Дискусије : Канада

 Коментар
Imigracija u Kanadu
NinaGelato
22. август 2011. у 22.28
Veliki pozdrav svima

Na koji način je najbolje da se aplicira za imigraciju? Familija koja bi zelela da dodje u Kanadu se nalazi trenutno u Rep. Srp.
Dali je bolje uzeti advokata , ići preko Beca ili Beograda?
I za one koji su kroz to prošli dali bi mogli da mi daju malo vise detalja kako napraviti prvi korak.
Dali postoji nas advokat ili savetnik u Toronto/NIagara da se bavi tim stvarima?
Hvala svima
Azdaya
(bedno piskaralo)
23. август 2011. у 01.13
u poslednje vreme doneto je dosta novih procedura vezano za imigraciju. najsvezije informacije su na www.cic.gc.ca
ukoliko se dolazi pod skilled worker kategorijom nema vise beograda, beca i ostalog - sva dokumenta se salju direktno u kanadu u provinciju nova skotska, grad sidnej (čini mi se).
takođe je povedena incijativa protiv laznih konsultanata jer je utvrdjeno da veliki broj njih spada pod prevarante.
ali ko sto rekoh već - sve je do detalja objašnjeno na website-u
capuccino
23. август 2011. у 12.19
Ne postoji najbolji način da se aplicira, postoji samo jedan način da se aplicira za preselenje u Kanadu.

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

Paid immigration representatives

Only the following people may charge a fee or receive any other type of consideration, to represent or advise you in connection with a Canadian immigration proceeding or application:

lawyers and paralegals who are members in good standing of a Canadian provincial or territorial law society
Notaries who are members in good standing of the Chambre des notaires du Québec, and
Immigration consultants who are members in good standing of the Immigration Consultants of Canada Regulatory Council
The Government of Canada will not deal with non-authorized immigration representatives who charge for their services.

NEW: Other people who offer paid immigration advice

With the coming into force of Bill C-35, anyone who provides paid advice prior to the filing of an application or the commencement of a proceeding will need to be an authorized representative. This means that some third parties who were not formerly required to be recognized to provide paid advice will now have to refer people to an authorized representative or become authorized themselves. Some examples of paid advice or representation that will now be captured through the implementation of Bill C-35 include:

representing the applicant during an immigration proceeding by speaking on their behalf.
providing guidance to a client on how to select the best immigration stream and complete the appropriate forms.
Unpaid immigration third parties

Unpaid third parties, such as family members, friends, non-governmental or religious organizations will still be allowed to act on your behalf.
Lana_403
23. август 2011. у 16.11
Ako se odlucite da uzmete imigracionog savetnika da Vam pomogne oko papira NE idite kod: ADRIATIC ENTERPRISES AGENCIJA @ CARA DUŠANA 101, Beograd.

Nenad Dodig & Branko Pesic su mi „pomagali” oko papira za brata. Uzeli pare, zeznuli papire i na kraju odbili da vrate pare! Kad sam im obratili paznju na to da nisu registrovani kao imigracioni savetnica za Kanadu objašnjnje je da su bili registrovani u doba kad sam im dala pare ?!!? Mi smo radili na useljenju u Albertu i nakon što su oni napravili silne greške koje su dovele do odbijanja vize - njihov izgovor je bio da je njihova specijalnost Ontario - ne Alberta ?!??!?!

Na kraju sam sama sela i procitala sve sto sam mogla naći na zvaniznom sajtu http://www.cic.gc.ca/english/index.asp i useljenje je odobreno :o) Nije bilo lako i uzelo je preko godinu dana ali se na kraju isplatilo.
wildflower
(Your attitude, not your aptitu)
23. август 2011. у 22.09
Mislim da je uzimanje advokata bacanje para. Pogledajte gore postavljeni link i ukoliko ne znate engleski zamolite nekoga da vam prevede kako biste razumjeli. Kada vam proces bude jasan neće vam trebati nikakvi advokati. Znaci samo ispitati šta se od vas ocekuje, popuniti formulare i uz njih priloziti šta se trazi, povesti racuna da ništa ne nedostaju u vasem zahtjevu za imigraciju, predati ga i onda cekati. To i tako ide svojim tokom i zasniva se na poenima.
Cuba_
26. август 2011. у 20.12
Jedno je želeti a drugo je moći to uraditi. A za prethodni komentar ako ne zna engleski ili francuski, nema ni dovoljno poena za uselenje.
prof_Gale
(manager)
09. септембар 2011. у 23.47
Pogledajte link a ukoliko ne znate engleski zmolite nekoga da vam prevede!
Odlichnan savet. ne znamo engleski ali bi se doselili. Ma da. Biche vremena za uchenje kad podjemo na link 1 2 3...A i samo neznanje engleskog je veliki plus kod imigracionih Vlasti ove velike lepe i nadasve imigrantske zemlje.
oldsanhuannn
23. мај 2012. у 16.35
APSOLUTNO TačNO STO SE Tiče'ADRIATIC ENTERPRISESS„AGENCIJE IZ ZEMUNA...MENI I MOJOJ SUPRUZI JE BRANKO PESIC-LEGAL ADVISER UZEO OKO 1100 CAD DA BI NAS PRVOG PUTA ODBILI U BECU ZA VIZU JER COVEK POGRESIO OKO OCENA IZ ENGLESKOG KOJE SMO IMALI NA ILTS-U...TJ PRVO JE REKAO JE 4,5 OVER BEND OK.A NAKNADNO DA NAM TREBA 5-ICA I DA MI IPAK SACEKAMO JOS ILI DA IDEMO NA SOPSTVENI RIZIK,PLATILI ARRANGED EMPLOYMENT 2800 CAD I NA KRAJU OSTALI U OVOJ BEDNOJ ZEMLJI,A NOVAC NARVNO DA NIJE VRACEN!!!!!!

milepile
27. новембар 2012. у 18.13
Hteo bih da postavim par pitanja onima koji su upućeni u problematiku odlaska u Kanadu. Hoću sa porodicom da idem u Kanadu, naravno, za stalno. Žena, dete od 3g, dete od 1g i ja. Bio bih zahvalan ako bi neko mogao da mi razjasni proceduru vezano za odlazak, šta mi sve treba od papira, kako i gde se konkurise i koliko se prosecno ceka.Šta nosi najviše bodova u prijavi. Da naglasim da imamo obezbedjeno mesto boravka, verovatno i zaposlenje u Torontu. Po struci smo ekonomista i trgovac. Hteli smo preko jedne agencije iz Zemuna( čak smo se i čuli sa njima), ali koliko smo ovde procitali, ljudima su samo uzimali pare.Da li su te agencije realno uopste i potrebne? Unapred hvala!
marko89
30. новембар 2015. у 10.29
Pozdrav svima.
Da li neko može da me uputi za useljenje u kanadu?
Od skoro sam dip ing Saobracaja. Zanima me koja vrsta vize bi mi najviše odgovarala.
Hvala
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.