Дискусије : САД

 Коментар
Philadelphia
slatinas
(ekonomista)
07. јун 2010. у 17.42
Pozdrav

Dolazim na godinu dana u Filadelfiju i treba mi malo informacija iz prve ruke o stanovima, dobrim dijelovima grada koji su relativno blizu University of Pennsylvania i o zivotu u tom gradu uopste.

Hvala unaprijed.
GregBrady
(actor)
08. јун 2010. у 08.45
Penn...hillbilly TOWN!
M80
10. јун 2010. у 16.24
Stan trazi na http://philadelphia.craigslist.org/roo/ oko university city-u. studenti uvek traže cimere a i biće ti blizu faksa. ne setaj se mnogo prema zapadu od tvog faksa po west philly-u. blue line- metro, stanica Girard je nasa crkva.
M80
10. јун 2010. у 16.27
koristi google.maps za snalazenje po gradu.
slatinas
(ekonomista)
14. јун 2010. у 17.17
Poznajem craigslist. Tražim stan jer smo dvoje sa malom bebom. Hvala za informaciju o crkvi.
mxm
15. јун 2010. у 11.40
Generalno, deo grada izmadju Market i Lombard ulice je super. Ako imaš love, rentiraj blizu Rittenhouse Sq.
Za manje para imaš na stotine stanova za rentiranje u kvadratu omedjenom sa: S Broad St, Locust, S 2nd St, Pine.

U ovom delu, sto si blize reci to je bolje i skuplje (Society Hill).

Sve ovo ti je 5 min peske + 3 min vozom do Penn-a, a možeš lepo i sigurno da se setas, imaš par stotina (nije preterivanje, već statistika) kafica, restorana i klubova u ovom delu (Center City).

Ako vise volis da si blizu prkova, muzej i sl (fantasticno za setnju sa bebom) onda možeš da pogledas u blizini Philadelphia Museum of Art (ima dosta apartmanskih zgrada. Gledaj Juzno od Fairmount Ave i zapadno od od N 16th.

Nemoj niposto uzimati nešto sto je ispod (juzno) od South St i sto je zapadno od... Penn :-))) (ne znam tačno ali recimo zapadno od N 42 u okolini Penn). Svega par puta sam bio u tom kraju, veci deo vremena sam provodio u Center City (downtown).

Filadelfija je ogromna povrsinski i ako si daleko od Fakulteta trebace ti dosta vremena za transport tako da ne pre[porucujem da se udaljavas previse (osim ako nemas kola, ali i onda je transport do Penn-a problem u spicu). Ovo sto sam naveo gore, je sve blizu metroa koji staje na Penn-u.

-----
Ako imaš jso pitanja, možda je najbolje da poghledas na „Uradi sam” diskusiji, diskusant koji se zove MUNJA živi u Filadelfiji.

Ovu budalu GregBrady preskoci, nije u zivotu video Phily.
-----
slatinas
(ekonomista)
15. јун 2010. у 16.29
Hvala na informacijama. Takodjer gledam stanove i na Main Line, posebno u Bala Cynwyd. Budzet mi je oko 1500 i vidio sam da ima dosta izbora. Ali nije jednostvano traziti sa distance i ne poznajem kvartove...
mxm
16. јун 2010. у 07.45
Bala Cynwyd je ok. Blizu St Joseph University.

Bryn Mawr, Ardmore, sve je to zaita dobro (trebace ti kola za zivot tamo). Oblast između Bala Cynwyd, 76 i 476 je za ne poverovati. Pogledaj na maps.bing.com, areal view. Ima jako puno imanja tipa „english mansion” (travnjak, kamene ogromne kuce, teniska igralista, bazeni, i sl). To je najbogatiji deo Fialdelfije (to i Chesnut Hill).

Ako dolazis bez kola (i namere da ih kupis), onda svakako Center City iz mog prethodnog posta.

U Filadelfiji možeš da se uclanis u ZipCar za $15/mesecno i da rentiras kola na sat (nešto oko $6/hr) kada ti trebaju. Ima ih bukvalno na svakom parkingu i imaju rezervisana parking mesta, tako da nemas probleme tipa: neko će ih ukrasti, placanje osiguranja, pronalazenje mesta za parkig, i sl... NAravno, ako već živis u Center City, onda ti kola i ne trebaju vise od jednom nedeljno :-).

M80
16. јун 2010. у 15.45
Bala Cynwd- studio 800$, one bedroom 1000$.
MONTCO one bedroom od 750$ navise.
M80
26. јун 2010. у 01.20
Javi mi se na [email protected]. Ja živim u Bala Cynwyd.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for PomPom Keychains?
.