Дискусије : Мој дом

 Коментар
Preuredjenje podruma u ugostiteljski objekat–lokal
Joky
19. април 2010. у 04.51


Sam naslov govori. Radi se o kuci koja je stara gradnja. Pokrenuo sam diskusiju kako bi dosao do najekonomicnijeg, a najkvalitetnijeg rešenja. Ideja je da se napravi decja igraonica sa kafeom. Podrum je 5x10m i treba da se kopa u dubinu 0.5m zbog toga sto je ranije neko ubacio shut i podigao nivo za toliko, a trenutna visina je 2.4m. U podrumu ću iskopati rupu duboku 1m da bi video da li ima podzemnih voda, mada u kraju postoje već lokali napravljeni u podrumima i nemaju problema sa podzemnim vodama. Bez obzira, u svakom podrumu je povecana vlaga u zidovima, podu.

Nekoliko kljucnih problema:

1. Pod
a. Da li betonirati ili možda nešto drugo ? Koja je procedura ako betoniram, da li dolazi prvo neka izolacija (najlon) pa beton ili postoji neki beton koji je namenski za povecane vlage i sl.
2. Zidovi
a. Mislio sam da ih samo oblozim sa rigips plocama. Da li postoje neke vodootporne rigips ploce. Predlazete nešto drugo ?
3. Sanitarni cvor
a. Ovo je najveci problem. Cev od kanalizacije ide kroz sredinu podruma ali će se uz pomoć krivina-kolena napraviti da ide uza zid. Veliki problem je sto je kanalizaciona cev na visini od 1.5m od poda, a kada se bude spustio nivo poda za 0.5m biće cev na 2m. Potrebno je napraviti sanitarni cvor i problem je KAKO NAPRAVITI ODVOD. Sama WC solja i kompletan odvod iz WCa bi bio za 2m nizi od kanalizacione cevi. Kako rešiti problem, a ne može se WC praviti da bude iznad kanalizacione cevi. Takođe je problem i kako napraviti odvod iz sudopere u shanku posto je i on ispod nivoa kanalizacione cevi.

http://www.imagebanana.com/view/3hsfkrsc/DSC01098.JPG
http://www.imagebanana.com/view/4ymvkstg/DSC01099.JPG
http:/ /www.imagebanana.com/view/8z8q62m9/DSC01100.JPG
http://www.imagebanana.com/view/27c00dy6/DSC01101.JPG
http://www.image banana.com/view/k38ni97b/DSC01102.JPG
gradbeo
(masinac)
24. април 2010. у 07.23
šta bi sa septickom???
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.