Дискусије : Мој дом

 Коментар
Ciscenje masine za sudove
pazmajka
(gradjevinski inzenjer)
28. јануар 2010. у 17.06
Imam već 20.g masinu za sudje „gorenje”.Molim iskusne da mi pomognu kako se cisti masina iznutra i na delovima gde se nakuplja tokom pranja masnoca.Sigurno novije masine to imaju bolje rešeno,ali šta mogu ova radi još bez ijednog kvara.
malizecmis
(obavezno)
29. јануар 2010. у 06.17
imaš tablete za kupiti ili prasak koje se ubace i masina izvrti sve programe bez suđa.
hvala
pazmajka
(gradjevinski inzenjer)
29. јануар 2010. у 08.23
Nije problem kada masina radi,kada se otvori sa strane poklopca se vide ruzne naslage okolo.Takođe je problem kamenac na grejacima.Unapred hvala.Dali vi često cistite masinu?
vrbapenzioner
(masinski ing.)
29. јануар 2010. у 11.18
Grijac je najmanji problem. To se da skinuti i otkuhati i sve se to samo ocisti, može malo sode bikarbone.
Međutim najveci problem su dizne, a to ti i nevidis jer one rade tek kad zatvoris vrata.
Pretpostavljam kako samo izgledaju i kakav ti je kvalitet pranja sudja, ako nisi još koristila poseban detergent za masine i ako nisi kontrolisala So koja se obično stavlja, u posebnu posudu koja je na dnu masine.
Moj ti je savjet ako možeš skinuti taj rotacioni dio koji se nalazi unutra da to nasprejis sa specialnom tecnosti za skidanje kamenca i dobro isperes.
Evo ti jedan naziv za rastvaranje pa ga potrazi u trgovinama, a najbolje ti je idi u servis Gorenja pa trazi od njih savjet.

http://www.tv-shop.tv/Astonish-za-otklanjanje-kamenca-24-92-prod.htm

Tolike godine, i ako je nisi cistila periodicno u godini bar nekoliko puta, ona je puna kamenca i njen kvalitet pranja je sigurno
smanjen za 50%
malizecmis
(obavezno)
30. јануар 2010. у 16.13
Dali vi često cistite masinu?
-------------------
Da ti pravo kažem-sram me ali nisam nikada kao ni ti :-) ali imam kupljeni deterdzent za to :-). U međuvremenu ću kupiti i novu masinu a staru neću ni oprati s tim hahaha. Tjesim se da u tabletama za pranje ima sve potrebno a i dobro izgleda, izglancala sam je s onim drti devilom na paru.
Obicna
31. јануар 2010. у 10.12
20 godina nisi cistila vrata od masine?
pazmajka
(gradjevinski inzenjer)
01. фебруар 2010. у 03.45
Hvala na odgovorima ,sad mi je već jasno gde je problem,kamenac.Mislim da je to malo teze ocistiti ali ću jedan vikend da probam.Koristim so i kvaliteten deterdzent.
malizecmis
(obavezno)
03. фебруар 2010. у 11.47
možeš i kvasinom-octom jer i on rastvara kamenac samo treba da stoji neko vrijeme npr namocis vatu ili krpe pa stavis na to
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.