Дискусије : САД

 Коментар
Internet u zivotu imigranata
redjasna
22. октобар 2010. у 05.21
Postovani korisnici Serbian Café-a,
Pre nekoliko dana sam objavila poziv za pomoć-saradnju na nekoliko razlicitih diskusija (SAD, Njujork, Skandinavija, Nemacka). Iako je na početku moje pismo docekano u neprijateljskom tonu, neki od vas su se javili sa mejlovima podrske. Zahvaljujem se svima koji su se javili da pomognu i uzmu ucesce. Ponavljam pismo pod drugim korinsickim imenom „redjasna”, ( plasim se da je ime „zvoranko” ljudima ulivalo nepoverenje, da su mislili da je neka sala ili slično) u nadi da će mi se još vas javiti.
Unapred hvala za vase vreme i trud.
j.

***

Moje ime je Jasmina Maric, iz Beograda. Trenutno radim na trecoj, poslednjoj fazi doktorskog istrazivanja na Internet Interdisciplinary Institute, IN3 Barcelona. (http://in3.uoc.edu/opencms_portalin3/opencms/IN3/doctorat/programa_de_beques/directori_de_becaris.html)

Buduci da sam puno godina provela kao imigrant u raznim delovima evrope (Kipar, Svedska, Spanija) nasla sam se impresionairana ulogom koju Internet ima u zivotu imigranata. Zbog toga sam posvetila poslednje 3 godine svoje naucnike karijere projektu koji se bavi otkrivanjem dobrih i loših strana koje Internet ima na imigrante.

Internet menja način na koji živimo. Jedan od zapostavljenih aspekata te promene je kako koriscenje interneta utice na zivot imigranata. Moj projekat ispituje kako, zato i na koje nacine imigranti koriste internet. Ovaj projekat je fokusiran na web servise, tacnije web communities, da bi ispitao ulogu koju internet ima u pruzanju podrske, smanjivanju osecaja izolovanosti, kreiranju novih kontakata i informisanju.

Imajuci u vidu vase bogato iskustvo u okviru Serbian cafea, pozivam vas da saradjujete u mojoj poslednjoj fazi istrazivanja gde bih vas zamilila za kratki intervju (koristeci neku laganu chat alatku u vreme koje vama odgovara). Ubeđena sam da će vase ucesce puno doprineti mom shvatanju kako se Internet koristi u generalnom smislu, a posebno od strane imigranata u okviru Serbian cafea. Vasa saradnja je od neprocenjive vrednosti za moje istrazivanje i ja vam garantujem apsolutnu anonimnost i diskreciju.

Ukoliko želite da mi pomognete molim vas da mi posaljete odgovor na
[email protected]

Unapred Vam se zahvaljujem,
Jasmina Maric
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.