Дискусије : Мој дом

 Коментар
Хималајске слане лампе?
loret
(kvizer)
12. фебруар 2010. у 15.11
Молим све који су чули за ове лампе да се јаве са својим искуствима и сазнањима. Чула сам да те лампе „отпуштају” негативне јоне, пречишћавају ваздух и неутралишу електросмог.Да ли је то тачно или је то само још једна фора? Хвала.
storyteller
13. фебруар 2010. у 10.08
tačno je. Ja moje lampe nikada ne iskljucujem.
loret
(kvizer)
13. фебруар 2010. у 11.30
Хвала. А у којој си земљи, ако није тајна? Волела бих да чујем још мишљења.
storyteller
13. фебруар 2010. у 13.25

Da li to znači da mislis da se lampe ponasaju drugacije u Kini zbog sukoba te zemlje sa Tibetom, a drugacije u Australiji koja podržava Dalai Lamu? :))

loret
(kvizer)
14. фебруар 2010. у 12.48
Твоја иронија није на месту. Питам из предострожности, ... Србија је тржиште погодно за „уваљивање” свега и свачега...ако си у Србији сигурно си се срео/ла са многим продавцима чудотворних препарата, бријача који сами брију, усисивача који сами усисавају, и слично. Овдашњи човек је изложен најезди превараната, без служби које треба да заштите потрошача, па распитивање није на одмет! Ако хоћеш одговори, ако нећеш не ирониши! Хвала.
storyteller
14. фебруар 2010. у 17.29
A tog 'uvaljivanja svega i svačega' ima samo u Srbiji? Hm, interesantno. Do sada mi nije bilo poznato da je bas Srbija izmislila potrosacko drustvo (ali sve je moguće :).

Ne vidim zbog čega treba da ti kažem gde živim. Zar nije dovoljno moje iskustvo u koriscenju lampi? Ili, ako živim u Srbiji - onda lažem, nasankali me u prodavnici i šta ti ja već sve znam a ako živim u Parizu, New Yorku, Melburnu, Barseloni, Tokiju, na Marsu... onda je moja izjava validna?

frau
(sam svoj majstor)
19. фебруар 2010. у 09.45
storyteller: dobronamerni diskutanti se uglavnom zadržavaju na temi. dobila si vrlo umesno pitanje, te je ironisanje doslo sasvim nepotrebno. ne trazi ti niko adresu i broj telefona, samo pribliznu lokaciju, sto i te kako menja stvar i ja sasvim razumem postavljacicu teme zašto insistira na svom pitanju...mada sad već mislim da je i ne zanima, bar ja tvoj odgovor ne bih uzela za validan.
storyteller
19. фебруар 2010. у 20.56
Gospodjo frau, moj odgovor je bio veoma jasan i konkretan u prvom postu. A onda je krenulo zadiranje u prvitane stvari, sto aposlutno nije pristojno (ili se ja varam?), niti je u kontakstu postavljenog pitanja.
Hajde mi ti objasni, s obizorm da sutorka teme nije, kakve veze ima gde živim sa cinjenicom da li himalajske lampe zaista funkcionisu ili ne?

I tebe ću da pitam, gospodjo frau: ako je himalajska lampa (proizvedena uvek na jednom te istom mestu, ali prodavana diljem sveta) kupljena u Srbiji i koristi se u Srbiji, da li je ona lazljiva, varljiva, bezvredna...za razliku od te iste lapme, proizvedene na i d e n t i c n o m mestu, ali prodate i koristene u New Yorku, Melburnu, Parizu, Berlinu, Helsinkiju, Svetoj Jeleni?

Tj, red magaraca ponekada zaista zna da se oduzi...
storyteller
19. фебруар 2010. у 21.09
Uostalom, evo vam pa čitajte...magarice jedne. Sve himalajske lampe koje se prodaju u svetu su made in Pakistan!

http://www.natural-salt-lamps.com/saltlamps.html

http://www.supersaltlamps.com/

http://www.amazon.com /Himalayan-Salt-Crystal-Light-Candleholder/dp/B0009N7IOO

http://www.roxiesshop.com/custom.em?pid=860761

http://www .himalayansaltshop.com/

What is a Salt Lamp?

* These lamps are made of natural crystal salt mined from underground salt mines in the foothills of the Himalayan Mountains (OBRATI PAZNJU NA PRETHODNI TEKST!)
* The beautiful orange-reddish Himalayan crystal salt is mounted on a wooden base
* This crystal salt is hundreds of millions of years old and, as a result, has special properties and high mineral content
* Heat from the bulb (in our lamps) or flame (in our candle holders) causes the salt to emit negative ions
* These negative ions bond with the pollutants in the air (positive ions) and neutralize them
* Also, the newly bonded ions become heavier and fall to the ground removing them from the air circulation
* In addition, these negative ions combat electro-smog caused by electronic devices operating in the home
* Symptoms from asthma, allergies, and other illnesses can also subside from the effects of these products
* Concisely, these products cleanse the air naturally and are extremely beautiful

P.S.
A ja ne živim u Pakistanu.

Toliko.
backa
(Poslodavac)
26. март 2010. у 15.27
Te „cudotvorne” lampe se prodaju u Svedskoj već vise od dvadeset godina i proizvode se u Poljskoj u kojoj sam bio ali ne zivm.
Sven
northshore
14. април 2010. у 02.07
Te lampe se isto proizvode i prodaju na N.Z
Nedi
(Number one)
14. април 2010. у 09.28
Svi ste u pravu i skeptici i oni koji veruju takvim proizvodima. Imam jedno pitanje za obe navedene grupe. Dali je korisnije imati svoj proverenog bioterapeuta i nekoliko puta godišnje otići na bioterapiju. Čišćenje kompletnog organizma od „negativnih” raznih zračenja. Čovek čoveku najkorisnije može pomoći. Sve ostale „cake” su rezultat otuđivanja od ljudi. Sedenje za kompom opet priziva nešto veštačko itd... u nedogled
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.