Дискусије : Канада

 Коментар
Telefonske prevare ili kako prevariti na brzaka
starbound
03. новембар 2011. у 19.20
Ukoliko tema nije adekvatna za diskusiju verujem da će moderator naći vremena i strpljena da je plasira na adekvatno mesto.

U poslednje vreme u medijima u Kanadi često pricaju o prevarama preko telefona,interneta...
Sve to deluje pomalo nestvarno ali s`obzirom da je moja majka bila upletena u jednu prevaru te vrste pozeleh da podelim sa vama modus operandi lopova u nadi da nikoga nikada ne upecaju.
Moja draga majka je dobila poziv izvesne gospodje Mitrovic koja navodno radi pri ambasadi Hrvatske u Turskoj.Ime je verovatno lažno.Doticna je na vrlo lukav način pokusala da dozna da li moja majka ima porodicu u Hrvatskoj i njihovo ime da bi zatim tvrdila kako se sestra moje majke nalazi u pritvoru u Turskoj (na aerodromu?) jer je izgubila pasos kada je pokusala da nas poseti i da nas na taj način iznenadi.Insistirala je da je moguće da tetka bude oslobodjena i da ipak bude boarded na prvi let ka Kanadi ali pod jednim jedinim uslovom : da se preko Western Union-a uplati suma od 5000$ na ime Yolande Nicol Ramsey (Aeroport international d`Istambul ) i to u roku od sat vremena.Mama je lik pa je rekla kako će odmah da pozuri da uplati novac i razgovor je se na tome zavrsio. U međuvremenu,mama je nazvala tetku da proveri tu malo verovatnu pricu. Kao sto pretpostavljate tetka je bila kuci,vrlo daleko od aerodroma u Istambulu.
``Gospodja Mitrovic`` je u sledećih sat vremena zvala sigurno 10 puta međutim svaki put kad je poziv bio usmeren na sekretaricu doticna nije ostavljala poruku.Mami je na kraju dosadilo da telefon zvoni svakih pet minuta pa se javila rekavsi da je uplatila novac ali da želi broj ambasade.Lopuza naravno nije imala broj ambasade,izgovor je bio kako je ambasada zatvorena,kako trenutno nema nikoga.Vidno iznervirana na pitanje odakle zove odgovorila je sasvim ozbiljno :``Pa sa mog mobilnog!``
Sto su pitanja bila pertinentnija to se prevarantkinja vise ljutila da bi joj napokon posle petnaest minuta cimanja rekla ``Kucko srpska,nisi ti nikakve pare uplatila.``
Elem,u sledećih 10 minuta to zivuljce sa koificijentom inteligencije jedne amebe vredjalo je moju majku da bi na kraju pocela i da preti. Pretnje nisu dugo trajale jerbo je mama rekla da je broj bio trasiran preko naše telefonske kompanije i da je između poziva napravljena prijava policiji.Beskicmenjakinja je spustila slusalicu...

Prijava je napravljena policiji,Wester Unionu,i sutra će biti napravljena i RCMP-u.
Ovaj post ima samo jedan jedini cilj : sprečiti doticnu da nekoga na taj način upeca.Starije osobe,koje nisu sigurne kako imigracioni zakoni funcionisu ili neko naivniji mogao je da nasedne...

Ako želite,obavestite prijatelje i rodbinu o prevari ove vrste...Ako informacija bude cirkulisala možda ćemo uspeti da ih sprečimo da nekoga pokradu.

Ono sto me vredja vise od svega sto je osoba sa naših proistora.Znam,smeca ima svuda...no ipak.
CEO
(Filozof)
02. јануар 2012. у 03.00
Postovana,
To isto se desilo jednom nasem prijatelju (Srbinu), samo sto je doticna promijenila ime zemlje u kojoj mu je familija „zavrsila u zatvoru”. Takođe ako malo bolje slusate cisto sumnjam da je doticna Srpkinja, a izdala se sa pojedinim reakcijama. Da ne dužim, nadam se da će prevaranti biti uskoro pronadjeni i da će ih stici pravda.
CEO
(Filozof)
02. јануар 2012. у 03.09
Uh pardon, malo sam brze procitala, kod vas se prestavila da je iz ambasade Hrvatske, a kod našeg prijatelja da je iz ambasade Srbije.
Kako god nadam se da će je brzo identifikovati.
Pozdrav.
Amazonka
18. јун 2012. у 19.50
Meni je stigao e-mail od bivše cimerke i koleginice sa kojom se nisam dopisivala godinama (i to sve sa njenim imenom, prezimenom, adresom sa posla, brojevima telefona i emailom u potpisu), gde se trvrdi da je navodno izgubila sva dokumenta i novac u Spaniji, na sluzbenom putu, i da se novac (2600 evra, ako se dobro secam) posalje preko Western Uniona na odredjenu adresu. Dva puta mi je stigao takav mail, a kada sam odgovorila na engleskom (sam tekst maila je na engleskom jeziku, mada je ona iz Bosne) da mislim da je u pitanju prevara, prestali su stizati takvi mailovi.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Necklaces Sterling Silver?
.