
KLAPPENTEXT
Aus dem Amerikanischen von Monika Niehaus. Der Barkeeper Bruce Willis hatte seine Versuche, in New York eine Schauspielerkarriere zu starten, schon aufgegeben, als er 1985 während eines Privatbesuchs in Los Angeles zu einem Casting mit 1000 Bewerbern eingeladen wurde und tatsächlich die Hauptrolle bekam: Die TV-Serie „Das Model und der Schnüffler” wurde ein Erfolg und zum Beginn einer Weltkarriere. Was aber wäre aus Willis geworden, wenn er in New York geblieben wäre? Unser Wohlstand, unsere Erfolge, unsere Karrieren, unser ganzes Leben: Der Zufall bestimmt es viel stärker, als wir es wahrhaben wollen. Meist machen wir uns Illusionen über seine Rolle. Aber er folgt Gesetzen, die man berechnen kann. Und wer sich traut, genau hinzuschauen und dem Zufall eine Chance zu geben, der gewinnt an Klugheit und trifft seine Entscheidungen mit tieferer Einsicht.
Leon01
(ekonomista)
21. март 2013. у 07.02
zvoni meni telefone jedne subote ja u nekoj guzvi... pozuri ima nas 8 na stadionu, utakmica skoro pocinje... spustam mobilni među noge..ulazim u krivini...pustam neku muziku misli već na utakmicu, zamajavan pustanjem muzike...i odjednom neke slike u glavi, vidim nekog biciklistu ispod auta...
vozim dalje...dve trake idu pravo...po jedna desno i jedna levo...ja moram desno idem na auto put...posle par sekunde eto ti biciklista ide ispred vidim ga na 300 metara od mene...sad ja već znam zašto videh te slike malopre...smanjim brzinu i noga u pripravnosti..kako stigo na par metara od njega on naglo u desno nije ni pogledao unazad ili rukom da pokaze smer..ja prikocih skripe gume...on se od skripe gume uplasi i povuce nazad...izvinjava se, ja gledam u retrovizor sad pokazuje smer rukom u desno...inače tom sirokom ulicom vozim i po 90-100 km/h kad zurim negde…
CPHA
(Istina i pravda na nasoj su st)
21. март 2013. у 07.43
Нису ми се дешавале необичне ствари, а вјерујем да се посебним људима десе необична предсказања.
Још нешто необично за мајке које би да имају дјецу, необична...Риплијев вјеровали или не, па просудите сами.

http://www.ripleys.com/weird/the-legend-of-the-fertility-statues/
Oberstaatsanwalt
21. март 2013. у 11.05
Ako puno pogresnih odluka pravis, imaces sudbinu, a ako pravis prave odluke, bićeš sretan.
MAKPO
(косингас)
21. март 2013. у 18.34
Kao sto Zelja kaže, mi samo biramo puteve sudbine.

„svi smo mi lutke na koncima sudbine”

Pozdrav
Oberstaatsanwalt
22. март 2013. у 17.53
Ovo je jedan dozivljaj od prije skoro 10 godina. JA sam trebao da idem na 1. državni ispit, i dobio sam ocjene, imao sam ukupno 8 poena, a bilo mi je potrebno 15 da polozim, s tim sto je ovih 8 poena uzeto iz 2/3 uknupog broja bodova, tj. ovih 7 preostalih je trebalo da uzmem iz 33,3 ukunih bodova, sto naravno nije bilo lako. Međutim to se moglo uraditi, ali je u ispitnoj komisiji sjedila jedan profesorica sa nekim slovenskim germaniziranim imenom, koja je bila poznata kao stroga. I ja sam bio prilično očajan, to je bilo jako teško da se ostvari, posto dobijes poziv samo dvije sedmice pred ispit, i očajavao sam dva dana ali sam onda sjednu i krenuo da ucim, i dobro koliko toliko sam ucio, međutim jedan dan pred isdtom ja se nalazim u Sahtu metroa, tek zvoni telefon. KAžu iz istitne sluzbe, kažu odgodjen je ispit sutra, ova profesorica je boelsna. Uh, ja pomislih još dvije sedmice vremena sam dobio, i krenem ja da ucim i zagrijem stolicu i sve fino prepradim još jednom za dviej sedmice. Tek dan prije nego sto će biti ispit zovu iz te iste sluzbe i kažu: Profesorica je još uvijek bolesna, dolazi zamjena. Uh, ja sam bio presretan. I dolazi taj profesor i izmedj uostalog još jedan sudija. i taj sudija pocinje da postavlja pitanja, i meni prvo postavlja i uvijek nekako nepirjatno. ( i on će mi dati 6 poena kao prvi, a to je bilo ispod onoga sto mi j trebalo). Ali poslije dodje ovaj profesor na red i podje da postavlja pitanja, i to sve teska pitanja, međutim potrefi se bas ono sto sam ja ucio, čak sam imao i „specijano znanje” kako on rece, a ja sam pricao sa jednim kolegom, kaže on nisu fer pitanja koliko su teska, ali su se meni potrefila. I poslije sam sva pitanja tačno odgovorio, i imaoo sam prosjek preko osam, i time sam zavrsio fakultet. I bio sam sretan ko nikad u zivotu.
Eh, to je jedna stvar.
A poslije sam saznao ili skontao da je ovaj sudija bio iz jednoga okruga odakle je bio jedan student kolega kojega su isto ispitivali, i on mu je vjerovatno dostavio pitanja,jer je otac toga kolege bio advokat iz toga okruga i vjerovatno su se znali kao studenti. A to sam pretpostavio, jer su pitanja bila nevjerovatna za studente i iz praxe. i taj sudija recu tome ispitaoniku: E, on odgovara kao Savezni sudija i smije se, i meni bilo krivo, jer mi time umanjuje sanse, međutim tek sam poslije vidio da je to sve bilo namjesteno, jer to ne može student znati, a taj momak je bio poslije sa mnom pri sudu zaposlen, i onda sam shvatio tu konekciju. On je sad državni tuzilac, a to je mogao samo kako je imao jake ocjene, a sto mu je opet vrlo vjerovatno omogućeno na ovaj način.
I šta hoću reci: postoji ta sreća i to spajanje slučajnosti, ali postoje do kraja zli ljudi koje će pokusati to da sprijece, moras i do kraja zadrzati disciplinu i raditi pa makar samo za svoju savjest da možeš reci: Ja sam sve uradio. Nadu nikad ne gubiti.
Da tada niam bio uspio nikad ne bih uspio u zivotu da polozim taj ispit, jer je bila takva situacija.
barabarela
25. март 2013. у 03.07
kako kažu, kome je vijeka,njemu je i lijeka..
w3__
(Necu)
25. март 2013. у 13.05
Covjekova sudbina je njegov karakter.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.