Дискусије : САД

 Коментар
Хуманитарна организација Срби за Србе
shareware
18. јун 2011. у 16.09
Сведоци смо лоше демографске слике нашег народа, глади и све веће неимаштине, опадања наталитета, пораста броја нежења, абортуса, старења становништва, изумирања села и генерално слабог економског статуса домаћинстава у Србији, Републици Српској и Црној Гори. Мада постоје бројне хуманитарне организације и удружења, помоћ често не долази најугроженијим. Оптерећене непотребном администрацијом, недостатком информација, мноштвом посредника и спорим одлучивањем, њихова испорука стиже до крајњих корисника прекасно, или никако.

Зато је 2005. год. рођена идеја о Хуманитарној организацији СРБИ ЗА СРБЕ (СЗС). Хуманитарна организација делује неполитички, непрофитно, и путпуно јавно. Речју и делом. У сваком тренутку можете да видите стање на нашим рачунима, а имена свих донатора се јавно објављују. Организација тренутно делује у Србији, Р. Српској, Америци, Швајцарској и Аустрији. Ускоро ће се проширити и на Немачку.

Организација помаже вишечлане породице где год има српског живља. За сада смо најактивнији на Косову и Метохији јер је тамо најтеже, али не заборављамо и Јужну Србију, Војводину, Херцеговину, Босну, Крајину, Македонију, Црну Гору, Београд, итд. Породице које помажемо живе у катастрофалном стању, често се деси да деца нису појела парче меса по 6 месеци, а о чоколади и да не причамо. Страшно је шта све срећемо. До сада смо помогли више од 160 породица:

http://www.srbizasrbe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=886&Itemid=93

Желите ли и ви да будете део овог свесрпског подухвата? Позивамо вас...

· да нам се прикључите и да размислите на који начин нам можете помоћи.
· да нас контактирате са вашим идејама и предлозима.
· да донирате било који новчани износ који можете да приуштите, макар се радило и о симболичној суми!
· да нам помогнете да се наш глас чује. Реците колегама, родбини и пријатељима да постојимо. Ако имате блог, сајт или јавни профил, да ли бисте могли да окачите неки од наших званичних банера „Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ”?

Помозите нам да досадашњи утицај подигнемо заједнички на много већи ниво!

http://www.serbsforserbs.org/ (Северна Америка)
shareware
18. јун 2011. у 16.10
Окосницу Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ чини група енергичних младих људи, окупљених заједничком визијом помоћи онима којима је заиста потребна, а посебно вишечланим породицама. Иако смо се окупили око хуманитарне идеје, наш циљ је изражен кроз форму опште-друштвеног деловања кроз кровну организацију која треба да утиче на скоро све сфере друштвеног, културног и образовног система српског друштва како у матици, на Балкану тако и широм света.

Наша идеја водиља је да породице које помажемо поставимо на своје ноге, да некад у будућности они постану од породица које ми донирамо породице које ће нама донирати.

Неколико породица смо скућили, купујући им куће по разним селима у вредности од неколико хиљада евра. Купујемо им и стоку, тракторе, тако да им стварамо услове да саме прехране себе. Децу помажемо куповином обуће, одеће, играчака, књига за школу и свега онога што им је неопходно. Редовно се приликом обиласка породица купе основне намирнице, као и слаткиши на које се деца највише обрадују. Фрижидери, замрзивачи, телевизори, шпорети су такође наше редовне донације. Новац никада не дајемо! То је правило које примењујемо без изузетка, а ако нешто треба да се плати (рачуни за струју, воду, итд.) ми то одрадимо за породице.

Административни трошкови су нам испод 5%. На пример, у Америци једино плаћамо одржавање рачуна у банци, као и за пренос средстава када средства шаљемо у Србију, и то је то. Максимално се трудимо да штедимо сваки динар. Ускоро ћемо отворити канцеларију у центру Београда, коју ћемо плаћати 90 евра месечно плус комуналије. И сви ћемо дати понешто, неко компјутер, неко сто, неко столицу, итд.

Прикључите нам се и Ви!

http://www.serbsforserbs.org/
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Unicorn Gifts?
.