Дискусије : САД

 Коментар
Usa državljanstvo
mackey
23. јул 2010. у 19.51
kakva se pitanja daju na test za usa državljanstvo? da li treba da se nauce bas svih 100 pitanja sa civic testa? molim one sa iskustvom da se jave.
pozzzz
No-1
23. јул 2010. у 21.22
E prijatelju,ne znam gde si,u kojoj si državi..ja sam u toku polaganja..a čujem od drugih..a i ja kažem,ako si dobar u English,no problem,ma deca bi znala na ona pitanja bre,to sam ucio u osnovnoj.

Moja snajka i brat nedavno polagali...navodno,od onih 100 moras odgovoriti najmanje 6 tačnih...ma sega...moju snajku pitali jedno pitanje,odgovorila tačno i ništa je vise nisu ptali...bitno je da znaš jezik,već pitanja.

pozzz
mackey
24. јул 2010. у 12.07
hvala druže!!!
immigrant02
(ekonomista)
24. јул 2010. у 14.21


pitace te isto i da napises jednu recenicu u mom slučaju je bilo:

my dog is white!:)) nikad niko nije pao na tom testu, opusteno.
No-1
24. јул 2010. у 22.05
ovde gde sam ja,bogami su ponavljali,tj mladji ljudi.

što se tiče recenice...najlake je napisati good morning.

pozzz,i srećhno.
Earthling
(Analyst)
27. јул 2010. у 15.21
...
Earthling
(Analyst)
27. јул 2010. у 15.27
... su bile proba. Tih 96 pitanja može da se nauci pri prvom citanju. Ne znam sto je pitanje postavljeno sa „jel' mora...” Ne mora, ali nije bas neki problem. Svi znamo koje su boje na zastavi, koliko zvezda i koliko pruga i šta predstavljaju. Što ne nauciti i ne razmišljati onih nekoliko pitanja sa brojevima i originalnim kolonija, na pr. Inače, imalo je ljudi koji su pali, ne znam kako su uspeli, ali ima ih. Meni je palo da napisem „I drive a blue car.” Pitao me je sest pitanja i nešto da procitam. Agent na intervjuu je jedva pricao engleski, tako da je bilo malo smesno, ali smo se nekako sporazumeli.
jelisaveta
(plavusa)
29. јул 2010. у 12.39
kolko treba da se uplati za taj proces
ja imam pravo na državljanstvo al nikako da krenem u tu akciju - ne daju mi se pare
koliko kosta? živim u Californiji
JejaChicago
(Grafika)
03. август 2010. у 11.27
Filing Fee je $595.00, plus $80.00 za otiske - znaci $675.00 ukupno. Pogledaj njihov website, tu ćeš naći i formulare koje treba da popunis, gde da ih posaljes i koju dokumentaciju da spremis. Imaš i pitanja koja postavljaju na razgovoru, mada ti tu literaturu daju i kad odes da das otiske.

www.uscis.gov

Ne znam za Kaliforniju, ali ja sam predala za državljanstvo krajem aprila (u Ilinoisu)i već prekosutra polazem! Znaci malo preko 3 meseca. Proces je znatno ubrzan.
Pozdrav i srećno!
Pelegrijus
12. август 2010. у 20.44
Vidi ovako,ja sam polagao prošle godine.Nije teško ništa,naucis tih 100 pitanja.On će da te pita 10.ALi ako odgovoris na prvoh 6 vise te neće ni pitati pitanja.Nije istina sto neko gore rece pita te jedno pitanje,odgovoris tačno i neće vise.On mora da te pita sve po pravilu,jer u toj sobi ste ti i on ili ona i kamera.Sve se snima i video i tonski,tako da on ili ona MORA da te pita sve po pravilu.

Posle ti da papir i diktira ti recenicu,a ti je pišes.A onda isto na papiru imaš recenicu napisanu,koju treba samo da procitas.To je sve lako.E sad ono sto ide pre tih pitanje je mnogo važno.
Čim udjes tamo i kancelariju on ili ona imaju pred sobom tvoje papire i aplikaciju koju si popunio kad si podnosio zahtev.JAKO je važno da znaš šta si pisao u aplikaciji jer oni listaju svaki papir i sva ta pitanja koja si popunjafvao on te ponovo pita.Valjda da proveri da li si ti sam popunjavao i da li je iskreno.Dakle tvoji odgovori mnoraju da se poklope sa onima koje si pisao u aplikaciji.Jako je važno govoriti istinu i ništa ne treba sakriti,jer sve mogu da nadju i provere.

I na kraju čak i kad polozis test i dobijes poziv na zakletvu,to opet ne znači da ćeš sigurnp i dobiti državljanstvo.Kad sam ja polagao,sa zakletve su vratili 2 osobe.Ne znam iz kojih razloga,ali vraceni su.Verovatno su ili nešto slagali,ili uradili nešto loše u međuvremenu od testa do zakletve
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.