Дискусије : Мој дом

 Коментар
Zavese ili roletne?
ptica_prepelica
27. фебруар 2010. у 06.46
Ona tema (malo nize) o roletnama, podstaknu me na razmišljanje šta je sa zavesama, da li one vise „nisu u modi”... Dajete li vi prednost roletnama ili zavesama, ili kombinujete i jedno i drugo?

Ja imam osecaj da mi nešto nedostaje ako mi prozor nije dekorisan zavesom... Taj komad tkanine nekako daje osecaj topline celoj prostoriji, čini je meksom...

Kako je kod vas?

1971
(mama)
27. фебруар 2010. у 11.33
Volim zavese samo ako su funkcionalne. Mislim tako što možeš lako da ih operes i opeglas ako je potrebno. One tanke, metrima duge nikako, sve imam osecaj da su riznica prasine. Zbog prasine nemam ni tepihe po stanu.

pozz
appassionata
27. фебруар 2010. у 11.47
Imam fantastican podled i ne kvarim ga zavesama. U dnevnoj sobi imam prozor preko celog zida i samo na oba kraja imam uzanu, vezanu zavesu.
I ja izbegavam sve sto privlaci prasinu.
Vanderbilt
(whatever)
27. фебруар 2010. у 23.03
Da je ovo nas stan a ne iznajmljen, imala bih one drvene lepe zaluzine na prozorima iznutra, i ništa vise. Obične blinds ne volim jer su suvise kancelarijske ,a ne volim ni gole prozore, ma kakav da je pogled. Ovako, u iznajmljenom stanu, imam kratke (znaci duzina prozora,recimo 2/3 visine zida) tanke, poluprozirne zavese koje su od nekog guzvanog materijala. Jako su lake za održavanje, nema peglanja i sličnih gluposti i ne vuku se po podu da skupe svu prasinu. Perem ih često i uvek su ciste. Kroz njih nocu vidim svetla grada, danju vidim ulicu i dobijam svetlost, a ne zjapi mi go prozor i nisam kao u izlogu. Inače ne volim zavese kao ukras (one na milion falti, u deset slojeva i u bar pet nijansi), vise volim suptilne, neprimetne zavese koje neće obuzeti prostor i skrenuti paznju odmah s vrata. Takve zavese su mi isto kao i sareni zidovi koji su ovde vrlo aktuelni - jeftin ( i ne mislim ovde na cenu već na stil) način da se „dekorise” prostor koji ni sa njima ni bez njih ni na šta ne lici. Dodaj tome još „umetnicke” slike iz Ikee, blede, dosadne, sto puta vidjene, i po neku ogromnu važu od stakla u boji u nekom cosku dnevne sobe, i imaš tipican severno-americki enterijer. Inače se slazem, zavese definitivno utople prostor, ususkaju ga... No ima ko voli hladan prostor i ravne linije, pa tu i go prozor ima smisla.
appassionata
28. фебруар 2010. у 08.10
Prozor nije go - celom duzinom su saksije sa cvecem, a ni privatnost nije ugrozena jer na puskomet nema visokih zgrada. Zato mi puca pogled na pola grada i ne želim da ga zaklanjam nikakvom tkaninom.
bt
06. март 2010. у 00.48
JA nikada ne ih zaklonila dobar pogled zavjesama.Jedino sto bi imala su one blinds što se povuku do kraja danju,a noćise spuste.Kroz njih i dalje vidis napolje,a tebe niko ne vidi.Skupe jesu,ali za dobar pogled se isplate.Pozdrav
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.