Дискусије : Канада

 Коментар
Kako se obhoditi prema citizenima drugih nacija?
prof_Gale
(manager)
08. август 2011. у 18.28
Mislim ja da je interakcija i konzervacija sa citezenima drugih rasa i nacija vrlo bitna da bude po pravilu lepog ponashanja i razumevanja. Mi smo ovde usmereni jedni da druge i treche i treba izbegnuti da se bude pogreshno razumevan. A shto ja to pishem? Pa evo zashto.
Pricha mi drugar kome je drugar dspeo u neprijatnu situaciju a zbog konzervacije sa jednom citezenkom. elem taj nash zemljak je sedeo na javnom mestu a pored njega je sedela jedna kako on kazhe zhena iz neke od prijateljskih arapskih zemalja. Kazhe on neshto radi na labtopu a ona pricha na celularni. Sad nije to shto ona pricha na celularnom nego shto se ponasha kao da je sama u objektu. Viche pricha glasno i ometa nasheg zemljaka da se skoncentrishe tj fokusira na njegov labtop. On joj kurturno skrene pazhnju da je preglasna a ona iznenadjena jer ovo je fri kantri pa ona mozhe da pricha preko celularnog bezobrazno mu dogovori da fak of. On joj kazhe ako oce da urla na telefon da izadje napolje i da ako je u njenoj zemlji to obichaj ovde nije. Na to ona popizdi stane da viche da je on rasista i da će da zove policiju. On joj reche ma zovi policiju samo prestani da urlash na telefon i da nas ometash. I ona ode. kad dodjoshe sekjuriti i pozvashe ga da podje sa njima do kancelarije i da im objasni shta se desilo. Posle pola sata dok se on raspravljao sa sekjuriti dodje i policija. I njemu lisice na ruke. Citezenka ga je optuzhila da joj je rekao da će da je ubije. Zemljak se nashao u zeznutoj situaciji jer to je već ozbiljan pretnja i posao za policiju.
Jedva se izvukao ali su mu uzlei otiske prstiju i zaveli ga u fajlove uz opomenu da pazi shta pricha.
Sikter_Efendija
(Sikter !)
08. август 2011. у 23.43
7 out of 8. Svaka cast.
Pa valjda ćeš i sam sebi jednog dana dosaditi...
wildflower
(Your attitude, not your aptitu)
09. август 2011. у 11.38
ma ništa bez „konzervacije”... ;)
wildflower
(Your attitude, not your aptitu)
09. август 2011. у 23.27
prof_Gale,

Nije to samo po pravilu lijepog ponasanja i razumijevanja, već treba shvatiti da svaka zemlja ima svoje zakone i nepoznavanje ili nepostivanje istih može covjeka gurnuti u nevolju kao sto je tvog zemljaka. Možda on nije ništa loše rekao, ali je ta žena bila bolji poznavalac prilika i zakona, pa je slagala, iz ko zna kakvih pobuda, da joj je prijetio. Bilo to istina ili ne, on je radi tako naivne stvari kao sto je svadja s nekim ko preglasno prica, ona mu je dobro zabiberila i imao je posla s policijom. Takve stvari i razgovori ostaju zabiljezeni i mogu mu praviti problema u buducnosti jer je sada obiljezen. Znaš da je policajac policajac i takav je u svakoj zemlji, dakle treba izbjegavati bilo kakav susret sa njima.
Pretpostavljam da ste i ti i tvoj drugar novi u Kanadi i da možda niste bili svjesni koliko se ovdje, bar u javnosti, posvecuje paznja multikulturalizmu i ljudskim pravima. On nazalost uci iz svoje greške, a ti iz njegove. Ovdje ima svakakvog svijeta iz svih krajeva zemaljske kugle i svako je sa sobom donio svoju (ne)kulturu, a ocekivati da će moći edukovati nekog nepoznatog je potpuno iluzorno. Bolje je udaljiti se od takvih i ne gubiti dragocjenu energiju, jer takvih ima i previse.
Nadam se da je tvoj zemljak, ako je bio u drustvu bio pametan, da iskoristi svoje svjedoke u svoju korist, a mogao je i on da malo slaze, mada oni uglavnom vjeruju onome koji tuzi, pa makar i ne bio u pravu.
prof_Gale
(manager)
10. август 2011. у 01.52
U ovoj zemlji su vajt bourn anglosaksonci izmislili nakaradne zakone samo da normalnim ljudima zagorchaju zhivot. Pazi u ovoj situaciji nije ona bila ta koja je trebala da dokazhe da joj je on pretio „ubijanjem” nego je on morao da dokazhe da nije rekao nishta slichno. Naravno posle su policajci uvideli da je citezenka obichna lujka koja verovatno vuche traume iz Afganistana ili Irana i pustili su nasheg zemljaka. Ali je lik josh uvek posd stresom jer su hapsili nasred parking lota uz sav cirkus raširi noge, ruke iza ledja, vi ste under arest i bla, bla, bla...Nakaradna zemlja i zakoni nema shta. Zato su im citezenke frustrirane jer niko neche da ih pogleda jer citizenima svako pogreshno protumacheno gledanje mozhe da izadje na nos.
Azdaya
(bedno piskaralo)
11. август 2011. у 01.12
tvoj kolega citizen kanda nije čuo za onu staru narodnu „nije važno biti prvi, važno je stici pre drugog” pa umesto da se objašnjavao sas citizenku trebao je on pozvati policiju i sekjuriti upomoc da ga spasu od teroristkinje... da je tako uradio sad bi citizenka ili neka njena kolginica ostavljale ovaki topik na midlist kafeu... :o))
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Keychain ?
.