Дискусије : Мој дом

 Коментар
Uvođenje centralnog grijanja
vilagorska
(Kucanica)
16. март 2010. у 04.03
Pozdrav svima,

kao što naslov kaže interesuje me cijena uvođenja centralnog grijanja u kuću kvadrature oko 100 m2. Ja konkretno govorim o Banjaluci. Ako imate kakvih informacija bila bih vam zahvalna. I da pojasnim, ne mislim tu na narodno grijanje nego radijatori i glavna peć u podrumu. HVALA!
dzumbo
(bravar)
19. март 2010. у 14.49
Pa ima tu sto komentara.
Da ja radim ponovo grijanje ugradio bi toplotnu pumpu i podno.
A ako si se odlucila za kotao na gas lozu ili drva to je druga tema.
U Banjaluci sve može sad to i nije skupo mislim na material dosta je pojevtinio otvorilo se trziste.Napravis proracun neko ti izracuna a možeš i sama.Pa onda specifikacija materijala .Nadjes majstora sve to zaletuje i gotovo.Sad rade sa bakrom i plastikom.Jevtino je 50 km po radijatoru.
ducato
(bravar)
02. април 2010. у 06.50
prvo,ne mozeš sama da napraviš proračun materijala centralnog grejanja (pod uslovom,naravno,da nisi upućena u problematiku).veličina radijatora se računa za svaku prostoriju i zavisi od niza faktora(debljina zidova,materijal od čega su,visina prostorije,veličina i kvalitet prozora...).na osnovu tog proračuna određuje se snaga kotla i dimenzioniše se cevovod.ako je nova kuča,bez urađenih podova,moguća je veoma elegantna izrada sa cevima u podu,to su ALPEX cevi specijalno za tu namenu.ako su zidovi dobro izolovani moguće je uraditi i podno grejanje,naravno, toplotna pumpa,solarni kolektori itd je dobrodošlo pod uslovom da se ima para.ako je neštš nejasno stojim na raspolaganju...
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklace?
.